На Луганщині побили депутата-регіонала.

15 грудня в Краснодоні скоєно розбійний напад на будинок депутата облради від ПР , колишнього заступника генерального директора ПАО *Краснодонвугілля* Юря Моїсеєнка. Невідомі жорстоко побили регіонала та викрали цінні речі.
 Депутати - регіонали на сесії Луганської облради вимагають від керівництва обласного управління МВС знайти злочинців.
Всі 104 депутати підтримали це звернення.

Кого знайдуть ?

Аферисты от "налоговиков" бесплатно заказывают дорогих артистов

Налоговики заявили о том, что неизвестные мошенники заказывают выступления популярных артистов от имени Государственной налоговой службы. Об этом сообщает ИА «НАШ ПРОДУКТ».

Согласно сообщению, неизвестные от имени должностных лиц ГНС обращаются в концертные и театральные агентства, другие организации, предоставляющие услуги в области шоу-бизнеса, и пытаются заказать выступления известных артистов и развлекательные программы. Стоит отметить, что анонимные «заказчики» требуют бесплатного предоставления развлекательных услуг или значительных скидок на них.

С целью предотвращения подобных случаев, в ГНС официально заявили, что никаких масштабных праздничных мероприятий (корпоративов, концертов, новогодних вечеров и т.д.) проводить не планирует.

Фискалы просят всех организаторов новогодних праздников, директоров концертных итеатральных агентств, антрепренеров известных артистов, музыкантов, певцов быть бдительными и принять к сведению это официальное сообщение.

Життя донецьких бюджетників покращилось вже сьогодні

Донецьку перестали надходити кошти для розрахунків за будівництво об'єктів до Євро-2012. Держказначейство заблокувало рахунки виконавчого комітету донецької міськради, заявив мер міста Олександр Лук'янченко.

"У міста сьогодні на розрахункових рахунках більше 300 мільйонів гривень. Я повинен за своїми зобов'язаннями на сьогоднішній день проплатити 109 мільйонів, це прострочена оплата", - сказав він, додавши,частина заблокованих коштів - платежі за захищеними статтями бюджету. Заборгованість по платежах утворилася протягом минулого тижня. Зокрема, через рахунки Держказначейства не проходять платежі за виконані роботи на об'єктах розвитку міста та будівництва до чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.

"Питання, пов'язані з будівництвом, в тому числі і доріг. Транспорт, спортивні споруди - ті, які місто готує до Євро-2012, об'єкти фан-зони,об'єкти зони гостинності, майданчики для паркування автомобілів", - перерахував Лук'янченко об'єкти, за роботи на яких місто не змогло розрахуватися в строк.

Як повідомлялось, місцеві бюджети України під кінець року все частіше почали відчувати недофінансування.

Так, міське управління освіти Житомира наразі не має чим погашати борг по зарплаті вчителів за грудень. Освітянам не вистачає 13,5 мільйонів гривень, а також коштів, які повинні бути виплачені як грошова винагорода на кінець року.

Читайте також:

Донецьк "поховає" своє іржаве метро за 60 млн гривень

Донбас розтринькав більше грошей, ніж виділено у бюджеті на хворих СНІДом

У Донецьку звільнили чиновника за лімузин вартістю 40 тис. доларів

КПУ:агитаторы от Партии регионов «будут получать в рыло»

Избирательная кампания 2012 года будет очень не простой для правящей  Партии регионов. Об этом заявил народный депутат от КПУ Спиридон Килинкаров

«Стук в дверь со словами «Мы от Партии регионов!» в 2006-2007 годах воспринимался нормально. Сегодня такие представители будут получать в рыло. Настроение у людей именно такое», - цитирует коммуниста ОстроВ.

Кроме того, комментируя ситуацию с установкой в Луганске памятника российской императрице Екатерине II или Ангелу-хранителю, Килинкаров отметил, что «было бы правильнее привести в порядок те памятники, которые есть».

Если кому-то нужен Ангел-хранитель, чтобы спокойно спать, нужно меньше воровать и тырить. Нужно жить по-совести
«В условиях кризиса не стоит устанавливать памятники Ангелу-хранителю, Екатерине или кому-то еще. Если кому-то нужен Ангел-хранитель, чтобы спокойно спать, нужно меньше воровать и тырить. Нужно жить по-совести. Сколько раз ремонтировали памятник Божьей матери в центре города?  Сколько на это было списано денег? Так что, теперь установить еще новые? Пусть те, которым пришла эта идея - губернатор или мэр – поставят памятник Ангелу-хранителю у себя во дворе. Денег у них на это хватит», - заявил депутат.По его словам, в условиях, когда задолженность по зарплате по области более 114 млн. грн., «вначале нужно решить этот вопрос»

КПУ: пам'ятники Сталіну треба ставити як хрести

Пам'ятники Йосипу Сталіну необхідно поставити по всій Україні, а в західних областях - взагалі по два монументи в кожному населеному пункті - на в'їзді та виїзді з села чи міста.

Про це заявив народний депутат, лідер запорізьких комуністів Олексій Бабурін, пише Gazeta.ua. "По всій Україні. Тому що Україна стала членом ООН за Сталіна, Україна відродилася при Сталіні, Україна у теперішніх кордонах повстала за Сталіна..." - пояснив Бабурін.
Крім того, він додав, що поставити пам'ятники "вождю народів" необхідно, насамперед, у кожному населеному
пункті Західної України - зокрема, у Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Волинській, Закарпатській областях.
"Скрізь. Причому в кожному населеному пункті по два пам'ятники - на початку села і в кінці. Як хрести ставлять, так треба пам'ятники Сталіну поставити", - вважає комуніст.
Нагадаємо, пам'ятник Сталіну в Запоріжжі було встановлено 5 травня 2010 року на території Запорізького обкому КПУ. 28 грудня 2010 невідомі пошкодили бюст, відтявши йому голову.
Відповідальність за скоєне взяла на себе націоналістична організація "Тризуб".
7 листопада, Запорізьким обласним комітетом Комуністичної партії України було відновлено пам'ятник Сталіну біля
будівлі Запорізького ОК КПУ.

Хитрість Ківалова :гарантій для державної мови немає

Венеціанська комісія вважає, що в законопроекті "Про основи державної мовної політики" "регіоналів" Сергія Ківалова та Вадима Колесніченка недостатньо гарантій використання та захисту української мови.

Про це повідомляє "Обком" з посиланням на УНІАН. За словами голови Відділу демократичних інститутів і
фундаментальних прав Венеціанської комісії Артеміди-Тетяни Кіски, у висновку до законопроекту Комісія зазначила, що нинішній проект закону більше не приділяє спеціальної уваги російській мові, оскільки практично у всіх його положеннях посилання на цю мову замінені посиланнями на "регіональні мови та мови меншин".
Водночас у висновку Комісії зазначається, що, незважаючи на те, що відповідно до статті 10 Конституції України українська є єдиною державною мовою, деякі статті законопроекту надають російській такий же рівень захисту, як і українській. Зокрема, мова йде про оприлюднення актів центральних органів влади російською мовою.
Крім того, Комісія зазначила, що визнання лінгвістичної свободи засобів масової інформації, виходячи з ринкових оцінок, може призвести до домінування російської мови.
Комісія звернула увагу на відсутність у законопроекті вимог до теле-, радіокомпаній стосовно щоденної квоти на мовлення державною мовою.
"У цих положеннях можна побачити навіть зменшення ролі української мови", - йдеться у висновку.
При цьому в Комісії зазначили, що в цілому представлений проект закону кращий за попередній проект закону "Про мови в Україні", висновок щодо якого було ухвалено Комісією у березні цього року.
Нагадаємо, народний депутат Сергій Ківалов раніше повідомив, що Венеціанська комісія виступила на підтримку мовного законопроекту.
Як відомо, законопроект "Про основи державної мовної політики" був зареєстрований у парламенті 26 серпня цього року.
У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що в разі прийняття законопроекту, російська мова стане регіональною в 13 з 27 адміністративно-територіальних одиницях України: у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях, АР Крим та містах Києві і Севастополі.
Кримсько-татарська мова стала б регіональною в АР Крим, угорська - в Закарпатській області, румунська - в Чернівецькій. Інші мови національних меншин отримають захист в менших адміністративно-територіальних одиницях.

Табачник изъял из ВНО литературу о Голодоморе.

Министерство образования и науки, молодежи и спорта Украины изъяло из внешнего независимого тестирования в следующем году произведения о Голодоморе, сообщает Униан.

В пресс-центре Центра исследований освободительного движения, из тестов изъяты, в частности, ранее обязательные произведения Уласа Самчука "Мария" и Василия Барки "Желтый князь".

«В школьной программе для старшеклассников оба эти произведения, которые описывают огромную трагедию украинского народа - геноцид 1932-1933 годов, рекомендованы для дополнительного, то есть самостоятельного чтения. И только школьники с филологическим направлением обучения обязательно изучают роман Уласа Самчука "Мария". Изучают, но во ВНО о нем не упоминается», - сообщили в пресс-центре.

Писательница Оксана Забужко возмущена этим фактом. «Это манера карманного вора-"тихушника", который орудует втихаря (а это вообще стиль работы нашего министра образования Дмитрия Табачника), и как мартышка из кормушки таскает бананы, так он по кусочку таскает у молодежи те составляющие украинской идентичности и самосознания, которые дразнят "русский мир», - сказала она.

По мнению Забужко, такие действия Минобразования можно расценить как «интеллектуальную кражу в общенациональном масштабе», которая должна приравниваться к преступлени против Украины и ее будущего.

«Изъяты именно произведения, которые не просто являются образцами высокохудожественной литературы, а посвящены одной из крупнейших трагедий украинцев - Голодомору. Это является свидетельством целенаправленной государственной политики и продолжением попыток Дмитрия Табачника скрыть страницы украинской истории", - сказал член Общественного комитета памяти жертв Голодомора-геноцида 1932-1933 годов в Украине Владимир Вятрович.

"Не дай бику вкрасти в тебе Європу" - акція.

  Неділя.    З 12:00 до 14:00Місце  Київ, Михайлівська площа.
Опис
Напередодні запланованого саміту Україна-ЄС, рух "Ми - Європейці" оголошує масову акцію під назвою "Не дай бику вкрасти Європу". У назві акції використана алегорія з давньогрецького міфу про Зевса, що вкрав Європу,
перетворившись на бика.
В програмі: театралізоване дійство "Не дай бику вкрасти Європу", оголошення результатів Єврореферендуму в
соціальних мережах, символічне голосування учасників за євроінтеграцію, виступи артистів, конкурси й вікторини на європейську тематику.
Пропонуємо під час акції відмовитися від використання будь-якої партійної символіки, вітаються тільки державний прапор України і прапор ЄС.
Акцію організовано на волонтерських засадах учасниками інтернет спільноти "Ми - Європейці," яка ставить собі за мету наблизити Україну до відповідності Копенгагенським критеріям членства у Європейському Союзі.

Приходьте самі. Запрошуйте друзів!

Не дамо бику вкрасти Європу у українського народу!

Донецьк і Янукович. Хроніка розчарування.

Сьогодні в лівому березі опублікована дуже цікава стаття. Оскільки через певні проблеми з реорганізацією на ЛБ не завжди вдається перенести, тож просто прочитайте за посиланням. Варто уваги.
 http://lb.ua/news/2011/12/13/127946_donetsk_i_yanukovich_hronika.html

Украненланд : невідома в Україні історія Європи.

Нещодавно отримав прохання доповнити свій фотоальбом посиланням про досі маловідому для більшості українців сторінку нашої спільної з Європою історії. Спочатку вирішив подати окремі сайти. Але потім згадав як чудово пройшовся по сусідським невігласам своєю інформацією один наш дослідник Украненланду. Довелося самому спостерігати дискусію на цю тему. Чого там у сусідів не було : і просто ошелешення від побаченого та прочитаного, і несміливе прозріння, і агресивне несприйняття попри очевидну дурість через заперечення в стилі *такого бути не може, бо ми про це у школі не вчили*. Що ж, варто ознайомитись з тим, як німці дбають не лише про власну історію, а й частину НАШОЇ з вами історії, що здатна перевернути уяву багатьох.
http://photo.i.ua/user/3871267/258299/
http://photo.i.ua/user/3871267/258311/
http://kuraev.ru/smf/index.php?topic=232632.0;wap2