Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Лапонька

37 років, риби, познайомиться з хлопцем у віці 35-42 років

Табачник хоче скасувати предмет "Історія України"

У Міністерстві освіти та науки розробили новий навчальний план для п’ятих-дев’ятих класів середньої школи, який передбачає зменшення годин на вивчення української мови та літератури. Крім того, з розкладу занять зникне предмет «Історія України».

Про це йдеться у статті «Хід конем від Табачника» у газеті «Дзеркало тижня. Україна».

«Перш за все, у новому навчальному плані скорочено кількість уроків української мови. Тепер їх буде лише по два на тиждень», - пише автор. Він зазначає, що у тій же Росії на вивчення державної російської мови у шостому класі середньої школи відводиться шість уроків щотижня.

«Не краще вчинили автори нових навчальних планів і з українською літературою. У сьомих, восьмих та дев’ятих класах кількість годин на її вивчення також зменшується», - повідомляє автор.

«Та ще гірша ситуація складається з історією УкраїниЗа задумом керівництва Міносвіти, цей предмет як такий взагалі зникне з розкладу шкільних уроків (хоча традиційно викладався навіть у Радянському Союзі). Натомість з’явиться новий, інтегрований курс - історія, в якому буде поєднано всесвітню історію та історію України», - зазначається у статті.

Автор наголошує, що «проголосивши інтеграцію кількох курсів історії, МОНМС паралельно планує скоротити кількість уроків, відведених на вивчення цього предмета».

Так, у п’ятому класі тепер матимемо один урок історії на тиждень замість двох (отже, вилучено приблизно 34 уроки за рік). У восьмому і дев’ятому класах курс скоротили на 0,5 години на тиждень (за рік це приблизно 17 уроків).

Разом з тим, якою буде доля предмету «Історія України» для десятого та одинадцятого класу – поки невідомо, оскільки для них ще не розроблено навчальних планів.

«Парадоксально, та при тому, що нові навчальні плани заощаджують час на гуманітарній, зокрема українознавчій, складовій, - загалом учнів вони перевантажують. Тепер, за ідеєю МОНМС, у 5-9 класах кількість уроків на тиждень збільшиться на 4-6: тобто приблизно плюс по одному уроку на день», - сказано у статті.

За даними поінформованих джерел, відповідний наказ про навчальні плани для середньої школи уже підписаний Табачником і офіційно зареєстрований під №93 від 01.02.2012 року. Але поки що він лежить під сукном у міністра освіти, зазначає видання і наголошує, що «доки ж документ перебуває в міністерстві - є шанс зупинити «реформи».

Нагадаємо, 11 лютого Табачник дорікнув українським ЗМі недостатнім висвітленням досягнень Міносвіти, зокрема, про вивчення іноземної мови з першого класу та введення інформатики з другого класу.
30

Коментарі

анонім

118.02.12, 12:19

Такими темпами ця совково-жидівська сволота скоро і назву Україна скасує.

    218.02.12, 12:28Відповідь на 1 від анонім

    Такими темпами ця совково-жидівська сволота скоро і назву Україна скасує.От гондураси

      анонім

      318.02.12, 12:32Відповідь на 2 від українець3

      Такими темпами ця совково-жидівська сволота скоро і назву Україна скасує.От гондурасиНа моє переконання без повстання ми нічого не змінимо. Аби тільки Провідник зявився!

        418.02.12, 12:33Відповідь на 1 від анонім

        Такими темпами ця совково-жидівська сволота скоро і назву Україна скасує.Ну так навіщо ж я розміщував статтю - провокацію 100Гнія, де якраз і пропонувалось назватись*гордимі русічамі і другой Россієй*. Йде продумана,наполеглива,спрямована,добре скоординована інформаційно - ідеологічна і законодавча робота.

          518.02.12, 12:37

          Як ця жидівська рожа задовбала!!!!

            618.02.12, 12:38Відповідь на 4 від Росомон

            Дуже сподіваюсь,що стогніяка отримає своє!!!!!!

              718.02.12, 12:44Відповідь на 6 від Юрий Смирнов

              Дуже сподіваюсь,що стогніяка отримає своє!!!!!!Теж сподіваюсь. Як і того, що тут декому вправлять мізки за...захист якраз тієї українофобської статті.

                818.02.12, 12:49

                Вішати треба цього жидяру Табачника!

                  Гість: Alexxxis

                  918.02.12, 12:50

                  Все починається з етноциду, далі буде геноцид наповну

                    1018.02.12, 13:13Відповідь на 2 від українець3

                    Такими темпами ця совково-жидівська сволота скоро і назву Україна скасує.От гондурасиЩе не читавши Ваш відгук у мене в голові почало крутитись слово "нацюцюрник"!!!
                    А скасування України розпочав ще комуняка Кравчук, скасувавши національність "Українець"!!!

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна