Азарову не понравилась, кому аплодирует аудитория Шустера

Вялый диалог Симоненко и Азарова на Шустер-LIVE из-за опоздания премьера сменился настоящей дискуссией - в студии успел появиться бютовец Турчинов.Об этом сообщает Цензор.НЕТ.
Судя по привычной структуре программы, премьер-министр Николай Азаров* не должен был пересечься с первым заместителем главы "Батькивщины" Александром Турчиновым. Однако из-за опоздания Азарова его выступление и
диалог с лидером коммунистов Петром Симоненко затянулись до момента появления в телестудии оппозиционера Турчинова. 
Настоящая дискуссия весьма оживила аудиторию, причем, как правило, на репликах Турчинова. Это вызвало плохо скрываемое раздражение премьера - срывающимся голосом он вопрошал: "Чего вы хлопаете?!" и "Ну-ка, кто там
хлопает?!". Отметим, что во время ответов Азарова уровень поддержи премьера аудиторией не превышал 20%, в то время как поддержка его оппонентов была на уровне 70-80%.

Донецьку правозахисницю"попередили"українських пісень не співати

Вчора апеляційний суд Донецької області скасував рішення суду першої інстанції, яким донецьку правозахисницю Марію Олійник оштрафували на 340 гривень. До адміністративної відповідальності відому націоналістку і лідера "Просвіти" привернули за її участь у святкових заходах 24 серпня. Вночі напередодні на прохання донецького мера адміністративний суд заборонив місцевій громадськості відзначати 20-річчя Незалежності. Проте близько 400 жителів Донецька пройшлися по тротуару головної вулиці, співаючи національні пісні, а потім спільно зі священиками помолилися за Україну.

Марія Олійник у своїй скарзі просила скасувати рішення Ворошиловського райсуду як аморальне і незаконне. Однак, вина Олійник в апеляційного суду не викликала сумнівів. Тим не менш, покарання суд скасував. У постанові говориться: "Апеляцію задовольнити частково, звільнити Олійник від адміністративної відповідальності у зв'язку з малозначністю правопорушення. Обмежитися зауваженням".

"Прочитавши цю постанову, суддя опустила погляд і втекла, - коментує Марія Олійник. - По-моєму це щось новеньке в юриспруденції - робити зауваження учаснику забороненого зібрання, немов школяру, який нашкодив. З 1988 року я влаштовую мітинги на тему національного відродження України. Але навіть у тоталітарному СРСР нам не заважали співати і молитися. За те, що на мітингах я зізнавалася в коханні до України, зауважень мені не робили навіть співробітники одіозного КДБ. Так що це ще одне донецьке ноу-хау.

Суддя не могла мене виправдати, тому що це "малозначна" справа для донецької влади є політичним. Але й оштрафувати не посміла. Придумала свій варіант".

Тетяна ЗАРОВНА Джерело: Gazeta.ua

Ахметов не може отримати візу США - ЗМІ

Рінат Ахметов кілька років не може отримати візу Сполучених Штатів Америки.

Про це пише газета Kyiv Post з посиланням на два своїх джерела. "Є деякі речі, які не можна купити за гроші. Для одного з найбагатших і наймогутніших українців Ріната Ахметова це віза Сполучених Штатів", -пише газета.

За інформацією джерел видання, незважаючи на те, що Ахметов володіє у США активами більш ніж на $ 1 млрд. і має статки у $ 16 млрд., він не може отримати візу протягом декількох років.

За словами колишнього радника президента Віктора Януковича, який був близький до Ахметова протягом багатьох років, бізнесмен не отримує ні позитивної, ні негативної відповіді з посольства США.

За словами іншого джерела видання в українському уряді, Ахметов залишається в "підвішеному стані" навіть після покупки за $ 1,4 млрд. у квітні 2009 року United Coal, шостої за величиною компанії США, що виробляє коксове вугілля.   За словами колишнього радника президента, Ахметов не може отримати візу вже "багато років".

Водночас американський адвокат Ахметова Марк Дж. МакДугалл наполягає,що у американської влади немає проблем з Ахметовим і його компанією. За його словами, віза ще обробляється.

Як каже адвокат, візи Ахметова "наразі проходять адміністративну обробку" у Державному департаменті США. "Така обробка є наступним кроком після рекомендації консульства США щодо твердження візи", - впевнений МакДугалл.

Представник посольства США Джеймс Вольф відмовився від коментарів, посилаючись на закони про приватне життя. Він сказав, що затримки в обробці віз є загальними, але додав, що подібна ситуація протягом декількох років "не була б нормальною".

"У більшості випадків питання вирішується в той же день або протягом декількох днів", - сказав Вольф.

Відповідаючи на питання про типовий порядок видачі віз, він сказав, що "є перевірка людини - і не тільки в базі даних Держдепу США, але також і у правоохоронних органах".

Джерела Kyiv Post припускають, що причина цієї ситуації - в минулому Ахметова. "Я не знаю, наскільки глибоко вони копали, але вони повинні перевіряти і досить далеке минуле", - сказав колишній радник президента.

Як пише газета, перші роки кар'єри Ахметова залишаються в таємниці.

Нагадаємо, Рінат Ахметов не перший український політик, який зіткнувся з проблемою отримання американської візи. Раніше у США не міг потрапити наближений до Віктора Януковича народний депутат Юрій Іванющенко.

Телеканали замовчують у 10 разів більше новин, ніж торік

Кількість замовчуваних телеканалами суспільно важливих тем за рік зросла майже у 10 разів. Про це заявила шеф-редактор проекту «Телекритика» Наталія Лігачова під час прес-конференції представників медіа-організацій України в четвер

За її словами, результати моніторингу продемонстрували, що станом на липень 2010 року, в середньому кожен канал замовчував 56 суспільно важливих тем. У вересні 2011 року таких тем на кожен канал припадало вже 456. При цьому замовчуються теми не лише політичного характеру, а й економічного.

Вона зазначила, що телеканали системно порушують основні стандарти новин. «Експерти «Телекритики» зафіксували системні порушення стандартів балансу думок, відокремлення фактів від коментарів та повноти інформації», – повідомила Лігачова.

Також вона зауважила, що відсутність повноти подання фактів є основним методом маніпуляції в новинах.

«Зараз мова йде вже про те, що маніпуляції відбуваються не лише зі звуковим рядом, зі словесним, телеканали дозволяють собі цензурувати навіть відеоряд», – сказала шеф-редеатор «Телекритики».Також вона констатувала погіршення якості політичних ток-шоу.

«Глядач не отримує з наших телеканалів збалансованої та повної інформації про те, що відбувається у країні», – наголосила вона.

Нагадаємо, під час прес-конференції представники мас-медіа зійшлися на думці, що в Україні ситуація зі свободою слова в 2011 році погіршилася.

Москва переоцінила попит на газ у Європі?

Газопровід "Північний потік" ще кілька років залишатиметься не повністю завантаженим.

Якщо досі йшлося про те, що Газпром законтрактував приблизно 22 мільярди кубометрів на рік (при потужності першої нитки в 27,5 мільярда), то тепер з'ясовується, що запланований на 2012 рік обсяг прокачування складе лише 10,4 мільярда. Такі дані містяться в матеріалахради директорів Газпрому, який пройшов 20 грудня, пише газета "Ведомости".

Після наміченого на осінь 2012 року запуску другої нитки "Північного потоку" його потужність збільшиться до 55 мільярдів кубометрів. Тим не менш, в 2013 році, згідно із даними матеріалами, по трубі планується прокачати лише 37,82 мільярда кубометрів газу.  Максимальне завантаження системи не передбачається навіть в 2014 році, коли обсяги поставок намічається довести до 49,4 мільярда.

Прес-служба оператора "Північного потоку" коментувати ці цифри відмовилася, порекомендувавши звернутися до того ж Газпрому: "Компанія Nord Stream уклала з Газпромом договір за принципом "качай або плати", так що використання потужностей відбувається виключно за розсуд Газпрому". Раніше представники Nord Stream неодноразово пояснювали, що російська  сторона повністю орендувала всі потужності газопроводу. Таким чином, з моменту введення в дію другої нитки "Північного потоку" Газпрому доведеться платити за 55 мільярдів кубометрів, навіть якщо реально прокачуватися буде значно менше. Так, російському монополісту доведеться даремно витрачати гроші, а заробляти їх буде швейцарська компанія Nord Stream, капітал якої контролюється концерном лише наполовину.

"Можливе пояснення настільки невигідною схеми полягає в тому, що в Газпромі серйозно переоцінили або нинішні потреби Євросоюзу в російському газі, або готовність західноєвропейських компаній закуповувати його по тих прив'язаних до нафтових котирувань високих цінах, на яких наполягає Москва. У зв'язку з цим виникає питання, чи варто в такій ситуації запускати інший трубопровідний мегапроект Газпрому - "Південний потік"? Адже він обійдеться як мінімум рази в два-три дорожче, ніж неповністю завантажений "Північний потік", пише Deutsche Welle. Зазначимо, раніше журналіст Bloomberg в Росії Лучіан Кім у своїй статті для The Chistian Science Monitor писав, що через низку проблем Газпрому"Північний потік" може стати єдиною ланкою в запланованій мережі трубопроводів. Нагадаємо, перша гілка європейсько-російського газопроводу "Північний потік" була відкрита у листопаді 2011 року.

Через півтора місяці після урочистого пуску першої нитки газопроводу "Північний потік" з’явилися повідомлення про перебої в подачі газу.

Deutsche Welle

В новом бюджете чиновникам накинули мелочь - 6 мильярдов

Снова увеличили расходы на власть: на Президента — плюс 15 миллионов гривен, на все органы государственной власти в целом плюс 6 миллиардов гривен за 2 последних года.

«На полеты для высших государственных чиновников чартерами предусмотрено 188 миллионов гривен. Мы скинемся вам всем на билет в один конец. Летите отсюда, и мы сможем изменить страну без вас!», — отметил депутат. Яценюк также добавил, что в проекте госбюджета правительство подало нереалистичные показатели.

«Правительство предложило рост экономики на уровне почти 4% вместо 5,5%, которые они прогнозировали еще месяц назад. Однако Всемирный банк и МВФ, которые гораздо лучше умеют считать, чем премьер Азаров и все украинское правительство, сказали о том, что экономика вырастет максимум на 2,5%», — сказал он.

«Учитывая это, оппозиция констатирует, что доходы бюджета минимум на 6 миллиардов гривен уже надуты», — добавил Яценюк. Также, по его словам, на следующий год правительство запланировало уменьшение общей зарплаты украинцев на 16 миллиардов гривен. Кроме того, Яценюк отметил, что в проекте госбюджета средства распределяются непрозрачно.

«Единственная правка оппозиции, которая была учтена в этом проекте, это сокращение разворовывания бюджета через так называемые непрозрачные бюджетные гарантии. В первом проекте правительство предлагало 15 миллиардов гривен, сейчас оставили только 5 миллиардов на хищение под свои программы. Но почему в данном проекте не сказано, куда планируют отправить этих 5 миллиардов?», — спросил Яценюк.

В'ячеслав Грозний: Хiба Луческу чи Рамос вивчили нашу мову?

Щоб захистити вiтчизняних фахiвцiв, В'ячеслав Грозний пропонує створити об'єднання футбольних тренерiв України.

Від початку сезону у чемпіонаті України з футболу в прем'єр-лізі звiльнено уже п'ятеро тренерів. Що цікаво, четверо із "вигнанцiв" -- українцi. Як запевнив кореспондента "Експресу" В'ячеслав Грозний, екс-наставник "Спартака", "Днiпра" й iнших команд, президенти наших клубiв не дають нашим тренерам такого великого кредиту довiри, який мають iноземнi фахiвцi.
-- Наших тренерiв треба захищати. Український футбол бореться з нашестям футболiстiв-легiонерiв, запроваджує лiмiт, забороняє судити матчi арбiтрам iз-за кордону, -- обурюється В'ячеслав Грозний. -- То чому не можна захистити український футбол вiд нашестя тренерiв-чужоземцiв?!

Ось у донецькому "Металурзi" встигли попрацювати 15 iноземцiв! Та чомусь ми не бачимо наших представникiв нi в Сербiї, нi в Румунiї, нi в Хорватiї... Нiде! Я вже не кажу про Захiдну Європу. Цi країни неохоче пускають на свiй ринок працi iноземцiв. Їхнiй аргумент -- чужоземцi не знають мови. Та хiба Луческу чи Рамос вивчили нашу мову?!

Один серб чи хорват працевлаштувався за кордоном i тягне за собою iншого. Вони переконують, що сербськi тренери -- найкращi. А ми в це вiримо. Насправдi ж українськi фахiвцi на голову сильнiшi за румунiв чи сербiв.
Ми до 2006 року не мали права працювати в Європi, бо нам не видавали ПРО-дипломiв УЕФА. А нинi iноземцi нас до себе не впускають, та ми чомусь охоче вiдчиняємо перед ними дверi.

-- Хто саме дає зелене свiтло iноземним тренерам? Президенти команд?
-- Нi, футбольнi агенти. Вони приїжджають до клубних менеджерiв, обiцяють їм певний фiнансовий зиск, аби тi погодили кандидатуру iноземця. Агент каже приблизно таке: "Я приводжу тренера, ми робимо селекцiю гравцiв, i ти заробляєш такi-то грошi". Звiсно, клубний менеджер погоджується. За спиною президента. Бо той володiє предметом
бiзнесу, але не зовсiм -- предметом футболу. Агентовi вигiдно привезти чужого спецiалiста, бо той без його допомоги не обiйдеться. Натомiсть нашим фахiвцям агенти не потрiбнi -- вони самi знають ринок.

-- Як можна захистити наш ринок вiд нашестя тренерiв-iноземцiв?

--Пропоную створити об'єднання футбольних тренерiв. На такий крок уже пiшли росiяни. Юридично зареєстрували цю структуру, вона входить до складу Росiйського футбольного союзу. До неї увiйшли i безробiтнi, й тi,хто нинi працює у клубах. Юрiй Сьомiн, до речi, також є членом об'єднання.

Тренери спокiйнi, що ця структура захищає їхнi права.Вона лобiює, аби зарплата "коуча" не була нижчою за заробiтки провiдних гравцiв команди. Адже саме тренер вiдповiдає за результат. Клуби знають, що не можна свавiльно поводитися з тренерами, бо тi мають мiцний захист. Якщо президент хоче в односторонньому порядку розiрвати угоду, об'єднання уже тут: "Одну секунду, перекажiть борг на такий-то рахунок..." В Українi, на жаль, тренери не захищенi.

-- Як можна створити попит на українських тренерiв за кордоном?

--Треба, щоб наша людина виграла певний трофей з українським клубом. Так, як це зробив Жозе Моурiньйо. Вiн пiдняв статус португальских фахiвцiв, вигравши Лiгу чемпiонiв iз "Порту". Та як нашi можуть щось виграти в
Європi, якщо їм не довiряють!

Пам"ять про легендарного воротаря Динамо

...На 70 - ому році життя помер воротар легендарної команди середини 1970-их Динамо Київ Євген Рудаков.
Він не був настільки надійним як Олег Макаров чи Михайло Михайлов. Настільки стрибучим як Віктор Банников чи Віктор Чанов. Не був і таким майстром з відбиття пенальті як Віктор Юрковський та Олександр Шовковський.
   Але він був Воротарем Найбільших Перемог найуспішнішої команди в історії України. Ввірвавшись до складу Динамо наприкінці 1960-их, він до закінчення футбольної кар'єри вже нікому не віддав пост № 1. Вболівальники зі стажем згадають, як частенько Євген міг *спіймати мишу* - пропустити нескладний м'яч під руками або поміж ніг. Проте ще краще згадають, як на відміну від сучасних воротарів Рудаков сміливо кидався в ноги нападникам суперників, ризикуючи отримати важку травму. І кидався не вперед ногами, як сучасні, а корпусом і руками. Таким чином значно краще перекриваючи ворота. Ще згадають його фірмові виходи на верхові навіси - громовий крик * Май ! (так у нього виходило)* вкупі з рішучістю та чималими габаритами налякали не одну світову зірку футболу.
   Безперечно, його зіркові миті - це матч -відповідь у жовтні 1971р в Іспанії проти збірної цієї сильної країни. Тоді для потрапляння на Чемпіонат Європи-72 іспанцям в Севільї потрібна була лише перемога. Вони весь матч несамовито атакували, били з різних позицій, виходили віч-на-віч. Але на останньому рубежі просто фантастично зіграв київський динамівець Євген Рудаков. 0 : 0 - це була його перемога. Що за рік дозволило взяти срібло на ЧЄ в Німеччині. А той матч настільки вразив футбольних фахівців, що його було визнано кращим гравцем року.
   А вже в 1974-75 на європейських футбольних грандів *наїхала* київська Динамо-машина. У складі Айнтрахту грало кілька тогорічних чемпіонів світу зі збірної Німеччини. Відповідно у голандському ПСВ Ейндховені -  віце- чемпіонів. Але як і представники слабших чемпіонатів, клуби лідерів європейського футболу не змогли зупинити киян на шляху до фіналу. А там з промовистим рахунком 3 : 0 був битий сильний тоді угорський Ференцварош.
   А осінь - 75 подарувала нам найбільший успіх - результат двох поєдинків проти діючих дворазових володарів Кубку європейських чемпіонів - мюнхенської Баварії - неймовірний з огляду на статус суперника - ті ж таки 3 : 0.
Тобто у трьох фінальних матчах за єврокубки кияни не пропустили ЖОДНОГО разу.
   Подивіться відео про цього видатного українського футболіста. Особливо легендарний матч Баварія - Динамо Київ у Мюнхені. І зверніть увагу на кольори форми Євгена Рудакова. Це була осінь 1975...Перший український футболіст, що в радянські часи виступав у сьогодні звичному для нас поєднанні. Просто співпало..?
http://video.i.ua/user/3871267/58904/334864/      http://video.i.ua/user/3871267/58904/334862/

Донецька міськрада:земля Сину для розширення «родового гнізда»

Син Президента України Олександр Янукович отримав дозвіл на отримання у власність ще однієї земельної ділянки в Донецьку для будівництва житлового будинку.Таке рішення прийняла Донецька міськрада 21 грудня.

Міськрада вирішила надати «Януковичу Олександру Вікторовичу дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність через викуп і проведення грошової оцінки земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, прилеглого до вулиці Райніса, 65-г у Будьонівському районі Донецька. Розмір ділянки не уточнюється.

Це не перший земельна ділянка, яка купує в Донецьку родина президента Віктора Януковича.

Так, 22 жовтня 2010 року депутати Донецької міської ради ухвалили рішення продати Олександру Януковичу земельну ділянку площею 1.610 квадратних метрів для експлуатації існуючого адміністративного будинку та господарського блоку по вул. Райніса, 65-в у Будьонівському районі за ціною 244 375 гривень 42 копійки з розрахунку за один квадратний метр земельної ділянки 151 гривень 78 копійок.

Водночас, для Олександра Януковича депутати затвердили ціну продажу земельної ділянки площею 7373 квадратних метрів для експлуатації існуючого адмінбудівлі та спортивного комплексу по вул. Райніса, 65-г у розмірі 1 млн. 80 тисяч 184 гривні 83 копійки з розрахунку за один квадратний метр земельної ділянки 146 грн. 50 копійок. Ціна за земл

Донецький будинок родини президента Віктора Януковича розташований в Будьонівському районі Донецька за адресою вул. Райніса. Тут мешкає дружина президента і старший син - Олександр. Віктор-молодший теж має будинок на території резиденції. Незважаючи на те, що формально, всі вони мають різні адреси (Райніса 65-а і Райніса 65-г) ділянки обгороджені одним парканом та об'єднані в одну територію. На цій же площі розташовані спорткомплекс, господарський блок, будиночок охорони, гостьовий зруб, альтанка і голуб’ятник.

Як повідомлялось, колишній заступник гендиректора ТОВ «Кепітал Білдінг Корпорейш», засновником якї є компанія Олександра Януковича «МАКО», Павло Литовчинко виступає співзасновником фірми «Танталіт», що активне забудовує територію урочища «Межигір'я», де мешкає президент Віктор Янукович.

Литовченко нині є депутатом Київської облради. Литовченко також є співзасновником компанії ТОВ «Центравіа», у якої президент Віктор Янукович орендує вертоліт AgustaWestland- 139 італійсько-американського виробництва. Вартість оренди гвинтокрила обійдеться держбюджету 2011 року 7,5 млн. грн.

Крім того, 35% компанії «Танталіт» належить компанії Blythe (Europe) Ltd, власником якої, згідно з британським реєстром, є траст із Ліхтенштейну P&A CORPORATE TRUST.

Найем: главное чтобы это не был сигнал окружению

Сегодня на пресс-конференции Найем напомнил о масштабном строительстве в "Межигорье", которые ведут фирмы сына Януковича*, недавно превратившегося из обычного стоматолога в одного из богатейших людей страны, а также о прочих "роскошах" в жизни гаранта.

"Скажите, в чем секрет успеха, почему стране плохо, а у вас все так хорошо?", - спросил М.Найем.

Cмотрите также: Янукович: Улучшений в стране нет, но нет и разочарования. + ВИДЕО.

 "То,что вы так бурно развиваете, меня это абсолютно мало интересует. И скажу по какой причине. Потому что я очень мало имею времени, знаете, для наслаждений. Очень мало. Вчера, например, я около трех часов ночи приехал домой, сегодня встал в шесть часов утра. Позавчера это было немножко раньше. И так далее. Поэтому, о какой сладкой жизни вы говорите, я не знаю. И обсуждаете все время тему моей семьи… Я вам хочу сказать, что я вам не завидую", - ответил В.Янукович.

"Мы с вами друг друга хорошо знаем и понимаем... Остальное додумаете сами", - добавил он.