хочу сюди!
 

Людмила

39 років, лев, познайомиться з хлопцем у віці 35-43 років

Хитрість Ківалова :гарантій для державної мови немає

Венеціанська комісія вважає, що в законопроекті "Про основи державної мовної політики" "регіоналів" Сергія Ківалова та Вадима Колесніченка недостатньо гарантій використання та захисту української мови.

Про це повідомляє "Обком" з посиланням на УНІАН. За словами голови Відділу демократичних інститутів і
фундаментальних прав Венеціанської комісії Артеміди-Тетяни Кіски, у висновку до законопроекту Комісія зазначила, що нинішній проект закону більше не приділяє спеціальної уваги російській мові, оскільки практично у всіх його положеннях посилання на цю мову замінені посиланнями на "регіональні мови та мови меншин".
Водночас у висновку Комісії зазначається, що, незважаючи на те, що відповідно до статті 10 Конституції України українська є єдиною державною мовою, деякі статті законопроекту надають російській такий же рівень захисту, як і українській. Зокрема, мова йде про оприлюднення актів центральних органів влади російською мовою.
Крім того, Комісія зазначила, що визнання лінгвістичної свободи засобів масової інформації, виходячи з ринкових оцінок, може призвести до домінування російської мови.
Комісія звернула увагу на відсутність у законопроекті вимог до теле-, радіокомпаній стосовно щоденної квоти на мовлення державною мовою.
"У цих положеннях можна побачити навіть зменшення ролі української мови", - йдеться у висновку.
При цьому в Комісії зазначили, що в цілому представлений проект закону кращий за попередній проект закону "Про мови в Україні", висновок щодо якого було ухвалено Комісією у березні цього року.
Нагадаємо, народний депутат Сергій Ківалов раніше повідомив, що Венеціанська комісія виступила на підтримку мовного законопроекту.
Як відомо, законопроект "Про основи державної мовної політики" був зареєстрований у парламенті 26 серпня цього року.
У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що в разі прийняття законопроекту, російська мова стане регіональною в 13 з 27 адміністративно-територіальних одиницях України: у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях, АР Крим та містах Києві і Севастополі.
Кримсько-татарська мова стала б регіональною в АР Крим, угорська - в Закарпатській області, румунська - в Чернівецькій. Інші мови національних меншин отримають захист в менших адміністративно-територіальних одиницях.
22

Коментарі

117.12.11, 18:46

Чинною владою здійснюється тотальний наступ по всіх напрямках на знищення як української держави, так і її мови, культури та базових прав і свобод.

    217.12.11, 18:48

    Сирожа Пидpaxyй забыл, что его место - на параше, за фальсификацию выборов. Поэтому после смены власти придется ему об этом напомнить...

      317.12.11, 18:56Відповідь на 2 від Gaydamaka

      Сирожа Пидpaxyй забыл, что его место - на параше, за фальсификацию выборов. Поэтому после смены власти придется ему об этом напомнить...Місце йому не на параші, а на Карпатській соснині... ...а при зміні влади воно знову втікатиме до малоукрів і звідти гавкатиме....

        417.12.11, 19:01Відповідь на 2 від Gaydamaka

        Сирожа Пидpaxyй забыл, что его место - на параше, за фальсификацию выборов. Поэтому после смены власти придется ему об этом напомнить...Він не забув. Адже у 2007р його навіть...нагородили. http://www.pravda.com.ua/articles/2011/09/27/6618752/

          517.12.11, 19:01

          Ось кому більше зайнятися нічим, аніж кинути в черговий раз українців. Кидалово від Ківалова

            617.12.11, 19:03Відповідь на 5 від Пробіотик

            Вітаю. Може не встиг, то подивись комент вище та прочитай посилання - хто нас дійсно кинув - нагородою Підрахуя...

              717.12.11, 19:08Відповідь на 2 від Gaydamaka

              Сирожа Пидpaxyй забыл, что его место - на параше, за фальсификацию выборов. Поэтому после смены власти придется ему об этом напомнить...
              і не тільки за фальсифікацію виборів, але й за розтрату народних грошей:

              в якій це державі видано, щоб службовець, використовуючи народні гроші їздив з двома студентками-прастітутками відпочивати в інші держави ??? Напивався там !!! Потрапляв в поліцію !!! Куди дивиться жінка ??? ... та й шо ... цього не можна зробити в нас в Україні, обовязково треба витрачати дві сотні тисяч євро і їхати в Швейцарію ???

                817.12.11, 19:14

                Якісь ушльопки тулять горбатого до стіни, а Венеціанська комісія з повною серйозністю повиння це г... розгрібати.

                  917.12.11, 19:15Відповідь на 7 від Aмaзонка*

                  в якій це державі видано, щоб службовець, використовуючи народні гроші їздив з двома студентками-прастітутками відпочивати в інші держави ??? Ну що Ви, які прости-господи-тутки ? То чи *перезалік*, чи *обмін досвідом* з *колегами* з курорту Куршавель...

                    1017.12.11, 19:18Відповідь на 6 від Росомон

                    Вітаю. Може не встиг, то подивись комент вище та прочитай посилання - хто нас дійсно кинув - нагородою Підрахуя...Доброго вечора! Та Кідалов просто "герой труда и отец русской демократии", не менше Не знаю як йому ще героя України не дали Треба купити постер з цією видатною людиною і повісити поруч з моїм кумедним постером Ейнштейна. Ні...трохи вище

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      6
                      попередня
                      наступна