Засипка фундаменту Десятинки - як початок будівництва ?

   В общині рейдерів з Московського Патріархату готові використати засипання фундаменту Десятинної церкви з метою консервації на зиму як зручний час для початку зведення власного храму.
   Про це сповіщає громадянська ініціатива *Збережи старий Київ*. Там закликають всіх небайдужих киян під час новорічних свят бути готовими до можливого незаконного зведення сучасного модернового храмового комплексу на місці стародавніх святинь українського народу.
   Нагадаємо, що незаконна споруда самозваного храму постала ще навесні 2007 року на території, що перебуває під охороною ЮНЕСКО - біля Національного Музею Історії України. Бездіяльність не лише міської, а й найвищої державної влади в Україні спричинили розвиток впевненості общини МП (якою керує *фахівець* з сибірським минулим, якого спадкоємиця царської сім'ї нагородила*за службу стране*...) у безкарності та вседозволеності. Тому подальші кроки нескладно було передбачити - незрозуміла поведінка колишнього Президента до лютого 2010 і *мовчазна скромність* нинішнього - дали старт конкретним проектам по остаточному підминанню батюшками священної території.
   Чи вдасться українцям відстояти Старокиївську гору як центр історико - культурної спадщини не лише столиці. а й всієї держави - покаже час. Як і остаточно має показати справжнє обличчя політиків совкового типу. Таким місце на звалищі.

«Легко ли любить Украину в Донецке?»Онлайн-конференция

24 августа 2011 года гражданка Украины Мария Олейник нарушила постановление Донецкого окружного админсуда – она организовала в центре Донецка митинг по случаю 20-летия Независимости Украины. За это М. Олейник была привлечена к административной ответственности Ворошиловским райсудом г. Донецка и оштрафована на 340 грн. Однако Апелляционный суд Донецкой области по жалобе М. Олейник штраф отменил, освободив ее от административной ответственности, ограничившись «устным замечанием»…

Когда Донецк перестанет быть «совковым» городом? Когда в нем перестанут судить за желание отметить День Независимости Украины? Когда права человека в Донецке перестанут трактовать «по-донецки»?

На эти и другие вопросы во время онлайн-конференции на сайте «ОстроВ» попытается ответить заместитель председателя Донецкой облорганизации Всеукраинского общества «Просвита», заместитель председателя облорганизации Конгресса Украинских Националистов правозащитница Мария Олейник - в среду, 28 декабря, с 14.00 до 15.00.

Вопросы можно задавать уже сейчас  ЗДЕСЬ.

Політичні анекдоти.

* -Регионалы считают, что Межигорье – это хорошо, потому что оно дает работу жителям окрестных сел.
  -Да, у местных это потомственный промысел лить золотые унитазы.

* -Луценко рассказал, что за год, пока сидел в Лукьяновке, прочитал 110 книг.
  -А вот Янукович прочитал за год всего одну книгу. Вывод: меньше знаешь – выше сидишь

*  Мальчик Саша пишет Деду Морозу: - Хочу, чтобы в январе FEMEN приехали к нам, в Мурманск!

* - Куме, все ругают Юлю за то, что она подписала договор по газу. Но никто не говорит, что бы было, если бы
    она его не  подписала?
  - Тоже самое что и сейчас. Шли бы бесполезные переговоры о цене на газ, только мы бы сидели без газа.

Регіонал Макеєнко :при владі можна заробити за день...

У міжнародному аеропорті "Бориспіль" закінчилися місця для приватних літаків народних депутатів, заявив голова регламентного комітету Верховної Ради, регіонал Володимир Макеєнко.

"Ми хіба бідні?! Вийдіть, подивіться на вулицю Грушевського – на яких машинах їздимо. Приїдьте в аеропорт Бориспіль. Керівництво аеропорту каже: немає де ставити приватні літаки від усіх фракцій", - сказав Макеєнко.

За словами нардепа, наразі щоб потрапити у владу, стоїть шалена черга охочих, не найпростіших і не найбідніших людей. Влада дає багато можливостей, і в матеріальному плані також, починаючи від недоторканності, дипломатичного паспорта, якогось неофіційного лобіювання, розповів Макеєнко.

   "Знайдіть хоч одного, хто б добровільно відмовився бути міністром, прем'єр-міністром, депутатом ( є такий - Святослав Вакарчук - автор блогу ), губернатором, мером. Тому що люди розуміють, що вони хочуть. Маючи
маленьку пекарню, за все життя заробиш те, що при владі можна заробити дуже швидко – за день, за місяць", -
сказав регіонал.

Як повідомлялось, щоб потрапити до Верховної Ради на виборах 2012 року по "мажоритарці", необхідно заплатити від 1 до 5 мільйонів доларів.

Лановий: Рада ухвалила бюджет дерибану для своїх

«Видатки бюджету по державним замовленням, проектам та інвестиціям прив'язані до певних округів під певні групи бізнесменів, яких спробують провести через мажоритарні округи до Верховної Ради. Тому можна сказати, що це бюджет дерибану на користь майбутніх депутатів, лояльних до влади», - сказав він.

За його словами, це приведе до краху фінансову систему України.

«Централізація ресурсів, централізація видатків, централізація інвестицій - це шлях до централізованої державної економіки, в якій немає місця для приватного сектора. Це означає гальмування виробництва, старіння структур і кінець-кінцем провал фінансової системи.Така політика, такі пріоритети, коли тільки для себе та своїх наближених гроші розподіляються з бюджету, коли банкам вказують, кого кредитувати, а кого ні, закінчиться дуже погано для чинної влади. Всі їх обіцянки виявилися простим блефом «, - наголосив Лановий.

Певні статті видатків у державному бюджеті на 2012 рік спрямовані на фінансування проектів політиків, лояльних до чинної влади. Про це заявив президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий у ефірі Першого ділового каналу.

«Буде раз на два-три місяці корекція показників. В кінці року ми взагалі не дізнаємося про баланс бюджету. Залишаться перехідні борги на наступний рік. Тобто повна вакханалія. На жаль, наш бюджетний процес не дозволяє ні суспільству, ні навіть контролюючим органам відстежити, чи вчасно зроблені виплати. Тому Тігіпко у середині року і розповідав, що немає грошей чорнобильцям», - додав він.

Як повідомлялось, 22 грудня Верховна Рада прийняла в цілому державний бюджет на 2012 рік. «За» проголосували 250 народних депутатів.

Доопрацьований Кабінетом міністрів до другого читання державний бюджет на 2012 рік передбачав доходи на рівні 332,821 млрд гривень і видатки на рівні 358,050 млрд гривень.

Віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко заявляв, що при підготовці проекту бюджету до другого читання витрати на депутатів скоротилися, а на Кабінет міністрів і президента - збільшилися.

20 жовтня Верховна Рада прийняла проект держбюджету-2012 у першому читанні

УНІАН

ПР Криму:акція для дітей з гаслами "Славься, Партия регионов!"

Партія регіонів перед новорічними святами розпочала передвиборчу компанію, використовуючи дітей. Про це заявив голова Кримської організації Української народної партії Олег Фомушкін, повідомляє прес-служба партії.

Так він прокоментував захід кримських «регіоналів», які запросили дітей віком від 7 років до цирку та пообіцяли солодкі подарунки.

«Але не всі дочекалися обіцяного, бо, як скаржилися мами, аби потрапити до цирку, дітям довелося протягом чотирьох годин дивитися та слухати вуличний мітинг із концертом», - повідомляє прес-служба партії.

«Виступи  дитячих самодіяльних колективів чергувалися  з буйним славослів’ям на адресу президента й уряду, виголошувалися гасла «Славься, Партия регионов!», «Славим тебя, наш дорогой президент!», «Большое спасибо Партии регионов за то, что они устроили нашим детям такой чудесный праздник», - заявив Фомушкін.

Зазначимо, що завдяки зусиллям міністра освіти Дмитра Табачника біографія Януковича вписана у новий підручник з історії України для 11-класників. А на Луганщині діти вже навіть виконують пісню про «дядю Вітю».

«…Дядя Витя – дяди лучше нет,

Дядя Витя Янукович – умный президент.

Пусть везде отныне песенка летит,

По всей Украине пусть она звучит»

Цю пісню про Януковича склав керівник ансамблю, пенсіонер Олександр Мірошниченко.

Тиждень

Чорновіл : Януковича колись отруїли

Народний депутат Тарас Чорновіл розповів, що президента Віктора Януковича намагались отруїти, коли він був губернатором.

"Колись ще у Донецьку, коли він був губернатором, його хотіли вбити. Я відразу скажу, що я не можу це ані перевірити, ані спростувати, - але він говорив, що його тоді дуже жорстоко отруїли, і температура в нього була
вже далеко за 40, і він вже відчував, що вмирає, коли якийсь лікар, якому він особливо вірив, його тоді відкачав. Робили промивання крові, були ще якісь способи – але його тоді врятували. І після того оцей спогад у нього завжди існував", - розповів Чорновіл Обкому, відповідаючи на питання, чому президент такий обережний у харчуванні.

Нардеп також розповів, що Янукович вже давно п"є лише англійську мінеральну воду Evian. Він розповів, як у 2006 році перебував з Януковичем у Швеції. І у шведському готелі майбутній президент України вимагав принести йому саме цю воду, якої у готелі не знайшлось, бо всі пили водопровідну воду, яка там дуже чиста та якісна.

"І приносять нам такий жбанок із скляною ручкою, в який налита звичайна вода з крану, туди насипано льоду. Тобто охолоджена вода, і всі це з задоволенням п`ють. Але Янукович тоді категорично відмовився її пити, натомість заявив, що він п`є тільки "Евіан", і що іншої води вживати не буде", - розповів Чорновіл, додавши, що пізніше таки десь знайшли пару пляшок цієї води. "І вже на наступний сніданок цей "Евіан" був привезений – вочевидь охороною – у достатній кількості", - зазначив депутат.

Він також розповів, що під час всіх поїздок Януковича супроводжували один чи два офіціанти, і тільки вони готували ті приносили президенту їжу. А от пив майбутній президент горілку "Держава". Проте, як стверджує нардеп, "дуже часто, особливо під час обіду, в тій "Державі", яка зверху має отой дозатор, насправді була мінеральна вода без газу". 

Ни одного голоса Путину на выборах 4 марта 2012 года!

В субботу, 24 декабря, на проспекте Сахарова в российской столице состоялся общегражданский митинг «За честные выборы». Об этом сообщают российские СМИ. По разным данным, в нем приняли участие от 70 до 120 тысяч человек. Люди принесли с собой белые ленты, самодельные плакаты и воздушные шарики с надписью «Нас надули». Подготовкой московского митинга протеста занимались многочисленные волонтеры, средства собрали за несколько дней в интернет-кошелек. Митинг провели Ольга Романова, Василий Уткин и Владимир Рыжков. Выступали деятели культуры, журналисты, гражданские активисты, политики.

Из пунктов резолюции митинга:

1. Немедленное освобождение политзаключенных и заведомо неправомерно осужденных.

2. Отмена итогов фальсифицированных выборов.

3.Отставка Чурова и расследование его деятельности; расследование всех фактов фальсификаций на избирательных участках, наказание виновных.

4. Изменение избирательного законодательства, вободная регистрация оппозиционных партий.

5. Проведение открытых и честных выборов.

6. Создание Московского объединения избирателей для координации работы наблюдателей и контроля за выборами.

7. Ни одного голоса Путину на выборах 4 марта 2012 года.

Особистість : Сашко Положинський

Сашко Положинський… Харизматичний, має активну життєву та громадську позицію, патріот України, в свої 39 років продовжує вражати життєрадісністю, ентузіазмом і невгамовною енергією. Не вживає алкогольних напоїв і м’яса, - через це дехто називає його занадто правильним, дивуючись чи не нудно так жити, на що Сашко з упевненістю відповідає: «Абсолютно не нудно. Інтерес до життя, його насиченість,інтенсивність, яскраві враження та емоції, на мою думку, зовсім не залежать від м’яса чи алкоголю»

Та все ж більшість Сашка знає як лідера гурту «Тартак», який неодноразово підтримував суспільно-важливі та благодійні проекти. Це інтегровані концерти незрячих виконавців, провідних українських артистів та оркестру Національного театру ім. М. Заньковецької «Відчинилося життя», з останніх – благодійні концерти: «Заради життя» в Запоріжжі, «Ти подумай» у Києві, «Від Андрія до Миколая» у Львові.

Сам Сашко брав участь у відбудові Запорозької Січі на території заповідника "Хортиця". «Свого часу знайшлися чималі гроші — кілька мільйонів доларів — на відбудову Запорозької Січі. Підрядники, зрозуміло, посприяли тому, що кошти були освоєні, а роботи не закінчені... Знайти їх, звісно, вже неможливо. Типова українська афера! Про це мені розповідав новий директор заповідника «Хортиця» Максим Остапенко. Він, власне, аби знайти вихід із ситуації, заручився підтримкою запорізьких бізнесменів, об’єднаних у благодійний фонд «Патріот Запоріжжя». І коли мене туди запросили на одноденну благочинну акцію, у нас разом з Миколою Томенком виникла ідея організувати доброчинний табір, адже залишалося чимало марудної роботи, що її могли робити нефахівці. Наприклад, кудись бульдозер не міг заїхати і засипати вали, тому треба було їх закопувати вручну. Через молодіжно-патріотичні організації розіслав інформацію про проект «Відродимо Запорозьку Січ». Отже, я з 17-ма волонтерами прибув на Хортицю. У перші дні дирекція розгубилася — не встигала нам вигадувати завдання. Може, думала, приїхали задля «галочки». З ким із добровольців не розмовляв, всі отримали колосальне задоволення! Єдине, що прикро: здається, того, що там збудовано, надовго не вистачить. І скоро треба буде робити реставрацію або відбудовувати заново: підрядники працювали не дуже якісно. Ми говорили з хлопцями про те, що до таких проектів треба залучати людей, які відчували би серцем, що вони Січ відроджують, а не працюють над черговим об’єктом!», - розповідає лідер «Тартака».

Багатьох, особливо дівчат, хвилює запитання, чому ж Сашко ще досі не одружений та не має власних дітей. А він і не приховує відповіді: «Поки що я не хочу мати власної дитини, бо в цій країні, в такій складній екологічній, моральній, економічній, політичній ситуації, дуже важко просто виховувати свою дитину, а не боротися за її виживання. Тому я намагаюся більше зусиль докладати до того, щоб ті батьки, які виховують своїх дітей в сучасній Україні, мали можливість робити це з більшою ефективністю, хай не зараз, так у майбутньому. Але, загалом, мені би хотілося, щоб всі діти в Україні росли щасливими. І це для мене, принаймні поки, важливіше питання, ніж питання про те, чи хочу я мати власних дітей».

Декілька запитань до Сашка Положинського...

Як гадаєте, благодійність повинна бути безіменною?     Сашко: Я за те, щоби благодійність була безіменною. Але, що поробиш, коли інколи доводиться визнавати свою причетність до того чи іншого благодійного проекту. Інколи оприлюднення імен людей, які беруть участь у благодійній акції, йдуть на користь самій акції – долучається більше людей, залучається більше коштів...

Як Ви ставитеся до мітингів?     Сашко: Я вже ходив на кілька десятків жалюгідних нікому не потрібних мітингів, які нічого не міняють і я за більш радикальні зміни життя суспільства.

Ви не вважаєте, що мітингами можна щось змінити?      Сашко: Я не вважаю доцільним ходити на окремі мітинги, коли нам принципово треба змінювати і систему влади в Україні, і наповнення цієї системи влади. Якщо буде мітинг, щоби змінити систему влади і людей у владі, то я звичайно на нього піду.

Які інструменти на Вашу думку можуть змінити ситуацію в Україні?    Сашко: Є кілька варіантів застосування цих інструментів. Але всі вони поки що непридатні для застосування в Україні, тому що в нас немає достатньої кількості готових до цього людей. Зараз кожен повинен на індивідуальному рівні готуватися до тих змін, які він хоче здійснити в майбутньому. Підвищувати свій власний рівень – інтелектуальний, моральний, фізичний, рівень своїх умінь та навичок, розширювати коло своїх інтересів, скеровувати свої зусилля до пріоритетних напрямків, для того, щоби в цих напрямках стати фахівцем високого рівня. І потім, коли в нас буде достатня кількість людей, фахівців своєї справи, людей активних, розумних, всебічно розвинених, тоді вже можна буде пробувати робити  корисні зміни на краще.

Партиарх Кирилл ополчился на виртуальный мир

Патриарх Московский и всея Руси Кирилл выразил мнение, что "духовное возрождение парадоксальным образом совершается в условиях нарастающей моральной деградации некоторых слоев общества".Предстоятель Русской православной церкви заявил об этом 23 декабря в своем докладе на Епархиальном собрании Москвы в храме Христа Спасителя, сообщает Цензор.НЕТ со ссылкой на РБК. "Одним из ярких проявлений этой тенденции стали массовый уход молодежи в компьютерные миры, отказ от живого общения с близкими и друзьями, существование под виртуальной маской", - отметил святейший владыка. ЧИТАЙТЕ НА Цензор.НЕТ: Патриарх Кирилл рассказал молодоженам о плотских соблазнах

По словам главы РПЦ, "наивное доверие нынешнего человека к информации, выложенной в социальных сетях, вкупе с нравственной дезориентированностью и утратой базисных ценностей  делают наших современников особенно уязвимыми для манипулирования их сознанием" ( хто б говорив !!! ).

СМОТРИТЕ: Швейцарская туристка о мерах безопасности во время визита патриарха Кирилла: Мне кажется он кого-то боится. ВИДЕО.

"Смена политического вектора не может в корне изменить и осчастливить общество, если нет установки на преображение человеческой личности", - подчеркнул патриарх Кирилл. Он добавил,  что  усилия  РПЦ  " в значительной степени направлены на то, чтобы консолидировать наших современников, объединить разные народы, поколения, социальные группы вокруг общих дел ради ближних, страны, Церкви". Ранее Цензор.НЕТ сообщал, что Патриарх всея Руси Кирилл отслужил литургию у памятника Ленину (ФОТОрепортаж).