Патріотичний Інтернет

Дивовижа, але український сегмент усесвітньої мережі українським назвати можна лише насилу. Усі найпопулярніші сторінки та сервіси доступні або ж зрідка у трьох варіаціях (російською, англійською, українською), або ж навіть тільки російською та англійською. Якщо не досить знатися на пошуку, то патріотичних ресурсів годі шукати — не знайдете. "Місця треба знати". Я б хотів поділитися з вами деякими корисними посиланнячками...

Якщо прагнете обговорити з однодумцями проблеми політики, економіки, української мови, історії та культури, а також перспективи вступу до різних міжнародних альянсів (НАТО, ЄС), то вам зарадить Інтернет-форум "Україна понад усе" за адресою tarastokar.uaforums.net. Створений полтавцем Тарасом Токарем, він поволі набуває популярності в україномовному середовищі. Об'єднує представників багатьох регіонів України (від Львівщини і аж до Донеччини), що дає можливість ознайомитися з багатьма точками зору на нагальні питання. Відзначу, що жодного нецензурного слова чи вислову ви тут не знайдете (як і не побачите російської мови), адже адміністрація форуму пильнує за порядком і виконанням правил сайту.

Також заслуговує на увагу свідомого українця-патріота й ресурс hutir.info. Окрім доволі широкого форуму з можливістю викладу власних статей на різні теми, він має файловий архів із українізаторами відомих програм, що дозволить вам створити комфортне українське середовище на жорсткому диску вашого комп'ютера. Тут же можна ознайомитися з новинками кіно, української музики та завантажити їх.

share.net.ua, безумовно, зацікавить тих, хто полюбляє безкоштовно вантажити собі українську музику найвищої "закваски" (ансамблі народної творчості, бандуристи, академічний вокал тощо) та кіно. Ресурс так і називається — "Українська шара".

Хто любить українську музику не тільки слухати, а й грати, стане відвідувачем сайту pisni.org.ua. Тут доступна велика база акордів на гітару для найрізноманітнішої української музики. Мріяли навчитися грати популярні повстанську "Лента за лентою" чи, скажімо, "Гімн Україні"? Тоді вам обов'язково сюди. Усі наявні тексти з акордами каталогізовано за жанрами та виконавцями, а також діє пошук за фразою з пісні, її назвою чи виконавцем, аби вам легше було користуватися перевагами сайту.

Досить цікавий сайт hurtom.com — сайт підтримки всього українського. Тут ви надибаєте кількадесят українізаторів програм, кліпи, музику, фільми українською мовою, патріотичні шпалери на робочий стіл, а також новини, статті та поради і досить ємний форум. Проект було започатковано 7 січня 2007 року, і сьогодні він користується неабиякою популярністю серед патріотів.

Той, хто цікавиться діяльністю ОУН-УПА в Україні, обов'язково мусить зазирнути на oun-upa.org.ua. До вашої уваги посилання на документи, що стосуються діяльності Української Повстанської Армії, інформація про Організацію Українських Націоналістів (від її зародження і аж до сьогодення), повстанська музика, фільми, світлини тощо. Варто відзначити дуже гарне оформлення ресурсу. Доступний з певного часу двома мовами — українською та російською.

Звісно, вищенаведені посилання — далеко не весь потенціал, так би мовити, "патріотичного Інтернету". Якщо вас зацікавить це й ви захочете дізнатися більше, пишіть мені на [email protected], і я обов'язково продовжу тему й триматиму вас у курсі останніх надходжень на полі українського Інтернету.

Богдан КОВАЛЬЧУК.
"Молодь України".

Заява голови Полтавської облдержадміністрації Валерія Асадчева

ЗАЯВА ГОЛОВИ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ВАЛЕРІЯ АСАДЧЕВА З ПРИВОДУ ВИСТУПУ ПРЕМ’ЄР-МІНІСТРА УКРАЇНИ ЮЛІЇ ТИМОШЕНКО НА СЕЛЕКТОРНІЙ НАРАДІ 6 ЛЮТОГО 2009 РОКУ

6 лютого 2009 року мала відбутися селекторна нарада Прем’єр-міністра України Юлії ТИМОШЕНКО з керівниками облдержадміністрацій, представниками АПК та споживчого ринку, де планувалося розглянути та розв’язати невідкладні питання підготовки підприємств аграрного сектору до весняно-польових робіт. Більшість областей представляли заступники голів облдержадміністрацій. Втім, Прем’єр-міністр припинила нараду, звинувативши Президента України Віктора ЮЩЕНКА у тому, що він нібито не допускає до подібних заходів голів адміністрацій.

Подібні закиди абсолютно не відповідають дійсності. Я особисто, як голова Полтавської обласної державної адміністрації, заявляю, що не отримував від Президента України вказівок щодо ігнорування цього або будь-яких заходів за участі Прем’єр-міністра України Ю.ТИМОШЕНКО.

Подібні висловлювання у бік Президента України абсолютно необґрунтовані та некоректні. Відтак етика поведінки державного службовця вимагає публічного вибачення за безпідставні звинувачення.

Переконаний, що подібні висловлювання високопосадовців не йдуть на користь загальнодержавним справам. Нині необхідно спільними зусиллями знаходити шляхи вирішення проблем.

Голова Полтавської облдержадміністрації Валерій АСАДЧЕВ

Джерело: http://i-dept.com/poltava/main/news2/detail/1853.htm

Полтавські податківці запасаються... памперсами

У Податковій інспекції Полтави ввели кілька антикризових заходів. Зокрема, наказали економити електроенергію. „Наприклад, як ідеш на обід, треба виключати комп’ютер, — розповіла працівниця інспекції, яка не хоче називатися (боїться, що звільнять). — У коридорах повикручували лампочки, тепер там темно. Зарплату дали тільки частково. Чи буде решта, ніхто не знає. Це все ще можна зрозуміти. Але з метою економії позакривали всі туалети. Сказали, якщо комусь дуже треба, ідіть на перший поверх у податкову міліцію. А там не пускають. Кажуть: якщо всі 500 працівників інспекції до них будуть ходити, то що це буде?” Поруч із податковою є підземний перехід із платним туалетом. Але в робочий час виходити з інспекції заборонено.

„Мабуть, треба памперси купувати”, — сміється жінка... Проте, в прес-службі податкової інспекції сказали, що туалети відкриті: у понеділок на всіх поверхах, крім першого, убиральні були доступні.

"Новини Полтавщини".

Коні запряжені, комуністи проплачені

Юлія Тимошенко вирішила очолити процес посилання самої себе у відставку.

Про те що Тимошенко запропонувала слухання про відставку Кабміну проводити достроково повідомив голова ВР Володимир Литвин.

Після того, як представники фракції Партії регіонів виступили з вимогою у четвер, 5 лютого, заслухати звіт Кабінету міністрів щодо його діяльності виникла пропозиція щодо проведення о 15.00 ще одного засідання Погоджувальної Ради.

Перший віце-спікер Олександр Лавринович, зазначив що питання щодо недовіри уряду і звіт Кабінету міністрів є абсолютно різними речами. Він нагадав, що наприкінці листопада парламент ухвалював рішення про проведення спеціального засідання ВР за участю Президента України, прем’єр-міністра та складу Кабміну, на якому б розглядався звіт уряду.

«Це зовсім інше питання, ніж питання відповідальності, і ми повинні реалізувати ту постанову, реалізація якої весь час відкладалась. А питання відповідальності має розглядатися окремо», - сказав О.Лавринович.

В той же час міністр Кабінету міністрів України Петро Крупко повідомив, що Кабмін пропонує розглянути питання щодо недовіри уряду у вівторок, 3 лютого. При цьому, зауважив він, Кабмін просить, щоб розгляд цього питання відбувся на вечірньому пленарному засіданні.

«Уряд мотивує це тим, що це питання перезріло, і на четвер заплановано спеціальне засідання уряду щодо розгляду інвестиційних проектів», - сказав П.Крупко.

Відповідна пропозиція була підтримана як представниками фракції БЮТ, так і протимошенківськими членами фракції НУ-НС.
За даними Майдан–ІНФОРМУ поспіх тимошенківців пояснюється тим, що на вівторок у них вже, так би мовити “замовлені”, голоси депутатів фракції КПУ, яка отримала відповідну “проплату” наприкінці минулого тижня. А ось 5 лютого, відомі своєю “безкомпромісною принциповістю” комуністи можуть завимагати додаткову оплату. Ще одною причиною такого поспіху можуть бути заплановані на 4 і 5 лютого антиурядові акції протесту.

"Майдан"

Симоненко исключат из КПУ за аморальное поведение?



Как стало известно из конфиденциального источника в Коммунистической партии Украины, отдельные депутаты требуют рассмотреть на заседании политбюро партии вопрос об аморальности поведения Петра Симоненко. Планируется также поставить вопрос об исключении Петра Николаевича из состава партии и переизбрании лидера КПУ.

Как ранее сообщалось, в конце прошлой недели страну потрясло заявление супруги 56-летнего Петра Симоненко Светланы о начавшемся бракоразводном процессе. Причина банальна - другая женщина. Это парламентская журналистка Оксана Ващенко, которая неделю назад родила коммунисту дочь Машу.

В то же время, нардеп из КПУ Алла Александровская в ответ на просьбу корреспонденту ForUm'а прокомментировать информацию заявила: «Есть темы, которые совершенно некорректны для публичного обсуждения - это темы личной жизни. Еще в советское время, когда действительно были случаи, когда жены обращались в партийную структуру с просьбой повлиять на мужей, я считала, что это совершенно аномальная ситуация. Я считаю, что такую тему публично, в СМИ или на каких-нибудь собраниях обсуждать совершенно неэтично».

Впрочем, народный депутат двух созывов, член ЦК КПУ Юрий Соломатин, полагает, что развод Симоненко негативно скажется на всей партии. «К такому событию нужно было заранее готовить общественность, особенно партийную. А так об этом рассказала Светлана Владимировна по телевидению. Она была расстроена как женщина и мать, но ее использовали в этом выступлении. Во всем этом есть определенная вина и самого Петра Николаевича, и его ближайшего окружения. Они ведь знали о происходящем, но ничего не сделали», - сказал Соломатин «Сегодня». Политик обещает, что будет внутрипартийное разбирательство. Когда и в какой форме пока неясно - идет обмен мнениями.

Народный депутат из КПУ Александр Голуб говорит, что в партии «не обсуждается ничья личная жизнь, и она никоим образом не связывается с партийно-политической системой».

На вопрос повлияет ли развод фронтмена КПУ на имидж партии в целом, нардеп ответил: «Поскольку нет никакой связи, то повлиять никак не может».

«Я не разделяю личную жизнь и политическую, поэтому сказать, что для меня это новость не могу - я вообще не интересуюсь этими вопросами», - сказал политик, комментируя вопрос было ли ему известно что-либо о предстоящих изменениях в жизни их политического лидера.

http://citata.com.ua/ru/politic/simonenko-iskljuchat-iz-kpu-za-amoralnoe-povedenie.html

Полтава: духовна столиця чи кримінальне місто?

Увечері 22 січня голова правління ВАТ «Видавництво «Полтава» (входить до складу корпоративного підприємства ДАК "Укрвидавполіграфія"), депутата обласної ради від фракції НСНУ Володимира Микійчука, котрий повертався додорму, перестріли й жорстоко побили троє невідомих. Постраждалого госпіталізували зі струсом головного мозку та важкими гематомами на обличчі. Хуліганів, наркоманів та грабіжників вдосталь в часи економічної кризи. Адже в декого виникає бажання обрати «найпростіший» спосіб заробити гроші - кримінальний... Але це не той випадок, оскільки невідомі мовчки побили людину, не вимагаючи жодних цінних речей.

Які мотиви переслідували нападники? Людська агресія, яка деградувала настільки, що перейшла всі межі? Чи може замовлення?  Висновки буде робити слідство. Можна лише розмірковувати - чи не пов'язано це з подіями, які зараз відбуваються на ВАТ «Видавництво «Полтава». Адже 14 листопада 2008 року Володимир Микійчук був незаконно відстороненний від виконання своїх обов'язків, а в.о. голови правління був призначений представник вищестоящего керівництва ДАК «Укрвидавполіграфія» Череда Олександр Михайлович. Збори акціонерів про зміну складу правління та передачу підприємства в оренду призначено на 27 січня 2009 року... Подія сталася наперододні.

На Росію чекає двократне зростання безробіття

КИЇВ, 1 лютого. /УКРІНФОРМ/. На Росію чекає двократне зростання безробіття. Такі виводи робить з оприлюдненого прогнозу Міноздоровсоцрозвитку РФ "Независимая газета". Якщо гірші очікування справдяться, то без постійного заробітку можуть опинитися більше 14% працездатного населення країни, пише вона. Незалежні економісти сподіваються, відзначає видання, що ситуацію може поліпшити прагнення працедавців не скорочувати працівників, а урізувати їм зарплати і робочий час, а також поширені літом сезонні роботи.

У січні 2008 року в російських службах зайнятості офіційно зареєстровані як безробітні 1,548 млн громадян. При цьому влада не сумнівається, що безробіття в 2009 році зростатиме. Міноздоровсоцрозвитку прогнозує, що середня чисельність безробітних у 2009 році становитиме близько 2,2 млн осіб. "Офіційно безробітними в середньорічному численні буде зареєстровано близько 2,2 мільйона людей. При цьому до кінця року цифра може бути перевищена", - заявив заступник глави Міноздоровсоцрозвитку Максим Топілін.

Нескладний розрахунок показує, констатує видання, що в окремі місяці число офіційно зареєстрованих безробітних може досягати 2,9 млн людей, що майже удвічі більше, ніж зараз.

На сьогодні, за даними Росстату, який вимірює фактичне безробіття за методологією Міжнародної організації праці, постійного заробітку позбавлено 5,8 млн людей. При цьому до числа фактично безробітних потрапляють ті, хто не отримує стабільної зарплати, хоча і продовжує числитися на якому-небудь підприємстві і формально не може звернутися до служби зайнятості. Офіційно зареєстроване і фактичне безробіття за методологією МОП відрізняються у декілька разів. Так, у 1998 році рівень безробіття за методологією МОП досяг у Росії 13,2% активного населення, тоді як зареєстроване безробіття становило усього 2,9% економічно активного населення.

Зазначимо, що днями МОП оприлюднила прогноз, згідно з яким у всьому світі через економічну кризу роботи можуть позбутися 50 млн нині працевлаштованих людей.

Майдан.

Розпочинаємо кампанію по розблокуванню SecurityUA на www.i.ua

Шановні блогери, ви пам’ятаєте нещодавню агресію адміністрації сайту www.i.ua щодо Тараса Токаря, якому безпідставно заблокували профіль на цьому сайті. Тільки вашою активною позицією вдалося розблокувати профіль засновника топового співтовариства «Ми любимо тебе, Україно!».



Але з тих часів залишається заблокованим профіль SecurityUA, який є теж модератором співтовариства «Ми любимо тебе, Україно!». Адміністрація сайту, не знайшовши серйозних підстав щодо блокування SecurityUA, приписала цей профіль Тарасу Токарю. Останній не відрікся від цього, наголосивши на тому, що п. 3.7 «Пользовательского соглашения» дозволяє йому мати одного клона на сайті www.i.ua

Вже близько місяця профіль SecurityUA заблокований. Тож, ми, що нижче підписалися, звертаємося до адміністрації сайту www.i.ua з вимогою розблокувати профіль SecurityUA, як такий, що не є порушником «Пользовательского соглашения». І звертаємо увагу адміністрації сайту на те, що вимагати від блогерів виконання угоди повинні ті, хто сам її не порушує.

Самый субъективный рейтинг СЕКСУАЛЬНЫХ мужчин Украины

Все расставить по местам - умение хорошо организованной женщины. К порядку призывает и Новый Год. Но так как дома у нас убирает Валентина Леонтьевна, то пришлось заняться порядком в голове и сердце.

Так мы с Тиной Михайловской решили, что мужчины должны знать свое место и указали им на него: http://tabloid.pravda.com.ua/sex-city/4980872ec7e04/