Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Для тих, хто ненавидить ОУН-УПА і Степана Бандеру

Історичний факт:

З початком окупації України нацистськими військами один із загонів опору очолив молодший брат Степана — Богдан. Він загинув у 1942 чи 1943 році.

5 липня 1941 у Кракові Степан Бандера був заарештований. За ним до Берліна поїхала дружина Ярослава з тримісячною донькою Наталкою, щоб перебувати близько до чоловіка. Бандеру утримували спочатку у в'язниці, потім — у концтаборі Заксенгаузен, де він перебував до 1944 року. Братів Олександра (доктора політекономії) та Василя (випускника факультету філософії Львівського університету) у 1942 році вбили у концтаборі Аушвіц (Освєнцім).

Андрія Михайловича Бандеру — батька Степана, було вбито радянською владою. Сестер Оксану та Марту-Марію у 1941 р. було заарештовано і заслано до Сибіру (Красноярський край). Керівництво СРСР десятиліттями не дозволяло їм повернутися до України — Марта-Марія Бандера померла на чужині у 1982 році, а літня Оксана Бандера повернулася на Батьківщину лише у 1989 році після майже 50 років життя у Сибіру. Вона упокоїлась у мирі 24 грудня 2008 року.

Ще одна сестра — Володимира — перебувала у радянських виправно-трудових таборах від 1946 до 1956 року.

Що ви скажете з цього приводу?

Герої України - Петлюра С.В.

Симон Васильович Петлюра (10(22) травня 1879, Полтава — 25 травня 1926, Париж) — державний і політичний діяч, публіцист, літературний і театральний критик, організатор українських збройних сил. Головний отаман військ УНР (з листопада 1918 р.), голова Директорії УНР (13 лютого 1919 р. — 10 листопада 1920 р.).



Петлюра був одним із провідних діячів української національно-демократичної революції. У січні-лютому 1918 р. сформував Гайдамацький Кіш Слобідської України і взяв активну участь у придушенні більшовицького повстання в Києві. В період Гетьманату очолював Київське губерніальне земство і Всеукраїнський союз земств, організовав упорядкування могили Т.Шевченка і Чернечої гори у Каневі. За антигетьманський маніфест Всеукраїнського союзу земств у липні був заарештований. Під час повстання проти гетьманського режиму у листопаді 1918 р. звільнений із в'язниці і обраний до складу Директорії УНР. З листопада 1918 р. — Головний Отаман Армії Української Народної Республіки. На чолі об'єднаних українських збройних сил 30 серпня 1919 р. здобув Київ. 5 грудня 1919 р. виїхав у Варшаву для організації воєнно-політичного союзу із Польщею проти більшовицької Росії. За його ініціативою український і польський уряди підписали у квітні 1920 р. Варшавський договір. З листопада 1920 р. керував роботою екзильного уряду УНР у Польщі. 31 грудня 1923 р. виїхав до Австрії, а згодом — Угорщини, Швейцарії. У жовтні 1924 р. оселився в Парижі, де організував видання тижневика «Тризуб» і продовжував виконувати обов'язки голови Директорії УНР і Головного Отамана УНР.



Стосовно звинувачень Петлюри в єврейських погромах в Україні, треба зазначити, що, будучи Головним Отаманом військ та головою Директорії УНР, Петлюра всіляко протидіяв погромам — їх чинили переважно банди під проводом отаманів і так званих «батьків» і деморалізовані частини більшовицьких військ. В УНР було засновано Міністерство єврейських справ, неодноразово ухвалювалися документи, які повинні були перешкодити розпалюванню міжнаціональної ворожнечі. Логічно, що законна влада намагалася навести лад на своїй території (1919 року було видано закон, який поновлював смертну кару — були організовані військово-польові суди), а більшовицькі вожді й агітатори провокували безлад і різанину, аби потім прийти в образі «месії».



Вбитий 25 травня 1926 р. анархістом С.-Ш. Шварцбардом, вважають, що він був агентом НКВС. Тепер є досить доказів того, що у Паризького процесу були свої "драматурги" з ОГПУ СРСР та ГПУ УСРР, які значною мірою доклали рук, щоб він засудив "петлюрівський рух" і виправдав С. Шварцбарда. Існує, так звана, Масонська Теорія про те, що Петлюра був вбитий, завдяки діяльності парижської масонської ложі, тому що погляди масонів на незалежну Україну суперечили ідеям Петлюри.



У центрі Києва планується встановити пам'ятник Симонові Петлюре. Він стоятиме на перетині Володимирської вулиці і бульвару Тараса Шевченка.


70%, 32 голоси

30%, 14 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Україна має таланти

Прекрасне шоу, прекрасний фінал. Дещо є в нашому відео на i.ua   (роботу виклала mari_nik , потрапити до неї у відео - http://video.i.ua/user/1597809/23526/ )

Спільнота патріотів України закликає голосувати за"Асканію-Нову"



За час голосування у другому турі українська "Асканія" піднялася із 46-ї на 14 позицію. Заповідник може стати одним із всесвітніх чудес природи

До завершення інтернет-голосування у другому етапі Всесвітнього конкурсу "New 7 wonders of Nature", який визначить сім природних чудес світу, залишилося 20 днів. Українському учасникові - біосферному заповіднику "Асканія-Нова" - залишилося усього дві сходинки для виходу до фіналу.

Далі - на сайті http://upu.org.ua/

Свято Купайла


21-22 червня - найкоротша ніч і найдовший день в році.

Сонце в цей період набуває найбільшої сили, тому й називається Семиярилом (Купайлом) - Бог літнього Солнцеворота, шлюбних пар.
 


Це свято шлюбу Богині Лелі (Дани)

 

 


і Бога Сонця-Семиярила (Купайла)



  Це Свято свято Води й Вогню (Сонця).

Саме таке гармонійне поєднання жіночої і чоловічої стихій дає Землі вро
жай, тому зелень на ці свята має найбільшу силу. Тому й шукають цвіт папороті саме в цю ніч молоді пари - на щастя й кращу долю подружнього життя. Цю квітку для них запалює Перун.

Купйло освячує зрілість всього сущого, а серця молодих пар скріплює любов*ю.

В цей період збираються лікарські трави, а купальська роса вважається цілющою і життєдайною.

В цьому році Свято припадає на вихідні - на неділю (21),  тож будьте більше на природі, спілкуйтеся з усім Живим, набирайтеся сили у Землі, Сонця й Води! Та  не забудьте подякувати їм за ту РАдість, що вони нам дають.

Будьте Здорові!

Любові й Гармонії!




(за Галиною Лозко "Українське народознавство" та
з сайту Родове Вогнище Рідної Православної Віри)

Питання до патріотів України

Я звертаюсь до тих людей які люблять свою батьківщину, свою мову, свою Україну. Всім нам завжди чогось не вистачає, когось не влаштовують умови праці, в когось маленька зарплата, а хтось взагалі не може знайти роботу чи придбати житло. Всі ми кажемо що за кордоном живетться краще. Так от в мене виникло питання; якби вам в Росії (ну наприклад в центрі Москви) запропонували хорошу роботу, досить пристойну зарплату і подарували трикімнатну квартиру в новобудові. Ви б погодились на такі умови і переїхали в Росію?

Я сам дового думав над цим питанням і зрозумів що якби мені випала така нагода, я б нею скористався, незважаючи на те що я не люблю росію. Тому що людина завжди тягнеця туди, де їй добре.


44%, 75 голосів

56%, 95 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Теория лжи/Збреши мені український дубляж


У Львові з'явилась аматорська студія перекладу і озвучення фільмів "Гуртом" на Українську мову! Перша їхня робота це дубляж серіалу Lie to Me (Теория лжи), в Українському варіанті "Збреши мені" (хоча як на мене "Теорія брехні" звучало б краще). Вони вже дублювали дві серії цього серіалу.

Скачати можна тут:

Перша серія http://letitbit.net/download/d32e59a6b6/Lie.to.Me.S01E01_UKR_.avi.html

Друга серія http://letitbit.net/download/59773540bc2a7ba/Lie.to.Me.s1e02.HDTVRip.ukr.avi.html або на торренті http://www.hurtom.com  неофіційний сайт http://lietome.org.ua/site/ тут є вся інформація.

Як на мене, якщо врахувати що це перша їхня робота, дубляж вийшов досить вдалийbravo letsrock  правда голоси підібрали трішки невдало, особливо головного героя. Багато хто нарікає на західний акцент, але я його не відчув. Загалом дивитися досить цікаво, деякі моменти зробили мега смішними:)

Суд визнав, що Ющенко законно хотів розігнати Раду

Вищий адміністративний суд України підтвердив незаконність рішення Окружного адміністративного суду міста Києва, яким у жовтні 2008 року було заблоковано позачергові вибори до Верховної Ради.

Про це повідомляє прес-служба глави держави з посиланням на керівника Служби з представництва у судах України інтересів Президента України та створених ним консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів і служб Руслан КИРИЛЮК.

Зокрема, він поінформував, що 10 червня 2009 року ВАСУ підтвердив незаконність ухвали судді Окружного адміністративного суду міста Києва Володимира КЕЛЕБЕРДИ від 10 жовтня 2008 року, якою було зупинено дію президентського Указу від 9 жовтня 2008 року «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України VI скликання та призначення позачергових виборів».

«З огляду на це, усунуто останню перепону у вирішенні Вищою радою юстиції питання про звільнення пана КЕЛЕБЕРДИ з посади судді Окружного адміністративного суду міста Києва за порушення присяги судді», - підкреслив Р.КИРИЛЮК.

В СП нагадують, що ухвалою судді Окружного адміністративного суду міста Києва В.КЕЛЕБЕРДИ від 10 жовтня 2008 року про забезпечення адміністративного позову виборчого блоку політичних партій «Блок Юлії Тимошенко» до Президента України в справі про визнання незаконним та протиправним Указу Президента України від 9 жовтня 2008 року «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України VI скликання та призначення позачергових виборів» було вжито заходів щодо забезпечення позову шляхом зупинення дії Указу Президента України від 9 жовтня 2008 року «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України VI скликання та призначення позачергових виборів», заборонено вчиняти дії, спрямовані на дострокове припинення повноважень Верховної Ради, Центральній виборчій комісії заборонено вчиняти дії, спрямовані на підготовку та проведення позачергових виборів народних депутатів України.

Київським апеляційним адміністративним судом від 28 жовтня 2008 року зазначена ухвала була скасована та провадження у справі закрито.

5 грудня 2008 року Київським апеляційним адміністративним судом винесено ухвалу, якою задоволено заяву представника БЮТ про перегляд ухвали суду апеляційної інстанції від 28 жовтня 2008 року (щодо скасування ухвали про забезпечення позову) за нововиявленими обставинами, скасовано останню та закрито провадження у справі за позовом виборчого блоку політичних партій «Блок Юлії Тимошенко» до Президента України про визнання незаконним та протиправним Указу Президента України від 9 жовтня 2008 року № 911 «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради VI скликання та призначення позачергових виборів».

Ухвалою Вищого адміністративного суду України від 10 червня 2009 року задоволено касаційні скарги представника Президента України та Генеральної прокуратури України на ухвалу Київського апеляційного адміністративного суду від 5 грудня 2008 року, зазначена ухвала скасована, у задоволенні заяви про перегляд ухвали суду апеляційної інстанції від 28 жовтня 2008 року за нововиявленими обставинами відмовлено.

За матеріалом УНІАН.

ХУНТІ - НІ! Партія регіонів продовжує переговори з БЮТ

Партія регіонів не вийшла з переговорного процесу з Блоком Юлії Тимошенко, заявив народний депутат від Партії регіонів Вадим КОЛЕСНІЧЕНКО в ефірі програми «По суті» на телеканалі «Перший громадський».

В.КОЛЕСНІЧЕНКО підтвердив продовження консультацій між Партією регіонів і БЮТ з питань внесення змін до Конституції, і не виключив надалі спільних голосувань двох фракцій за ключові законопроекти.

«Питання про конституційні зміни постійно триває. Фахівці на рівні науковців, на рівні юристів постійно ведуть переговори, і з цього переговорного процесу ми не вийшли, і ніхто не виключає, що найближчим часом ми зможемо домовитися щодо тих чи інших змін до Конституції. Але це не означає, що буде створено нову коаліцію», - завив В.КОЛЕСНІЧЕНКО.

Коментуючи чутки про таємні домовленості між БЮТ і Партією регіонів, В.КОЛЕСНІЧЕНКО відзначив, що якщо проаналізувати роботу Верховної Ради за останній рік, то практично 80% законопроектів було проголосовано від 300 до 400 народних депутатів. «Якщо це форма таємної змови, тоді так - це таємна змова. Та в цьому й полягає робота Верховної Ради, щоб консолідувати людей незалежно від політичних прапорів для голосування за ті чи інші законопроекти», - заявив він.

«Безперечно, ми не голосуємо за питання, які з політичних мотивів не влаштовують нас і наших виборців. Це ідеологічні питання, і безперечно, ми, як правило, не беремо участі в питаннях кадрових ротацій», - наголосив В.КОЛЕСНІЧЕНКО.

На думку депутата, саме ідеологічна несумісність перешкодила створенню коаліції БЮТ і Партії регіонів.

«Весь цей час наші фахівці шукали точки дотику їх пропозицій і наших для того, щоб спільно вийти на зміни до Конституції. Якби відбулися домовленості щодо змін до Конституції, то безперечно, наступним етапом міг бути розгляд коаліції. Проте і в цій частині наші виборці не підтримували цю ідею бодай з декількох ключових моментів. По-перше, це питання російської мови, це питання історичної правди і справедливості, ну й питання канонічної церкви - воно не відноситься до Конституції, але для нас воно принципово важливе і для наших виборців», - сказав В.КОЛЕСНІЧЕНКО.

За матеріалом УНІАН.

В сучасній Україні немає ні губернаторів, ні губерній

Останнім часом все частіше в повідомленнях прес-служб Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, обласних державних адміністрацій та різних ЗМІ можна зустріти терміни “губернатор”, “губернатори”, “губернатором”.

Дивує і обурює те, що ці терміни поширює не бульварна преса, а високопрофесійні журналісти – працівники найвищих органів влади в Україні.

Шановні “пресовики”, в сучасній Україні немає ні губернаторів, ні губерній. Є голови обласних державних адміністрацій і є області. Переконаний у тому, що Україна найближчим часом не стане губернією сусідньої держави, тому прошу вас більше не використовувати вищезгадані терміни у своїх повідомленнях.

З мого блоґу на сайті "Майдан".