хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Час єднатися Україні зі Світом у спільному святі Різдва

Час єднатися Україні зі Світом у спільному святі Різдва

Не намагаюся примушувати когось до своїх світоглядних концепцій, тому що анархісту то непотрібно. Але якщо тема не стосується суто мене – тоді, перепрошую: мушу і хочу заявити та вимагати. Як і визнаю, що кожен може мене послати. Так, можна послати і я піду, бо вже прийшов: я святкую Різдво Христово 25 грудня. 
Досить давно це вирішив сам і кілька раз писав на цю тему, що в тому календарному непорозумінні святкування Різдва немає взагалі ніякої релігії, а є чиста людська упередженість, а ще точніше: звичайна тупість. Це типове недолуге «старовіри», або ще точніше – «старообрядці», коли головним є звичка, а не зміст. Схоже як хреститись: двома пальцями чи трьома. Де тут віра? Єдина причина була в Україні мати різнобій в календарі через сильну католицьку експансію у певний час історії, тому що одночасне святкування взагалі б поглинуло православ’я. Тому навіть уніати-УГКЦ, будучи підпорядковані Риму, святкували усе за православний календарем, але тепер це викликає величезне здивування: проявляти УГКЦ спілку з Московським патріархатом, який люто ненавидів та нищив греко-католиків в усі часи аж до сьогодні. Поява незалежної автокефальної Православної Церкви України потребувала певної стриманості на початках, але тепер все усталилось і розведення дат святкування Різдва навпаки дозволить поставити питання руба: хто є хто? Хто за Україну, а хто далі за московією тягне.
Усе досить і досить важливо стає саме зараз, коли лідер країни з півночі почав активно говорити про «єдиний народ» і спільну історичну долю, а в тому «пропагандоні» велику роль відіграє спільне святкування релігійних свят. Тому нам потрібно в Україні конче перейти на святкування Різдва Христового як і всі інші релігійні свята разом зі своїми головними Патріархатами: греко-католики з Римом, а православні ПЦУ – з Константинополем, що давно вже перейшов на Григоріанський календар літочислення. Досить вичікувати невідомо чого, боячись реакції негативної від парафіян на ці зміни, тому що пастирі керують паствою, а не навпаки. Час приймати важливі рішення виважено, але рішуче.
Геть від Москви! Допоки ще не пізно.
Вітаю всіх українців зі святом Рождества Христового 25 грудня!
Хто не святкує – той москаль! (жартую, хоча в кожному жарті є доля правди) 
Давайте рішуче змінювати Україну на краще власною волею!

Богдан Гордасевич
Львів-Рясне
12.12.2021


22:22 12.12.2021
2

Коментарі

113.12.21, 11:28

Я не проти, але половина не захоче.

    218.12.21, 18:42Відповідь на 1 від Nech sa paci

    А нехай пробують!
    Ось ви ж не проти, а це важливо, тому що переважно у вас то є навпаки щодо моїх пропозицій.

      318.12.21, 19:12Відповідь на 2 від Богдан Бо

      Навпаки — то прихильники Путіна й Росії.

        418.12.21, 20:12Відповідь на 3 від Nech sa paci

        Навпаки — то прихильники Путіна й Росії.
        Дякую, що ми - Єдина Україна!
        Єдина: спільна, бо однісінька вона у нас.

          518.12.21, 20:17Відповідь на 4 від Богдан Бо

          У кожного — своя, але на всіх одна єдина Україна.

            618.12.21, 20:19Відповідь на 5 від Nech sa paci

            У кожного — своя, але на всіх одна єдина Україна.Тільки так! Щасти!