Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.
Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Рада вирішила повернути собі назад дачу Брежнєва

Верховна Рада вирішила в терміновому порядку взяти на свій баланс престижний пансіонат "Гліцинія" у Ялті, де в радянський час розташовувалися дачі Леоніда Брежнєва і Микити Хрущова.

Як повідомляє газета "Дело", проект постанови в четвер був зареєстрований у парламенті, і, вже в квітні здравниця може стати депутатською.

Як повідомив виданню автор постанови депутат Юрій Кармазін, поспіх обумовлений претензіями на "Гліцинію" з боку Державного управління справами.

Мова йде про 20 гектарів найдорожчої в Україні землі, з якої половина — це пам'ятник Лівадійського садово-паркового мистецтва, решта — ботанічний парк.

За словами депутата, частина території пансіонату зараз незаконно здається в оренду невідомим фірмам. За оцінкою директора по маркетингу ріелторської компанії SV Development Володимира Степенка, вартість однієї сотки на цій території навіть в умовах кризи коливається від 25 до 40 тисяч доларів.

Крім того, на території "Гліцинії" знаходиться більш 10 тисяч квадратних метрів житлових і інших приміщень.

Конфлікт навколо пансіонату "Гліцинія" має довгу історію. До 1997 року він перебував на балансі санаторію Верховної Ради "Нижня Ореанда". Потім його передали податковій адміністрації. У 2004 році Кабмін Віктора Януковича перевів "Гліцинію" в управління ДУСі, якою тоді керував Ігор Бакай.

Після цього пансіонат був закріплений за "Артеком", незважаючи на відстань між ними в 40 кілометрів. Пізніше Ігор Бакай надав право дитячому таборові на відчуження пансіонату. У такий спосіб один із найпрестижніших пансіонатів на чорноморському узбережжі був проданий російському ВТБ Банкові.

Вартість будівель і споруд здравниці в договорі купівлі-продажу була оцінена в 77,9 мільйона гривень. Російські ЗМІ тоді писали, що "Гліцинія" повинна стати однієї з літніх резиденцій президента РФ Володимира Путіна.

ВТБ Банк устиг перерахувати Україні третину вартості здравниці, але зміна влади в Україні порушила плани російського президента. Протягом 2005-2008 років українські суди за позовом прокурора Криму Віктора Шемчука прийняли низку рішень, що визнали незаконним відчуження здравниці.

Українську сторону зобов'язали повернути отримані з Росії гроші, а росіян — відмовитися від прав власності. Судді також погодилися відновити статус-кво 1997 року: повернути пансіонат на баланс санаторію Верховної Ради "Нижня Ореанда". Однак проти такого рішення запротестувало ДУС.

І у вересні 2008 року Вищий господарський суд ухвалив рішення на користь ДУС.

Українська правда.


Прочитайте уважно цей матеріал. Він заслуговує на увагу.

Розпочинаємо кампанію по розблокуванню SecurityUA на www.i.ua

Шановні блогери, ви пам’ятаєте нещодавню агресію адміністрації сайту www.i.ua щодо Тараса Токаря, якому безпідставно заблокували профіль на цьому сайті. Тільки вашою активною позицією вдалося розблокувати профіль засновника топового співтовариства «Ми любимо тебе, Україно!».



Але з тих часів залишається заблокованим профіль SecurityUA, який є теж модератором співтовариства «Ми любимо тебе, Україно!». Адміністрація сайту, не знайшовши серйозних підстав щодо блокування SecurityUA, приписала цей профіль Тарасу Токарю. Останній не відрікся від цього, наголосивши на тому, що п. 3.7 «Пользовательского соглашения» дозволяє йому мати одного клона на сайті www.i.ua

Вже близько місяця профіль SecurityUA заблокований. Тож, ми, що нижче підписалися, звертаємося до адміністрації сайту www.i.ua з вимогою розблокувати профіль SecurityUA, як такий, що не є порушником «Пользовательского соглашения». І звертаємо увагу адміністрації сайту на те, що вимагати від блогерів виконання угоди повинні ті, хто сам її не порушує.

А я все дивлюся, де моя Маруся

  • 29.01.09, 17:01
                                Українська народна пісня
Якби мені сивий кінь,
Я сідельце маю,
Поїхав би за Дунай,
Там дівчину маю.

Приспів
А я все дивлюся,
Де моя Маруся,
А я все дивлюся,
Де ж ти моя Маруся. |
Як приїхав за Дунай,
Як прийшов до хати,
Стара баба, старий дід,
Ще й дівка кирпата.

Приспів.

Як прийшов я в хату,
Дали мені сісти,
Поставили бараболі,
Не лупленої їсти.

Приспів.

А я тії бараболі,
По столі качаю,
На полиці паляниці,
Я до них моргаю.

Приспів.

Погасили каганець,
Полягали спати,
Я за тії паляниці,
Та й давай тікати.



Приспів.

Не попав у двері я,
А в стовп головою,
Отаке то приключилось,
Лишенько зі мною.

Приспів.

Як тікав я через тин,
Через перелази,
Били мене ціпом, ціпом,
аж чотири рази.

Приспів.
(Без музичного супроводу)

Самый субъективный рейтинг СЕКСУАЛЬНЫХ мужчин Украины

Все расставить по местам - умение хорошо организованной женщины. К порядку призывает и Новый Год. Но так как дома у нас убирает Валентина Леонтьевна, то пришлось заняться порядком в голове и сердце.

Так мы с Тиной Михайловской решили, что мужчины должны знать свое место и указали им на него: http://tabloid.pravda.com.ua/sex-city/4980872ec7e04/



















Генпрокуратура: Підстав для імпічменту Ющенку немає

Генпрокуратура не бачить складу злочину в діях президента Віктора Ющенка для оголошення імпічменту.

Про це в четвер на прес-конференції заявив Генпрокурор Олександр Медведько, коментуючи наміри політиків оголосити імпічмент президенту, передає Ліга.net.

"Ми не бачили і не бачимо в діях президента складу злочину", - сказав Медведько.

У понеділок депутати прийняли постанову про відповідальність президента за ситуацію на валютному ринку.

Також останнім часом різні політики і політичні сили все частіше заявляють про необхідність розпочати процедуру імпічменту президента.

При цьому, наприклад, прем'єр Юлія Тимошенко заявила днями, що голова НБУ і його заступники не могли самостійно приймати рішення про виділення 10 млрд.грн для комерційних банків.

Вона вважає, що за "корупційними діями НБУ направленими на руйнування економіки шляхом глибокої девальвації національної валюти стояв особисто президент".

Українська правда.

Ціну на газ підвищили на 75%

Національна комісія електроенергетики збільшила граничні ціни на газ для промислових споживачів до 2 020,25 гривень за тис. куб. м.

Згідно із рішенням комісії, прийнятому на засіданні в четвер, ціна складена без врахування ПДВ, тарифів на транспортування, цільової надбавки і витрат на реалізацію, передає Обком з посиланням на Українські новини.

Комісія розраховувала граничні ціни виходячи із середньорічної ціни на імпортний газ 228,8 доларів за тис. куб. м. і була збільшена на 75,37%.

Гранична ціна на природний газ для підприємств хімічної промисловості і гірничо-металургійного комплексу встановлена в розмірі 1 899,25 гривень за тис. кубометрів без врахування ПДВ, тарифів на транспортування, цільової надбавки і витрат на реалізацію газу.

Раніше для всіх промислових підприємств була єдина гранична ціна.

Українська правда.

Третина української молоді прагне виїхати за кордон

  • 29.01.09, 12:06

Більшість українських студентів пов'язують своє майбутнє з комерційною діяльністю, не довіряють політикам, хочуть досконало знати іноземні мови та мріють виїхати за кордон або тимчасово, або назавжди. Такими є результати соціологічного дослідження українського студентства, яке проводив Державний інститут розвитку сім'ї та молоді, повідомляє "Німецька хвиля". Подібні дослідження інститут проводить уже чотирнадцять років, однак українське студентство досліджували вперше, розповідає директор інституту Андрій Мішин. "Студентство найбільш ресурсна і креативна частина суспільства і сьогодні, коли перед країною стоять завдання виходу з кризи, молодь має бути конкурентоздатною", - пояснив він. Мішин уточнив, що дослідження підготовлене для президента, уряду та Верховної Ради, аби можновладці проаналізували стан справ у молодіжній політиці, адже нині в українських вузах навчається понад два мільйони студентів. За його словами, нині в Україні найбільш популярними є економічні та інженерно-технічні спеціальності: їх опановують майже 40 відсотків українських студентів. Результати дослідження свідчать, що молоді люди обирали майбутню професію, орієнтуючись на те, що можна буде в подальшому успішно працевлаштуватися та мати кар'єрний ріст. Водночас 50 відсотків опитаних не певні, чи знайдуть роботу по закінченню вузу. У цьому молодь розраховує в першу чергу на себе і найменше покладається на центри зайнятості. Майже 30 відсотків українських студентів планують назавжди залишити Україну після навчання через матеріальні негаразди або через те, що не можуть повністю себе реалізувати на батьківщині, а ще 25 відсотків хотіли б поїхати на заробітки за кордон. Найбільше студентів приваблює Великобританія, США та Німеччина. Своїми моральними орієнтирами українські студенти називають здоров'я, сімейне та матеріальне благополуччя, економічну незалежність та особисту свободу. Більшість з них засуджують торгівлю людьми, сексуальні домагання, самогубство, вживання наркотиків та відмову від новонароджених дітей. 66 відсотків опитаних молодих людей є віруючими. Тому велика кількість їх довіряє церковнослужителям, а ще - співробітникам Служби безпеки України та військовим. Дані дослідження підтверджують, що здебільшого молодь не цікавиться політикою, однак екологічний напрям політичних ідей їм найближчий. Вони готові йти на пікети, якщо погіршиться рівень життя їхніх сімей. Близько 30 відсотків опитаних висловилися проти долучення України до НАТО та стільки ж - за членство в Євросоюзі. Мішин зауважив, що це дослідження стане предметом обговорення на парламентських слуханнях уже навесні цього року. Зауважимо, що опитування, яке було проведено ще у квітні минулого року показало, що українські підлітки за останні декілька років стали більше вживати алкоголь, палити, в ранішому віці вступати в статеві контакти, але при цьому, як правило, вони не відчувають себе щасливими. Цікаво, що проведене нещодавно в США дослідження показало, що чоловіки з віком стають щасливішими, тоді як жінки, навпаки, з роками дедалі менше задоволені своїм життям.

Арсеній Яценюк відповів на запитання Інтернет-користувачів

«Я дуже ретельно підходжу до вибору тих, хто повинен вести роботу партії», – заявив сьогодні Арсеній Яценюк під час чат-конференції, що відбулася на порталі програми «Простір змін». «Мені не потрібні так звані «політичні колобки», які перебігають з однієї партії до іншої», – зазначив він.

За словами Арсенія Яценюка, «Фронт змін» насамперед покликаний «підняти людей знизу», виявити і зібрати ініціативних людей. «Поки що ми заснували тільки 6 регіональних осередків. Можна було б 26, але тоді це був би не «Фронт Змін», а тил. Причому тил без змін». Він підтвердив, що Ініціатива буде базою для створення у майбутньої політичної партії.

На запитання, як він для себе визначає «молоду людину, яка вже сьогодні змінює країну», Арсеній Яценюк відповів: «Точно не за критеріями віку. Я зустрічався з багатьма людьми старшого віку, які часто були молодшими у своїх подумах і діях за 20-літніх юнаків. Молодий – це новий, молодий – це інший, молодий – це той, хто пропонує щось нестандартне».

Загалом лідеру Фронту змін були задані питання щодо його бачення реформ в галузі освіти та медицині, шляхів подолання економічної кризи в Україні, скасування мораторію на продаж землі, дій Нацбанку та державних управлінців в умовах кризи, шляхів вирішенні газового конфлікту тощо. Докладніше з матеріалами чат-конференції можна ознайомитися за адресою: ua.prostirzmin.org/library/conferences/5/. Як зазначив лідер «Фронту Змін» ще на початку чат-конференції: «Сьогодні я відповім на найбільш характерні та гострі запитання, а згодом ми відповімо на усі інші. Відповіді, надані пізніше, розміщуватимуться так само тут – заходьте та читайте».

"Фронт змін".

Найпопулярніші імена України - 2008

Найпопулярнішим чоловічім та жіночім ім‘ям при реєстрації народжень дітей у 2008 році були Назар та Анастасія. Про це повідомив Міністр юстиції Микола Оніщук з посиланням на аналіз матеріалів територіальних органів реєстрації актів цивільного стану Міністерства юстиції.

Зокрема, серед чоловічих імен в Україні найпопулярнішими у 2008 році стали – Назар, Данило, Максим, Владислав, Микита, Артем, Кирило, Єгор, Ілля, Андрій, Богдан, Денис, Дмитро, Ярослав, Олександр, Володимир.

Серед жіночих імен найбільшою популярністю користувалися – Анастасія, Ангеліна, Аліна, Дар’я (Дарина), Діана, Катерина, Марія, Наталія, Софія, Юлія, Вікторія, Єлизавета, Анна, Вероніка, Уляна, Олександра, Христина.

Крім того, повертають популярність церковнослов‘янські імена. Здебільшого, такими іменами торік нарікали хлопчиків - Єлисей, Іоан, Іоаніс, Яромир, Гордій, Ераст, Устим, Дем’ян.

Користувалися популярністю при реєстрації новонароджених у 2008 році й іноземні імена: чоловічі – Домінік, Герман, Марк, Роберт, Фелікс, Оскар, Адріан, Гарольд, Ян; жіночі – Ніколь, Сабіна, Каміла, Ліана, Беатта, Евеліна, Домініка, Емма, Сабріна, Ванесса, Мішель, Анета, Кармеліта, Ізабелла.

Найбільш нетрадиційними іменами минулого року виявилися чоловічі - Христофор, Адам, Франко, Атос, Спартак, а також жіночі – Весна, Красуня, Мадонна, Даная, Сара Малка, Зінаїда Майя.

Водночас, органами реєстрації актів цивільного стану повідомлено приклади неординарних випадків зміни імен громадянами, які не вподобали власне ім‘я. Зокрема, зареєстровано зміну імен Ганна на Ніколь, Олена на Меліса, Катерина на Б'янка, Аліна на Кирилина, Марина на Мадлена, Дмитро на Дан, Тамара на Тамара Аврора, Валентина на Індіра, Лариса на Льоліка, Валерій на Вілор.

Зареєстровано зміну прізвищ Лох на Любімова, Фрісман на Квіточка, Ківа на Солнишко, Сидоренко на Щаслива, Кремінська на Преподобна, Дурко на Вітович, Сало на Кириченко, Локшина на Фортуна, Грін на Гріх, Краля на Українець, Худоба на Шиян, Нога на Марко, Босий на Мірошниченко, Спиридонова на Ле Мер-Кюре.

Зареєстровано також одночасну зміну імені та прізвища: Цись Наталія на Єлизарова-Максимовська Кароліна–Аріадна, Дрожжин Василь на Боголюбський Георгій–Іоан, Буднік Ганна на Каурс Анніс, Кузнєцова Юлія на Лайм Ліка, Степанов Юрій на Баренбаум Ісроель, а також Чуб Руслан на Білан Дмитро.

"Майдан".