І я туди ж )) зі своїми чашечками ))

І я заразилась флешмобом lol
Ось такий у нас арсенал чашковий. Як такої системи немає, все різноколібер parik

Червоненька чашечка привезена з Поляндії )) дуже її люблю, бо згадую гарні миті спокійного, насиченого і цікавого життя. Манюнька з блюдцем з кавового сервізу, звичайно використовую рідко, бо хто ж такими мінзурками п"є каву? lol


Прозора теж з Поляндїї, в комплекті з чаєм була.



Ці спеціально купувала, бо сподобались



Сервізні чайові



А це горнятко привезене з екскурсії на Хортицю. Люблю з нього пити каву.


Ектор Хіменес - дякую! )))

Подарували мені книжечку з рецептами Ектора Хіменеса Браво.
Десь з місяць я роздивлялась кольорові картинки, уявлала яке те чи інше блюдо може бути на смак.
Так колись, коли ми з сестричкою були малими, ми любили роздивлятись мамину Кулінарну книгу.
Вона була товста і вже з трохи потріпаними сторінками, але нас не це цікавило, нас звичайно цікавили гарні блюда і сервіровані столи. Там були цікаві картинки і малюнки з різним  кухонним приладдям, розділеними тушками, різні поради тощо. 


  
Отже ніяк я не могла щось приготувати, то часу не було, то гриби заважали, то снаги не було, то натхнення, то не знала з якого рецепту почати - із солодкого чи м"ясного. Короче Терези - важкий знак Зодіаку lol
Нарешті вирішила приготувати щось з тієї цікавої книжечки. Не буде ж вона в мене лежати ні разу не посмакована lol mmmm
Зупинилась на солодкому. Приготувала, посмакували. Смак нам дуже сподобався, якийсь незвичайний. Ділюсь з Вами.

                               Маковий пиріг

6 яєць, 
150 г цукру, 
140 грам вершкового масла,
1/2 стрючка ванілі (я додавалв просто ванілін)
80 г волоських горіхів,
90 г маку,
20 г масла для змащування форми.

Жовтки відділити від білків. Збити з половиною цукру жовтки, додати ванілін, масло і збити до однорідності.
Із залишившимся цукром збити білки до стійких піків і акуратно ввести до жовтків.
Горіхи перебити в блендері і змішати з маком.
Акуратно ввести горіхи в рідку масу.
Форму застелити пергаментом, змастити маслом, вилити тісто.
Випікати 35-40 хвилин при t 180 С (Але температуру думаю треба коригувати до своєї духовки)
Дати охолонути пирогу і нарізати шматочками.
Подавати з шоколадним кремом і карамельним соусом, прикрасивши ягодами.

Шоколадний крем:

130 г вершків (33%)
100 г чорного шоколаду
15 г масла
Вершки розігріти, додати шоколад і розмішати. Додати масло і знову розмішати.
Залишити в холодильнику на 1,5-2 години.
Скажу від себе, що шоколадного крему можна робити в 2 рази менше.

Карамельний соус:

50 г цукру
150 г вершків (33%)
дрібка солі
Цукор обсмажити до карамельного кольору, поступово доливаючи вершки.
Додати дрібку солі та випарувати до густоти.

І ось що у мене вийшло smutili





Смачного! smile



Діітічєскій салат

Діїтічєскій салат с пєтрушкой 

Тут мені особливі гурмани дорікали, що салати з майонезом ето фу как нєкомільфо, фу как устарєло.
Ну вибачте, шановні, що нам подобаються салати 10-ти річної давнини. prostite
Але ж чомусь ніхто не буде сперечатись, що Олів'є, до речі сто-сто-сто сторічної давнини теж готується з майонезом і готують його цілими відрами, тазіками і тому подібними ємностями....
Ну ладно, тоді з цього приводу вирішила поділитися

Діїтічєскім салатом з петрушкою.

Ітак- отже:
Беремо 700 грам ковбаси і ріжемо великими кубиками.



Додаємо вісімнадцять umnik  їїчєк, порізаних на 4 частини.



Досипаємо дві баночки горошку.



І змішуємо з відеречком маЯнезіку.



Ну звичайно, Ви в недоумєнії... Яка дієта? Де ж та пєтрушка? omg
А я вам скажу:
Гарненько змішуємо всі інгредієнти. Викладаємо в красивенну салатницю 
і прикрашаємо ПЕТРУШКОЮ 


Гарного настрою, любі друзі! podmig

Готуємось! ))

Свято наближається elka snegurka moroz
Готуватись до Нового року та Різдва починаємо десь на початку грудня.
Але раз пошла такая п"янка, поділюсь своїми святковими салатами.
Пропоную Вас теж поділитсь своїми святковими смаколиками. 
Так би мовити Обмін досвідом eda smile 

                                                Райський салат
Колись цей салат ми замовили в кафе. Звичайно уважненько роздивились і розсмакували що туди входить і з того часу, вже років 10 це один з найулюбленіших наших салатів.  
Салат легкий і свіжий. Легкий в приготуванні і до того ж не потребує якихось незвичайних і дорогих інгредієнтів. Пропоную приготувати.

Інгредієнти:
М"ясо куряче відварне - 300 гр.
Помідори - 2-3 шт.
Гриби мариновані - 200 гр.
Цибуля зелена - за смаком.
Майонез
Зелену цибулю можна замінити тоненько порізаною ріпчастою.



Приготування: Помідори та гриби порізати тоненькими скибочками, 
                          цибулю нарізати. 
                          Змішати разом і дати цибулі промаринуватись 10 хвилин.
                          Додати порізане брусочками м"ясо.
                          Злегка заправити майонезом.
                          Дати салату настоятись 30 хвилин в холодильнику.
                          Прикрасити за смаком.

Салат Пікантний

Цей салат прийшов зі свята. Так само спробувавши і розібравшись з продуктами, які туди входять, стали готувати його вдома. Як ви розумієте цей салат дуже корисний, бо туди входять такі вітамінні інгредієнти як курага, чорнослив, горіхи, буряк та морква.
  
Інгредієнти: Буряк варений - 2 середніх
                       Морква сира - 1 середня
                       Курага - 100-150 грам
                       Чорнослив - 100-150 грам
                       Горіхи волоські - 100-150 грам
                       Часник - за смаком
                       Майонез



Приготування: Варений буряк і сиру моркву натерти на тертці. (Я тру на крупну тертку)
                          Курагу і чорнослив порізати впоперек брусочками.
                          Горіхи подрібнити, але не дуже мілко.
                          Часник видавити.
                          Всі інгредієнти змішати, приправити майонезом, можна навпіл зі сметаною.
                          Дати настоятись в холодильнику - 30-40 хвилин. 

СМАЧНОГО!!!

Мова в різних областях

Не скажу, що була у всих областях України, але коли буваю десь в інших місцях намагаюсь постежити за характером людей, подивитись на їх побут, послухати мову і почути нові слова. 
От наприклад в Черкаській області зайшла розмова про смачну весінню травичку, яку в Дніпропетровську завжди називали і називають - черемша.



Навесні навіть наш кіт любить поласувати цю смачну цікаву рослину, а салат з неї взагалі обожнює.
Ну такий собі він у нас гурман cat lol
Так от в розмові з місцевими жіночками я кажу, що люблю їсти салат з Черемшею. 
А вони запитують у мене:а що то таке?
Ну я розповіла: отаке, таке, навесні продається, на смак як часничок...
Аааа - так то Леверда - кажуть мені вони.
hypnosis Цо то є, леверда? lol  
Ось так дізналась про іншу назву цієї смачнючки mmmm

А влітку розпочалась пора варити варення, та робити на зиму різні ласощі.
Знову розмовляю з Черкаськими жіночками.
Кажу, що люблю перетирати чорну смородину з цукром і робити желє з червоної смородини.



А вони мені кажуть: Так то ж СПОРИШКИ umnik


І що цікаво - чорна то у них смородина, а червона - споришки smile
Знаю, що червону смородину ще називають ПОРІЧКИ.
То тут якась видозмінена назва.

А у вас як? smile

Риба рибулічка

Як я люблю цей продукт! Навесні і восени у мене просто починається рибний жор. Я як отой котяра - не можу ні на що дивитись окрім риби. При чому не морська мене прєльщаєт, а саме смачні солоденькі карасики mmmm або лящики, можна і товстолобика, тільки щоб вага не менше 2 кг, тоді він смачний.
Проходячи повз продавців з рибою, я навіть насолоджуюсь тим рибним запахом. smutili 
І думаю - мабуть в минулому житті я була якоюсь звіринкою, яка любить рибку lol
От і вчора натрапила на свіженьких карасиків і ляща bravo
Лящика просто посмажила. А от карасиків запекла у сметані. mmmm
Спочатку посолила їх. В сметану додала давленого часничку, приправ до риби.
На рибу виклала цибульку і полила сметанкою.
Відправила запікати.
І ходили ми разом з котиком, чекаючи приготування тої смачнючки cat
І ось воно - Диво! mmmm





А це ще й з квашеними помідорчиками mmmm



Про дієту )))

Прочитала замітку http://blog.i.ua/user/7450569/2045591/  і згадала прикольний віршик  lol


Не сошлось на бёдрах платье, 
Юбку трудно надевать, 
Я себе сказала: «Хватит, 
Прекращаю срочно жрать». 
Сразу села на диету 
И сижу на ней весь день, 
Утром нюхала котлету, 
Днём смотрела на пельмень. 
Ночь.Верчусь, как в преисподней, 
Спать давно уже пора пора, 
Ни за что такой голодной 
Не дожить мне до утра. 
Не могла же дать погибнуть 
Я себе во цвете лет! 
Съела торт, пирог с малиной, 
Оливье и винегрет, 
Съела рыбу заливную, 
Вместе с супом и борщом, 
Из свинины отбивную, 
И потом одну ещё, 
Съела брынзу, сыр Российский, 
Сервелата два кило, 
Съела даже Муркин Вискас… 
Тут и утро подошло!


МеЖо і труси ))

          Згадалась мені історія про одну тітоньку з перцем.
Деякий час ми жили в селі. Працювала я у сбербанку, який знаходився у приміщенні відділення Укрпошти. І звичайно, що там був такий собі центр зібрання бабусь, дідусів і взагалі місцевих жителів. Люди приходили платити комуналку, класти гроші на сберкнижки, та і заодно поспілкуватись.
         Не далеко від пошти жили чоловік і жінка. Мишко був дядько добродушний, веселий, з гумором. А Нінка була така швидка, моторна і теж весела, але гумор такий у неї був зі стьобом, з перцем так би мовити. І головне вона над кимось могла так пошуткувати, а як до неї хтось з такими жартами підходив, то обиди було багато і тоді в Нінці просиналась баба-перепилиха. Нінка здатна була допиляти ту людину до білого каління. Ще про таких кажуть: пальці в рот не клади, по лікоть відкусить.

                       

      І от одного разу заходять дві жіночки (працівниці ферми) і сміються аж до сліз rofl
Ми звичайно припинили роботу і тьотя Валя, начальник відділення пошти, давай їх розпитувати, що ж їх так розсмішило.
Кажуть: 
           Покотом від сміху лежить вся ферма. Наша Нінка приїхала на роботу і кричить: "Ой-йой скоріше,                     скоріше, дайте води. Цілу миску води!!!" hypnosis
Забігла за ферму з мискою, сіла в неї і сидить.cry
Ми до неї питаємо: що трапилось?
- Та Мишко гад, собака такий......  omg
- А що ж він зробив?
- Та зараз же літо, а мені подобається вдягати його сімейні труси, в них не жарко. Збираюсь сьогодні на роботу, дивлюсь вже на стулі труси лежать. О думаю, чоловік який турботливий, то сердився на мене, що його труси вдягаю, а тут на тобі - сам приготував. Я їх і вділа. Сіла на вєлік, їду, а воно щось пече. Я скоріше їду, а воно ще дужче пече. Не пойму шо таке.... На силу оце до ферми доїхала. І зрозуміла: ото він не зря такий турботливий був, гад, розсердився  намазав труси перцем tears Ось як прийду до дому - буде йому від мене непереливки beat
- То ми щойно йшли повз їхнього двору. Сміємось і кричимо Мишку - Привіт! privet
А він: Як там моя Нінуля? podmig 

                              






 

Про гарбуз в Хеллоуін )) А як у вас?

Настала осінь, люди на городі зібрали дари природи. 
Сьогодні Хеллоуін. Діти бавляться кабаками. Вирізують цікаві мордахи з них.
А я люблю кабакову запіканку. 

Кажу чоловікові: треба купити кабак і приготувати щось смачне.
А він дивується: Що таке кабак?
Кажу йому: оцей гарненький плід


Він знову дивується: А чому ти так його називаєш?
Я кажу: Бо так моя бабуся його називала, і мама, і тато, і завжди я таку його назву чула навколо.
Він відповідає: А я знаю що його називають гарбуз.

І знову мені стало цікаво, а звідки ж то така різниця в назвах?

Вирішила дослідити це питання і багато цікавого знайшла umnik
Спочатку пішла у перекладач, думаю звідки ж походження слова?
Думаю подивлюсь народів сусідів:

Отже, що Українською - гарбуз, те

Російською - тыква
Білоруською - гарбуз
Польською - dynia [диня]
Словацькою - tekvica (щось наподобу тикви) 
Угорською - k (мабуть теж тиква )))
Румунською - dovleac 
 
І ось воно! applause  Турецькою - kabak


Пішла далі по Гуглу. Читаю:

"В Одессе тыкву называют словом "кабак". Причем лично для меня ситуация такая - если это кусок (долька) кабака, то однозначно назову это кабаком. Каша - кабаковая, начинка вертуты - кабаковая, кабак там внутри. А вот если круглый плод, то его назову тыквой. То, что используют на Хеллоуин, для меня исключительно тыква. Никогда не скажу, что на Хеллоуин делают головы из кабака - только "из тыквы". Не знаю, как у других.
Я всегда думал, что это украинизм вроде "паска", "буряк", которые в одесском говоре заменяют "кулич" и "свекла" (с)

І роблю висновок: То турки коли набігали на наші землі мабуть і вносили частку своєї культури, слів.

А як у вас називають цей плід?


 

Мовні цікавини ))

Знаючи досконало дві мови (українську і російську) цікаво було доєднати до них ще одну споріднену до української - польську. 
Вивчаючи польску мову було дуже цікаво порівнювати наші слова і польські. Знаходити щось однакове і дивуватись різним словам. 
На даний час мені поки що польська мова не потрібна в обіході, але цікаво проговорювати речення, згадувати слова і їх значення. І от на вихідних, а саме в неділю прийшла думка: 

в українській мові останній день тижня зветься НЕДІЛЯ - тобто НЕ ДІЛО, значить нічого не робить 
в польській мові - Niedziela (Нєдзеля) тобто теж НЕ ДІЛО
і в білоруській мові - НЯДЗЕЛЯ
а от в російській - НЕДЕЛЯ - це прямо цілий тиждень....

Це що? Цілий тиждень нічого не робити треба?

От звідки воно що йде? umnik burumburum


Страницы:
1
2
3
4
5
6
7
8
18
предыдущая
следующая