Арсеній Яценюк проти відставки уряду Тимошенко

«Я категорично проти відставки уряду, тому що це поглиблення дестабілізації», – заявив сьогодні лідер «Фронту Змін» Арсеній Яценюк в інтерв’ю журналістам на Світовому економічному форумі в Давосі. – «Відставка уряду спровокує тільки одне – тотальне безвладдя».

Арсеній Яценюк зазначив, що старий уряд повинен працювати, адже немає альтернативи для створення нового. «Якби була нова коаліція і новий уряд, тоді було б зрозуміло: одних – відправляємо у відставку, на інших – покладаємо відповідальність», – наголосив він.

Арсеній Яценюк запропонував уряду працювати далі. «У них є більшість, яка підтримується комуністами. Хай вони приймають кадрові рішення всередині уряду і хай намагаються виходити з кризової ситуації. Тому якщо буде стояти питання на порядку денному про відставку уряду, я проголосую проти», – підбив підсумок лідер «Фронту Змін».

Довідка

Світовий економічний форум відбувається у Давосі (Швейцарія) з 29 по 01 лютого 2009 р. Головна тема зустрічі фінансових та політичних лідерів світу – пошуки виходу з світової фінансової та економічної кризи. Доповідачами цьогорічного форуму будуть колишні лідери Сполучених Штатів та Великої Британії Білл Клінтон і Тоні Блер, а також лауреат Нобелівської премії миру 2006 року Мухамед Юнус.

Сьогодні лідер «Фронту Змін» візьме участь в Українському ланчі, де він буде одним з ключових доповідачів. Модератором дискусії буде екс-комісар ЄС з зовнішніх зв’язків, канцлер Оксфордського університету, співголова Міжнародної Кризової Групи (International Crisis Group) Кріс Паттен. Окрім Арсенія Яценюка заплановані виступи інвестора і філантропа Джорджа Сороса та відомого колумніста газети New York Times Томаса Фрідмана.

Головною темою обговорення на Українському ланчі буде система міжнародних економічних і фінансових відносин, яка формується під впливом кризи. Учасники ланчу спробують визначити концепцію подальшого економічного розвитку України з урахуванням нових ризиків і нових можливостей та відповісти на питання: Як покращити інвестиційний клімат в Україні? Як розвиватимуться відносини України із Росією та Заходом в умовах кризи? Що необхідно зробити, щоб створити стабільну політичну ситуацію в Україні?

В Українському ланчі візьмуть участь понад 200 представників провідних світових компаній, політики і громадські діячі з України, Росії, США, Німеччини, Франції та інших країн, представники українських і міжнародних ЗМІ.

"Фронт змін".

Для тих, хто ще не відвідував мій україномовний форум

http://tarastokar.uaforums.net/ - тут багато цікавих тем і обговорень. Більше можливостей і доступів мають зареєстровані користувачі.

Обласна бібліотека для дітей матиме власне приміщення

Відповідаючи на численні запитання журналістів та мешканців Полтавщини стосовно подальшої долі обласної бібліотеки для дітей ім. Панаса Мирного, голова Полтавської облдержадміністрації Валерій АСАДЧЕВ висловив упевненість, що заклад матиме власне приміщення, і обласна державна адміністрація докладає до цього максимум зусиль. Зокрема, вже підшукана належна будівля по вулиці Шевченка. Її має прийняти на баланс обласна рада; обласна державна адміністрація, в свою чергу, вже звернулася з відповідним поданням до представницького органу.

„Це буде якісне, пристосоване приміщення, де діти матимуть усі умови для занять із книгами, а колектив зможе нормально працювати. Є певні юридичні процедури, і зараз вони перебувають в стадії вирішення. Обласна державна адміністрація зробила все, від неї залежне, щоб прискорити цей процес. На жаль, досі ми не мали відповідного сприяння з боку інших інституцій влади. Але попри це, проблему буде знято”, - наголосив керівник області.

Так само, за словами Валерія АСАДЧЕВА, ОДА не мала підтримки в питанні збереження за обласною бібліотекою старого приміщення за адресою Гагаріна, 5.

„Я більше двох  років утримував це приміщення від зазіхань, рішень судів та рішень обласної ради. Щойно я пішов на два тижні у відпустку, бібліотеку виселили з будинку. Більше того, Верховний Суд України ухвалив рішення не на користь дітей. Що можна вдіяти в такій ситуації? Шукати інше пристосоване приміщення. Саме так зробила обласна державна адміністрація”, - зазначив Валерій АСАДЧЕВ.

Джерело: Офіційний сайт Полтавської облдержадміністрації.

Автомобіліст! Геть автопобори!

5 лютого в Києві о 10:00 на вулицях Грушевського (біля Кабміну та Верховної Ради) та Інститутській (біля Нацбанку) відбудеться ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ СТРАЙК АВТОМОБІЛІСТІВ Наші вимоги: - Скасувати грабіжницькі ставки транспортного збору; - Скасувати закон «Про підвищення акцизного збору на автомобілі»; - Кошти з автоподатку використовувати на ремонт доріг; - Припинити підвищення штрафів та свавілля ДАІ

детальніше тут

Що ви чули про громадську ініціативу "Геть усіх"?

Надибав в І-неті оце http://getout.org.ua/ Досить, таки цікавий початок у цієї ініціативи. І особистості відомі. Що ви знаєте про цю ініціативу?

Рада вирішила повернути собі назад дачу Брежнєва

Верховна Рада вирішила в терміновому порядку взяти на свій баланс престижний пансіонат "Гліцинія" у Ялті, де в радянський час розташовувалися дачі Леоніда Брежнєва і Микити Хрущова.

Як повідомляє газета "Дело", проект постанови в четвер був зареєстрований у парламенті, і, вже в квітні здравниця може стати депутатською.

Як повідомив виданню автор постанови депутат Юрій Кармазін, поспіх обумовлений претензіями на "Гліцинію" з боку Державного управління справами.

Мова йде про 20 гектарів найдорожчої в Україні землі, з якої половина — це пам'ятник Лівадійського садово-паркового мистецтва, решта — ботанічний парк.

За словами депутата, частина території пансіонату зараз незаконно здається в оренду невідомим фірмам. За оцінкою директора по маркетингу ріелторської компанії SV Development Володимира Степенка, вартість однієї сотки на цій території навіть в умовах кризи коливається від 25 до 40 тисяч доларів.

Крім того, на території "Гліцинії" знаходиться більш 10 тисяч квадратних метрів житлових і інших приміщень.

Конфлікт навколо пансіонату "Гліцинія" має довгу історію. До 1997 року він перебував на балансі санаторію Верховної Ради "Нижня Ореанда". Потім його передали податковій адміністрації. У 2004 році Кабмін Віктора Януковича перевів "Гліцинію" в управління ДУСі, якою тоді керував Ігор Бакай.

Після цього пансіонат був закріплений за "Артеком", незважаючи на відстань між ними в 40 кілометрів. Пізніше Ігор Бакай надав право дитячому таборові на відчуження пансіонату. У такий спосіб один із найпрестижніших пансіонатів на чорноморському узбережжі був проданий російському ВТБ Банкові.

Вартість будівель і споруд здравниці в договорі купівлі-продажу була оцінена в 77,9 мільйона гривень. Російські ЗМІ тоді писали, що "Гліцинія" повинна стати однієї з літніх резиденцій президента РФ Володимира Путіна.

ВТБ Банк устиг перерахувати Україні третину вартості здравниці, але зміна влади в Україні порушила плани російського президента. Протягом 2005-2008 років українські суди за позовом прокурора Криму Віктора Шемчука прийняли низку рішень, що визнали незаконним відчуження здравниці.

Українську сторону зобов'язали повернути отримані з Росії гроші, а росіян — відмовитися від прав власності. Судді також погодилися відновити статус-кво 1997 року: повернути пансіонат на баланс санаторію Верховної Ради "Нижня Ореанда". Однак проти такого рішення запротестувало ДУС.

І у вересні 2008 року Вищий господарський суд ухвалив рішення на користь ДУС.

Українська правда.


Прочитайте уважно цей матеріал. Він заслуговує на увагу.

Генпрокуратура: Підстав для імпічменту Ющенку немає

Генпрокуратура не бачить складу злочину в діях президента Віктора Ющенка для оголошення імпічменту.

Про це в четвер на прес-конференції заявив Генпрокурор Олександр Медведько, коментуючи наміри політиків оголосити імпічмент президенту, передає Ліга.net.

"Ми не бачили і не бачимо в діях президента складу злочину", - сказав Медведько.

У понеділок депутати прийняли постанову про відповідальність президента за ситуацію на валютному ринку.

Також останнім часом різні політики і політичні сили все частіше заявляють про необхідність розпочати процедуру імпічменту президента.

При цьому, наприклад, прем'єр Юлія Тимошенко заявила днями, що голова НБУ і його заступники не могли самостійно приймати рішення про виділення 10 млрд.грн для комерційних банків.

Вона вважає, що за "корупційними діями НБУ направленими на руйнування економіки шляхом глибокої девальвації національної валюти стояв особисто президент".

Українська правда.

Ціну на газ підвищили на 75%

Національна комісія електроенергетики збільшила граничні ціни на газ для промислових споживачів до 2 020,25 гривень за тис. куб. м.

Згідно із рішенням комісії, прийнятому на засіданні в четвер, ціна складена без врахування ПДВ, тарифів на транспортування, цільової надбавки і витрат на реалізацію, передає Обком з посиланням на Українські новини.

Комісія розраховувала граничні ціни виходячи із середньорічної ціни на імпортний газ 228,8 доларів за тис. куб. м. і була збільшена на 75,37%.

Гранична ціна на природний газ для підприємств хімічної промисловості і гірничо-металургійного комплексу встановлена в розмірі 1 899,25 гривень за тис. кубометрів без врахування ПДВ, тарифів на транспортування, цільової надбавки і витрат на реалізацію газу.

Раніше для всіх промислових підприємств була єдина гранична ціна.

Українська правда.