Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

У Полтаві подорожчав проїзд у громадському транспорті

З 6 грудня 2008 року у Полтаві подорожчав проїзд. Тепер вартість проїзду у тролейбусі 75 копійок. До 6 грудня проїзд у тролейбусах коштував 50 копійок.

Слід зазначити, що відтепер кондуктори не беруть до уваги наявність у пасажирів студентських чи учнівських квитків. Тобто, проїзд у громадському транспорті для всіх категорій громадян став рівним.

Принаймні, так виходить протягом вже двох днів. Громадськість очікує офіційних роз’яснень від міської влади Полтави. Адже жодних громадських обговорень зміни вартості проїзду не було.

"Майдан".

Якого політика ви готові захищати на Майдані?

Опитування-голосування: Якого політика Ви готові захищати на Майдані?

9%, 6 голосів

13%, 9 голосів

6%, 4 голоси

6%, 4 голоси

66%, 45 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Ющенко відмовився від побачення з депутатами

  • 05.12.08, 15:51

Президент Віктор Ющенко переконаний, що народні обранці мають відновити власну дієздатність, перш ніж вимагати від Глави держави побачення. Про це на брифінгу в секретаріаті президента повідомила прес-секретар Глави держави Ірина Ванникова, передає прес-служба президента.

Президент вимагає від ВР прийняття бюджету-2009 і антикризового пакету, обрання спікера й створення коаліції. І тільки після цього допоможе Парламенту працювати.

Навіть якщо Президент і справді підготував новий указ про вибори до Ради, не факт, що він зможе ним повною мірою скористатися.

Сьогодні  БЮТ заявив, що Київський апеляційний адміністративний суд відмовив Ющенку в задоволенні апеляції про проведення дострокових виборів до Верховної Ради. І, до того ж,бютівці не забули згадати про те, що будь-який новий указ Президента про позачергові вибори, в разі його видання, може бути оскарженим без будь-яких правових перешкод.

Від чого померли динозаври? (про серйозне через жарт)

Візьміть участь в опитуванні, автором якого є майданівець з Полтави.

На своєму блозі http://tarastokar.blogspot.com/ він проводить опитування на тему: «Від чого померли динозаври?». При цьому даються три варіанти відповіді: 1) від економічної кризи; 2) не змогли створити «правлячу коаліцію»; 3) від «двовладдя».

Учасником опитування може бути будь-який відвідувач блогу. Голосування анонімне (без жодної реєстрації). Відвідувачам дозволено обирати кілька відповідей.

"Майдан".

У 8 суддів підчас обшуків вилучено 1 млн дол та 2 млн грн

Голову Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича під час отримання хабара затримали 2 грудня під час спільної операції співробітники УСБУ у Львівській області та Генеральної прокуратури України, — про цю резонансну новину оприлюднили сьогодні, 4 грудня, на брифінгу у Львові начальник УСБУ у Львівській області Анатолій Матіос та заступник головного управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури України радник юстиції 3-го класу Володимир Жербицький.

Три мішки грошей, вилучених у голови Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича та іще семи суддів під час обшуків 3 грудня продемонстрували правоохоронці журналістам на брифінгу в УСБУ Львівської області. Один мільйон доларів та два мільйони гривень було вилучено частково безпосередньо у кабінетах суддів, а частково — в їхніх приватних помешканнях.

У зв’язку із тим, що закон про суди надає суддям статус, за яким їх не мають права заарештовувати, на даний момент Ігор Зварич не перебуває під вартою. Він лікується у приватній клініці «Богдан», відмовившись від шпиталізації до державної лікарні у зв’язку із гіпертонічним кризом, що виник в час затримання на гарячому. Так само не арештовані й інші семеро судів, що проходять по цій справі.

Володимир Жербицький заявив, що під час спільної операції документування дій суддів, проведеної в законний спосіб, працівники Генпрокуратури та УСБУ у Львівській області виявили, що справи упереваж вирішувалися не в залі суду, а в ресторанах і саунах. Дійшло до того, що судді робили таблички: за яку справу який хабар узято. Таких епізодів правоохоронцям вдалося задокументувати чимало. Обшук провадили учора і нині вночі, розшукові дії й вилучення речових доказів продовжуються.

Якщо для київських правоохоронців такої системи хабарництва, як у Львові, годі було уявити, то за словами Анатолія Матіоса, для працівників УСБУ у Львівський області це не стало несподіванкою. Що ж до того, чи здобуде ця справа логічне завершення у суді, Анатолій Матіос сказав, що це залежатиме від того, чи не буде чинитися тиск на правоохоронців. Наразі Генеральна прокуратура відкрила кримінальну страву за ч. 3 ст. 368 КК України.

Як заявила керівник прес-центру Львівського апеляційного адміністративного суду Ольга Давид, за презумпцією невинуватості робити такі заяви щодо суддів передчасно, — у кожному разі, судді будуть захищатися у суді, тому треба дочекатися рішення суду.

Ймовірно, що цю справу розглядатиме Верховний Суд. У суддівському середовищі натякають на те, що правоохоронці часто були відповідачами у справах, які розглядає адміністративний суд, тому ця резонансна операція скидається суддям на помсту.

"Майдан".

Депутати думають-гадають... або "а віз і нині там"

  • 04.12.08, 14:24

Сьогодні о 10 ранку Парламент розпочав пленарне засідання, яке тривало аж 8 хвилин.

Депутати вирішили взяти перерву до вівторка, оскільки їм потрібно більше часу на консультації щодо обрання спікера і створення коаліції.

У вівторок відбудеться спеціальне засідання Верховної Ради для обговорення ситуації в державі з запрошенням президента Віктора Ющенка та прем’єра Юлії Тимошенко. За відповідне рішення проголосувало 353 депутати.

Нагадаємо, що 20 листопада український парламент також в ході пленарного засідання не зміг обрати нового спікера замість відправленого у відставку Арсенія Яценюка.

Як потенційні спікери на даний час розглядаються кандидатури Олександра Лавриновича, Володимира Литвина, Івана Плюща, В'ячеслава Кириленка, Адама Мартинюка й - з нещодавніх пір - Віктора Януковича.

А ви за кого, блогери???


5%, 1 голос

5%, 1 голос

5%, 1 голос

16%, 3 голоси

16%, 3 голоси

21%, 4 голоси

32%, 6 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Тимошенко повертає у політику Віктора Медведчука?



Учора газета "Сегодня" повідомила про те, що Юлія Тимошенко домовилася з Віктором Януковичем про новий склад уряду. У його складі місце Міністру юстиції запропоновано Віктору Медведчуку - лідеру СДПУ(о), голові адміністрації президента Кучми та адвокату-зраднику Василя Стуса у минулому.

Схоже, що Юлія Володимирівна остаточно вирішила вже відкрито показати всім українцям про дійсне існування союзу між БЮТ і ПР. Хай живуть медведчуки, мля!!!

Помолімось за порятунок життя!


Прошу приєднатися до молитви  за  порятунок  життя Владика Тихонова

(повідомлення волонтера Ірини Гавришевої від 03.12. 2008 про стан Владика Тихонова:

03.12.08 12:50
Irinka
Сообщений: 435
Емейл: скрыт
ip: скрыто


 

 

 

 

 

Прошу молитв о Владике, он сейчас в реанимации. переставляли катетер при низких анализах, открылось кровотечение. врачи говорят что состояние стабильное, но кровотечение пока продолжается, хирурги периодически его смотрят чтоб решить нужно ли ставить дренажи и т. д. Родители Владика очень подавлены и испуганы. Но даст Бог сегодня доноры сдадут тромбоконцентрат и завтра тоже, и даст Бог кровотечение удастся остановить. Пожалуйста, им очень нужна сейчас молитвенная поддержка!!!

 

 

Молитва за недужого

Лікарю душ і тіл наших, Джерело життя нашого, Христе Ісусе Господи і Спасителю наш! Поглянь милосердним оком Твоїм на цього в тяжкій недузі, прихились до наших слізних благань, перстом милосердя Твого доторкнись до немічного тіла брата нашого, вгаси вогонь тіла його, зменш біль недуги його, поверни здоров'я йому, піднеси його з постелі немічі, продовж дні життя його, щоб на землі він послужив Тобі, ходив по стежках заповітів Твоїх та удостоївся Твого Небесного Царства і разом з святими славив Тебе, Бога Милостивого, з Отцем і Духом на віки віків. Амінь!

Молитва ПРЕСВЯТОЙ БОГОРОДИЦЕ И ПРИСНОДЕВЕ МАРИИ ПРЕД ЕЯ ИКОНОЮ "ВСЕЦАРИЦА" для болящих онкозаболеваниями.

 

О пречистая Богомати, Всецарице! Услыши многоболезненное воздыхание наше пред чудотворною иконою Твоею, из Афонского удела в Россию пренесенною, призри на чад Твоих всех зде поминаемых, неисцельными недуги страждущих, ко святому образу Твоему с верою припадающих! Якоже птица крилома покрывает птенцы своя, тако и Ты ныне, присно жива сущи, покрый всех зде ныне поминаемых многоцелебным Твоим омофором. Тамо, идеже надежда исчезает, несумненною Надеждою буди. Тамо, идеже лютыя скорби превозмогают, Терпением и Ослабою явися. Тамо, идеже мрак отчаяния в души вселися, да возсияет неизреченный свет Божества! Малодушныя утеши, немощныя укрепи, ожесточенным сердцам умягчение и просвещение даруй. Исцели болящия люди Твоя, о всемилостивая Царице! Ум и руки врачующих благослови; да послужат орудием Всемощнаго Врача Христа Спаса нашего. Яко живей Ти, сущей с нами, молимся пред иконою Твоею, о Владычице! Простри руце Твои, исполненныя исцеления и врачбы, Радосте скорбящих, в печалех Утешение, да чудотворною помощь скоро получив, прославляем Живоначальную и Нераздельную Троицу, Отца и Сына и Святаго Духа, во веки веков. Аминь. 

Ви "за" запрет пропаганди комунізму і фашизму в Україні?

Вважаю, що це вже давно треба було зробити. Ще 17 років тому. На жаль, не зробили. Саме через це країною продовжують керувати комуняки та їхні нащадки.

А що думаєте ви? Ви за запрет пропаганди комунізму і фашизму в Україні?

76%, 35 голосів

24%, 11 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.