Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

На жаль, день народження лише раз на рік

  • 27.11.08, 12:05

Сьогодні прем'єр-міністрові Юлії Тимошенко виповнилося 48 років. Ближче до полудня в залі Кабміну, де за звичай проходять урочисті заходи, зберуться всі охочі привітати Ю.В. і підняти келих шампанського. А ось плани прем'єра на вечір невідомі: найближче оточення політика їх ретельно приховує, пише "Комсомольская правда в Украине".

А ось рідна тітка прем'єра Антоніна Ульяхіна взагалі приголомшила інформацією про місцезнаходження племінниці цього дня - якась у результаті тера інкогніта виходить. "Її не буде ні в Києві, ні в Дніпропетровську, ні в Москві, ні навіть на Сардінії", - сміється Антоніна Миколаївна, пише газета "Сегодня".

"Гучних святкувань не буде. З'їздів, подібних компартійним, влаштовувати ніхто не збирається, - поділився бютівець Сергій Терьохін. - В нашій команді не прийнято робити з особистої події пишні святкування. Я, звичайно, привітаю прем'єр-міністра, і, думаю, їй вдасться виділити в своєму графіку п'ятнадцять хвилин, щоб зібратися в задній кімнаті з соратниками і випити келих шампанського. Ну а якщо не вдасться, відправлю побажання у вигляді sms або подзвоню по телефону".

Кращим подарунком для Тимошенко Терьохін вважає другий пакет антикризових законів, який має намір підготувати до вівторка. Крім того, за деякою інформацією, депутати з БЮТ мають намір піднести своєму лідерові пишний букет білих троянд - улюблених квітів Юлії Володимирівни.

Президент також не забув про Леді Ю. Правда, за словами прес-секретаря розділу держави Ірини Ванникової, Ющенко ще вчора не знав, в котрій годині він з'явиться в будівлі уряду і вручить винуватиці презент.

"Це буде красива вишита жіноча сорочка, зроблена спеціально для Юлії Тимошенко, в техніці вишивання бісером івано-франковськими майстрами. Її застосовують тільки вони", - пояснила Ванникова.

А ось колеги з фракцій до дня народження прем'єра поставилися байдужіше. Привітати Тимошенко захотів тільки екс-регіонал Тарас Чорновіл. Правда, він перестарався і відправив свої побажання на два дні раніше, що в народі вважається поганою прикметою.

Найближчий соратник депутат Андрій Портнов подарує їй букет червоних троянд. Аналогічно зробить і депутат-регіонал Василь Горбаль.

Політолог із Банкової Вадим Карасьов, який став " найззапеклішим" опонентом її політичної сили, збирається подарувати Юлії Володимирівні том Пушкіна з "Піковою дамою" і CD з однойменною оперою Чайковського.

Головний міліціонер країни Юрій Луценко подарує прем'єру "Птаха щастя". Так називається скульптура відомого київського художника Володимира Микитенка. Це бронзова ворона в 33 см із позолоченим клювом, яка стоїть на малахітовій підставці. Правда, скільки міністр виклав за пташку, в його оточенні не говорять.

Глава Секретаріату президента Віктор Балога першим привітав сьогодні Тимошенко. "Щиро бажаю, щоб Юлію Володимирівну не покидало почуття гумору. І не тільки тоді, коли вона розхвалює свою унікальну команду або хіхікає про сардини, але і на непередбачених політичних віражах", - заявив політик.

Бачте, який сьогодні день

  • 27.11.08, 11:25
27200811:15. Віктор Ющенко привітав Юлію Тимошенко, Андрія Стрижака та Бориса Патона з днем народження. Про це сьогодні, 27 листопада, ЗІК повідомила прес-служба Президента України.

Зокрема, Президент України Віктор Ющенко привітав Прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко, голову Конституційного Суду України Андрія Стрижака та президента Національної академії наук України Бориса Патона із днем народження.

Глава держави побажав іменинникам міцного здоров'я, щастя, довголіття та нових звершень в ім'я Батьківщини.

Абетка

Дозвольте нагадать Вам нашу стародавню слов*янську абетку, де буква УК означає Знання.

Тож УК-Ра-їнці, згадайте Силу свою!

 

І хочу поділитися тим, що прийшло трохи з годом:

Ук - Знання,

Ра - Сонце, Світ, Абсолют...

тож виходить, що УкРаїнець, це той, хто Пізнав Бога (Абсолюта),  пізнав Світло, а значить  став Осяйним, Просвітленим (Просветленным)

 Тож  в нас, шановні ДоброДії, є змога замислитися над нашим призначенням.

 

з — я.


Буки — букви, письмена.


Віди — пізнав, вивчив (доконаний минулий час від відіти — знати, відати).



Поєднуючи акрофонічні назви перших трьох букв Азбуки, отримуємо таку фразу:

Я пізнав букви.


Глаголь — слова, мова.


Добро — надбання, багатство, скарб.


Єсть — є.


Мова — це скарб.


Живіте — живіть.


Зіло — дуже , завзято, сильно, потужно, з напруженням, ревно .


Земля — планета Земля, фізичний світ, рівень грубої матерії.


Іже — який, котрий, так що, тому що, бо.



Живіть потужно, бо це Земля.

(або Живіть дружно на Землі -мій варіант)


і — і.


Како — як, подібно.


Люди — Люди (люди як образ Божий).


Мисліте — мисліть, осмислюйте.


Наш — наш, свій, рідний.


Он — той.


Покой — спокій, мир, духовна гармонія.



І як люди осмислюйте той наш мир.

(І як Боги творіть свій світ - мій варіант)

 



Рци — говори, речи , висловлюй.


Слово — слово, знання.


Твердо — переконано, сильно, непохитно, пильно, безпомилково.


Ук — вчений .



Неси знання непохитно, вчений!

( Впевнено неси Світ, Пробуджений! - мій варіант) 

 

(Взято з замітки "Згадай себе!")

 

 

 

«Авто з українською душею»

Унікальний автомобіль з українським міфічно-символічним розписом був презентований в Києві під час Днів діаспори в Україні. Автомобіль з українською аерографією став прикладом модернізації та осучаснення зразків  української національної культури.



В Києві під час Міжнародного симпозіуму письменників, поетів та драматургів з числа закордонного українства президент Європейської Асоціації Українців Олексій Толкачов озвучив нагальне завдання модернізації та осучаснення української культури для її пропаганди за кордоном. Українська традиційна культура має бути не лише музейною минувшиною, але й жити в сьогоденні, в суспільстві сучасних людей. Ідея була широко підтримана учасниками Симпозіуму, які зазначали, що в ХХІ столітті українці мають знаходити нові сучасні способи пропаганди української культури та традицій.

Яскравим прикладом української традиційної культури в сучасних формах став унікальний «автомобіль з українською душею» - автомобіль Toyota, мистецьки розфарбований з використанням українських образів за технологією аерографії в рамках проекту «Втілення національної ідеї в автомобілі». Керівник проекту – директор творчого об’єднання “Art Strategy” Алла Олійник.

«Автомобіль з українською душею» став своєрідним втіленням національно-патріотичної ідеї як філософії та способу життя. За задумом, цей унікальний автомобіль сприятиме популяризації України як сучасної держави, а також спонукатиме молодь до творення, вивчення українських традицій, етносу, історичних і літературних  символів української держави.

В основі оригінальної художньої ідеї лежить відмінне знання історії України, характерних образів українського етносу, а також популярних комп’ютерних символів сучасності. Автомобіль створює яскраву, привабливу, зрозумілу картину, що декларує  людські цінності – добро, віру, любов. Автор проекту Алла Олійник обрала символами свого автомобільного проекту: Любов. Творення. Україна. Патріотизм.

«Автомобіль з українською душею» вже отримав особливу подяку та нагороду Київського Міжнародного автосалону SIA 2008 «За кращий автомобільний арт-тюнинг», «За кращий національно-патріотичний арт-тюнинг». В 2009 році Європейська Асоціація Українців планує провести автопробіг по містах Європейського Союзу з метою участі у закордонних культурних заходах задля популяризації України. Також планується виготовлення ще декількох автомобілів з українським міфічно-символічним розписом.

Власник «автомобіля з українською душею» Алла Олійник відкрита до співпраці!
 
За додатковою інформацією звертайтесь:
+38 050 444 66 06; [email protected] (Алла Олійник)
+38 044 240 05 97; [email protected] (Олексій Толкачов)

Чим закінчилася перевірка установи, яку очолює депутат від БЮТ?

У серпні цього року Контрольно-ревізійне управління в Полтавській області встановило порушень в Ліщинівському психоневрологічному будинку-інтернаті на суму майже в 1 мільйон гривень.

За інформацією ІА «Новини Полтавщини», порушення склали на загальну суму 834,81 тис. грн., з яких 623,99 тис. грн. – несвоєчасне проведення індексації необоротних активів; 128,24 тис. грн. – заниження первісної вартості на реконструкції основних засобів; 17,8 тис. грн. – лишки матеріальних цінностей; 10,98 тис. грн. – використання бюджетних коштів, не у відповідності їх призначенню (ремонт приміщення кухні-харчоблоку).

Як відомо, директором цього інтернату є депутат Полтавської обласної ради, член партії Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» Анатолій Шкарбан. Куратором цього закладу з боку Полтавської обласної державної адміністрації є заступник голови ОДА, депутат обласної ради Надія Мякушко.

Результати перевірки інтернату були оприлюднені ще у серпні. Але, станом на листопад, немає жодної інформації про те, які були наслідки після проведеної перевірки.

Майдан-ІНФОРМ, керуючись ЗУ «Про звернення громадян», звертається до Відділу державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУМВС України в Полтавській області з проханням повідомити нам про наслідки проведеної цьогорічної перевірки Контрольно-ревізійним управлінням Ліщинівського психоневрологічного будинку-інтернату. З аналогічним проханням ми звертаємося до КРУ в Полтавській області. Відповідь просимо надіслати електронною поштою на скриньку: [email protected]

Майдан.



Я живу на I.UA уже 1 рік, 5 місяців, 10 днів

Президент скасував тарифні рішення Київської міськадміністрації

Киянам повезло!!! Ющенко - молодець!!!

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 1058/2008
Про скасування рішень голови Київської міської державної адміністрації


Голова Київської міської державної адміністрації 30 жовтня 2008 року видав розпорядження №1487 «Про погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого постачання холодної води і водовідведення холодної та гарячої води для бюджетних установ та інших споживачів», №1488 «Про затвердження тарифів на теплову енергію, встановлення та погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання холодної та гарячої води, водовідведення для окремих бюджетних установ та суб'єктів господарювання» та №1489 «Про затвердження тарифів на теплову енергію, встановлення та погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води для бюджетних установ та інших споживачів».

Передбачений у розпорядженнях голови Київської міської державної адміністрації підхід не відповідає Порядку формування тарифів на виробництво, транспортування, постачання теплової енергії та послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води, що затверджений Кабінетом Міністрів України відповідно до наданих йому статтями 14 і 31 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» повноважень постановою від 10 липня 2006 року №955 (з наступними змінами), за яким тарифи формуються для трьох категорій споживачів - населення, бюджетних установ, інших споживачів.

Розпорядженнями від 30 жовтня 2008 року тарифи на житлово-комунальні послуги для окремих споживачів з 1 грудня 2008 року збільшено у 5-10 разів. Між тим, за інформацією Національної комісії з регулювання електроенергетики України та Міністерства з питань житлово-комунального господарства України, нині діючі у місті Києві рівні тарифів на теплопостачання, водопостачання та водовідведення для населення на 52-67 відсотків відшкодовують собівартість відповідних послуг, а для комерційних споживачів - на 77-214% відповідно. Таким чином, для відшкодування собівартості виробництва житлово-комунальних послуг та гарантування необхідного прибутку для переоснащення житлово-комунального господарства тарифи на зазначені послуги в місті Києві могли б зрости у 2-3 рази. Крім того, підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги з 1 грудня 2008 року здійснено названими розпорядженнями без попереднього оприлюднення інформації з обгрунтуванням необхідності внесення змін до цін/тарифів на житлово-комунальні послуги, надання споживачам інформації про структуру цін/тарифів.

Отже, при виданні зазначених розпоряджень порушено низку вимог Закону України «Про житлово-комунальні послуги», зокрема, щодо затвердження цін/тарифів на житлово-комунальні послуги в розмірі економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво (частина третя статті 31), надання споживачам інформації про структуру цін/тарифів (пункт 2 частини першої статті 20).

Зазначені розпорядження видано головою Київської міської державної адміністрації з перевищенням повноважень щодо встановлення цін/тарифів на житлово-комунальні послуги, оскільки названим Законом на Київську міську державну адміністрацію покладено лише повноваження зі здійснення взаємодії з органами місцевого самоврядування з питань надання житлово-комунальних послуг та регулювання цін/тарифів, контролю за дотриманням законодавства щодо захисту прав споживачів у сфері житлово-комунальних послуг (пункти 4 та 6 статті 6), встановлення ж цін/тарифів на житлово-комунальні послуги - віднесено до повноважень органів місцевого самоврядування (пункт 2 статті 7).

Крім того, розпорядження голови Київської міської державної адміністрації можуть призвести до погіршення умов діяльності окремих суб'єктів господарювання (зокрема будівельних організацій, підприємств торгівлі, готельної сфери). В умовах загострення ситуації у фінансово-економічній сфері багатократне збільшення витрат суб'єктів господарювання внаслідок необгрунтованого збільшення тарифів на житлово-комунальні послуги спричинить або звільнення чи зниження рівня соціального забезпечення їх працівників, або підвищення вартості товарів та послуг, що реалізуються цими суб'єктами господарювання, або навіть їх закриття.

Конституцією України проголошено гарантії захисту прав усіх суб'єктів права власності і господарювання, конкуренції у підприємницькій діяльності, прав споживачів (частина четверта статті 13 та частини третя та четверта статті 42).

Усупереч цим конституційним приписам розпорядженнями голови Київської міської державної адміністрації запроваджено дискримінаційний підхід стосовно окремих бюджетних установ та суб'єктів господарювання щодо розмірів тарифів, за якими їм надаватимуться житлово-комунальні послуги. Без будь-яких законних підстав розпорядженням №1487 для окремих підприємств тарифи на послуги з водопостачання і водовідведення встановлені на такому ж рівні, як і для бюджетних установ, розпорядженням №1488 для окремих споживачів теплової енергії - суб'єктів господарювання тарифи на централізоване опалення визначено втричі більші, ніж їх конкурентам.

Такий підхід суперечить і частині другій статті 25 Господарського кодексу України, якою органам державної влади та органам місцевого самоврядування забороняється приймати акти або вчиняти дії, що визначають привілейоване становище суб'єктів господарювання тієї чи іншої форми власності, або ставлять у нерівне становище окремі категорії суб'єктів господарювання чи іншим способом порушують правила конкуренції, а також призведе до поглиблення перехресного субсидування у сфері житлово-комунального господарства, наслідком чого буде субсидування за рахунок одних споживачів неекономічного та неефективного споживання ресурсів (газу, тепла, води) іншими споживачами.

Нарешті слід зазначити, що рішення голови Київської міської державної адміністрації від 30 жовтня 2008 року №№1487, 1488, 1489 усупереч статті 6 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», яка визначає актами місцевих державних адміністрацій розпорядження голови місцевої державної адміністрації та накази керівників управлінь, відділів та інших структурних підрозділів, оформлено як розпорядження Київської міської державної адміністрації.

Ураховуючи викладене та відповідно до частини восьмої статті 118 Конституції України, частини другої статті 43 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» постановляю:

1. Скасувати розпорядження голови Київської міської державної адміністрації від 30 жовтня 2008 року:

№1487 «Про погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого постачання холодної води і водовідведення холодної та гарячої води для бюджетних установ та інших споживачів»;

№1488 «Про затвердження тарифів на теплову енергію, встановлення та погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання холодної та гарячої води, водовідведення для окремих бюджетних установ та суб'єктів господарювання»;

№1489 «Про затвердження тарифів на теплову енергію, встановлення та погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води для бюджетних установ та інших споживачів» як такі, що не відповідають Конституції та законам України, іншим актам законодавства.

2. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Президент України Віктор ЮЩЕНКО

20 листопада 2008 року

Майдан.

Люди, допоможіть Владику Тихонову!!!

 

Владику терміново потрібна операція з пересадки кісткового мозку

Група благодійних організацій шукає кошти, щоб допомогти хлопчику. Ці люди домовились із огранізаторами семінару Брайана Трейсі про  суттєву допомогу у зборі грошей на операцію.

Інформація про семінари Брайана Трейсі

http://blog.i.ua/community/662/182712/


Справа у тому, що за домовленістю з організаторами семінару частина коштів від реалізованих  КОМАНДОЮ, яка займається і благодійним проектом з порятунку Владика Тихонова, піде на рахунок Влада. Якщо команда реалізує100-200 квитків -  то пощастить провести благодійну акцію вже під час самого семінару - а це 1,5 тис. людей в залі.

Нещодавно учасниками благодійної команди було проведено схожу акцію зі зборів коштів під час не такого масштабного семінару (було приблизно 50 учасників) - вдалося зібрати й передати батькові хлопця й переслати на рахунок  біля 12 тис. грн.

До речі, на семінарі Брайана Трейсі  будуть присутніми досить багато людей бізнесу,  членів компаній з продажів (страхові послуги, туристичні, лідери різних  мережових компаній). Всі ці люди беруть квитки, оскільки семінар обіцяє бути цікавим і корисним.

Інформація про Владика Тихонова

http://blog.i.ua/user/290006/
http://blog.i.ua/community/662/180189/
http://blog.i.ua/community/534/180187/

В Україні діло йде до соціальних бунтів?

Заступник генерального директора міжнародних програм Центру Разумкова Валерій ЧАЛИЙ не виключає, що дисбаланс в соціальній сфері України може призвести до соціальних бунтів.

Як передає кореспондент УНІАН, таку думку В.ЧАЛИЙ висловив сьогодні на прес-конференції в Києві.

“Загроза полягає навіть не в економічної кризі, а в тому, що у нас величезний дисбаланс між найбагатшими та найбіднішими. В нашій країні 5% найбагатших та 5% найбідніших людей – розрив, за різними даними, становить від 38 до 70 разів. Це найбільш критичний показник в Європі. На фоні збільшення соціальних проблем, безробіття, падіння доходів населення, падіння купівельної спроможності, взагалі соціального рівня, це може призвести якщо не до зіткнень, то до соціальної напруженості”, - сказав В.ЧАЛИЙ.

На його думку, це відбудеться “дуже скоро, тому що об’єктивно: неможливо вийти з економічної кризи без скорочення робочих місць, без зменшення соціальних виплат”.

“Це те, про ще треба говорити відверто. І найбільша загроза - суб’єктивне ставлення людей до ситуації. Сьогодні завищені очікування призвели фактично до апатії і спостерігаються перші такі наслідки. Мова йде і про демонстрації, і про виступи з соціально-економічними вимогами профспілок і про неправові вчинки окремих людей, і до цього треба бути готовими”, - наголосив В.ЧАЛИЙ.

Майдан.