Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Золоті казки України

  • 10.12.08, 12:15
У Тернопільському видавництві "Навчальна книга – Богдан" у серії "Золота пектораль" виходить друком 24-томне видання українських казок.
 Книги укладено відомим збирачем народної творчості Миколою Зінчуком. Цей унікальний чоловік поклав своє життя на те, що збирав, упорядковував та літературно обробляв народні казки. Навіть сьогодні, коли йому  за 80, він прямує у найвіддаленіші куточки України, щоб записати з перших уст перекази народних перлин.
За 25 років пан Микола записав понад 3 700 казок різних регіонів нашої країни.
                      
Прочитавши деякі із книг "Золотої пекторалі", я помітила схожість певних українських казок із сюжетами "1000 і одної ночі". Коли ж поділилася своїми спостереженнями із М.Зінчуком, він погодився зі мною і розказав казку про чоловіка та шкуру віслюка, яку записав на Сході України. Цей сюжет був явно із арабських казок, бо уявити віслюка посеред українського села та ниви було годі.
Цей факт свідчить, що наша, українська культура, тісно пов’язана з культурою народів світу.
З 2005 року  вийшли у світ "Казки Покуття"(2 т.);"Казки Бойківщини"(3т.) "Казки Гуцульщини" (2 т.); Казки Буковини" (3 т.); "Казки Закарпаття" (2 т.).
Микола Зінчук та його учні продовжують невтомно подорожувати стежками нашої Батьківщини, збираючи неперебутні фольклорні шедеври.

Підтримайте запитання майданівця, поставлене Президенту України

Якщо Ви хочете почути відповіді на два запитання, то натисніть "Підтримати". А питання звучать так:

Чому жоден орган влади, в тому числі і Секретаріат Президента України, не виступив на захист Полтавської обласної бібліотеки для дітей ім. Панаса Мирного, приміщення якої захоплено трьома полтавцями з сумнівними біографіями? Коли Секретаріат Президента почне реально боротися з рейдерством та припинить писати нікому не потрібні відписки?

/Тарас Токар, 10.12.2008, 10:54/

Побачити запитання в оригіналі та підтримати його можна тут: http://president.pravda.com.ua/corruption/493f83d7dc243/

Майдан.

Коаліція створена - БЮТ-НУНС-БЛ. Литвин - голова ВРУ

І все це відбулося щойно. "За" Литвина проголосувало 244 народних депутатів. Давайте поговоримо про те, що буде далі? Ваші прогнози.

Полтава: пільги для студентів – лишаються

Міська влада Полтави миттєво відреагувала на публікацію Майдан-ІНФОРМу щодо підвищення вартості проїзду у громадському транспорті ( http://www.maidan.org.ua/static/news/2007/1228717445.html ).

Офіційний сайт Полтавської міської ради повідомляє:

"Навіть попри нестабільну економічну ситуацію в державі й підвищення тарифів на проїзд у тролейбусах з 50 до 75 копійок, студенти в них їздитимуть на пільгових умовах. Так вирішив виконавчий комітет міської ради.

Щоправда, тепер пільга буде виражатися дещо в іншій формі. До цього часу студент, пред’явивши студентський квиток кондуктору, міг їздити за 35 копійок.

Але такий розрахунок складний в розрізі виконання та подальшої звітності для КП „Полтаваелектроавтотранс”, тому було запропоновано ввести проїзні квитки, які для студентів коштуватимуть 21 гривню на місяць (при вартості проїзного для громадян 41 гривня). У цьому і полягатиме пільга.

Оскільки місць продажу проїзних квитків у Полтаві було лише два, членом міськвиконкому від студентської ради Олегом Слизьком ініційовано їх реалізацію у всіх 24-х вищих навчальних закладах, що дозволить студентам купувати квитки безпосередньо в альма-матер".


Читає міська влада і форум на своєму офіційному сайті. Читає і реагує. Реакцію можна побачити тут: http://www.rada-poltava.gov.ua/forum/?forum=56262902&topic=63038132

"Майдан".

Чи читаєте Ви жіночі романи???

  • 09.12.08, 13:20
От мені цікаво знати, люди?

16%, 5 голосів

66%, 21 голос

13%, 4 голоси

3%, 1 голос

3%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Комуністичний шабаш на Інтері. Відео

Уривок з ефіру програми «Свобода на Інтері»

Корчинський, досить неоднозначний персонаж але останнім часом все частіше погоджуюсь з його тезами.

Пригадується, як ми його зневажали за п’ятихвилинки ненависті, що транслювали «плюси» до помаранчевої революції. А виходить час все розставив на свої місця. Нам здавалось він виконує заказуху, обливаючи Ющенка брудом, а насправді він просто не мав жодних ілюзій на його рахунок. І просто озвучував власну позицію.

Чи так? 

Про дружбу народів

Запали свічку

ЗАПАЛІТЬ СВІЧКУ

Сайт, на якому можна запалити віртуальну свічку з словами подяки, побажання, молитви.

Я запалила свої свічки з молитвою за здоров'я Владислава Тихонова, якому зараз потрібна допомога.

ЗАПАЛИ СВІЧКУ  - і надішли інформацію про неї  друзям і знайомим.  Якщо при цьому в текст ввести посилання на сторінку Владислава  (http://deti.zp.ua/show_article.php?a_id=10046) - то ще більше твоїх знайомих  і друзів дізнаються, як вони можуть реалізувати свою добросердечніть і любов, даруючи надію ЖИТИ ЗАВТРА.

 

Хто читає Світовид - той дізнається про світ

  • 08.12.08, 13:16
Серія "Світовид" - це 100 томів класичних творів для дітей.
Ці книги  з 2004 року друкуються у видавництві "Навчальна книга- Богдан"
разом із видавництвом "Веселка".
Уже побачили світ такі видання цієї бібліотеки:

Вальтер Скот "Айвенго",
Льюїс Керрол "Алісині пригоди в Дивокраї" та "Аліса в Задзенкаллі",
Брати Стругацькі "Малюк .Пікнік на узбіччі. Хлопець із пекла" ,
Чарлз Діккенс "Різдвяні Повісті",
 Кір Буличов "Селище",
 Урсула Ле Гуїн "Чарівник Земномор’я" та багато інших.

Перед святом Миколая у мережі книгарень "Дім книги" відбудеться акція з продажу серії "Світовид" за гуртовими цінами.
Завітайте у Тернополі, Києві, Вінниці, Хмельницькому, Чернівцях, Львові, Луцьку, Мукачевому, Теребовлі, Монастириську, Коростені, Славуті у книгарні "Дім книги" в грудні і купіть книги серії "Світовид"

У Полтаві подорожчав проїзд у громадському транспорті

З 6 грудня 2008 року у Полтаві подорожчав проїзд. Тепер вартість проїзду у тролейбусі 75 копійок. До 6 грудня проїзд у тролейбусах коштував 50 копійок.

Слід зазначити, що відтепер кондуктори не беруть до уваги наявність у пасажирів студентських чи учнівських квитків. Тобто, проїзд у громадському транспорті для всіх категорій громадян став рівним.

Принаймні, так виходить протягом вже двох днів. Громадськість очікує офіційних роз’яснень від міської влади Полтави. Адже жодних громадських обговорень зміни вартості проїзду не було.

"Майдан".