Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Нарешті стало зрозуміло, що....

Росія втратила статус надійного постачальника газу в Европу після того, як держави Європейського Союзу залишилися без "блакитного палива" із-за конфлікту Москви і Києва.
 Про це заявив головний економіст Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) Фатіх Біроль (Fatih Birol) під час прес-конференції в Мадриді, повідомляє Reuters.

http://www.k2kapital.com/news/fin/525338.html

Україну назвали вільною країною, а Росію - авторитарною

Правозахисна організація Freedom House віднесла Україну до "вільних" країн, а Росію назвала "невільною".

У щорічному звіті організації оцінено країни за рівнем свободи. Freedom House оцінює за двома показниками: політичні права та громадянські свободи. За кожним критерієм можна отримати до 7 балів. Чим менше балів отримала країна, тим вищий показник свободи.

Цього року Україна отримала 3 бали за політичні права та 2 бали за громадські свободи і загальну оцінку "вільна".

Минулого року Україна також отримала оцінку "вільна".

Росію, як і в попередні роки, автори дослідження віднесли до категорії "невільних країн", відзначивши, що в РФ спостерігається тенденція до погіршення ситуації. Цього року Росію отримала 6 балів за "політичні права" і 5 балів за "громадянські свободи".

Серед країн колишнього СРСР в категорії "невільних", окрім Росії, опинилися лише Азербайджан, Білорусь, Таджикистан, Туркменистан, Казахстан та Узбекистан.

У торішньому дослідженні РФ заслужила на такі ж оцінки, проте автори доповіді відзначають, що ситуація з дотриманням прав і свобод в Росії у 2008 році погіршилася. Негативна тенденція, на їхню думку, збережеться і у 2009 році. Росія під керівництвом прем'єр-міністра Володимира Путіна зробила ряд кроків на шляху до авторитарного режиму, сказано в доповіді. До таких кроків Freedom House відносить "агресію в Південній Осетії та Абхазії", а також тиск на опозиційні сили і незалежні ЗМІ. Автори доповіді знову нагадали, що вибори президента РФ і депутатів Думи були далекі від демократичних стандартів.

У світі в цілому, робить висновок Freedom House, ситуація з дотриманням політичних прав і громадянських свобод у 2008 році погіршилася. До категорії "вільних" автори дослідження віднесли 89 країн, "частково вільних", - 62, а "невільних" - 42. У 2007 році організація Freedom House вважала, що в світі є 90 вільних країн і 60 частково вільних.

"Майдан".

Українські чоловіки почали частіше потрапляти в рабство

  • 15.01.09, 12:14

Торгівля чоловіками і хлопчиками в Україні і Білорусі набуває глобального масштабу: за статистикою Міжнародної організації з міграції (МОМ) 28 % білоруських та 17 % українських чоловіків протягом останніх років стали жертвами торгівлі людьми, передає "Німецька хвиля". Дослідження, підготовлене на основі опитування постраждалих, свідчить про те, що чоловіків з України та Білорусії продають  переважно для трудової експлуатації в Росії, Туреччині, країнах Євросоюзу та Близького Сходу. Спеціаліст українського представництва Міжнародної організації з міграції Тетяна Іванюк наголошує, що останнім часом жертв трудової експлуатації серед чоловіків стало більше, аніж постраждалих від сексуального рабства, як було раніше. Втім, підлітків та хлопчиків торгівці людьми продовжують використовувати в секс-бізнесі та жебракуванні. Найчастіше малолітніх українців та білорусів експлуатують в Росії. З кожним роком постраждалих стає дедалі більше, констатує Іванюк: "Чоловіки за гендерною особливістю не так відкрито шукають допомоги, чи визнають себе жертвами торгівлі людьми. Одначе  чверть постраждалих, які до нас звернулися, були чоловіками. Здебільшого вони працювали на підприємствах, лісоповалах, моряками, чи просто шукали заробітку за кордоном". За звітом МОМ, опитані жертви розповідають, що основною причиною їхніх поневірянь стали економічні труднощі на батьківщині та бажання допомогти родині. Більшість постраждалих – у віці від 20 до 40 років й мають середню спеціальну освіту. Міжнародна організація з міграції закликає уряди та правоохоронців Білорусії та України ретельніше протидіяти торгівлі людьми. Спеціаліст українського представництва МОМ розповідає, що в Україні є досить прогресивне законодавство та програми щодо боротьби з торгівлею людьми, втім на реалізацію документів не вистачає державних коштів. Більшість проектів здійснюються за рахунок донорських організацій. Згідно зі звітом ООН про торгівлю людьми, опублікованому у грудні 2008 р., Україна входить до десяти країн, жителі яких найчастіше стають жертвами незаконного бізнесу. За цим показником нашу країну прирівняли до Молдови, Таїланду і Нігерії.

Сурок (боевой) розпочав репресії...

Він ні за що, ні про що виключив зі свого співтовариства блогера Абрамович_ру. Викинув, напевно, за замітку http://blog.i.ua/user/982921/204568/ , бо не побачив там своєї перемоги. А побачив свою поразку.

От вам, пані і панове, демократія... Кого наступного викинуть з "Четвертого Риму"???

Сергій Грабовський: Православні нехристі і "газове Різдво"

355 років тому полковник Іван Богун на старшинській раді у Переяславі категорично відмовився присягати московському цареві і наполягав, що цього не слід робити нікому з українців.

Аргумент полковника Богуна був зовсім не політичний, а, як би сьогодні сказали, культурно-світоглядний: московіти тільки прикидаються православними християнами.

Насправді ж вони люті язичники, які не шанують Істину, Слово і Любов.

Три запитання до Юрія Романенка (Боевого_сурка)

1. Так все ж таки "Четвертий Рим" чи "Третя республіка"?

2. А хто перший і другий?

3. Ви не отримували ще від Віктора Федоровича Януковича в пику за те, що відверто крадете у нього еЛОХторат (електорат)?

Сайт "Майдан" змінив свій дизайн



Як на мене, то він став кращим - більш сучасним. Особливо, привертає увагу стрічка новин.

Отже, подивіться самі просто зараз. І скажіть свою думку.

Провал акції "Достали!". На черзі "Третья республика"

Акція, яка не змогла стартувати у Києві своєю масовістю, приречена на провал. За моїми даними, Юрій Романенко (на i.ua - Боєвой_сурок) вже від неї відмовився. На сьогодні, він займається створенням політичної партії "Третья республика" (до речі, назву партії він принципово пише лише російською мовою).

Назва партії "Третья республика" матиме скорочену назву - ТР. Що повністю співпадатиме з скороченою назвою "Третього рейху".

На мою думку, у назві "Третья республіка" прихований початок відродження Радянського Союзу. Перша республіка - Росія, друга - Білорусь, третя - Україна.

То чи готові Ви бути членом (у нормальному розумінні) проросійської партії "Третья республика"?

27%, 14 голосів

29%, 15 голосів

44%, 23 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Сварог и Лада - уособлення чоловічої та жіночої суті Рода

Чому саме зараз хочу нагадати про Богів наших,  тому що поки йдуть свята, хочеться щоб ми не встановлювали кордони між віруваннями, бо ВіРа насправді Одна, як і бог-Творець (це підтверджуюсь всі релігії світу), а от релігій, як шляхів,  багато. Кожна з них взяла за основу лише один аспект Істини і возводить його в культ. чого теж неварто робити. Тож давайте мислити, як цивілізовані (маю наувазі, як просвітлені)  люди, вбачаючи спадковості наших традицій,бо ми ж з вами не на пусте місце прийшли в цей світ, і вбачати Едність всих проявів Бога - будь-то вірування, чи то людина, чи тварина, чи рослинка...

Сварог у древніх слов'ян є богом-творецем Всесвіту, чоловічим втіленням Роду, богом неба та небесного вогню.


В давні часи Сварог зображався лише символічно, бо він був збірним
поняттям для всіх Богів-Місяців, але пізніше його зображали з топірцем
у золотих руках, або з молотом у Небесній кузні. Він має епітет
прекраснорукий, тобто Бог-митець. Саме від цього образу походить
український вислів "золоті руки", яким позначають майстрів якоїсь
справи.

Сварог є втіленням космічних потуг Світла, Вогню, Повітря (Ефіру),
а також Батьком зодіакальних сузір'їв, які отримали назви Сварожичів.
Давня чеська книга "Mater Verborum" — "Мати Слів" — перекладає наше
ім'я Сварог словом Зодіак. Отже, Коло Свароже означає річне коло
сузір'їв, тобто календар.

Етимологічно, ім'я Сварога виводять із санскритського
(давньоарійського) "svar" (Свар), що означає голос, звук, нота, від
яких походять слова зі значенням: звучати, співати, сяяти, блищати,
сварити, а також Сонце, сонячне сяйво, небо. Існує також форма Зварог,
Зворожини — назва свята, яку старі люди пам'ятали в Україні ще на
початку ХХ століття. Існували й імена, похідні від Сварог, які
надавалися людям, народженим в січні: СВАРУНА - можливо від
санскритського свару - жертовний стовп; також санскритське сваруші -
власна воля, бажання, радість, натхнення.

Знак Сварога-сонця — свастя (свастика), чиї зображення є
найпопулярнішими в епоху бронзи. Свастя позначала річний рух сонця, та
символізувала чоловічу здатність до запліднення. Його тваринами є
золоторогий бик, вепр, кінь, та сокіл Вараґна.



Сварог (Сварод, Лад)- чоловіче втілення Рода, Бог-Творець, Бог
Неба і Зірок, основа мудрості і святості. Вогонь і Світло Рода,
заступник шлюбу і ковальської справи, людських ремесел і умінь всяких.
Бог, який з волі Всевишнього Рода явив людям триєдність буття і
встановив закон Прави.
Сварог є Батько Богів, чоловік Лади і її зворотня сторона.
З початку творення Всесвіту Сварог зладував - викував за 12 космічних
ночей (12 000 років) Сонце, Місяць, Вечірню та Вранішню Зорю та інші
Небесні світила, які Рідним Богам за тіла є. Усі Вищі Боги чоловічої
статі - це Сварожичі, які є його уособленнями та проявами.
Він волею своєю то вивищує, то скидає синів своїх, тим самим Колообіг
життя підтримуючи. Кожновому новому Богу він право передає впливати і
творити лад по-своєму.
Сварог є Світло-Вогонь Рода, вісь світу Алатир, який в основі Дерева
Рода лежить і все навколо нього обертається, тому він бог світла і бог
Прави, Яви і Нави.
У душі кожного русича горить частинка Сварога - Ведогонь, який людину до світла Прави тягне, знання даючи.
Се Владика світу навчив людей користуватись вогнем, обробляти мідь та
залізо. З того часу всі праведні русичі вогнищани є, і на свята на
подвір'ях своїх родові вогні палять, щоб Рід Всевишній бачив і про
дітей своїх пам'ятав.
Сварог викував перший плуг та першу шлюбну обручку і се ним заповідано,
що кожен має найти пару свою яка лише йому призначена і Всевишнім Родом
дана. Бо в родині кожен сильним бути має, щоб силою і мудрістю тією Рід
зростав. Такій парі разом плуг праці і світотворення тягти легше.
Як знак Сварожий звечора проти Різдва плуг вносили до хати і клали під
святковий стіл. Будучи Вогнем, се Сварог через Мати Славу людям вогонь
дав. Тому Сварог вважається Богом ковальства, шлюбу і хліборобства.
Він наділяє людину мудрістю вічного, спокоєм і рівновагою, допомагає
оволодіти будь-яким ремеслом, прозрінням і потягом до нового приходячи.



Свято Сварога - це Різдво Сонця-Світу, що і свято Рода є (22 грудня).
Сварог являє себе для людства у вигляді зоряного неба, яким Луки
Сварожі є, се там наші Предки перебувають, від зірок силу нам
посилаючи, опікуються родичами повсякчас.

Сварог має в собі 12 сузір'їв Зодіаку, які є Богами-Сварожичами і
світами їхніми. Кожний з них панує на небі близько 2-х тисяч років.
Через Сварожичів Владика керує небесним вогнем, життям та врожаями на
землі. Сварог постійно спостерігає за світом через Око Лада, яке є
частинкою Всюдисущого Ока Рода-Алатиря, що вдень проявляється
Сонцем-Дажбогом, а вночі - Місяцем. "Се мовив Сварог наш: "Як мої
творіння створив вас од перст моїх. І хай буде сказано, що ви - сини
Творця, і поводьтесь як сини Творця. І будете як діти мої, і Дажбог
буде Отець ваш." ("Велесова книга").

У пожертву Сварогу приносились: вівсяна каша, пиво, пироги, зерно,
сало, хліб, риба (щука), локшина, кропива, тканина, молоко, сир, яйця,
ягідне вино, вівсяний хліб.



Лада (Леда,Рада, Рода, ) - Мати Богів, старша Рожаниця, Богиня світової
гармонії, покровителька пологів, жінок, дітей, шлюбу, любові, жіночих
справ, врожаю, родючості. Жіноче втілення Рода, дружина Сварога.




Всі Богині - це її уособлення та прояви. Лада - Богиня життя, весни,
родючості, народження, жита-зерна, яка витворює і воскрешає відмерлу на
зиму природу, робить землю плодючою.
Лада символізує світову любов, що є основою життя на землі. Мати Лада
після смерті збирає душі праведників, які стали іскрами, і йде у
людський світ, вкладаючи їх у лоно жінкам, які прагнуть дитини.
Супутницями Богині є почуття Чарівності і Любові. Прилітаючи у цей світ
на чарівній колісниці, запряженій парою голубів і парою лебедів, вона
розпалює вогонь небесних гроз, проганяє злі сили, виводить з-за
холодних хмар світлосяйне сонце.

Богиня Лада принесла світові Живу Воду, прийшовши до людей по веселці з
немовлям (Божичем) на голові. У руці вона тримає червоне яблуко з
виноградною лозою. Немовля при цьому символізує Явлений (втілений)
світ, а яблуко (або яйце)- початок усього сущого, камінь Алатир
(Сваргу, Сонячний хрест).
Прекрасні дні травня і початку червня з давнини присвячувались Ладі і
знаменувались загальними ігрищами. Тим, хто приносить їй пожертви, вона
пророкує майбуття. Приносили жертви їй також жінки, які не могли мати
дітей, щоби вона сприяла зачаттю.
Лада прийшла вперше до людей з яблуком та виноградом, виростила перше зерно жита.
У Лади двійко дітей: Леля, чарівна Богиня кохання, та Полель, Бог світлого дня.
Прояв Лади, Жива, - живителька та подателька благ. Щорічно, коли
зустрічаються перші зорі в сузір'ї Перуна (Стрільця), Богиня Лада,
народжує нове Сонце (Божича-Коляду - Сонце зимового сонцестояння),
після чого вона разом з Сварогом протягом 12 ночей творить Всесвіт.
Свято Великої Лади відзначається з піснями цілий місяць - від 25 травня до 25 червня.

В пожертву Ладі приносили: оладки, кашу, хліб, сир, мед, сир, молоко,
олію, крупи, пироги, нитки, візерунчате печиво, шкурки куниць, ласок і
соболів, зерно, яйця, пиво, хустки, полотно, вовну, посуд.



Віктор Ющенко підписав указ

  • 13.01.09, 11:21

Віктор Ющенко підписав указ "Про деякі невідкладні заходи щодо підтримки культури і духовності в Україні", повідомляє прес-служба голови держави.

В указі йдеться про недопущення скорочення фінансування Державної програми розвитку і функціонування української мови на 2004 – 2010 роки, випуску книжкової продукції за програмою "Українська книга", культурологічних та літературно-художніх періодичних друкованих видань, зокрема газети "Культура і життя", та телеканала "Культура". Указ також передбачає забезпечення потреб населення у творах класиків української літератури, а також літературних перекладів мовами національних меншин, довідкових та інформаційних виданнь. Раніше Ющенко закликав змінити і поліпшити ставлення до науки і передусім до Національної академії наук України. Ющенко висловив упевненість у визначних перспективах української науки, у тому, що Національна академія з її багатими традиціями й могутнім потенціалом зможе відповісти на виклики новітнього часу.