Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Україна вистояла і вистоїть

Україна була, є і буде надійним транзитером блакитного палива, яке надходить з Росії і транспортується до європейських споживачів. На цьому наголосив сьогодні на брифінгу заступник Глави Секретаріату Президента України Андрій Гончарук.

Він підкреслив, що останні заяви російського керівництва щодо газових відносин на адресу України є некоректними і висловив сподівання, що у російської сторони «вистачить мудрості і практичного погляду», щоб припинити вигадки аргументів щодо ненадійності України у питанні транзиту газу.

А. Гончарук наголосив, що у взаєминах і діалозі між партнерами не може бути такої тональності висловлювань та коментарів. «Такого спілкування Україна, щонайменше, не сприймає. Україна сприймає діалог рівноправний. Саме в партнерському діалозі можуть бути вирішені найскладніші питання», – сказав заступник Глави Секретаріату.

Він також нагадав, що Україна, не дивлячись на досить-таки складну ситуацію всередині країни, пішла на свого роду гуманітарну акцію – постачання газу Молдові та Болгарії з власних резервів. «Дванадцять останніх днів показали, що Україна серйозно підготувалася до цієї ситуації, розуміючи, що перебіг подій може бути будь-яким. І Україна – я собі дозволю такий вислів – вистояла і вистоїть у цьому газовому тиску», – заявив А. Гончарук.

Відповідаючи на запитання, А. Гончарук наголосив, що не може бути й мови про приватизацію української газотранспортної системи і приналежність української ГТС не підлягає обговоренню. «Стосовно дискусії довкола газотранспортної системи, то мова про передачу у власність чи в оренду йти не може. Мова може йти тільки про взаємовигідне співробітництво щодо використання цієї системи», – сказав А. Гончарук.

Заступник Глави Секретаріату Президента також повідомив, що Президент України наразі проводить зустріч з Головою правління НАК «Нафтогаз України» Олегом Дубиною, тема якої – поточна ситуація щод врегулювання газової кризи. Насамперед, за його словами, обговорюється виконання та практична реалізація технічного завдання з моніторингу транзиту російського газу до країн Європи.

Пам'ятайте про газ. Не купуйте російських товарів!
http://maidanua.org/static/viol/1230840572.html

"Майдан".

Де і як можна придбати книги

  • 12.01.09, 11:08
Придбати книги видавництва "Навчальна книга – Богдан" Ви можете в
гуртових магазинах видавництва, в мережі магазинів "Дім Книги", в інших
книжкових магазинах на території України, а також замовити книги поштою
:
http://www.bohdan-books.com/where_buy/

Романа Безсмертного – геть з української політики!

Поки дві нещодавно ворогуючі гілки української влади в унісон ведуть тяжку і досить успішну боротьбу з цинічною газовою політикою Росії, знаходяться політикани, для яких довести вірність політичному господарю є пріоритетнішим за національні інтереси України.

Заступник Глави Секретаріату Президента України Роман Безсмертний у час, коли вимагається консолідація зусиль усіх гілок влади й на кону стоїть подальша доля, а, можливо, й незалежність України, підступно виступив із брудними та безпідставними звинуваченнями вбік Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко, приписавши їй промосковську позицію у газовому питанні.

Роман Безсмертний заявив, що «загострення суперечки щодо постачання російського газу в Україну та країни Європи викликало велику стурбованість кожного українця, окрім Прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, яка вже два тижні вдає, ніби цієї проблеми зовсім не існує». При цьому він вказав, що саме на Кабінетові Міністрів лежить цілковита відповідальність за чергове протистояння між Україною та Росією з газового питання, хоча навіть найбільшому невігласу зрозуміло, що першочерговим тут є непереборне бажання Росії поставити Україну на коліна та змусити поступитися своїми національними інтересами.

Однак не цинізм політичного керівництва Росії став об’єктом нападок Р. Безсмертного, а саме позиція Ю. Тимошенко, хоча її безпосередні підлеглі, призначені особисто нею на посади за її квотою (віце-прем’єр-міністр Григорій Немиря та Голова правління НАК «Нафтогаз України» Олег Дубина) роблять усе можливе для захисту національних інтересів України, роз’яснення Європі та світові істинного стану справ, створення позитивного іміджу України, а також безперебійного забезпечення газом українських споживачів в необхідних обсягах.

На нашу думку, позиція Уряду України та його керівника є не лише гідною, але й ефективною, оскільки Уряд не лише забезпечив до прогнозованого всіма притомними людьми конфлікту належні запаси газу в Україні, але й вдало позиціонує Україну як державу, яка не відмовляється вести переговори, але й не поспішає розбивати чоло у слізних проханнях до Москви прийняти українську делегацію, оскільки така поведінка, коли час грає проти Росії, лише підштовхнула б Москву до нахабного нав’язування Україні вигідних Росії умов газової угоди.

Спокійна позиція Юлії Тимошенко, яка офіційно нібито не втручається в перемовини, оскільки формально суб’єкти двосторонніх газових відносин – НАК «Нафтогаз України» і ВАТ «Газпром» іще навіть не почали нормально домовлятись, викликає в Росії нервозність та лють, змушуючи робити помилки. Також спокійна й ділова поведінка підлеглих Глави Уряду є запорукою того, що в Україні на сьогодні абсолютно немає згубної у таких випадках паніки у зв’язку з відсутністю газової угоди з Росією.

І в цей тривожний та напружений час, коли Європою шириться незадоволення діями Росії, заступник Глави Секретаріату Президента України робить те, чого б найбільше хотіла Москва – вносить розкол і розбрат у лави української влади, намагаючись викликати зворотну нервову та ворожу реакцію Прем’єр-міністра, яку він обізвав спільником Кремля, а його фактичного керівника Володимира Путіна – патроном Юлії Тимошенко.

Ми закликаємо Президента України Віктора Ющенка негайно звільнити Романа Безсмертного з посади заступника Глави Секретаріату України за спробу розпалити конфлікт між двома гілками влади у ситуації, коли під загрозою знаходяться національні інтереси України, і коли як ніколи необхідна єдність усіх гілок влади перед зовнішньою загрозою. І просимо усіх підтримати цей наш заклик усіма доступними засобами.

Також звертаємо увагу Президента України не лише на підступність та конфліктність, але й на абсолютну менеджерську бездарність Романа Безсмертного, який провалив усе, що йому доручали очолювати. Від підготовки проведення адміністративно-територіальної реформи у 2005 році до виборчої кампанії партії «Народний Союз Наша Україна», яка на виборах-2006 набрала вдвічі менше голосів, ніж їй передрікали ледь не усі соціологи та експерти.

Роман Безсмертний, якого називають «смерть усіх починань», є яскравим підтвердженням народної приказки «Боже, збав нас від таких друзів, а з ворогами ми самі впораємося», а тому не гідний перебувати в оточенні Президента України, оскільки дискредитує його своєю ганебною антиукраїнською поведінкою.

"Майдан".

Хто винен у тому, що у Вашій хаті (чи на роботі) холодно?

Актуально. Давайте спробуємо дати відповідь на це запитання (бажано без образ), щоб дійти до істини.

Анекдоти на газову тему

***
Ющенко запитує голову "Нафтогазу" Дубину:
- Ви точно відіслали грошовий переказ за газ? У "Газпромі" кажуть, що досі нічого не отримали...
-Хай шукають винних на російській пошті! Втім, можливо, не варто було надсилати квитанцію про переказ у ювілейному конверті із зображенням Бандери з приводу його 100-річчя?! Та ще й з такою ж маркою.

***
- Куме, я чув шо Газпром хоче підняти ціну на газ до 400 доларів.
- А шо поробиш? По 400, так по 400… Будемо не платити по 400.





 

Хто винен у тому, що Росія вимкнула газ на Європу?

Опитування-голосування: Хто винен у тому, що Росія вимкнула газ на Європу?

63%, 50 голосів

23%, 18 голосів

3%, 2 голоси

3%, 2 голоси

9%, 7 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Реакція у США на газовий конфлікт



 Юрій Дулерайн

Нью-Йорк – Росія перекриває газ не лише для України, а й для більшості європейських країн. Газовий конфлікт між Росією та Україною жваво коментують у Сполучених Штатах.
На запитання про дії Росії представник Державного департаменту США Шон МакКормак на брифінгу для журналістів у Вашингтоні дав відповідь, яка була по-дипломатичному заспокійлива і юридично примирлива. Від прямих звинувачень на чию б то не було адресу МакКормак ухилився.

«Як відомо, Європейський Союз опублікував заяву з цього питання і ми, безумовно, поділяємо сенс тієї заяви. Тобто, що Росія і Україна мусять сісти за стіл переговорів, порозумітися щодо існуючих між ними розходжень стосовно, як виглядає, суто комерційної суперечки. Ми сподіваємося, що це буде зроблено у дусі прозорості. Будь-яка домовленість, якої вони дійдуть, мусить бути цілковито прозорою», – заявив представник Державного департаменту США.

Одне слово, усе ніби зводиться до суто комерційної суперечки. Однак оглядачі американські вважають цей конфлікт з Україною свідченням неоколоніальних проявів політики Москви, а також пов’язують це із занепадом російської економіки.

«Нью-Йорк Таймс» зазначає, що Україна розгнівала Москву своїм бажанням приєднатися до НАТО і близькими стосунками з Грузією, що її Росія тепер вважає своїм ворогом. Ці дві незалежні держави Кремль хотів би бачити у сфері свого впливу. Але, на думку Ендрю Креймера, оглядача «Нью-Йорк Таймс», «для пана Путіна ескалація конфлікту з Україною збігається з небезпечним часом в економіці його країни, коли зниження цін енергоносіїв загрожує фінансовому здоров’ю і політичній стабільності, на чому досі ґрунтувалася його популярність».

Цікаво, що деякі аналітики в Америці очікували, що внаслідок падіння цін Путін поводитиметься більш поступливо. Натомість він вдався до твердої лінії, вимагаючи більшої ціни за газ від України. Можливо, кажуть аналітики, Путін сподівається, що цей конфлікт викличе панічну закупівлю газу на міжнародному ринку і спричинить зростання цін там, де останніми місяцями газ, як і нафта, подешевшали.

Хто буде переможцем у цій війні?

Навряд чи Росія переможе, каже Маршал Ґолдман, відомий гарвардський економіст, автор щойно опублікованого дослідження під назвою «Нафтодержава: Путін, влада й нова Росія». На його думку, росіяни «грають у жорсткий пресинг, та  вони мусять усвідомити, що правила гри змінилися. Це сталося так швидко, що в них, мені здається, не було часу для усвідомлення можливих наслідків».

Прибутки від експорту нафти й газу становлять 60 відсотків російського бюджету. Однак нафта на ринку подешевшала майже на дві третини у порівнянні з літом минулого року. Рубль знецінюється, російські компанії банкрутують, і вже наступного року очікується величезний дефіцит платіжного балансу. Росія конче потребує іноземних інвестицій, але відносини із Заходом нині найгірші за весь післярадянський час.

Західні інвестори забирають свої капітали. Останніми місяцями цей відплив перевищив 100 мільярдів доларів. Кліфф Капчан, директор ньюйоркської консультативної фірми Eurasia Group, сказав в інтерв’ю телеканалові новин FoxNews: «Російська еліта звикла мислити категоріями часів нафтопевності, хоча вона вже вдарилася об стіну фінансової кризи. Тож, мені здається, вони тепер розгублені і не знають, у який бік кинутись — просити допомоги від міжнародної фінансової системи для вирішення своїх проблем чи продовжувати далі свою тактику кулачного бою із західним світом». Чи Москва змушена буде піти на компроміс з Україною й Європейським Союзом, невдовзі побачимо.

(Нью-Йорк – Київ – Прага)

http://www.radiosvoboda.org/content/Article/1367628.html

The Times: Путін кинув виклик ЄС, а не Києву

Як пише The Times, газова війна не дає Кремлю бажаних результатів. Перекривши вчора постачання повністю, Володимир Путін "кинув виклик ЄС", а не Києву. "Російський прем`єр не робить секрету з того, що він має намір використовувати державну газову монополію як зброю, - пише автор статті Бронуен Меддокс, - а спроби представити це як чисто економічну суперечку між постачальником і споживачем виглядають смішно".

На думку журналіста видання, Путін переслідує дві цілі: покарати український уряд за бажання вступити в НАТО і в цілому дати зрозуміти країнам Східної Європи, що не варто повертатися до Росії спиною.

Щоб задовольнити вимогу Москви про подвоєння ціни, довелося б витратити майже весь 16-мільярдний кредит, виданий МВФ Україні два місяці тому, йдеться в статті. Жоден український політик не може піти на цей крок в умовах нинішньої внутрішньополітичної кризи.

У результаті, пише Меддокс, Росія може втратити підтримку деяких європейських країн, які раніше займали обережну позицію і не допустили вступу України і Грузії в НАТО. Очевидно також, що Євросоюз думатиме про подолання газової залежності від Москви.

УНІАН

Стаття в оригіналі англійською мовою - тут:
http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/europe/article5469584.ece

Майдан.

Свято продовжується...

  • 08.01.09, 11:19
Отже, свято продовжується і сьогодні день Марії...


Вітаю всіх  Марій із днем Ангела!

Веселих Свят!




на доданок відео до Свят:


http://video.i.ua/user/1212099/13060/77866/ - Піккардійська терція "Радуйся!"

http://video.i.ua/user/1212099/13060/77867/ - Щедрівка