Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

"Займіться ділом, а не язиком!" Друга акція

  • 18.10.10, 16:57

Деякі фото з Києва  http://photo.i.ua/user/1429445/216224/

Деякі фото з Донецька http://photo.i.ua/user/1429445/216310/

Деякі фото з Полтави http://photo.i.ua/user/1429445/216248/

Деякі фото з Одеси http://www.048.ua/article/28964

 

Будуть додаватися ще.

 

Прес-реліз:

 

 

ПРОЕКТ ЗАКОНУ «ПРО МОВИ В УКРАЇНІ» З РЕЄСТРАЦІЇ НЕ ЗНЯТИЙ,

СЛУХАННЯ ПЕРЕНЕСЕНЕ НА СЕРЕДИНУ ЛИСТОПАДА

 

 

Сьогодні, 18 жовтня, біля комітетів Верховної Ради України зібралося близько двох тисяч людей із категоричною вимогою – зняти законопроект «Про мови в Україні» з реєстрації. Громадяни закликали владу займатися реальними проблемами, які однаково хвилюють українців як Заходу, так і Сходу: тарифами на газ, цінами на продукти харчування, зарплатами, іншими економічними та соціальними проблемами, а не питаннями, котрі поляризують суспільство і суперечать Конституції України.

В акції у Києві взяли участь представники громадських організацій, студенти, молодь, митці, журналісти, небайдужі громадяни. Свою позицію щодо суперечливого законопроекту висловили брати Капранови, Ірена Карпа, Степан Хмара, Олесь Доній, Євген Ніщук, Леся Воронина, Сергій Пантюк, Олесь Шевченко, крім того, виступав хор «Гомін». Українців підтримали польські журналісти.

 

«Як я можу йти на діалог із владою, якщо вони чоботом ступають в мою душу», сказав Євген Сверстюк.

 

«Нас заганяють в андеграунд, знову змушують почуватися принижено. Це ілюзія, що з цією владою можна якось домовитися, з цією владою можна тільки боротися. Сьогодні у нас хочуть вкрасти мову, завтра – свободу преси, потім зникне культура, зникне нація. Держава намагається будувати нову країну рабів», – заявила Ірена Карпа.

 

Однак головна вимога пікетувальників – зняття законопроекту «Про мови в Україні» – виконана не була: слухання перенесли на середину листопада. Про це повідомив Володимир Яворівський, голова Комітету з питань духовності та культури при Верховній Раді України.

 

Акції протесту проти ухвалення законопроекту «Про мови в Україні» відбулися також в Автономній Республіці Крим, Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Кіровоградській Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Сумській, Тернопільській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській та Чернігівській областях.

Проект закону, який зареєстрували у Верховній Раді керівники фракцій Партії регіонів, Компартії та Блоку Литвина, юридично запроваджує «російсько-українську двомовність», а ФАКТИЧНО спрямований на виведення з ужитку (знищення) української.

 

Нагадаємо, попередня акція протесту відбулася 4 жовтня, тоді громадяни домоглися зняття цього законопроекту з порядку денного.

 

Організатори акції:

Громадянський рух «Відсіч»

Рух добровольців «Простір свободи»

Громадська кампанія «Новий Громадянин»

Контактна особа: Анастасія, 063 69 666 61

Співчуваю сліпцям і нам, зрячим, також.

"Только слепой не видит улучшения жизни"
"Жить стало веселей, жить стало лучше"
вислови прем’єр-міністра України Миколи Азарова з прес-конференцій у серпні-вересні 2010

Почувши про висновки швейцарських банкірів, я спершу подумав, що вони там посліпли всі і не бачать нашого всенародного благополуччя, бо наші керманичі як теперішні, так і попередні, заявляли виключно про процвітання України і народу... А потім якось засумнівався: чого б це швейцарцям хворіти на сліпоту? З якої-такої причини?
І навпаки, ще з радянських часів я бачив сліпців, які керували країною і казали, як все добре, аж раптом країна розвалилась і виявилось, що все було до навпаки погано і дуже погано. З тих же часів жарт, коли компартійний чиновник виступає перед робітниками і каже: "В наступній п’ятерічці ми будемо жити ще каще!", а йому зі залу лунає репліка:"Ви - то ясно, а ми?"
Тому я цілком згоден, що тільки сліпий не бачить, що Миколі Азарову і всій їх гоп-компанії на чолі з Віктором Януковичем жити стало і краще, і веселіше, але нащо таке глобальне узагальнення? Як і отой "середній рівень", де на одного міліонера приходиться міліон одногривневих громадян України, а в середньому - всі в достатку. Однозначна брехня!
І що мене особливо цікавить, так цей феномен влади, добувшись якої люди міняються до невпізнання. Особлио та дивна впевненність кожного керманича, що люди будуть вірити його брехні, тоді як насправді він обманює виключно себе самого і з того сліпне. І навпаки: без влади люди раптом стають зрячими! Подивіться, як прозріли і Юлія Тимошенко, і Віктор Ющенко, а до того ще зовсім недавно - та ж то були напівбоги, що знали все і вся, а навколо них було прямо таки райське життя, ними ж дароване людям...
Шкода, звичайно, що нам не світить на майбутнє нічого світлого в Україні з такими зрячими до сліпоти керманичами, бо все йде точнісінько як в тому іронічному жарті, що найгірші в Україні є хохли, які заважають москалям і жидам будувати Неньку-Україну...


Тут мало б йти посилання, але чомусь у "Фокусі" тільки російська мова, тому я користуюсь перекладачем і подаю матерал у відповідності до норм мовного етикету.

У рейтингу багатства громадян Україна - передостання в Європі

У "рейтингу багатства" середнього громадянина від швейцарського банку Credit Suisse Україна зайняла передостаннє місце серед 40 європейських держав
Згідно з даними звіту Global Wealth 2010, середній розмір статків громадянина України складає 2700 доларів, що лише на 200 доларів більше, ніж в найбіднішій державі Європи - Молдові. Причому якщо за останнє десятиліття середньостатистична Молдавія збільшила свій стан майже в чотири рази, то середній українець - тільки в три.
Дані звіту свідчать про те, що максимальний розмір статків українців був досягнутий в 2007 році (6 тис. доларів), але в наступному через світову кризу ми зубожіли на 2 тис. доларів, а минулого року - ще на 1,5 тис. доларів. Для порівняння: стан середнього поляка складає 28,6 тис. долл, румуна - 12,4 тыс. долл. росіянина - 10 тыс. долл., білоруса - 6 тыс. долл.
У експертів дані, озвучені Credit Suisse, не викликають ніяких сумнівів. "Різні міжнародні індекси і рейтинги вже не перший рік демонструють, що ми і по інших чинниках знаходимося на одному з самих останніх місць в Європі", - заявив в коментарі "Комсомольській правді в Україні" директор економічних програм Центру Разумкова Василь Юрчишин.
Аналітик пояснює що низькі місця України в рейтингах обумовлені низьким ВВП на душу населення : "Наша економіка неконкурентоздатна і виробляє мало продукції, а жителі, на відміну, скажемо від Грузії, багато, у зв'язку з чим і показник виходить низький".
Крім того, рейтинг прибутків середньостатистичного громадянина різко  контрастує з рейтингами найбагатших людей України. Наприклад, за результатами рейтингу Фокусу, сумарний стан 200 найбагатших людей України складає 50 млрд. долл причому 30 млрд дол. - стан першої двадцятки. Українські мільярдери регулярно фігурують в рейтингах найбагатших людей планети, чого не скажеш про представників більшості країн Східної Європи.
http://focus.ua/economy/150020

Ще не вмерла Україна, поки є українці

  • 17.10.10, 17:09
16 жовтня в Луцьку, в пивному клубі "Майдан" , лунали повстанські і просто хороші УКРАЇНСЬКІ пісні. Серед усього того бруду, що запанував в Україні, на таких вечорах відчуваєш  себе людиною. Серед нормальних людей, які знають, хто вони такі. і чого вони хочуть для себе і своєї країни.


 
 "Майдан" - це не ті псевдонаціональні пивниці, де туристу-москалю офіціант в "бандерівській" уніформі запобігливо піднесе чарку горілки і сфотографується "на пам'ять". Щоб , приїхавши додому, показувати друзям "етіх бандєр".
Та і гості "Майдану" - це не абихто. Вчора там виступали
     бандуристка Оксана Костанда ( просто чудовий голос )

молодіжний театр-студія "Гармидер"



Юрій Поліщук ( "Чорні черешні" )


Тарас Чубай ( "Плач Єремії" )



Юрій Журавель ( "От вінта" )


В залі не було вільних місць, молодь співала разом з виступаючими. Так що , незважаючи на попсу і "зомбоящики", не все ще втрачено.


 

Поздравляю

  • 17.10.10, 02:00

ПРОСТОЯЛ НО ДОСТОЙНО. КЛИЧКО - УКРАИНА. ХОТЬ ЗА КОГО ТО МОЖНО ГОРДИТЬСЯ! ПОЗДРАВЛЯЮ.

"Займіться ділом, а не язиком!" Дозвольте нагадати...

Акція відбудеться 18 жовтня в обласних центрах України.

Основні гасла акції:

Займіться ділом, а не язиком!

Не нацьковуйте язик на мову!

Владо, не розколюй країну!

Справжнє мовне питання: Де дешевий газ?

"Злидні"... "Нищета"... Стало легше?

http://vkontakte.ru/club20343080

Як азіатські недоучки знищували європейську культуру

-1627 г.Указом царя московского Михаила Фёдоровича та його отца патриарха Филарета велено было книги украинського печатания собрать и на кострищах и сжечь с суровым запрещением покупать украинськие книги" Так в Москве сожжено "Учительское Евангелие"Транквилиона-Ставровецкого вместе с другими авторами и"Катехизис" Лаврентия Зизания Тустановского.

- 1667 г.Андрусовский мир. Составляя договора с поляками, московский царь Алексей ставил такие условия касательно украинских книг, их авторов и издателей показывающий уровень московской дикости "Все те, в которых местностях книги печатаны и их слагатели, також печатники, или друкари, смертью казнены и книги собрав сожжены были, и впредь чтобы крепкий заказ был бесчестных воровских (так москвини называли укранские книги) книг никому с наших королевского величества подданых нигде не печатати под страхом смертной казни".

- 1677 р. Указ патриарха Іоакима вырвать из украинских книг листы"не сходные с книгами московскими".

- 1690 р. "Сугуба, трегуба і многогуба" "анафема" Московского соборана книгиС.Полоцкого, П.Могилы К.Ставровецкого, І.Галятовского, Я.Барановича, А.Радивиловского, І.Славинецкого. - 1693 р. Запрет патриарха Андриана привозить украинские книги в Москву.Его письмо в Киево-Печерськую лаври про запрет ЛЮБЫХ книг наукраїнськом языке.

- 1720 г.Указ царя Петра І: "В Киево-Печерской и Черниговской типографиях вновь книг никаких не печатать... старые книги справливать прежде печати, дабы... особливого наречия в оных не было". - 20 декабря1720 году Петр І издал указ киевскому губернскому князю Голицину, чтоб "...во всех монастырях, остающихся в Российском государстве, осмотреть и забрать древние жалованные грамоты и другие куртиозные письма оригинальные, а также книги исторические, рукописные и печатные".

- 1750 г После ликвидации Канцелярии минитерского правления малоросийских дел у г.Глухове с неё были изъяты и перевезены в Россиюдела тайного делопроизводства. Документы архіва Запорозкой Сечи, найденых во время"разорения Сечи генерал-поручиком Текелеем в комодепод престолом сечевой церкви", оказались у Московскомотделеннии общего архіва Главного штаба. (согласно последним сведениям,не разобраны ДО СИХ ПОР,о возщвращении речи вообще нет)Найден архив П. Калнышевского и И. Мазепы в Гатчине!http://www.muzei-oruji.ru/nayden-arhiv- ... yvaem.htm

- 1777 г.- После смерти 13 марта от преследованийи нищеты гениального украинс кого композитора, академика Болонськой музыкальной академии Максима Березовского (р. 1745 г.вСлухове) власть запрещает исполнять его произведения и уничтожает много его рукописей.

- 1780 г. - Сожжение библиотеки Киево-Могилянской академии, которая собиралась более 150 лет и была одной из наибольших библиотек Руси-Украины.

1833 г. -Военные власти по приказу из Петербурга в один и тот же день во всех мечетях Крима конфисковали все письменные документы, книги, исторические манускрипты татарського, турецького та арабського,языка, среди них было много материалов, что касалось Руси-Украины и её отношений с южными народами. На центральных площадях запылали костры.                          http://politiko.com.ua/blogpost43147

Про героїв очима ворогів

   Вони боролися за Україну, кожен метр української землі для окупанта ставав могилою - вони програли тоді, бо сили були нерівні, але перемогли у 91-му.

http://www.bratishka.ru/archiv/2008/11/2008_11_13.php

Дошка ганьби. "Бидло з ксивою Верховної Ради" Передрук.

Бидло з ксивою Верховної Ради

Це сталося днями в центрі Києва.

Позашляховик Мерседес GL 550 перегороджував собою повністю весь тротуар вулиці Шовковичної.

Для проходу пішоходів між колесом машини і під'їздом будинку водій залишив сантиметрів двадцять. Дякую хоч на тому.

 



 



 

Я підійшов до вікна водія та попросив переставити автомобіль – все-таки є межа дозволеному.

З салону на мене визирнуло поголена голова, яка поставила дуже просте запитання: "У тєбя какіє-то проблєми?"

Проблеми мені були не потрібні, тому я просто сфотографував цю сцену із життя "еліти".

Номер машини – дніпропетровський, непростий: АЕ 7773 АТ

Але мою увагу привернула наліпка на лобовому склі.


 


"Верховна Рада України. Перепустка. Всюди. 2010 рік".

На перепустці – підпис керівника апарату Верховної Ради Зайчука.

Цікаво, скільки така зараз коштує?

І що повинен зробити ДАІшник, коли побачить таку прикрасу лобового скла? Проковтнути свій жезл і побажати щасливої дороги? Поклонитися в пояс? Поцілувати бампер?

У нас же за новою-старою Конституцією всі мають бути рівними, правда? Тобто право їздити "всюди" не дає навіть підпис голови Верховної Ради.

Тому "Українська правда" звернулася до Зайчука з вимогою повідомити, кому він видав цей всюдихід? І, тим більше, якщо це не депутат, то на якій підставі він роздає "ксиви" Верховної Ради людям з вулиці?

 Знайдео на http://www.maidan.org.ua/
з посиланням на Блог Сергія Лещенка

Покрова

  • 14.10.10, 22:18
  Православные отмечают Покрову Пресвятой Богородицы
Праздник Покрова Пресвятой Богородицы отмечают сегодня православные.

Это день милосердия и сострадания. В этом году праздник юбилейный - проходит ровно тысячу сто лет со дня, когда жители осажденного Константинополя собрались в церкви и молили Бога отвернуть гибель города. Во время службы одному из присутствующих в храме - святому Андрею Юродивому - было видение, что Богородица сняла с головы покров и накрыла верующих в знак защиты. Вскоре осаду вокруг города сняли.

В Украине этот праздник знаменует начало свадебного сезона. А еще праздник Покрова был уважаемым у запорожских казаков, которые считали Богородицу своей заступницей.