Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.
Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Зупини податковий терор!!! 21.10.2010 - акція протесту.

Підприємці Києва прокидаються

Я теж підприємець, і я приєднався.

Сподіваюся, колеги не розчарують нас активністю.

Зачем стоим 2. За гречку.

Продолжение нашумевшего блокбастера "Зачем стоим" (http://blog.i.ua/community/662/534845/). Во второй части главный герой продолжает сюжет первой части героически отстаивая повышение цен на гречку.

Сильна брехня від безсилля

Мене завжди вражають люди, подібні одній моїй знайомій, що кілька років при кожній нашій зустірчі постійно критикувала Юлю, а як прийшов час другого туру обрання президента України, то всіх стала агітувати голосува за Тимошенко, бо якже можна дозволити "бандюковичу" стати президентом. На що я відповідав: ви ж казали самі, що вона злодійка, нещадно обкрадає державу, то чим злодійка краще за баньдюка? Де логіка, якщо обидва претинденти погані? Чи не правильніше висказати своє правдиве ставлення і проголосувати "проти всіх" - нехай знають рівень їх легітимності.
Особисто я не поважаю таких людей, які піддаються на подібні політично-технологічні гачки: обирай краще з двох зол. Подібним чином вдруге нав*язали нам Кучму в президенти, зробивши його опонентом Симоненка. На щастя, люди стали мудрішими і результат реально правильний, як би він комусь не подобався.
Принагідно хочу відповісти всім моїм друзям, які чомусь вперто винуватять у цьому програші помаранчових сил ту велику (!) кількість виборців, що проголосували "проти всіх", а також які свідомо не прийшли на вибори. Шановні, а хіба немає вашої вини у тому, що обраний вами кандидат у президенти не мав належної підтримки в суспільстві? Тут і ваша вина - обирайте більш позитивного кандидата в першому турі, який би влаштував більшу кількість виборців. Перемога в своєрідному рейтинговому голосуванні по відношенню до інших політиків не є обставиною для фактичного примусу інших виборців голосувати за ваш вибір. Ні, шановні. Пані Тимошенко топила в багнюці Ющенка та інших, бо була твердо переконана у своїй перемозі, якщо в другому турі зійдеться з Януковичем - от і отримала, що заслужила. І ми з вами отримали те, чого варті. Як казав Черчіль, коли його несподівано "прокатали" на виборах: демократія - це така гидота, але кращого людство досі не придумало.
Також я іронічно ставлюсь до теперішного вереску різних політсил щодо адміністративного пресу з боку пратії влади. А як ви хотіли, любі друзі? Хто винуватий, що ви такі роз*єднанні і слабкі? Невже регіонали мають бігати до вас і догоджати, перепрошувати, що на ніжку десь натупили? Давлять і правильно роблять - вчиться бути сильними, вчиться підтримувати одне-одного, вчиться гуртувати свій партійний актив та симпатиків у дієву соціальну силу.
Мене здавна злило гасло, що нам всім потрібно об*єднуватись. По-перше, я знаю якість більшості наших українських партій, де все реальне членство складається з голови, його друзів і бугалтера, тому і казав: від кількості складання нулів сумма не збільшується. Пригадуєте, як "Наша Україна" на минулих виборах зібрала купу партій так би мовити "національно-демократичного" спрямування, а голосів від того практично не добавилось. По-друге, мене злить, коли це об*єднання національно-демократичних сил розуміють як суто фізичний процес створення єдиної партійної структури. Шановні, але справжнє об*єднання можливе тільки довколо ідеї! Наголошую: ІДЕЇ !!! А не довколо якоїсь людини чи угруповання!  Однозначно. І сподіваюсь, що події останнього часу це ясно показало і доказало! Та, на жаль, висновків з того я, на разі, не бачу. Є тільки галас і вереск слабаків, що їх луплять за їх дурість і неорганізованність, ну а я - за цей виховний процес.
Нещодавно обклався різними партійними газетками і тупо перечитав їх од початку і до кінця - і жодної! Наголошую: жодної конструктивної ідеї я там не знайшов - суцільне словоблуддя, так би мовити на термінології журналістів - "одна водичка". Жодної конкретики або чіткої ідеї та програми дій. Порожняк женуть повний - от і вибирай, який порожняк торохкотисть гучніше.
Найбільше це вдається пану Сергію Тігіпко з його "Сильною Україною". Я давно приколююсь з того, що прошу пояснити співрозмовника про політику: як розуміти ці слогани "сильна Україна", "сильний президент", а недавно ще прозвучало "сильний Львів". Це як: сильні фізично, ідейно, інтелектуально, морально? Жодна з перелічених якостей пану Тігіпко не притаманна, як і молодість, тому казати про нову молоду генерацію теж зайве.
Якби "Сильну Україну" створив і очолив хтось з братів Кличко - то я б це якось зрозумів, хоч все одно слоган дубовий, але най вже буде, як і їх "Удар". Принаймні Клички дійсно прославили і прославляють Україну в світі, роблять багато корисного і порядного, що не притаманне пану Тігіпку. Нагадаю прислів*я: хто старе згадає - тому око геть, а хто забуде - обидва.
Які такі-сякі досягнення за паном Тігіпком? Я  щось не чую про жодне суспільне (а не особисте!) досягнення з доробку пана Тігіпка, особливо цікавить його провальне кураторство над "АвтоЗАЗ", а також невже він сподівається рекламною ЗМІєтворчістю затерти пам*ять про його злочинне керування виборчим штабом Януковича у 2004 році? Організатор масового фальшування включно до взлому сервера, якого за провал вилупили і викинули геть, а тому він кілька років переховувався за кордоном - і це будівничий "Сильної України"? А щоб вам недобре було, хто цьому брехунцю повірив.
На жаль, нічого конструктивного не знайшов я у словесах "Фронту змін" Арсенія Яценюка, якому симпатизую, але все одно за гарні обіцянки не обиратиму ніде. Гарно сказати "Зміни своє життя на краще", але як це на ділі має відбуватись - де пояснення? Змінити мило на шило? Дякую, Арсенію, але погуляйте і подумайте.
Пан Гриценко взагалі щез з ефіру - напевно "ворог їх держави" заховався до бункеру і очікує ліпших часів.
Стосовно "Батьківщини" - коментарі зайві, бо то повне відро сміття, яке треба одним махом викинути на смітник, а ось "Наша Україна" з паном Наливайченко на чолі можливо до чогось путнього і прийде, але поки що теж хай погуляють і подумають.
Для чого я все вищенаведене оповів?
Для того, щоб заявити про своє рішення стосовно майбутніх виборів: я голосуватиму проти всіх по всіх списках - най знають! Тільки на голову Львова я маю виважену думку, кого обирати і буду конкретно черкати в бюлетні проти імені. А голосувати за тумани сімнадцяті я не буду однозначно.
У нас у Львові спромоглись встановити в центрі комп*ютерне табло, яке відповідає туристам на різні питання, але ніде навіть в інтернеті я не можу знайти офіційної виборчої інформації від ТВК про місцеві виборчі округи, про всі партії та кандидатів. Якщо мені не дають можливості вивчити і проаналізувати ці важливі теми політичного вибору для прийняття виваженого рішення: кому я маю довірити свою частку прав на владу - я відмовляюсь її віддавати.
Зрозуміло, що якась влада все одно буде, але вона не буде мати того рівня легітимності, якщо подібних мені буде значне число, а щоб там не казали - а фальшування на виборах обманює в першу чергу самого їх організатора - він власними діями позбавляє себе знання, скільки його підтримує реально люду. Відбувається продукування фантому влади, що відверто є великою фігнею, подібно до великих грошових "посівів" судді Зварича.
Спрогнозувати перемогу регіоналів на місцевих виборах не важко, але спрогнозувати, що буде далі - дуже і дуже важко. Але то вже інша розмова.

Богдан Гордасевич
м.Львів-Рясне

56%, 10 голосів

44%, 8 голосів

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Ласкаво прошу в замітку

http://blog.i.ua/community/1826/558497/
 
там інфа з Російського порталу  але ... темрява не має національності і діє дуже підступно..портал розкриває очі на реалії життя.... нашог з вами життя.....

 наш ворог - АЛКОГОЛЬ (починаючи з пива і закінчуючи спиртом - то все не має значення, бо це як калібр зброї..або сила массового знищення) ,  Цигарки... Ця гидота містить в собі 14 наркотичних речовини!

про те, чому в Росіїї, та й в нашій країні теж саме, йде війна і кому це вигідно, щоб нас з вами майже не було..особливо тих, хто здатен мислити, творити... подивіться хочаб першу лекцію з того сайту... бажано з дітьми, особливо з підлітками.

тут розміщені деякі роліки на цю тему (з Ютюбу) - http://blog.i.ua/community/1826/560561/


Бувайте Здорові!

Ваша Ружа rose

Відкрито пам'ятник Герою Крут


17 жовтня у с.Тяпче відбулось урочисте відкриття пам’ятника герою Крут, жителю с.Тяпче Миколі Корпану та меморіальної дошки пам’яті Героїв Крут.

Парох УПЦ КП Святого Миколая с. Тяпче Василь Юрів та парох УГКЦ Перенесення святих мощей Святого Миколая с.Тяпче Ігор Яблонь відправили панахиду за загиблими під час бою під Крутами.

Грамотою голови райдержадміністрації за надану благодійну допомогу для спорудження пам’ятника нагороджено начальника кар’єра «Шандра» ТзОВ «Шляхбудсервіс» Івана Проціва.

Після музичного вітання шкільного хору вихованців Тяпчанської ЗОШ І-ІІІ ст. виступили голова станичної управи братства ОУН-УПА Юрій Долішній, брат Миколи Корпана Йосиф Корпан, поет, член спілки письменників України, уродженець села Тяпче Василь Щеглюк та сільський голова Василь Гаращак.

Це пам’ятник усім землякам, які загинули під час визвольних змагань або були вивезені до Сибіру і не повернулися звідти. На меморіальній дошці вписані прізвища майже 60 сельчан. Автор пам’ятника Богдан Фреїк, а допомагав йому студент зі Львова, уродженець цього села Віталій Лютин.

Список 116 спасённых мор. – «сильная» ложь и «фасолевский» блеф

  • 18.10.10, 21:50
Фасоль Сорту Хила Чухраїна - Паразитами вкрита вся Україна

В своей статье я проанализирую широко растиражированные заявления партией СУ о том, что так называемый фонд «Ассоль» и СУ вместе СПАСЛИ 116 моряков с 11 судов. [ Читать дальше ]

Соціал-Nаціоналістичне спортивне свято в Люботині

  • 18.10.10, 19:16
http://sna.in.ua/?p=5420 Люботин – невеличке містечко на Харківщині. Засноване У 1650 р. слобідськими козаками. До ліквідації козацької автономії було сотенним містечком Харківського Слобідського козацького полку. З побудовою залізниці повз Люботина наприкінці ХІХ століття слобода поступово перетворюється у промислове місто. У 1905 році місто відзначилося в історії проголошенням Люботинської республіки, яка хоч і проіснувала всього лише 10 днів, але породила серед люботинців безліч байок і легенд.

На початку ХХІ століття Люботин являє собою особливо яскравий приклад невеликого українського містечка. Три найбільші міські підприємства (Спирт.завод, Дріжжевий завод і лікеро-горілчаний завод) випускають три види відомих на всю країну отрут (відповідно спирт, самогонні дріжжі та горілку). Місцевою молоддю не займається ніхто. Ціле покоління загрожує скотитися в алкогольну прірву. Ті одиниці, які побачили альтернативу алкоголю у спорті просто не мають можливостей для тренувань. Їм доводиться або їздити в Харків, за тридцять кілометрів, або будувати собі тренувальні майданчики власноруч.

Так, на самому початку існування незалежної України, сповнений оптимістичних очікувань від нової власної держави, місцевий тренер, чемпіон СРСР з боксу Олександр Жорник власними зусиллями побудував на своєму районі спортивний майданчик. Але йшов час, вихованці тренера, не маючи бажання працювати на горілчаних виробництвах і поповнювати ряди алкогольно-залежних, змушені були заробляти на життя в обласному центрі. Сам тренер постарів і не міг вже підтримувати порядок на майданчику, що поступово ставав Меккою для місцевих алкашів і крадіїв металу. За кілька років майданчик перетворився на сміттєзвалище.

Але зусилля тренера не пройшли марно. Його вихованці, отримали вищу освіту, пройшли службу в армії, знайшли собі нормальну роботу. Здоровий спосіб життя і здорове мислення привели їх в ряди соціал-націоналістичного руху.

Ініціативною групою люботинських соціал-націоналістів в рамках кампанії «Здорова Nація проти деградації» було вирішено відновити спортивний майданчик в Люботині.

14-15 жовтня містом були поширені плакати і листівки із запрошенням прийти на суботник по відновленню спортивного майданчика.

16 жовтня в Люботин на підтримку місцевих соціал-націоналістів приїхали ідейні побратими з Харкова, Одеси та Крима. Суботник підтримали й місцеві мешканці. Поряд з соціал-націоналістами працювали навіть місцевий український священик та цілий гурт дітей. Зусиллями місцевих соціал-націоналістів були засипані ями при під’їзді до майданчика, вивезено вантажівку сміття, відновлено турнік, рукохід, розбито волейбольний майданчик та дитячу пісочницю, поставлений тренажер для пресу та додатковий турнік.

Наступного дня, 17 жовтня, майданчик був відкритий. Відкриття відбулося у формі дитячого спортивного свята. На новій пісочниці діти побудували величезну пісочну фортецю, облаштовану всім необхідним від нападу іграшкових чужинців. Потім були проведені спортивні конкурси для дітлахів з відтискання (для хлопчиків), акробатики (для дівчат), челночного бігу та перетягування канату. Найвеселішим конкурсом для дітей виявилася вправа «діти проти велетня», в якій збірна люботинських дітей змагалася у перетягуванні канату з представником соціал-націоналістичного Криму, який приїхав підтримати добру справу люботинських побратимів. До речі, діти перемогли понад 100-кілограмого велетня. Отже, ми маємо здорове покоління, треба його тільки належно виховати.

Молодь – це майбутнє Nації. Тепер люботинська молодь має можливість повноцінних фізичних тренувань на спортивному майданчику та повноцінного духовного розвитку в лавах місцевого представництва СNА.

МАЙБУТНЄ НАЛЕЖИТЬ НАМ!

Зачем оскорблять сомалийцев и обвинять капитана/стармеха «Арианы

  • 18.10.10, 19:09
Ещё в январе 2010г. По телеэкранам в огромном количестве показывали интервью «ариановцев». Точнее, только 5 моряков из всего экипажа (а это, где-то 21 человек) «травили морские байки». Читаем о их нестыковках тут http://azovmar.com/articles.php?article_id=318

Причём, широко транслировали не 1ое интервью с капитаном судна в Киеве, а 2ое в Одессе без участия капитана, старшего помощника капитана и старшего механика.

В этой одесской пресс-конференции «хариановцев» (этот термин использую к «избранным» 5ти морякам – либерастическим шестёркам) они сказали буквально следующее:

"Только некоторые пираты производили впечатление имеющих минимальную военную подготовку - вероятно, участвовали в местных вооруженных разборках. Остальные выглядели так: с пальмы сняли обезьяну, хвост отрубили, дали в руки автомат, - вспоминает матрос Юрий Васильченко.
[ Читать дальше ]

"Займіться ділом, а не язиком!" Друга акція

  • 18.10.10, 16:57

Деякі фото з Києва  http://photo.i.ua/user/1429445/216224/

Деякі фото з Донецька http://photo.i.ua/user/1429445/216310/

Деякі фото з Полтави http://photo.i.ua/user/1429445/216248/

Деякі фото з Одеси http://www.048.ua/article/28964

 

Будуть додаватися ще.

 

Прес-реліз:

 

 

ПРОЕКТ ЗАКОНУ «ПРО МОВИ В УКРАЇНІ» З РЕЄСТРАЦІЇ НЕ ЗНЯТИЙ,

СЛУХАННЯ ПЕРЕНЕСЕНЕ НА СЕРЕДИНУ ЛИСТОПАДА

 

 

Сьогодні, 18 жовтня, біля комітетів Верховної Ради України зібралося близько двох тисяч людей із категоричною вимогою – зняти законопроект «Про мови в Україні» з реєстрації. Громадяни закликали владу займатися реальними проблемами, які однаково хвилюють українців як Заходу, так і Сходу: тарифами на газ, цінами на продукти харчування, зарплатами, іншими економічними та соціальними проблемами, а не питаннями, котрі поляризують суспільство і суперечать Конституції України.

В акції у Києві взяли участь представники громадських організацій, студенти, молодь, митці, журналісти, небайдужі громадяни. Свою позицію щодо суперечливого законопроекту висловили брати Капранови, Ірена Карпа, Степан Хмара, Олесь Доній, Євген Ніщук, Леся Воронина, Сергій Пантюк, Олесь Шевченко, крім того, виступав хор «Гомін». Українців підтримали польські журналісти.

 

«Як я можу йти на діалог із владою, якщо вони чоботом ступають в мою душу», сказав Євген Сверстюк.

 

«Нас заганяють в андеграунд, знову змушують почуватися принижено. Це ілюзія, що з цією владою можна якось домовитися, з цією владою можна тільки боротися. Сьогодні у нас хочуть вкрасти мову, завтра – свободу преси, потім зникне культура, зникне нація. Держава намагається будувати нову країну рабів», – заявила Ірена Карпа.

 

Однак головна вимога пікетувальників – зняття законопроекту «Про мови в Україні» – виконана не була: слухання перенесли на середину листопада. Про це повідомив Володимир Яворівський, голова Комітету з питань духовності та культури при Верховній Раді України.

 

Акції протесту проти ухвалення законопроекту «Про мови в Україні» відбулися також в Автономній Республіці Крим, Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Кіровоградській Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Сумській, Тернопільській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській та Чернігівській областях.

Проект закону, який зареєстрували у Верховній Раді керівники фракцій Партії регіонів, Компартії та Блоку Литвина, юридично запроваджує «російсько-українську двомовність», а ФАКТИЧНО спрямований на виведення з ужитку (знищення) української.

 

Нагадаємо, попередня акція протесту відбулася 4 жовтня, тоді громадяни домоглися зняття цього законопроекту з порядку денного.

 

Організатори акції:

Громадянський рух «Відсіч»

Рух добровольців «Простір свободи»

Громадська кампанія «Новий Громадянин»

Контактна особа: Анастасія, 063 69 666 61

Співчуваю сліпцям і нам, зрячим, також.

"Только слепой не видит улучшения жизни"
"Жить стало веселей, жить стало лучше"
вислови прем’єр-міністра України Миколи Азарова з прес-конференцій у серпні-вересні 2010

Почувши про висновки швейцарських банкірів, я спершу подумав, що вони там посліпли всі і не бачать нашого всенародного благополуччя, бо наші керманичі як теперішні, так і попередні, заявляли виключно про процвітання України і народу... А потім якось засумнівався: чого б це швейцарцям хворіти на сліпоту? З якої-такої причини?
І навпаки, ще з радянських часів я бачив сліпців, які керували країною і казали, як все добре, аж раптом країна розвалилась і виявилось, що все було до навпаки погано і дуже погано. З тих же часів жарт, коли компартійний чиновник виступає перед робітниками і каже: "В наступній п’ятерічці ми будемо жити ще каще!", а йому зі залу лунає репліка:"Ви - то ясно, а ми?"
Тому я цілком згоден, що тільки сліпий не бачить, що Миколі Азарову і всій їх гоп-компанії на чолі з Віктором Януковичем жити стало і краще, і веселіше, але нащо таке глобальне узагальнення? Як і отой "середній рівень", де на одного міліонера приходиться міліон одногривневих громадян України, а в середньому - всі в достатку. Однозначна брехня!
І що мене особливо цікавить, так цей феномен влади, добувшись якої люди міняються до невпізнання. Особлио та дивна впевненність кожного керманича, що люди будуть вірити його брехні, тоді як насправді він обманює виключно себе самого і з того сліпне. І навпаки: без влади люди раптом стають зрячими! Подивіться, як прозріли і Юлія Тимошенко, і Віктор Ющенко, а до того ще зовсім недавно - та ж то були напівбоги, що знали все і вся, а навколо них було прямо таки райське життя, ними ж дароване людям...
Шкода, звичайно, що нам не світить на майбутнє нічого світлого в Україні з такими зрячими до сліпоти керманичами, бо все йде точнісінько як в тому іронічному жарті, що найгірші в Україні є хохли, які заважають москалям і жидам будувати Неньку-Україну...


Тут мало б йти посилання, але чомусь у "Фокусі" тільки російська мова, тому я користуюсь перекладачем і подаю матерал у відповідності до норм мовного етикету.

У рейтингу багатства громадян Україна - передостання в Європі

У "рейтингу багатства" середнього громадянина від швейцарського банку Credit Suisse Україна зайняла передостаннє місце серед 40 європейських держав
Згідно з даними звіту Global Wealth 2010, середній розмір статків громадянина України складає 2700 доларів, що лише на 200 доларів більше, ніж в найбіднішій державі Європи - Молдові. Причому якщо за останнє десятиліття середньостатистична Молдавія збільшила свій стан майже в чотири рази, то середній українець - тільки в три.
Дані звіту свідчать про те, що максимальний розмір статків українців був досягнутий в 2007 році (6 тис. доларів), але в наступному через світову кризу ми зубожіли на 2 тис. доларів, а минулого року - ще на 1,5 тис. доларів. Для порівняння: стан середнього поляка складає 28,6 тис. долл, румуна - 12,4 тыс. долл. росіянина - 10 тыс. долл., білоруса - 6 тыс. долл.
У експертів дані, озвучені Credit Suisse, не викликають ніяких сумнівів. "Різні міжнародні індекси і рейтинги вже не перший рік демонструють, що ми і по інших чинниках знаходимося на одному з самих останніх місць в Європі", - заявив в коментарі "Комсомольській правді в Україні" директор економічних програм Центру Разумкова Василь Юрчишин.
Аналітик пояснює що низькі місця України в рейтингах обумовлені низьким ВВП на душу населення : "Наша економіка неконкурентоздатна і виробляє мало продукції, а жителі, на відміну, скажемо від Грузії, багато, у зв'язку з чим і показник виходить низький".
Крім того, рейтинг прибутків середньостатистичного громадянина різко  контрастує з рейтингами найбагатших людей України. Наприклад, за результатами рейтингу Фокусу, сумарний стан 200 найбагатших людей України складає 50 млрд. долл причому 30 млрд дол. - стан першої двадцятки. Українські мільярдери регулярно фігурують в рейтингах найбагатших людей планети, чого не скажеш про представників більшості країн Східної Європи.
http://focus.ua/economy/150020