Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Акція на захист Української мови!

Час та мiсце
Мiсто:
Київ, Україна
Адреса:
Початок:
18 жов 2010 о 10:30
Закiнчення:
18 жов 2010 о 13:00

У Верховній Раді зареєстровано законопроект «Про мови» http://gska2.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?pf351... , що покликаний під виглядом захисту прав російськомовного населення запровадити посилену русифікацію народу України всіх національностей.

Цей законопроект – докладна інструкція зі знищення української мови в усіх сферах суспільного життя. Україна після його впровадження швидко перетвориться на російську провінцію: недаремно Людміла Путіна заявила, що межі Росії проходять там, де й межі російської мови.

Незважаючи на те, що в Україні на своїх етнічних територіях, окрім українців, проживають чотири народи, які не мають власної державності (гагаузи, кримські татари, кримчаки і караїми), і мови яких знаходяться на межі зникнення (гагаузька, кримчацька і караїмська) або під загрозою зникнення у майбутньому (кримські татари), оскільки їм не створені належні умови для розвитку, і сфера їх застосування є досить вузькою, можновладці з Партії регіонів, Компартії і Блоку Литвина турбуються лише про російську мову, якій нічого подібного не загрожує, і яка є найпоширенішою не лише у багатьох регіонах України, а і у найбільшій у світі державі.

Зазвичай забувають про існування ще однієї мови, яка існує лише в Україні - урумської. Народу такого немає, а от мова є, і її ще знають кілька тисяч людей, греків за національністю. По суті урумська - це половецька мова. Половців немає, а їхній мові продовжили життя православні греки :) Ось для захисту таких мов написано єрвопейську Хартію, яку цинічно, не за призначенням, експлуатують відновлювачі імперії.

У них вистачає кнопок і тушок. Вони знають, що жоден суд не захистить наших прав. Вони розраховують, що ЗМІ недооцінять або замовчать загрозу. Тому вже 4 жовтня погоджувальна рада парламенту може включити законопроект «Про мови» до порядку денного, а невдовзі Янукович і його коаліція зроблять його законом.

Ситуація критична. Не варто сподіватися на когось. Зупинити їх можеш лише ти, якщо вийдеш на вулицю і закличеш до цього інших. Якщо нас буде багато – їм доведеться відступити, бо владі, яка втрачає авторитет на очах через невиконання обіцянок підвищити добробут громадян, не вигідні масові протести.
Однієї акції може бути замало. Можуть знадобитися активні дії по всій країні.

Закликаю всіх небайдужих до акції непокори цьому уряду Ідійотів.

Всі небайдужі приєднуйтесь!!!

Розкажіть друзям і приведіть їх!!!

Приєднатися до події

Протести підприємців проти устисків економічної свободи

7 жовтня у зв'язку з заплановним прийняттям у першому читанні Податкового Кодексу під Верхоною Радою зібралися підприємці із Києва, Сум, Запоріжжя та Дніпропетровська. Протестувальники не тільки вимагали відкликати проект Податкового кодексу з ВР, але й також висловлювали негативне ставлення до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування». Зокрема вони вимагають, щоб єдиний соціальний внесок не перевищував 20 % від мінімальної заробітної плати. Підприємці наголошували, що уже розпочалося масове закриття підприємств та зростання армії безробітних.

Підприємці різко висловлювалися щодо недовіри Урядові М. Я. Азарова і жадають його відставки, а заразом і відставки  Голови Держкомпідприємництва М.Ю. Бродського.

 

В Києві масового мітиингу організовано не було, але протестний рух підприємців дещо радикалізувався. На підтримку своїх вимог підприємці не тільки влаштовують акції, але й також оголосили голодування. Під стінами Верховної Ради голодують представники Запорізького Союзу підприємців «Ніка». Протести проти економічного насилля тривають…

До цього повідомлення додається скан резолюції мітингу підприємців Сумської області, що відбувся 6 жовтня в Сумах і зібрав, за словами сумчан, присутніх біля ВР, близько 2000 осіб. ЗМІ подають різни дані про кількість, від 1000 осіб.

Фото з клоуном

Янукович: Украина и Франция имеют похожие политические системы

Фото: www.president.gov.ua

О! Ві, цей клоун такий смішний та ще й високий. Треба на пам'ять сфоткатись.

Новий податковий кодекс.

"Вітаю" підприємців , середніх і малих, з новим податковим кодексом. Прийняли. Вкупі з поборами в пенсійний фонд, нові податки на фоні кризового стану гаманця пересічного українця додушать дрібних підприємців. А середні ще в гіршому стані, їм і в тінь важче піти, розміри видають. То що? Ховатись чи відстоювати право на життя?

Посилилася деградація штучної «російської мови»

Прочитав в інеті статтю. Прочитайте й ви. Досить актуальний матеріал у світлі останніх віянь про "дуязичіє".

Отже:
За повідомленнями російських ЗМІ, вчені з філологічного факультету Санкт-Петербурзького університету під керівництвом професора Асиновського в ході обширної дослідницької роботи встановили, що усна мова росіян має мало спільного з класичною російською граматикою. В рамках наукового дослідження вони цілих три роки вони вішали на шию добровольцям диктофони і записували їхню мову так, як вона звучить насправді.

Результати розшифровок нагадують хаос. Практично всі традиційні одиниці, з якими лінгвісти, що спеціалізуються на природних мовах, звикли мати справу, абсолютно не працюють: ні фонеми, ні морфеми, ні речення. Наприклад, осцилограма чітко показує, що відмінностей між закінченнями в словах «рижий» і «каждую» в природній мові просто немає. Про граматичні форми того чи іншого вчені просто здогадуються.

Фахівці пояснюють, що це говорить про те, що в природній російській мові граматичні значення за допомогою закінчень і суфіксів більше не реалізуються. Реально немає флексій, вони в природі не зустрічаються. Їх неможливо почути, їх неможливо вичленувати. Є слова, які, як здається росіянам, вони постійно використовують. А насправді росіяни їх взагалі не вживають. Замість них вони говорять «вот», «блін» або щось подібне.

Більше половини слів, використовуваних в природній мові, не означає взагалі нічого. Це щось подібне до «э», що заповнює мовну паузу, або того ж «вот» — слова, що дозволяють встановити контакт із співбесідником. Але це зовсім не слова-паразити, з якими традиційно доводиться мати справу лінгвістам. Саме з їх допомогою, тобто, доповнюючи слово мімікою, інтонацією і жестом, росіяни, позбавлені свого природного угро-фінського говору, як примітивні дикуни намагаються передати сенс.

Нагадаємо, що так звана російська мова дуже молода. Вона була створена наприкінці 18 століття німецькими масонами для оголошеної «єдиної» міфічної «російської нації» і приписана членові масонської ложі Михайлу Ломоносову. При цьому спочатку була видана граматика цієї штучної мови (німецькою), а тільки потім «російська мова» доповнювалася лексикою із старо-болгарської (церковно-слов'янської). Природними мовами зовсім не єдиних «росіян» є різні угро-фінські діалекти, сильно перемішані з монгольською мовою.
Джерело>>>


І подумалось мені - - - нащо нам ще таке "щастя"?

Нова акція на захист Української мови стартує!!!

  • 07.10.10, 13:29
Поки що достеменно не вирішили але напевно 18 Жовтня на 10-30 в тому самому місці, Біля комітетів ВР

14 жовтня – День УПА

На цю думку мене наштовхнули RnR, бандерівець, Man-O-War та Francisk02 – дякую їм(!) :
до Дня створення УПА 14 жовтня змінити стару аватарку на таку, яка сама по собі буде нагадуванням про цей день. Агітація? Чому ні? У коментарях на блогах та на Фокусі з’являться/з’явилися ще і ще нагадування про цю визначну для України дату.
Про всяк випадок підготував кілька аватарів – при потребі скористайтеся.
             
СЛАВА УКРАЇНІ!

що Тобі несем?..

що в нас живе –

     воно ЖИВЕ,

коли ж впускаєм в себе мре –

     тоді і мремо

і тому

повільно сходимо в труну..

віддайте тіло все Землі,
бо тілеса живуть вгорі,
не в тім наш вогняний кінець
й не те задумано Творцем –
тернований лихим вінець
в собі несем
взірцем..
Чому?

Пробудження родових енергій

  • 07.10.10, 00:08

Коли з життя йдуть дорогі для нас люди, невимовний біль лещатами стискає серце. І буває так, що, намагаючись позбутися цього болю, ми рятуємо себе забуттям. Душа послужливо ховає в найпотаємніші куточки пам’яті спогади про минуле, стирає риси милих нашому серцю облич. Але неодмінно настає час душевної зрілості і все змінюється.

Читати далі  http://sd.org.ua/news.php?id=18903

Хто керує Януковичем?

Натрапив на цікаву замітку: Питання безпеки Віктора Януковича, а, отже, фактично кожен крок життя президента України контролюєлюдина з російським паспортом у кишені та невідомо якими погонами під цивільним костюмом.

http://www.pravda.com.ua/rus/articles/2010/10/6/5449514/