Куди пропадають квитки Укрзалізниці ?

Два дні, за допомогою інтернет, безуспішно намагався купити квитки Укрзалізниці на пікові дні (п'ятниця) на весняні свята Великдень (13.04 - 16.04) та Вальпургієву ніч (27.04 - 06.05) - що на жаль визнана святом в Україні. Колись дійсно думав глючить сайт, інтернет та інші причини, але майже за рік користування послугою помітив стійку залежність цих глюків від потреби в квитку й появі бізнесменів перекупщиків (спекулянтів), які особливо з початком 2012 року активізувались. Причому купити квитки при так званих "глюках" на інші не пікові дні спокійно можна, часто також видно як розкуповують квитки на бажаний день, а от переходиш до купівлі квитка чи до його оплати починаються глюки типу: 

- В даний момент запит не може бути виконаний системою з технічних причин. Виникла системна помилка при обробці запиту. Повідомте, будь ласка, про ситуацію групу супроводу системи...

- спробуйте, ще раз, через 1-2 хвилини...

а потім взагалі інформація по базі відсутня, можете чухати собі ріпу.

От як легко може закопати хорошу буржуйську ідею (купівля через інет), постсовкова реальність, в зв'язку з цим виникло питання.

http://tsn.ua/ukrayina/kvitki-na-potyagi-rozkupil-na-misyac-vpered.html  -Квитки на потяги розкупили на місяць вперед http://tsn.ua/groshi/perekupniki-zh-d-kvitkiv-vidkrito-prodayut-naykraschi-miscya-cherez-internet.html  -Перекупники квитків на потяг відкрито продають найкращі місця через Інтернет http://tsn.ua/groshi/shahrayi-za-shaleni-groshi-vparyuyut-kvitki-predstavlyayuchis-vplivovimi-osobami.html  -Шахраї за шалені гроші "впарюють" квитки, вдаючи впливових можновладців

Як ви вважаєте на Укрзалізниці орудує квиткова мафія, чи просто "глючить" сервер ?


93%, 14 голосів

7%, 1 голос

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Щоб жити нормально слід себе поважати.

Не бійтесь читати багато не потрібно й вдаватись в подробиці утисків української мови не буду, чи російської як вважають Колдирєви, Табачнікі та Каллісніченки й їх інтелектуальні побратими. Написав під враженням від перегляду матчу прем'єр-ліги в Данєцке Шахтарь-Дінама, де диктор по стадіону (й коментатори в основному, хоч зараз не про них) оголошує всі події виключно мовою московських сусідів, ситуація знаю подібна й на стадіонах в Адєсьє, Луганскє, Криму, Запорожьє. Це ж на скільки слід не поважати український народ, себе не поважати (українці становлять більшість у всіх областях України), щоб в Україні навіть не дублювати події на стадіоні українською  мовою. Любий расейській українофоб гірко плачеться про жахливе приниження й утиски язика російського в Україні та й закордоном, про розвинені країни я взагалі мовчу, подібного там й статись не може. Й с права тут не в кількості російських язиків в Україні чи інших національностей, а в повазі жителів України та українців до самих себе й до України, поки ми Українці не поважаємо себе нами й будуть поганяти українофоби,зеки, жиди й татар-монголи, а значить для українців та  інших жителів нічого хорошого чекати не варто. 

Як відомо зараз в футбольє музику замовляють не українці, а олігархи-українофоби http://blog.i.ua/community/1925/791330/  й ніколи у нас не буде українського футболу, не буде спорту в Україні. Олігархат спорт розцінює тільки як вдалу рекламу свого бізнесу успішно знищуючи цим підходом дитячий, молодіжний та масовий спорт, активно виховуючи собі рабів алкашів по московській методиці. 

Отож щоб жити нормально слід кожному жителю України поважати державу в якій живе, а значить себе поважати, тоді у нас буде можливість жити нормально й вимагати щось від держави, а зараз з нас роблять бидло тому що ми цього варті, українці прокидайтесь скоріше !


0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

11%, 2 голоси

89%, 16 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Хто така та для чого Коровелська ?

Чим ближче до виборів тим більше політики починають скидати свої маски, це той фактично єдиний момент момент коли жертвують пригодованих політиків заради олігархічно-партійних благ, як вибори 2010 дали нам багато чого зрозуміти, так і зараз багато побачимо, щоб тільки не запізно як в 2010.

1. Зараз в Україні є дві реальні політичні сили ПРасти й БЮТ (ЮВТ) здатні вирішити долю українського народу (не вибори 2012, це рядова сутичка, я про війну за Україну говорю). Всі решта фактично антураж для з'ясувань стосунків між цими партіями. Хто хоче реально змін об'єднуються з БЮТ (типу Свободи, непевно зрозуміли помилку 2010 ...) , хто масовка ПР йде в ПР (типу бібібка ...), решта торгуються за преференції під кого ніби лягти, плювати їм на Україну, типу Яйценюка, (хто його фінансує з відкіля Сеня гроші бере, свої ніколи в житті не вкладатиме це брехня) засланого козачка ПРастів, жирний шмат в ПР бібка Сірьожки не дає спокійно спати так пацан до кормушки дорвався вдало, потім Сеня буде валити опозицію й видавати бучні викриваючі новини й ставитиме палиці в колеса опозиції як тільки можна, типу юща, або виторгує жирний шмат й перекинеться.

ПРастами активно створюються й нові партії другого ешелону (типу Кличка, Королівської...), головна суть завдати якомога більших втрат опонентам (БЮТ) й дати хід своїй опозиції або тим хто грає на опозиційності. Руйнування БЮТ це кропітка робота тепер державно-бандитського апарату, бо БЮТ це партія загально української опозиції, без поділу на регіони, чим вона й страшна ПРастам.

2. Основну масу коштів в політику зараз вкладають ПРасти бо політика це їх хліб з ікрою, й ригалами активні результативні дії проти БЮТ будуть одразу багатократно компенсовані ласим державним пирогом (з нашої кишені), любому діячу чи то прасту чи просто "хорошо отличившемуся". Не вірте в ніякі красиві легенди партій без бюджету про гроші інших олігархів в нові партії, всі олігархи в Україні лежать під ПРастами такі закони бізнесу в Україні, у олігархів є два варіанти або лежиш - або не олігарх. Для створення красивих легенд ПРасти будуть спонсорувати через інших олігархів потрібні партії соціологічні опитування все що завдасть шкоду БЮТ. Ніякий бізнесмен й не подумав б викинути десятки мільйонів гривень в розкрутку завідома мертвого політичного проекту типу Коровельської, та й Коровельська б і не подумала вкладати в таке безперспективне діло такі свої кошти, а от заради наживи вона готова поправити своє матеріальне становище, раніше прихисток для бізнесу в БЮТ шукала (ніякого патріотизму, забудьте з такими людьми це слово), а тепер стала в пригоді ригалам. Чого варті кошти вкладені в 3 тисячі рекламних білбордів на місяць по всій Україні, піар по ТБ й подальші витрати, що є навіть неможливі без дозволу ПРастів політикам, що становлять їм загрозу.

3. Для того щоб руйнувати БЮТ й виводити людей з блоку, ПРастам потрібні люди й краще всього з БЮТ, ну не можуть же перейти БЮТівські відщепенці (люди не винні що хочуть також хліба з ікрою) до ригалів чи литвина чи Тягнибока, Яйценюка, Гриценюка ... бо одразу поставлять під удар партії, що їх нібито переманили й відкриють карти ПРастів на подальше руйнування БЮТ. Для таких цілей створюють звичайно нові одноденні супер-перспективні партії, найвдалішим проектом поки є партія Коровелської. ПРасти сподіваються скопіювати ЮВТ й дискредитувати її.

4. Активна робота по знищенню БЮТ ПРастами ведеться методично. Ось типовий зразок розхитування БЮТ й ролі Коровельської.   Мер Запоріжжя погодився вступити в ПР http://ukranews.com/uk/news/ukraine/2012/03/19/66559   З Запорізької партії Батьківщина до Королевської перейшли 103 людини http://korrespondent.net/ukraine/politics/1337419-iz-partii-batkivshchina-k-korolevskoj-pereshli-103-cheloveka " Як заявила колишній голова контрольно-ревізійної комісії Ленінської районної парторганізації в Запоріжжі Вікторія Артеменко, причиною виходу стало перетворення партії в "кишенькову" організацію, де рішення приймаються невеликою групою осіб без урахування інтересів півмільйона партійців. "Рішення про вихід з партії не було спонтанним. Ми довго спостерігали за негативними змінами в Батьківщині і поступовою узурпацією влади її керівництвом. Плани, оприлюднені 30 березня під час з'їзду, стали останньою краплею. Нас, звичайних партійців, ніхто не питав, як ми бачимо об'єднавчі процеси і хто повинен очолити виборчий список. Тим не менше, Олександр Турчинов одноосібно оголосив про об'єднання з Фронтом змін і Народною самообороною ". От вам і приклад методичної роботи ПРастів, спочатку меру кисень перекрили, потім відкололи 103 перебіжчиків для піару Коровельської й дискредитації БЮТ. 5. Зверніть увагу на типове ПРастичне словоблуддя Коровельської та масовки організованої їй ПРастами, якщо думати то брехун сам себе завжди викриє. Як заявляла на ток-шоу ще 4 дні тому Коровельська що вона в опозиції до Влади й не проти БЮТ просто її не розуміють, ПРастична брехня, говори часто на чорне біле й тобі повірить половина України. Як можна сподіватись на добрі стосунки з партією в якої ти переманюєш людей ? Це типова ПРастична методика по створенню фіктивних осередків БЮТ, рейдерських захоплень регіональних осередків (входження в партію багатьох людей, а потім зміна політичного напрямку партії голосуванням)

З заяви 103 перебіжчиків про причини скачка -  причиною виходу стало перетворення партії в "кишенькову" організацію, де рішення приймаються невеликою групою осіб без урахування інтересів півмільйона партійців.  Як в теперішній ситуації в БЮТ можна врахувати інтереси півмільйона партійців ? Це буде звичайна палиця в процес об'єднання опозиції (що й потрібно ПРастам)-... і поступовою узурпацією влади її керівництвом Влада надається керівництву членами партії для ефективного управління, а не узурпується ним. - Нас, звичайних партійців, ніхто не питав, як ми бачимо об'єднавчі процеси і хто повинен очолити виборчий список. Вдумайтесь як можна урегулювати єдиний виборчий список на рівні обласних осередків БЮТ, Свободи, Ф.З та можливих нових членів ? ПРасти ніколи не відрізнялись силою розуму, й жили за принципом - "мета завжди виправдовує слова"...

На керівництво БЮТ чиниться непомірний тиск і тих хто сидить і тих хто на волі, спроби захопити керівництво БЮТ (підкуп, шантаж, підстава) ведуться ПРастами дуже яро, й якщо керівництво БЮТ вистояло вже 2 роки в реальній опозиції до ПРастів то значить Україна має шанс прокинутись.

Прошу визначитись в голосуванні до політика Коровельської.


55%, 23 голоси

2%, 1 голос

36%, 15 голосів

7%, 3 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Порошенко або чужий серед своїх

Сучасний політик це дуже хитра й безпринципна особа й слід добре знати їх повадки й правила гри, щоб розуміти чого добиваються ці особи. Викладу свою логіку як я визначаю істинні цілі й мету політиків на простому прикладі простого парня з народу, ярого опозиціонера, типового представника світу політиків Педра Попрошенка:

1. У цього політика (як у більшості теперішніх політиків) слова коли потрібно завжди розійдуться з справами, якщо політик щось обіцяє то це нічого не означає. Перестаньте вірити сказаному політиком! Справжніми є наступні факти: убили - або бізнес робить успішно, сидить - або чиновник високий, все решта 100% облуда.

2. Коли політик затягує час й говорить про консультації й перемовини то це значить що він торгується за більш ласий шмат або якісь собі преференції. Педро місяць тягнув з призначенням на пост міністра, виторговував собі щось значиме, скоро почуємо про якусь дуже корисну для бізнесу покупку рошеном.

3. Всі скандали й конфлікти в політиці як правило організовуються й мають якусь мету, в політиці не буває нічого випадково, як правило шукайте користь тих хто при владі. Дуже мене здивував факт як дбайливо ПРасти страхували й виводили Педру на міністра, чого тільки вартий за два дні на посаді залагоджений Педром Жахливий Сирний скандал де навіть Геолух Кровосісь не впорався (насправді пристарілого використовують для прокачки потрібних й як буфер на майбутнє). Скандал насправді був влаштований для його успішного вирішення в подальшому міністром Педрою, а Педро вже тоді знав що піде на міністра бо давно працює на ПРастів козачок, тільки хотів собі підготувати  красивий прихід, президентське крісло гріє душу напевно й ПРастам потрібен свій чоловік й своя опозиція, щоб як аналог попередник полум'яний опозиціонер ющ прикрив бандитські зади надійно й дозволив коритом державним користуватись надалі. 

http://news.dt.ua/ECONOMICS/glava_derzhvetfitosluzhbi_porivnyav_diyi_rosiyi_v_sirniy_viyni_z_groyu_v_naperstki-98934.html 

http://news.bigmir.net/business/529831-Sirna-viina-Onishenko-vidminiv-domovlenosti-z-Prisyajnukom-cherez-zayavi-Azarova-i-Grishenka 

4. Любі зміни й ініціативи зараз владний політик робить заради наживи, шукайте наживу й користь в усіх діях політиків, не вірте в те що хоч щось зроблять для людей чи на користь державі, на вірте в теперішню владу, любі реформи нафтогазу, скандали, договора, ЧФ, уран, Євро, закупки ... це все їх особиста користь або бізнес по сучасному розумінню. Сформовано державний механізм по обдиранню народу, якими тільки завгодно методами й на всіх рівнях, щоб зупинити державний механізм обдирання людей потрібно не менше 3 років, щоб запустити державний механізм на користь людям ще стільки ж, але ніякий бізнесмен від влади не буде наводити порядок й руйнувати механізм, що дає у власну кишеню надприбутки, десятирічні проекти не вигідні ніякому бізнесу в Україні, тому забудьте політиків бізнесменів, не ведіться на їх обіцянки покращень, це розвод. Педро це наступний ющ тільки, ще більш жадібний до грошей та влади.

Раз вже як приклад типового сучасного політика я взяв Педра Попрошенка то як типовий політик він напевно обманув багато людей, хто довіряв цьому політику скиньте камінь з грудей, визнайте чесно свою помилку або підтримайте Педра в голосуванні, також з радістю чекаю на опонентів. 

* Часто зараз зустрічаю дивну ситуацію, ще 1-2 роки тому було багато ярих прихильників Педра, ПРастів так само як колись юща, влаштовувались бучні розборки й скандали на сайті, а вибачень я ні в одному блозі ще не бачив, чому зараз їх знайти дуже важко, всі виїхали з України чи з сайту пішли ? Чому ми уподоблюємось політикам, ми повинні істину шукати й логічно думати а не скандалити, брехати й викручуватись, ДРУЗІ УЧІМОСЬ ДУМАТИ Й АНАЛІЗУВАТИ.


0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

100%, 5 голосів

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Кличко й наперстки

Коротенько моє ставлення до В.Кличка як політика. Одразу скажу Віталія поважаю бо для України, як спортсмен, він зробив набагато більше чим інші політики, але в політику Віталій поліз даремно як на мене.

Як вчора заявив на ток-шоу Кличко, на вибори його партія піде самостійно, браво оперуючи опитуваннями та аналітичними звітами, Володимир переконував, що сама партія набере більше процентів голосів чим об'єднання партій. Слухаючи його наївно-полум'яні речі я розумів, що Вітя далекий від українських політичних реалій, говорячи про консультації з німецькими політичними партіями та великий Європейський досвід він реально показав відсутність досвіду в українській політиці. Заявою про те що на вибори він йде окремо Кличко заявив про свою залежність від ПР й відсутність власних амбіцій в політиці. Обґрунтую свої твердження про недоліки Кличка політика зроблені з його виступу:

1. Віра Кличка (суркісі та шуфрич з омельченком напевно переконали) в те, що в наперстки можна виграти, а наперсточники чесні люди - Мене особисто подібні люди шокують наївністю та тупістю

2. Заява про статистику й аналітику, про більші проценти, що отримає партія ідучи самостійно на вибори чим об'єднавшись також дивують, Вітя тебе розводять (або ти розводиш нас), які соцопитування та аналітика може бути в наперстках ? Та ПРасти музику замовляють, й буде тобі теке опитування й аналітика як їм потрібно, та не діє при ПРастах закон і європейський досвід.  Наївно вважати, що чим більше партій тим більше процентів отримаєш, чим більша масовка біля наперсточника тим більше лохів (український народ) він розведе.

3. Кожна розумна людина усвідомлює, що зараз в Україні є (1) ПРасти які не віддадуть владу законним шляхом, (2) БЮТ і (3) третя маса наперсточна масовка. ПРастами будуть наполегливо створюватись, різні опозиції Кличків, Яценюків, Гриценків, Тягнибоків (вже зрозумів свою помилку 2010), Медведчуків, Литвинів ...  це всього лиш масовка для продовження імітації бурхливої політичної боротьби в Україні, щоб якомога довше протримались при владі нювориші й закріпили своїх дітей й прикрили свої злодіяння. Вітя не створюй масовку лохотронщикам, не позор себе. БЮТ тільки здатна скинути ПРастів й покарати їх (а потім провести люстрацію) і обов'язок кожного патріота України допомогти їм в цьому, а не сприяти утримуванню ПРастів при владі як мінімум найближчі 3-8 років, а це означатиме скоріш за все довічно.

4. І Віталію учи програму своєї партії, качай мізки, бо організаторів в Україні при владі вагон, а розумних людей немає. Питання від журналіста що таке "Субвенції", "Субсидіарність" терміни власної програми партії слід знати, це не з "Геологічного словника" термін. В таких випадках краще вибачитись по чесному за недопрацювання, чим включати типовий політичний український мороз, не уподобляйся на старті політжиття тим кого ніби висміюєш.

http://klichko.org/ua/about/programma/mistseve-samovryaduvannya   -програма партії Удар

Питання: Чи вірите Ви в Кличка політика й його опозиційність ?


10%, 2 голоси

70%, 14 голосів

10%, 2 голоси

10%, 2 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Олігархи меценати чи злодії

Дивує коли люди (як правило з Донбасу, є така логіка там на жаль) стверджують що олігархи меценати і "как ето карашо,  памагают школам, сіратам, бездомним ...", дивує сильно така людська тупість й бажання бути лохом, розвестись на примітивній рекламній дезінформації. Та в житті олігарх б не був олігархом на пост-совковому просторі якби був таким турботливим й допомагав всім, система совкова й пост-совкові фільтри не передбачала наявність нормальних людей біля фінансових потоків. Нормальні люди повинні працювати, тільки людина без принципів здатна любими методами позбутись конкуренції й не бажаюча працювати як всі мала шанс дорватись до кормушки, подвійні стандарти совка, нищення патріотизму, особистостей, самосвідомості, призвело до приходу низів суспільства (по людських критеріях) до влади в Україні, підміні основних людських цінностей, але не про це зараз.

Так скільки ж УКРАЛИ МЕЦЕНАТИ у людей щоб стати меценатами, спробуємо порахувати, щоб думалка включилась. Прикидки зроблю для найбільш замеценачених жителів Донбасу, бо вони щось легко забувають своє козацьке минуле, але добре пам'ятають меценатську "вкусную калабасу".

1) На території Донбасу проживає 15% населення України, близько 7 мільйонів жителів, як свідчить Вікіпедія, з них працездатного населення менше половини по статистиці, приблизно 3 млн. людей працездатного віку.

2) Тільки офіційні статки найбагатших меценатів цього регіону також можна прикинути з рейтингу 200 найбагатших людей  http://ubr.ua/business-practice/ups-and-downs-in-business/200-samyh-bogatyh-ludei-ukrainy-2012-goda-127472   тож видатний український мусульманський меценат ахмед http://ubr.ua/uk/business-practice/ups-and-downs-in-business/palac-ahmetova-bukngemskii-vdpochiva-125753/img3/scroll0 офіційно потягне на 20 млрд.у.о. Так як список 200 найбагатших меценатів очолюють в основному Донбасці то звичайним усередненням капіталу всіх інших спокійно можна вважати що меценати відмеценатили у жителів донбасу (офіційно) не менше 60 млрд.у.о.

3) Звичайним поділом офіційно намеценачених коштів на кількість працездатного населення Донбасу отримаємо суму меценатства кожного працездатного жителя Донбасу меценатам олігархам:

60 млрд.у.о. / 3 млн.чоловік =  20 000 у.о. не отримав кожен працездатний житель Донбасу за останні п'ять років. Це означає, що кожна сім'я працездатних людей подарувала олігархам квартиру в центрі Донецька, або десятки хат в донбаських селах. От Вам і рівень життя, і європейські стандарти.

* Сподіваюсь сперечатись з такими заниженими розрахунками ніхто з адекватних людей не буде, тому що тут не враховано приховані статки олігархів які в два три рази більші від офіційних, не враховано шкоду від олігархів Українській економіці, нищення й варварську експлуатацію заводів і надр, зупинку розвитку України на десятки років, винищення 10 млн.українців..., я думаю цифри розрахунку були б на порядок вищі при врахуванні всієї шкоди Україні від таких меценатів.

** Українці прокидайтесь, ми єдині й непереможні, Україна найкраща країна в світі, тільки патріоти України зможуть забезпечити Вам та Україні розвиток і достойне життя, не бійтесь нема вже чого боятись.


80%, 20 голосів

0%, 0 голосів

12%, 3 голоси

8%, 2 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Тепер кожному стане в пригоді

http://gazeta.ua/articles/politics/429621/3#photos 

Відчую кожного, туалетний папір з язиком колишнього зека, теперішнього харанта, користуйтесь на здоров'я.

Бачачи цю здорову пику й могутній язик, усвідомлюєш він допоможе, з цим завданням він повинен справитись.

Цікаво на виборах будуть роздавати продукти й ці агітаційно-гарантійні рулони ознаки турботи колишнього зека про народ. Без таких переконливих фактів турботи про простих людей ПРній компанії буде важко переконати виборців.

   

Отож у випадку наявності в туалетах перед виборами цих агітаційних матеріалів Ви голосуватимете за гаранта ?


17%, 8 голосів

67%, 31 голос

15%, 7 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Жахливий замах на життя Путіна й честь Медвєдєва

СБУ подтверждает, что задержанные в Одессе террористы готовили теракт против Путина

http://www.rbc.ua/ukr/top/show/sbu-ne-nashla-novyh-dokazatelstv-pokusheniya-na-vladimira-12032012083500  

Как стало известно, помимо покушения на Владимира Путина, российские спецслужбы, за беспрецедентного содействия сотрудников службы безопасности Украины (СБУ) на Полинезийских островах, предотвратили ещё и планировавшиеся жителем Полинезийских островов покушение на изнасилование Дмитрия Медведева

http://korrespondent.net/ukraine/politics/1323386-sbu-podtverzhdaet-chto-zaderzhannye-v-odesse-terroristy-gotovili-terakt-protiv-putina

http://korrespondent.net/russia/1331533-sbu-obvinyaet-podozrevaemyh-v-pokushenii-na-putina-v-podgotovke-terakta


21%, 3 голоси

7%, 1 голос

64%, 9 голосів

7%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Вибори чи ПРастичні наперстки ?

Підкуп виборців перед виборами вже стартував

Під прикриттям благодійності триває прихований підкуп виборців 

Виборча кампанія де-факто вже почалася. "Поки опозиційні сили узгоджують своїх кандидатів і цей процес іде незлагоджено і кулуарно, кандидати від влади вже давно визначені і працюють на округах.", - констатував Сергій Бутенко. За інформацією керівників районних організацій на місцях під прикриттям благодійності активно триває прихований підкуп виборців. Особливого розмаху цей процес набув в Роменському, Недригайлівському та Липоводолинському районах. Особливо прикрим є той факт, що подібні дії відбуваються в тій частині області, населення якої традиційно віддає перевагу демократичним і патріотичним силам.

Подкуп избирателей уже начался, - Комитет избирателей Украины

Українці думаючі як ви вважаєте можливо виграти демократичним силам у наперсточників ПРастичних вибори ?

Чи будуть взагалі вибори як такі ?

Нарік Космос столицю Київ нагнув без зусиль, Допа й Гепа Харків, Кактусєв Одесу, як думаєте прасти не справляться з аналогічною задачею в регіонах ? Я добре пам'ятаю як по Києво-Святошинському округу в райраду був вибір 1. ПРасти 2. Бібібко 3. Противсіх (перемогли противсіхи як завжди) 

Чи є зараз опозиція в Україні реальна яка не підігрує ПРастам створюючи видимість опозиції й ковтаючи (схвалюючи) більшість ПРастичних законодавчих новацій ?


5%, 1 голос

95%, 21 голос

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Радянські джерела стверджують: УПА воювала проти гітлерівців

Радянські джерела переконують, що УПА таки воювала проти гітлерівців

У результаті боротьби УПА з німцями в Західній Україні виникали цілі повстанські партизанські краї, де гітлерівці боялися навіть з’являтися. Один із таких було створено в травні 1943 року, де повстанці проголосили Колківську республіку. Я свідомо не використовую націоналістичні джерела, а тільки звіти німецького СД і партизанських з’єд­нань. Думаю в неправдивості цих документів годі сумніватися. Ці дані можна отримати в Центральному архіві вищих органів влади та управління України, що на Солом’янській площі в Києві, та в Центральному державному архіві громадських об’єднань України (вул. Кутузова, 8). У першому, у фонді 4628, містяться німецькі документи, котрі проливають світло на цю проблему. У другому — потрібні дані знайдете у фонді 1, опис 22, де зберігаються звіти радянських партизанів перед Українським штабом партизанського руху (далі — УШПР). Невже радянські партизани “брешуть”? Отже, розпочнемо з партизанських звітів, адже партизанів як представників радянської влади лідерові КПУ Петру Симоненку, представникам Партії регіонів та їхнім прихильникам важче буде звинувачувати в брехні. Про бойові дії українських повстанців проти Вермахту в УШПР повідомляв 1 червня 1943 року штаб партизанських загонів Житомирської області: «20.5.43 року націоналісти напали на німецький гарнізон с. Чудель, що в 20 км на Південний Схід від Сарн, у результаті було вбито 30 німців». Командир Рівненського партизанського з’єднання №1 Василь Бегма у своєму черговому звіті писав: «26.6.43р. в с. Хараїмівка Деражнянського району німці вели бій з націоналістами. Убито 4 німці й 19 націоналістів. При виїзді з Хараїмівки націоналісти влаштували засідку та вбили 7 німців». Українсько-німецьке протистояння підтверджує у власному щоденнику відомий комісар Сумського партизанського з’єднання Семен Руднєв: «Наконец мы попали в район действия так называемых «бульбовцев», это одна разновидность украинских националистов, которые дерутся против немцев и партизан. Здесь же в этих районах находятся «бандеровцы», тоже националисты, которые дерутся против немцев, «бульбовцев» и партизан». У наступному записі від 24 червня 1943 року він ще раз наголошує на збройній боротьбі УПА з німцями: «За эти дни… нервы настолько напряжены, что я вторые сутки почти ничего не кушаю. Так как здесь такое политическое переплетение, что надо крепко думать, убить — это очень простая вещь… Националисты — наши враги, но они бьют немцев. Вот здесь и лавируй, и думай». Свідчення німецьких документів А ось що з цього приводу пишеться в німецьких документах. У звіті СД за 19 березня 1943 року йдеться: «У генеральному окрузі Волинь-Поділля націоналістично-українська… банда розвиває власну активність. Численні напади на територію східніше від шосе Рівне — Луцьк проводять переважно члени цієї банди». В липні 1943 року занепокоєність ситуацією з УПА висловив керівник генерального округу Волинь — Поділля Шене в записці на ім’я А.Розенберга: «На Волині немає жодної області не зараженої націоналістичними бандами. Особливо в західних областях — Любомль, Володимир-Волинський, Горохів, Дубно, Крем’янець — діяльність банд прийняла такі форми, що вже декілька тижнів можна говорити про збройне повстання». Шеф СД в Галичині телеграфував 22 квітня 1944 року керівникові СС Г.Мюллеру: «УПА виступає в регіоні як переконлива дестабілізуюча сила, вона має намір посилити цю діяльність надалі й намагається захопити всю українську молодь так званою «лісовою ідеєю»… Окремі групи, особливо в південній частині регіону, не бояться навіть нападати на підрозділи німецького». У свою чергу, керівник охоронної поліції і СД в Тернополі у звіті за 22 травня 1944 року писав: «10 травня 1944 р. УПА знищила обоз жандармського пост Бучача, коли він перебував у Річиці, округ Дрогобуж». Колківська республіка У результаті боротьби УПА з німцями в Західній Україні виникали цілі повстанські партизанські краї, де гітлерівці боялися навіть з’являтися. Один із таких було створено в травні 1943 року на територіях Колківського, Маневицького, Рожищенського, Ківерцівського районів, у його межах проголосили так звану Колківську республіку. Як відомо, вона проіснувала до жовтня 1943 року й була знищена саме німецькими військами. До речі, аналогічні утворення виникали на звільнених від окупантів землях радянськими партизанами. Командир 1-ї Української партизанської дивізії ім. Ковпака П.Вершигора, описуючи це явище, зазначав: «Усе Полісся, за винятком великих комунікацій Сарни — Ковель, Ковель — Брест і Сарни — Лунинець, було повністю вільне від німців, величезна територія від Сарн до Буга було поділена між УПА і з’єднаннями радянських партизанів, виштовхнутих з-за Горині… Західний берег р. Горинь, райони Стиндень, Степань, Домбровиця, район Колки — Рафалівка були в руках УПА, за ними до Стохода — радянські партизани, і від річки Стоход на Захід — повністю націоналістичні райони УПА, партизанами навіть не розвідані, — якась біла пляма на карті Полісся». «Суперсекретний» документ російських спецслужб Зовсім інша ситуація щодо співпраці УПА з Вермахтом. Справа в тому, що в архівах є безліч документів, котрі підтверджують наявність відповідних договорів, на них і спираються відповідні політичні сили. Однак вони свідчать про підписання з кінця 1943 року лише локальних домовленостей, на окремо взятих територіях, але не було загальної угоди між вищим керівництвом Рейху та ОУН (б), про що говорять комуністи й окремі представники партії регіонів, явно маніпулюючи даними.  До цього питання варто підходи не з позицій сьогодення, а тогочасної ситуації, яка склалася в західноукраїнських землях. Наступ Червоної Армії поставив українських повстанців перед необхідністю вести боротьбу на два фронти. Розуміючи її безперспективність, націоналісти шукають контактів із Вермахтом. І справа не в прихильності до нацистського режиму — командири окремих загонів УПА намагалися в такий спосіб убезпечити себе від повного розгрому радянськими військами, адже розуміли, що в недалекому майбутньому саме з цією силою доведеться вести боротьбу за незалежність, тому й прагли отримати від німців зброю, звільнити своїх бійців із в'язниць та захистити місцеве населення від свавілля німецьких солдатів. Відповідні угоди підписувалися на тих територіях, де повстанці не мали змоги вести боротьбу з переважаючими силами противника. У свою чергу, радянські партизани, що перебували в таких районах, робили суперечливі звіти щодо діяльності УПА.  Наприклад, у змісті одного з договорів, укладеного з німецьким керівництвом Володимирського округу 5 грудня 1943 року, ішлося про те, що нацисти зобов'язуються не нападати на українські села з боку залізничних доріг (окупанти проводили каральні акції як відплату за диверсії червоних партизан на залізниці. — Авт.), відпускати полонених, відмовитися від практики переслідування сімей повстанців, вести спільні військові дії проти радянських партизан. У свою чергу, українці, мали проводити диверсійну та розвідувальну роботу в тилу радянських військ. З такою ж метою використовував УПА в районах Постойно, Кременець, Верба, Кохін, Бережанце, Подкамень, Деражне керівник відділу розвідки бойової групи «Прюцман» штурбанфюрер СС Шмітц. Варто визнати, що була спроба підписати загальну угоду щодо спільних дій. Такі переговори велися з січня 1944 року, проте безрезультатно. Обидві сторони зрозуміли, що не в змозі виконати вимог один одного. Упівці — не нападати на німецькі частини, не вести пропагандистську роботу серед поліції та солдат дивізії СС «Галичина», припинити терор проти польського населення. Німці — не проводити продуктові та каральні операції, не відправляти українців на роботи до Німеччини. Уже в ході цих перемовин нацисти дійшли висновку, що українські повстанці їх використовують. «Незважаючи на те, що контакти з Герасимівським (уповноважений для проведення переговорів зі сторони ОУН(б). — Авт.) і командирами УПА більш низького рангу підтримуються доволі довго, видається, що всі ці старання охоронної поліції залишаються безрезультатними, — писалося в одному зі звітів СД. — Хоча Герасимівський запевняє, що будуть негайно віддані накази про заборону завдання збитків німецьким інтересам… За діями загонів УПА в регіоні Галичина не помітно, що вони отримали від свого керівництва накази, що виходять із домовленостей… І надалі… українська сторона знищує німецьких поліційних чинів… Дезертири й перебіжчики з дивізії СС «Галичина» приймаються в загони, посилюється терор української сторони проти польських населених пунктів. Ці факти підтверджують припущення, що для бандерівської групи неважливо дотримуватися вимог німецької сторони та зміцнення співпраці. Поставши перед необхідністю боротьби на два фронти, вона, використовуючи тактику затримок та обіцянок, намагається опертися на німецьку сторону й дочекатися, доки остаточно проясниться військова ситуація». До речі, саме цей документ наводять противники УПА, говорячи про підписання договору як про доконаний факт. А російські спецслужби, після того як у СБУ почали розсекречувати документи тих часів, навіть вивісили його на своєму сайті, «відкопавши» його у своїх фондах, і піднесли як суперсекретний. Звідки ж їм знати, що в Україні кожен дослідник може безперешкодно ознайомитися з його змістом у Центральному архіві вищих органів влади. Німецькі документи доводять, що для окупантів ці переговори були вигідні з декількох причин: по-перше, зменшувалися напади українців на тилові продуктові склади; по-друге, з’являлася можливість у ймовірному збройному конфлікті з поляками отримати в особі повстанців якщо не союзників, то принаймні помічників для забезпечення порядку в тилу; по-третє, давали можливість отримати розвіддані про ворогів Вермахту від УПА, що полегшувало роботу німецьких спецслужб; по-четверте, зустрічі з представниками різних течій українського націоналістичного руху сприяли поглибленню розколу в ОУН; по-п’яте, знайомство з ватажками повстанської армії давало змогу її контролювати, а в майбутньому, за необхідності, ліквідувати. Співпраця УПА і партизанів Варто зазначити, що аналогічні угоди в 1943 році підрозділи УПА укладали з радянськими партизанськими з’єднаннями. Щоправда, умови в них відрізнялися: як правило, партизани прохали повстанців пропустити їх через свою територію, націоналісти — не розповсюджувати більшовицьку пропаганду. Нерідко і ті, й інші відзначали, що роблять спільну справу — б’ють гітлерівців. Коли партизани тільки з’явилися в західноукраїнських землях, то воліли не конфліктувати з націоналістами через слабкість своїх позицій у регіоні, відсутність підтримки населення та утримування повстанцями кращих вогневих рубежів, що могло призвести до непотрібних втрат серед особового складу. Причому підписання угоди про ненапад у одній області не убезпечувало від бойових дій в іншій. Деталі одного з таких договорів описав у своєму щоденнику вже згадуваний Руднєв: «Нам сегодня предстоит задача форсировать Горынь, переправ нет, за исключением Яновой Долины, но там немецкий гарнизон… Решили делать наплавной мост через Горынь между селами Крчин — Здвиждже, но националисты, человек 500, заняли Здвиждже и заявили, что переправу строить не дадут. Ковпак решил раз так, то дать бой и смести это село, чему я решительно воспротивился; это просто не требуется большого ума, но жертвы с одной и другой стороны, жертвы мирного населения, детей и женщин. Я решил пойти на дипломатические переговоры… Договорились не трогать друг друга. Наша бескровная дипломатическая победа является блестящим маневром… Оказывается, здесь надо быть не только хорошо грамотным в военном и политическом отношении, но и применять «дипломатию». Бойцы смеются, что придется писать 3-й том дипломатии» (напередодні війни було написано тільки два томи. — Авт.). Аналогічний договір уклали «народні месники» Григорія Балицького. Під час переговорів з повстанцями під командуванням Карпенка в листі до нього вони писали: «Шановний Карпенку! Одержавши Вашого листа, повідомляємо Вас і Ваших друзів у тім, що ми загін Червоних Українських партизан: наше головне завдання, як нам відомо, і Ваше, вести боротьбу з німецькими загарбниками. А тому зрозумійте Ви, що ми не ведемо боротьби проти Вас і мирного населення, а навпаки разом з Вами воліємо знищувати спільного ворога — німця». Після підписання договору партизани Балицького безперешкодно пройшли необхідною їм територією. Утім, партизанські ватажки не завжди притримувалися визначеної тактики. Невдоволення з цього приводу висловлював в своєму звіті секретар Рівненського підпільного обкому Василь Бегма: «Отдельные командиры партизанских отрядов стали на путь переговоров с полевыми командирами УПА и даже заключали с ними договоры о нейтралитете». Балицький у своєму щоденнику за 1 серпня 1943 року з цього приводу зробив ще більш гнівний запис: «Вечером приехал полковник Медведев со своей свитой. Поставил мне несколько вопросов, обвиняя меня в том, что я беспощадно бью националистическую сволочь. Я ему ответил, дипломатически: «Пошел ты к х-м, ты можешь вести дипломатические переговоры с этой сволочью, но я буду вести разъяснительную работу из автоматов и пулеметов». І це незважаючи на те, що його з’єднання також підписувало мирні домовленості. З наближенням до регіону Радянської армії дипломатія партизан змінилася, вони відмовилися від підписання будь-яких домовленостей і розпочали активні воєнні дії проти УПА, чим, власне, і підштовхнули упівців до пошуку союзника в особі німецького Вермахту. Неабияку роль у цьому відіграв і той факт, що радянська влада засуджувала й не сприймала дії українських націоналістів, спрямовані на відновлення української державності. …Як бачимо, у той час договори про неведення військових дій з УПА укладали не тільки німці, а й радянські партизани. Причому кожен із партизанських загонів чи німецьких військових гарнізонів переслідував власні цілі — у конкретний момент і в окремо взятому регіоні. Тому говорити в такій ситуації про співпрацю УПА з Вермахтом одночасно на всій території Західної України, на нашу думку, є абсурдним і некоректним. Мову можна вести про підписання локальних домовленостей, при цьому не варто забувати, що аналогічні угоди укладалися між українськими повстанцями й радянськими партизанами. Володимир Гінда, історик

Народний оглядач


100%, 31 голос

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.