Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.
Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Сутність московськоґо звіра

Безіменні творці цієї пропагандистської листівки по-своєму влучно визначили справжню суть комуністичної змови проти людства.
Реакція - або комент стосовно малюнку яскраво характеризує походження коментатора:
КПСС, КГБ, політично,етнічно ,національно дезорієнтована особа...Патріот України або нащадок НКВД-шників, стукачів та червоних начальничків, яких совдеп щедро завіз в усі міста і села України ,звільнивши для них місце власне від українців - виморивши голодом, розстрілявши та виславши на Сибір.
А ось - дивізія зброї СС"Галичина"
(Waffen SS - загальновійськові частини Вермахту,
які брали участь лише у фронтових операціях)

МА "Арт-Вертеп" представляє

Уже добігає кінця перший місяць літа, але культурні події нескінченні по всій Україні!

МА «Арт-Вертеп» представляє:

Радимо відвідати: 29 травня – 29 червня, м.

Дніпропетровськ – Виставка художньої фотографії Яни Архангельської «Настрої» 4-25 червня, м. Львів – Програма роботи «Jazz Club. Lviv» 12 червня – 10 липня, м. Дніпропетровськ – Виставка картин Ксікевич Ірини «Тіні забутих предків» 18-27 червня, Донецьк, Дніпропетровськ, Одеса, Київ, Черкаси - Клубний тур вокального інді-лаунж проекту «HVOYA» 26 червня, м. Дніпропетровськ – Sunsay 26 червня, м. Дніпропетровськ – ГражданинЪ Топинамбур в Dream Box Club 25 червня, м. Чернігів – Вечірка-презентація першої книжки Фоззі (ТНМК) «Ели воду из-под крана» в Чернігові 28 червня, м. Черкаси – Фестиваль «Трипільські зорі-2009» 28 червня, м. Львів – «Кабінетна» зустріч із СЕРГІЄМ ЖАДАНОМ 27 червня, м. Київ – Країна Мрій - 2009 27 червня, м. Дніпропетровськ – Зажигательный Квартирник на открытом воздухе 28 червня, м. Полтава – Фестиваль PanKe Shava LIVE AID 28 червня, м. Одеса – Танцевальный спектакль «Ничего личного» 29 червня, м. Львів – Фестиваль Старе Місто-2009: Gogol Bordello (Нью-Йорк), СПЛИН (Россия), Korpiklaani (Фінляндія), Воплі Відоплясова (Україна), Madheads XL (Україна), Гайдамаки (Україна) 3 липня, м. Львів – Фестиваль «Триб’ют» 4-5 липня, м. Київ – Другий міжнародний еко-культурний фестиваль «Трипільське коло 2009. Земля»! 5, 16, 23 липня, м. Львів – Криза: смішна трагедія на 2 дії 10-12 липня, Львівська обл.. – Фестиваль «Fort.missia» 12-18 липня, Вінницька обл.. – Міжнародний фестиваль «АртПоле»-2009 31 липня-2 серпня – Svirzh World Music Festival 2009 5-8 листопада – «Драбина — 2009» стартує!

Інші події: 2-26 червня, м. Харків – «Маестро і учень» - Віктор Гонтаров та

Олександр Сердюк 21 червня – 5 липня, м. Львів – Міжнародний літній музичний фестиваль «Імпровізація» 27 червня, м. Київ – Література етнічних спільнот України

3 липня, м.

Хмельницький – ТЕРНОПІЛЬСЬКА ПРИСУТНІСТЬ

12 липня, м.

Одеса – Андерграундні короткометражки від одеських авторів

Якщо ви хочете відписатися від розсилки натисніть на цей лінк: http://artvertep.com/users/petra/info

У Полтаві заборонили зовнішню рекламу з зображенням Мазепи



Вчора Полтавська обласна організація ВО «Свобода» розпочала у Полтаві розміщення на бігбордах зображення Івана Мазепи з гаслом «Мазепа переміг! Українська Держава є!». Реакція полтавської влади була миттєвою – відбулося позачергове засідання міськвиконкому, на якому керівникам рекламних агентств заборонили розміщувати подібну рекламу. За словами в.о. голови Полтавської обласної організації ВО «Свобода» Олега Головченка, ця ситуація не є дивною. «Українські патріотичні гасла шкодять проросійському іміджу, який, готуючись до так званого «відзначення» Полтавської битви, старанно формують Полтавська міська рада та міський голова Андрій Матковський», - зазначив Олег Головченко.

Він пожартував, що таким чином незабаром дійде до того, що заборонять 10-гривневі купюри, на яких також зображений Мазепа.

В свою чергу, сьогодні Полтавський міський голова Андрій Матковський звернувся до всіх полтавців, зокрема, до керівників та членів політичних партій, громадських об’єднань - не піддаватися на провокації та «не допустити розбрату і протистояння». Згідно зі зверненням, Полтавська битва змінила політичну мапу Європи, долю багатьох країн і народів і історики і політики не в усьому сходяться щодо її оцінок. «Історію не можна використовувати для розпалювання розбрату і протистояння, історія повинна бути закликом до взаєморозуміння і примирення». За його словами, мерія робить все, щоб у ході підготовки та проведення міських заходів продемонструвати європейський підхід до складних сторінок історії, цивілізоване ставлення до вшанування пам'яті загиблих у Північній війні.

«Ніхто із тисяч зарубіжних гостей, які прибудуть до нашого міста, не повинен бути ображеним чи відчути дискомфорт. Адже Полтава має запам'ятатися їм, як центр туризму, місто високої культури і духовності» - сказано у зверненні.

За даними мерії, активісти націоналістичного спрямування за підтримки керівників ОДА та деяких народних депутатів хочуть «спровокувати другу Полтавську битву». "Це треба розцінювати, як неповагу до історії, до полтавців та наших гостей. Схаменіться!" – зазначив мер.

Джерело: ІА "Новини Полтавщини".

Міський голова Полтави не хоче другої Полтавської битви

Звернення Полтавського міського голови Андрія Матковського до керівників та членів політичних партій, громадських об’єднань, до усіх полтавців!

Наближається історична дата – 300-річчя полтавської битви, яка змінила політичну мапу Європи, долю багатьох країн і народів.

Історики і політики не в усьому сходяться щодо її оцінок. Але в контексті цінностей нової Європи ми усвідомлюємо одне: історію не можна використовувати для розпалювання розбрату і протистояння, історія повинна бути закликом до взаєморозуміння і примирення.

Міська рада і я особисто зробили все можливе, щоб у ході підготовки та проведення міських заходів продемонструвати європейський підхід до складних сторінок історії, цивілізоване ставлення до вшанування пам'яті загиблих у Північній війні.

Ніхто із тисяч зарубіжних гостей, які прибудуть до нашого міста, не повинен бути ображеним чи відчути дискомфорт. Адже Полтава має запам'ятатися їм, як центр туризму, місто високої культури і духовності.

Саме тому свого часу депутати міської ради звернулися до політиків в дні відзначення утриматись від будь-яких політичних акцій і демаршів.

Однак, група активістів націоналістичного спрямування за підтримки керівників ОДА та деяких народних депутатів хочуть вчинити дії, які в нинішніх умовах можуть мати непередбачувані наслідки і спровокувати другу Полтавську битву. Вважаю, що це треба розцінювати, як неповагу до історії, до полтавців та наших гостей. Схаменіться!

Триста років тому під Полтавою говорила зброя, сьогодні має сказати своє слово мудрість, мистецтво і спорт, які об'єднують народи.

Тож закликаю всіх не допустити розбрату і протистояння. В новій Європі Полтава має стати символом миру і об'єднання!

Джерело: http://www.rada-poltava.gov.ua/news/2009/6/23/56030645/

Для тих, хто ненавидить ОУН-УПА і Степана Бандеру

Історичний факт:

З початком окупації України нацистськими військами один із загонів опору очолив молодший брат Степана — Богдан. Він загинув у 1942 чи 1943 році.

5 липня 1941 у Кракові Степан Бандера був заарештований. За ним до Берліна поїхала дружина Ярослава з тримісячною донькою Наталкою, щоб перебувати близько до чоловіка. Бандеру утримували спочатку у в'язниці, потім — у концтаборі Заксенгаузен, де він перебував до 1944 року. Братів Олександра (доктора політекономії) та Василя (випускника факультету філософії Львівського університету) у 1942 році вбили у концтаборі Аушвіц (Освєнцім).

Андрія Михайловича Бандеру — батька Степана, було вбито радянською владою. Сестер Оксану та Марту-Марію у 1941 р. було заарештовано і заслано до Сибіру (Красноярський край). Керівництво СРСР десятиліттями не дозволяло їм повернутися до України — Марта-Марія Бандера померла на чужині у 1982 році, а літня Оксана Бандера повернулася на Батьківщину лише у 1989 році після майже 50 років життя у Сибіру. Вона упокоїлась у мирі 24 грудня 2008 року.

Ще одна сестра — Володимира — перебувала у радянських виправно-трудових таборах від 1946 до 1956 року.

Що ви скажете з цього приводу?

Герої України - Петлюра С.В.

Симон Васильович Петлюра (10(22) травня 1879, Полтава — 25 травня 1926, Париж) — державний і політичний діяч, публіцист, літературний і театральний критик, організатор українських збройних сил. Головний отаман військ УНР (з листопада 1918 р.), голова Директорії УНР (13 лютого 1919 р. — 10 листопада 1920 р.).



Петлюра був одним із провідних діячів української національно-демократичної революції. У січні-лютому 1918 р. сформував Гайдамацький Кіш Слобідської України і взяв активну участь у придушенні більшовицького повстання в Києві. В період Гетьманату очолював Київське губерніальне земство і Всеукраїнський союз земств, організовав упорядкування могили Т.Шевченка і Чернечої гори у Каневі. За антигетьманський маніфест Всеукраїнського союзу земств у липні був заарештований. Під час повстання проти гетьманського режиму у листопаді 1918 р. звільнений із в'язниці і обраний до складу Директорії УНР. З листопада 1918 р. — Головний Отаман Армії Української Народної Республіки. На чолі об'єднаних українських збройних сил 30 серпня 1919 р. здобув Київ. 5 грудня 1919 р. виїхав у Варшаву для організації воєнно-політичного союзу із Польщею проти більшовицької Росії. За його ініціативою український і польський уряди підписали у квітні 1920 р. Варшавський договір. З листопада 1920 р. керував роботою екзильного уряду УНР у Польщі. 31 грудня 1923 р. виїхав до Австрії, а згодом — Угорщини, Швейцарії. У жовтні 1924 р. оселився в Парижі, де організував видання тижневика «Тризуб» і продовжував виконувати обов'язки голови Директорії УНР і Головного Отамана УНР.



Стосовно звинувачень Петлюри в єврейських погромах в Україні, треба зазначити, що, будучи Головним Отаманом військ та головою Директорії УНР, Петлюра всіляко протидіяв погромам — їх чинили переважно банди під проводом отаманів і так званих «батьків» і деморалізовані частини більшовицьких військ. В УНР було засновано Міністерство єврейських справ, неодноразово ухвалювалися документи, які повинні були перешкодити розпалюванню міжнаціональної ворожнечі. Логічно, що законна влада намагалася навести лад на своїй території (1919 року було видано закон, який поновлював смертну кару — були організовані військово-польові суди), а більшовицькі вожді й агітатори провокували безлад і різанину, аби потім прийти в образі «месії».



Вбитий 25 травня 1926 р. анархістом С.-Ш. Шварцбардом, вважають, що він був агентом НКВС. Тепер є досить доказів того, що у Паризького процесу були свої "драматурги" з ОГПУ СРСР та ГПУ УСРР, які значною мірою доклали рук, щоб він засудив "петлюрівський рух" і виправдав С. Шварцбарда. Існує, так звана, Масонська Теорія про те, що Петлюра був вбитий, завдяки діяльності парижської масонської ложі, тому що погляди масонів на незалежну Україну суперечили ідеям Петлюри.



У центрі Києва планується встановити пам'ятник Симонові Петлюре. Він стоятиме на перетині Володимирської вулиці і бульвару Тараса Шевченка.


70%, 32 голоси

30%, 14 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Україна має таланти

Прекрасне шоу, прекрасний фінал. Дещо є в нашому відео на i.ua   (роботу виклала mari_nik , потрапити до неї у відео - http://video.i.ua/user/1597809/23526/ )

Спільнота патріотів України закликає голосувати за"Асканію-Нову"



За час голосування у другому турі українська "Асканія" піднялася із 46-ї на 14 позицію. Заповідник може стати одним із всесвітніх чудес природи

До завершення інтернет-голосування у другому етапі Всесвітнього конкурсу "New 7 wonders of Nature", який визначить сім природних чудес світу, залишилося 20 днів. Українському учасникові - біосферному заповіднику "Асканія-Нова" - залишилося усього дві сходинки для виходу до фіналу.

Далі - на сайті http://upu.org.ua/

Свято Купайла


21-22 червня - найкоротша ніч і найдовший день в році.

Сонце в цей період набуває найбільшої сили, тому й називається Семиярилом (Купайлом) - Бог літнього Солнцеворота, шлюбних пар.
 


Це свято шлюбу Богині Лелі (Дани)

 

 


і Бога Сонця-Семиярила (Купайла)



  Це Свято свято Води й Вогню (Сонця).

Саме таке гармонійне поєднання жіночої і чоловічої стихій дає Землі вро
жай, тому зелень на ці свята має найбільшу силу. Тому й шукають цвіт папороті саме в цю ніч молоді пари - на щастя й кращу долю подружнього життя. Цю квітку для них запалює Перун.

Купйло освячує зрілість всього сущого, а серця молодих пар скріплює любов*ю.

В цей період збираються лікарські трави, а купальська роса вважається цілющою і життєдайною.

В цьому році Свято припадає на вихідні - на неділю (21),  тож будьте більше на природі, спілкуйтеся з усім Живим, набирайтеся сили у Землі, Сонця й Води! Та  не забудьте подякувати їм за ту РАдість, що вони нам дають.

Будьте Здорові!

Любові й Гармонії!




(за Галиною Лозко "Українське народознавство" та
з сайту Родове Вогнище Рідної Православної Віри)

Питання до патріотів України

Я звертаюсь до тих людей які люблять свою батьківщину, свою мову, свою Україну. Всім нам завжди чогось не вистачає, когось не влаштовують умови праці, в когось маленька зарплата, а хтось взагалі не може знайти роботу чи придбати житло. Всі ми кажемо що за кордоном живетться краще. Так от в мене виникло питання; якби вам в Росії (ну наприклад в центрі Москви) запропонували хорошу роботу, досить пристойну зарплату і подарували трикімнатну квартиру в новобудові. Ви б погодились на такі умови і переїхали в Росію?

Я сам дового думав над цим питанням і зрозумів що якби мені випала така нагода, я б нею скористався, незважаючи на те що я не люблю росію. Тому що людина завжди тягнеця туди, де їй добре.


44%, 75 голосів

56%, 95 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.