Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Посада Прем'єр-міністра в Україні не потрібна?

США обходиться без посади Прем'єр-міністра. Уряд формує Президент. Відповідальність за діяльність Уряду несе Президент. Зберігається вертикаль влади.

Тож, чи підтримуєте ви думку, що посада Прем'єр-міністра в Україні не потрібна? Відповідь на це запитання дайте проголосувавши на головній сторінці мого блогу: http://tarastokar.blogspot.com/

Друже Шелест, З Днем народження!!!!!!!!!!!

  • 03.09.09, 09:17
Сьогодні у Друга Шелеста (він же Друг Хмара) День народження!!!!!!!

Я Вітаю його із цим знаменним Днем!!!!!!!!

Та от, налаштувавшись на симпатичну листівочку і написавши кілька вітальних слів своєму другові, я  опинилась на межі сильного здивування - система i.ua викинула мені мальнькими буковками таке: користувача з таким ніком Друг Шелест у ній не існує.....

Як виявилося, він самоліквідувався, так що прошу у адміністрації i.ua вибачення за те, що я її несправедливо підозрбвала в упередженому ставленні до Друга Шелеста.


Єврейська община закликає Яценюка заявити, що він - єврей

Обращение еврейской общины к Арсению Петровичу Яценюку

«Если человек предан Богу, тогда он воистину жив»
Рабби Исраэль Баал Шем Тов


Мы - представители еврейской общины Украины искренне поддерживаем инициативу Арсения Петровича Яценюка баллотироваться на предстоящих выборах Президента Украины.

Наша нация пережила нелегкие испытания, мы гордимся многими соплеменниками, имена которых знает весь мир.

Как нам известно, Вы принадлежите к знаменитейшему еврейскому роду Бакаи, который официально признан Израилем. Ведь по родословной, в случае смешанных браков, евреем считается только тот, у которого мама еврейка. Ваша мама – Мария Григорьевна Бакаи (в девичестве) относится к древнейшему еврейскому роду Бакаи. Ваш глубоко уважаемых среди всех евреев предок – раввин Бакаи – самый известный сочинитель Талмуда, многотомного свода правовых и религиозно-этических положений иудаизма.

К тому же Ваша жена Терезия также принадлежит к нашей нации и исходит из древнейшего еврейского рода Гур.

Общеизвестно, что евреи неоднократно подвергались гонениям и унижениям. Жестокое подтверждение – миллионы жертв и трагедий. То время оставило глубокую незаживаемую рану в нашей памяти. Однако сегодня другое время, и мы можем открыто, не боясь сказать: «Да, мы евреи». Поэтому мы призываем Вас отойти от негативных стереотипов и взглянуть на исторические ценности нашей нации. Много лет пропаганда пыталась дискредитировать еврейскую нацию. Вы же, Арсений Петрович, политик нового времени, нового поколения. Вы не должны стыдится или утаивать свою национальность. Сегодня еврейский народ имеет национальную независимость.

В Украине находится одна из крупнейших еврейских общин. Мы поддерживаем друг друга. Мы благодарны Вам за то, что Вы высказали слова поддержки и обещания защиты нам, и надеемся, что в дальнейшем мы увидим, что на Украине будут ликвидированы любые предпосылки для зарождения антисемитских проявлений и юдофобства.

Все евреи готовы поддержать Вас, Арсений Петрович, как будущего кандидата в Президенты Украины, как опору нашей веры в спокойную Украину. Вы не должны чураться еврейства и, наконец, официально заявить, что Вы еврей и гордитесь этим.

http://www.4post.com.ua/politics/141236.html

Київським першокласникам роздають щоденники з фото Тимошенко

У БЮТ запевняють: це – не агітація

У деяких школах Києва першокласникам вже роздали щоденники, на обкладинці яких красується... Юлія Тимошенко з тигром — тією самою ТігрЮлею, яку їй подарували. Батьки вважають це агітацією, яка в школах заборонена, але в БЮТ запевняють, що це не так. «Це разова акція. Але це не реклама блоку, а просто красива картинка», — запевняє депутат від БЮТ в Київраді і секретар комісії з освіти Олексій Давиденко.

Робить подарунки першокласникам і мер, пише газета “Сєгодня”. 1 вересня малюкам роздадуть пакети, в яких буде щоденник, альбом для малювання, шість зошитів, ручки, фломастери, олівці, а також книжка «Ми — кияни» з віршами про місто. Як розказали в Київраді, на зошитах немає фото Леоніда Черновецкого, лише до книги буде передмова від мера про столицю України.

УНІАН.

СЬОГОДНІ: Відкриття Донбас Арени на телеканалі Україна

Сьогодні, 29 серпня, о 21:00 на телеканалі "Україна" на Вас чекає Гранд-шоу! Урочисте відкриття "Донбас Арени" – унікального "п'ятизіркового" стадіону.

Головна "зірка" церемонії – неперевершена Бейонсе! Відома американська співачка вперше приїде до України. Її концерти очолюють рейтинги найуспішніших шоу цього року.

Під час грандіозного свята глядачі стануть свідками не лише небувалих хореографічних постановок і світлового шоу, але й почують відомі світові хіти у виконанні зіркових гостей Церемонії.

Джерело: сайт ТРК "Україна".

Нашим новим партнером став сайт "Український Погляд"



Днями новим партнером сайту Спільноти патріотів України "Україна понад усе!" став сайт Української Інформаційної Служби "Український Погляд": http://www.ukrpohliad.org/

Рекомендую українським патріотам ставати його постійними відвідувачами.
bravo

Гасло «Росія для росіян!» не визнане націоналістичним

Гасла «Росія для росіян!» і «Вбивай хача!» не є націоналістичними. Як повідомляє «Эхо Москвы», такого висновку дійшла психолого-лінгвістична експертиза, проведена на замовлення Слідчого комітету при прокуратурі Російської Федерації.

Судова експертиза проводилася в рамках розслідування справи про побиття петербурзького школяра Тагіра КЕРІМОВА. На учня 9-го класу Т.КЕРІМОВА 14 лютого цього року напали більше 20 молодиків, які били його, викрикуючи «Россия для русских» та «Убивай хача, мочи хача». Школяр впав в кому, але вижив.

Правоохоронні органи, тим часом, порушили кримінальну справу і заарештували п`ятеро чоловік, в рамках якого і була проведена психолого-лінгвістична експертиза.

Експерт Центру судових експертиз Північно-західного округу Олена КІРЮХИНА дійшла висновку, що фрази «Крысам – крысячья смерть!» і «Россия для русских» в контексті справи не спрямовані на розпалювання міжнаціональної ворожнечі. А заклики «убивать хачей» можуть уживатися «іронічно, не серйозно».

На думку адвоката постраждалого Дмитра ДІНЗЕ, якщо не буде призначена повторна експертиза, то підозрювані уникнуть відповідальності.

Після оприлюднення скандального висновку відділ з розслідування особливо важливих справ Слідчого управління СКП РФ по Петербургу знову взяв у провадження кримінальну справу за фактом побиття Тагіра Керімова, повідомляє Газета.ру з посиланням на офіційний сайт відомства. Як повідомляє пітерський СКП, «впродовж розслідування будуть проведені заходи, спрямовані на встановлення всіх обставин події, зокрема мотивів злочину, для чого буде ще раз проведена комплексна соціогуманітарна експертиза». Як наголошується в повідомленні слідчого управління, справу взято під особливий контроль керівництвом слідчого управління.

http://www.unian.net/ukr/news/news-333400.html

Загадки Софії Київської

Цікавий матеріал з історії Софії Київської - за посиланням:

http://www.namaste.org.ua/news.php?id=1665

 

Президентські вибори 2010 р. Позиція ОУН (р). Текст документу

Організація Українських Націоналістів (революційна) (надалі ОУН(р)) вважає, що вихід із важкої політичної та соціально-економічної кризи, в якій опинилася Українська держава, лежить тільки в опорі на власні сили народу та в реалізації суверенного права народу визначати політичний та соціально-економічний устрій держави. ОУН(р) вважає, що найважливішою умовою процвітання української нації є свобода людини, яка складається з політичної, економічної та інших невід’ємних і набутих прав і свобод.

Ефективність виконавчої влади може бути досягнута шляхом персоналізації відповідальності та усунення дуалізму у виконавчій владі, а це можливо лише за умови, коли Президент України особисто очолить Уряд і формуватиме його персональний склад. Початковим етапом в розв’язанні проблем державобудівництва вважаємо вироблення основних критеріїв щодо персональних характеристик особи, яка буде достойно претендувати на головну посаду в країні. Такі критерії, на наше переконання, слугуватимуть прямими вимогами українського виборця до першої особи держави.

Безперечно, набір таких характеристик не може бути догмою. Більше того, він однозначно мусить опиратися на українські політичні реалії, а вони є далекими від оптимістичності чи стабільності. Водночас, поряд з шкалою цінностей, яка вибудувана в організованому націоналістичному русі, необхідно враховувати і запити всього суспільства, які в багатьох ракурсах не є однорідними.

Ці характеристики є, до певної міри, алгоритмом, по якому пройде тільки той, хто справді може осилити і очолити місію національного відродження.

Характеристики - вимоги

1. Християнин
Тисячолітня історія християнської України диктує саме таку пріоритетну вимогу. Мова йде не про візуально-обрядові фактори, а про глибоку духовну конституцію особи, про активне сповідування вчення Христа.

Ця позиція вбирає в себе такі засадничі поняття як справедливість, чесність, жертовність. Саме вона є ключовою до подолання в країні проблеми корупції, відродження моралі, виховання молоді.


2. Українець
Президент України повинен бути УКРАЇНЦЕМ. Кровно, світоглядово, ментально. Не «маленьким», не «великим», - всі ці слововправляння лише шкодять загальній справі.

Дана позиція повинна вбирати в себе культивування національної гордості, подолання комплексу меншовартості в суспільстві. Для цього необхідно залучати механізми прямого впливу, якими оперує влада.


3. Державник
Це поняття вбирає в себе послідовне відстоювання національних інтересів як у внутрішній, так і у зовнішній політиці, розуміння ПРИЗНАЧЕННЯ держави. Уся потуга владних ресурсів має направлятись на укріплення авторитету держави і серед її мешканців, і серед міжнародної спільноти. Більше того, в цьому контексті повинні розгортатися програми державного протекціонізму на різних ділянках суспільно-політичного, соціально-економічного та духовно-культурного життя.

Президент є об’єднуючим символом нації. В жодному випадку партійні, групові чи особисті інтереси не повинні переважити національних!

4. Лідер
Мова йде про підвалини мудрого, шляхетного і мужнього професійного управління державою, впорядкування системи влади, розуміння чіткого розподілу функцій різних гілок влади, ефективний державний менеджмент. Вертикаль влади повинна формуватись на засадах професійного відбору, а не задоволення політично-партійних апетитів. Управлінські рішення мають носити принциповий, прагматичний характер. Повинна бути повернута пряма відповідальність конкретних осіб за ситуацію в різних галузях розвитку держави та персональна відповідальність першої особи за загальний стан речей. Важливою рисою Президента має бути здатність формувати команду однодумців і, як її лідер, володіти високою відповідальністю перед соратниками та вимагати такої ж від них.

Саме такі орієнтири, будучи глобальним виразником українських інтересів, висуває Організація Українських Націоналістів(р) перед майбутнім Українським Президентом та його наступниками. Зрештою, такі характеристики-вимоги мають стояти перед усіма представниками як центральної, так і місцевої влади. Дотримання таких вимог – єдиний переможний шлях до утвердження Української Самостійної Соборної Держави!

Ми очікуємо від майбутнього Президента України, що він:

o Збереже суверенітет народу та цілісність держави від будь-яких зазіхань.
o Зможе подолати хаос і корупцію в системі влади.
o Виступить як гарант свободи й гідності українця у своїй державі.
o Розвиватиме національну армію для оборони території й громадян.
o Дбатиме про справедливий правопорядок і незалежне судочинство.
o Забезпечить Україні рівноправне і конкурентне місце у світі.
o Консолідує українську націю.
o Створить умови для розвитку національної економіки й капіталу згідно концепції економічного націоналізму.
o Виступатиме за визнання національно-визвольної боротьби на державному рівні.
o Дбатиме про відродження мови, культури та національної пам’яті нації.
o Забезпечить євроатлантичний вибір України, сприятиме входженню України до системи колективної безпеки.
o Створить умови для утвердження реальної помісності єдиної УПЦ й
об’єднання всіх Українських Церков Володимирового хрещення.

Вибираймо Президентом України українця!

Провід Організації Українських Націоналістів (революційної)

Запозичено з сайту "Майдан".