Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Анімований Тризуб. Респект DrEgor(у)!!!



Якщо Вам сподобалося, то проголосуйте за цю анімашку тут: http://photo.i.ua/channel/163/2972748/

Москва може вторгнутись у Крим, щойно накопичить сили?

Москва не виключає вторгнення до Криму у майбутньому під приводом захисту російських інтересів, вважає російський військовий експерт Павло Фельґенґауер.

Таку думку він висловив в аналізі для американського аналітичного фонду "Джеймстаун", аналізуючи останні дії Кремля, повідомляє Радіо "Свобода".

За оцінкою Фельґенґауера, українські збройні сили не ефективні, але поки що і російське військо не готове до так званої "визвольної кампанії" в густонаселених районах України.

Перед тим як Росія зможе здійснити українську місію, їй, на думку російського оглядача, потрібно щонайменше 3 роки радикальної модернізації війська і певне переозброєння.

Тепер на обрії Фельґенґауер бачить нову газову війну із Києвом, а військова загроза поки що на задньому плані.

Водночас, інший військовий експерт із фонду "Джеймстаун" Роджер Макдермотт відзначає, що після російсько-грузинської війни у серпні минулого року Росія розпочала масштабні зміни у своїй армії, плануючи реформувати військо до 2020 року

Програма передбачає відмову від принципу масової мобілізації на користь створення мобільних сил, які зможуть відреагувати на наказ про розгортання упродовж однієї години. Серед планів також кардинальна реформа система військової освіти та Генерального штабу, радикальне скорочення офіцерського складу.

Ще більшим викликом для Росії, на думку Макдермотта, буде модернізація застарілої військової техніки та зброї.

Попри певний скепсис на Заході, оглядач вважає, що вже до кінця цього року російську армію не можна буде впізнати. Станом на початок цього літа вже половину російських дивізій замінили на бригади, які послали на навчання, щоб випробувати нові структури.

Швидку або ж навіть поспішну військову реформу доповнюють правові кроки. У цьому ключі оглядач розглядає наміри Кремля змінити порядок використання збройних сил Росії за кордоном задля захисту російських солдатів і громадян.

За оцінкою Макдермотта, йдеться про правову базу для майбутніх російських збройних операцій за кордоном.

Експерт не виключає, що через кілька років звичайні збройні сили Росії не матимуть конкурентів на колишніх радянських теренах і будуть готові до раптового і рішучого втручання з мінімальними наслідками для міжнародного авторитету Росії.

УНІАН.

Музика: які українські виконавці вам подобаються найбільше?


Вкажіть гурт/співака, назву пісні та альбому (по можливості).

 

Купуй Українське! (відео)

Розміщуйте цей ролік у своїх блоґах!!! ;)

Свято Маковея або Медовий Спас

Вітаю всіх зі Святом! Будьте Здорові й Щасливі! Достатку й Щедрого Врожаю на полі та на ниві Життя!

Нема цвіту кращого від маківочки, Нема роду милішого від матіночки.

На Маковія кожний мав букет квітів, в якому обов’язково присутні великі достиглі голівки маку. Такий букет називається «маковійчик» або «маковейка» і в ньому можуть бути і чорнобривці, і жоржини, і айстри, і гвоздики, і барвінок, а також різні трави (які в народі називають зіллям, зіллячком): васильки, м'ята, чебрець, любисток, петрові батоги, полин, деревій, будяк-пристрітник. На житомирському Поліссі до маковійнового букета додають морквинку, невеликі качани кукурудзи, горох, квасолю, кріп. На Черкащині колись вважали, що на Маковія треба обов'язково посвятити квіти, бо «від цього квітне господарство». Святити несли також вінок із квітів і колосків, посередині якого ставили свічечку. На Поділлі святили цілий сніп городини та зілля, обв’язаний червоною китайкою. З ним урочисто обходили всю господу, хату, городи, сподіваючись і на наступний рік отримати гарний врожай і примноження в господарстві.
Після освячення маковійчика кладуть за образами, і він зберігатиметься там аж до весни, а деякими травами і маком будуть користуватися за необхідності, адже «освячене зело до всякої слабості здібне». Весною мак розсівають по городу, а сухі квіти на Благовіщення дівчата вплітають до своїх кіс – «щоб не випало з голови волосся». Сакральний статус маку в українців був доволі високим. Ним обсипали корів і господу «від усього лихого». На Черкащині маком обсипали «всяку новопримножену тварину», приказуючи: «Щоб було в господарстві стільки тварин, як у маківці зернин». Цікаво, що навіть зараз дехто з міських жителів зберіг цю народну традицію ставлення до маку як до оберегу. Наприклад, посипають маком біля порогу квартири, де народилася дитина, щоб її не наврочала якась людина, що прийде провідати породіллю. Окрім звичайного городнього маку дівки-чарівниці на Маковія святили мак-видюк (самосійний мак), що вживався як засіб проти чар від відьом, а також проти упирів і так званих «ходячих покійників». Таким маком треба було обсипати навкруги себе або обсипати дім – зробити магічне коло з маку – тоді всі вроки і хитрощі відьми пропадуть безслідно. За народними уявленнями, відьма або упир не могли заподіяти людині шкоди, аж поки не визбирають весь мак до зернини. Вважалося, що відьми дуже боялися такого маку, особливо з першої маківки, яку вони намагалися вирвати на чужому городі. На Маковія святили також свіжовикачаний мед у стільниках, щедро пригощаючись ним. Ритуальною їжею в цей день були «шуліки» - печені коржі, які ламають на дрібні шматочки в макітру і заливають медовою ситою та розтертим маком. Ця їжа досить смачна, особливо її люблять діти. Готували також пироги, вареники, пампушки з маком, різноманітні медяники та маківники. Одна бабуся-киянка, яка дожила до 120 років, близько 1890 року розповідала, що за часів її молодості існував у Києві звичай – на Маковея всі кияни сходилися та з’їжджалися на Дніпро святити воду. А чоловіче населення переважно вдягалося в козацький одяг. Свято Маковія називається в народі святом першого Спаса, медовим Спасом – або Спасом на воді, Спасом водяним. Хворі пропасницею купалися в цей день у річці, бо вода на Маковея вважається цілющою. Освячена цього дня вода цінується не менше стрітенської і вважається надзвичайно корисною від усіх хвороб. В цей день святили також колодязі та воду в річках. За свідченням Михайла Максимовича, на Київщині цією водою кропили ожереди (копиці сіна), щоб уберегти їх від мишей, кропили бджіл, а також пили цю воду, вмивалися нею з метою очищення від усього лихого.
Інформацію взято  >> ТУТ <<

Чи стане наступним Президентом України проукраїнський політик?

Якого політика, на Вашу думку, можна назвати "проукраїнським", який має шанси стати наступним Президентом України? Називайте, будь ласка, прізвища і обґрунтовуйте свою думку.

Голосуємо тут: http://tarastokar.blogspot.com/ А обговорюємо тут.

Чи потрібно Ющенкові відповідати на звернення Медведєва?

В Україні серед політиків розгорнулася дискусія: Чи повинен Президент України Віктор Ющенко давати відповідь на відкрите звернення Президента Росії Дмитра Медведєва, оприлюднене 11 серпня?

Я вирішив почути точку зору людей різних поглядів і з цією метою проводжу опитування на головній сторінці свого блогу: http://tarastokar.blogspot.com/

Обговорення цього опитування буде проводитися на форумах сайтів "Майдан", "Українська правда" та декількох моїх блогах.

Прихильники Яценюка «битимуть на жалість»?

Апокаліптичні заяви наймолодшого кандидата в президенти України Арсенія Яценюка про неминучість другої хвилі економічної кризи укупі з наданням новинам про перешкоджання роботі окремих його агітаторів ваги загальнонаціональної катастрофи свідчать про зміну акцентів у кампанії екс-спікера парламенту. Так прокоментував останні події навколо А.Яценюка представник від «Народної самооборони» Юрій Гримчак.

«Тепер його прихильники, висловлюючись зрозумілою людям мовою, «битимуть на жалість». Адже, в Україні, як правило, ображених люблять. Проте дана теза навряд чи актуальна щодо Арсенія Яценюка. Бо наведені ним випадки перешкоджання роботі агітаторів не варті навіть сотої частки тих утисків, яких зазнавала опозиція під час президентських виборів 1999 і 2004-го, парламентських 1998 і 2002-го. Зрештою, А.Яценюка важко й назвати представником опозиції. Адже такого сприяння з Секретаріату президента та місцевих державних адміністрацій не має жоден із кандидатів у президенти, окрім самого Віктора Ющенка», - наголосив Юрій Гримчак.

Політик зазначив також: «Ще одна цікава деталь, чому ніхто з журналістів та політологів, які так страшно переживають за «Арсенія», не поставив простого запитання: що, в Україні вже офіційно почалася президентська кампанія, щоб один з кандидатів розгортав тисячі палаток у всіх регіонах України? І за що, власне, агітує цей «Арсеній»? Там хоч є одна конструктивна пропозиція? Лише виливання помиїв на уряд та ті політичні сили, які у період кризи не воюють проти прем‘єра, а прагнуть працювати на державу!»

Ю.Гримчак продовжив: «Причому А.Яценюк у цій брудній кампанії і сам дуже часто споює своїх прихильників «компотом» з відвертої брехні та напівправди. Наприклад, заявляючи виборцям Львова про те, що лише в Україні та Гвінеї уряди збирають податки наперед, Арсеній Яценюк продемонстрував власне незнання економіки держав світу, оскільки такий вид податку, як акцизний збір, майже у всьому світі сплачується до моменту кінцевої реалізації товару, тобто, наперед».

«Окрім цього, він примудрився образити суверенну африканську державу. Чи варто після цього дивуватися антисемітським випадам проти нашого екс-спікера ужгородського міського голови Сергія Ратушняка? Адже сам Яценюк дає привід запідозрити його у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі», - резюмував політик.

АКВ.