Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

"Мазепа-Фест 2008": програма фестивалю

Запрошуємо до Полтави!!!

Програма проведення фестивалю мистецтв
"Мазепа-Фест 2008"

5 червня Відкриття фестивалю в ПД «Листопад»
День українського кіно


16.00 - «Богдан Хмельницький» (режисер Микола Мащенко)

18.00 - «Владика Андрей» (режисер Олесь Янчук)

20.00 - «Повстання духу» (режисер Михайло Ткачук)

6 червня — Вечір етнічної та народної музики

У концерті беруть участь: Остап Стахів, Львівський «Фольк-Бенд Бурдон», Гурт «Божичі», Володимир Смотритель, Сімейний гурт Прокопчуків, народний колектив «Древо».

Обласний театр ім. Гоголя. Початок о 18.00

7 червня — Рок-день

«Пікардійська терція», «Сестри Тельнюк», «Витівки», «Бандура Бенд», «Чоботи Бугая», «Дримба да дзига», «Пасіто», «Кімната Гретхен», «Інула», «Трансформер» «Вечірній дощ», «Sтереометрія», «Онейроїд», «Діора», "De Shifer".

8 червня — Рок-день

«Фліт», «Вій», «Ролікс», «Степан Чумак» «Джапре», «Брем Стокер», «Краб», «Ефект метелика», «9 калібр», «Арахнофобія», Сестра Кeрі, «Нове покоління «Kids Room 402», «Очі безодні», ТАРТАК.

Співоче поле ім. Марусі Чурай. Початок о 16.00

Може вже досить? Може вже пора?

Вибори міського голови Києва показали мені, що переважна більшість політиків є звичайними баригами, яким народ потрібен раз на п’ять років, а потім вони забувають про нього сидячи біля ласого шмата жирного пирога.

Україна 2008 року нагадує мені Україну 1918 року – коли українські демократи замість того, щоб посилювати державну незалежність, почали з’ясовувати між собою відносини і врешті-решт, практично, без бою здали Україну іншій державі. А трохи згодом розбігшись по країнам Світу, тікаючи від червоної навали, писали мемуари про те, як вони «героїчно» будували незалежну Україну. А в цей час Червона Армія знищувала тих, хто залишився на цій багатостраждальній землі.

Схоже, що і зараз – у 2008 році – сучасні «демократи» точнісінько повторюють історію України 1918 року. Відразу після Помаранчевої революції замість того, щоб розпочати державотворчу роботу, вони сіли за стіл і почали шматувати отой владний пиріг. Отримавши певні посади, вони почали шматувати інші ласощі – сфери економіки. За народ в цей час ніхто вже не думав.

Але не так все склалося, як гадалося. Ділити, практично, вже було нічого. Все було поділено ще до Помаранчевої революції і трималося у руках тих, хто напевно не хотів нічого повертати до державної власності самостійно. І тоді сьогоднішня влада забрала декілька підприємств у вчорашніх князів і перепродала їх в інші руки. Правда, я так і не зрозумів – яка була користь від тих перепродаж звичайним громадянам України? Що вони отримали від того?

Як би там не було. Щоб не говорили про Президента України Віктора Ющенка. Але я вважаю, що він залишається єдиним Гарантом незалежності і цілісності України. Саме тому всі антиукраїнські сили направили у його бік усі свої зусилля. А те, що зараз він в опалі – так це можна зрозуміти. Бо УСІ гілки влади насичені якраз отими баригами, про яких я написав вище і які не протидіють антиукраїнським силам, а навпаки за певні дівіденти допомагають атакувати Гаранта. На жаль, український народ так і не став носієм влади після Помаранчевої революції, як написано в Конституції України. Саме тому Ющенко втратив прямий зв'язок з народом. І саме тому народом керує не народна влада, а «жирні коти».

Може вже досить бути при владі тим, хто думає тільки про власне збагачення? Може вже пора привести до влади тих, хто насправді любить цю землю? Бо інакше, нас знову очікує окупація, поневолення і вже остаточне знищення української нації. Інше питання: як це зробити?

Сталинград по-киевски: мнения экспертов

  • 29.05.08, 14:33
Для Юлии Тимошенко итоги перевыборов в Киеве
не трагедия, но досадный щелчок по носу, а вот Леонид Черновецкий
теперь может создавать успешный общенациональный проект. Короче, закидываю обсуждение итогов выборов
в Киеве украинскими политологами

Указ Президента

1. Звільнити активіста Помаранчевої революції Ю.Луценка з посади міністра внутрішніх справ України.

2. Призначити власника найкращої бані в Україні Р.Ахметова міністром внутрішніх справ України.

3. Національну валюту України - гривню - перейменувати на "ахметку".

Луценко ще не готовий убити Ющенка, але дає лакмусовий папірець



Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вимагає зупинити реалізацію плану секретаріату президента про створення широкої коаліції та звільнити генпрокурора Олександра Медведька.

Про це він заявив на прес-конференції у вівторок.

"Я хочу звернутись до президента Ющенка, всіх виборців: кримінальні клани Колесникова і Балоги намагаються звести країну з демократичного шляху", - зазначив Луценко.

"Я мушу сказати країні публічно, не закликаючи захищати Луценка. Я прошу підтримати демократичну країну демократичну коаліцію і обраний більшістю українців уряд", - додав він.

За словами міністра, в секретаріаті президента продовжують реалізовувати план по розвалу демкоаліції.

"Якщо план по розвалу демкоаліції буде зупинений, якщо президент заявить, що ніякої широкої коаліції не буде, і він припиняє будь-які контакти з донецьким криміналітетом, дає можливість повністю займатися кримінальним супроводженням будь-якої особи, до якої б партії вона не належала, немає заперечень", - заявив Луценко.

Він також ще раз поставив вимогу звільнити генерального прокурора, оскільки ГПУ є "генеральним могильником" резонансних справ.

"Лакмусовий папірець для нинішньої влади - це готовність змінити генпрокурора, що перетворився в генерального могильника з потрібних справ і по потрібних людях і орган політичного переслідування з надуманих справ проти інших...", - зазначив міністр.

"І відповідь на це питання (зміни генпрокурора), чи готова країна рухатися по шляху майдану, чи вона повертається в часи кучмізму", - наголосив Луценко.

На запитання, чи готовий він очолити рух "Україна без Ющенка", Луценко відповів: "Ні мені не подобається абревіатура. Вона дуже агресивна (УБ'Ю)".

Українська правда

Ну шо, посадят Луценко, так ему и надо

Летал мальчик самолетами в три раз чаще, чем Коля Рудьковский. Плюс превышение полномочий по делу о драке с Космосом-Коломбо. Так что, если не станет примерным, то посадють. А я бы в любом случае садил это чмо

"День героїв": прориваємо інформаційну блокаду!




Детально про святкування Дня героїв у Києві та величезний фоторепортаж тут.

На жаль, УНІАН, Українська правда та інші рейтингові інтернет-видання жодного слова не написали про цю подію.

Обережно - вакцинація!

Зараз зі ЗМІ ми можемо спостерігати наслідки вакцинації вакциною проти кору і краснухи виробництва Serum Institute of India, LTD. Про такі можливі негативні наслідки спеціалісти кричали ще до початку всеукраїнської вакцинації. Але процес все одно розпочався і ми вже маємо перші жертви.
Цю вакцину заборонено до використання в Індії (країні виготовлення); її було ввезено до України раніше, ніж отримано дозвіл на ввезення; купівлю її профінансовано божевільним мізантропом Тедом Тернером, мета якого — зменшення населення країн «третього світу», до яких, з його точки зору, належить й Україна; вакцина не дозволена до використання на території України; у неї є випробовані якісні аналоги і — увага! — в МОЗу вже давно є план вакцинації (тобто без вакцинації проти кору українці не залишилися б!); про деякі особливості вакцини (обмеження щодо вакцинації вагітних чи таких, що збираються завагітнити протягом певного часу) українців «забули» попередити; яка зроблена на абортивному матеріалі. Тобто її якість і походження є дуже сумнівними.

Щодо застосування цієї вакцини вже є звернення до правоохоронних органів: http://www.maidan.org.ua/static/news/2007/1211539444.html

Враховуючи вищезазначене, раджу усім, хто підпадає під вакцинацію зараз, краще ознайомитися з матеріалами по вакцині (в інтернеті, наприклад, тут:http://www.zn.ua/3000/3450/62343/ ) і задуматися, чи варто випробовувати її на собі...

Основна трагедія сучасної України

Л. Кравчук: "Знаєте, в чому трагедія нашої влади, в чому трагедія України? Я цього ніколи не говорив, а вам скажу. Так ось, трагедія в тому, що 15 або 16 років владу для України обирають фактично пенсіонери — люди з минулого. А їх у нас 15 мільйонів. Я не кажу, що всі вони, так би мовити, заангажовані. Ні. Але я знаю, я ж ходив на вибори, я зустрічався з ними... Повірте, у них немає ніякого розуміння того, що Україна повинна змінити свій курс, що Україна повинна йти цивілізованим шляхом до Європи, що Україна повинна жити й діяти за новими законами, що повинен змінитися спосіб життя. Ніхто не хоче слухати! У них є вироблені за десятки років своє бачення і своя філософія".
http://www.day.kiev.ua/201410/


Вперше погоджуюся з Кравчуком. А що думаєте Ви з цього приводу?

Мер Донецька зупинив обмеження української мови

Донецький міський голова Олександр Лук’янченко призупинив дію рішення сесії міської ради від 20 травня 2008 року про недопущення подальшого розширення мережі україномовних шкіл та дитсадків.

Про це повідомляє управління у зв'язках із громадськістю міськради, пише "Газета по-київськи".

Як повідомляється, рішення "Про хід виконання Комплексної програми розвитку освіти в м. Донецьку на 2006-2010 рр." буде винесено на повторний розгляд сесії Донецької міської ради.

Як відомо, раніше Донецька міськрада вирішила обмежити використання української мови у школах. За таке рішення у вівторок проголосували майже одностайно: 55 із 58-ми депутатів, присутніх тоді на засіданні.

Обмеження поширювалося не лише на школи, але й на дитячі садки. Зокрема, цим рішенням заборонялося відкривати нові україномовні дошкільні заклади та групи, а також збільшувати кількість учнів, котрі вже навчаються українською.

Водночас, Донецька міськрада визначила 10 "базових шкіл" із поглибленням вивчення російської мови і літератури.

Українська правда

Початок цієї ганебної історії тут: http://blog.i.ua/community/662/120932/