Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Тільки кожен одинадцятий отримав "юліну" тисячу

Компенсація знецінених вкладів "Ощадбанку" колишнього СРСР була повністю виплачена 2008 року 1, 267013 млн. громадян України.

Про це повідомив Мінфін у вівторок, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Згідно з його даними, на 25 грудня 2008 року в реєстрі вкладників ще залишаються 12, 574 167 млн. людей.

"Але формування реєстру триває і підсумки проведення інвентаризації фінансових зобов'язань держави із зазначеного питання можуть бути підведені в кінці 2009 року", - відзначає Мінфін.

Міністерство уточнює, що 2008 року направило на виплату компенсацій вкладникам "Ощадбанку" колишнього СРСР 6061 млрд. грн., що з урахуванням попередніх виплат дозволило зменшити загальні зобов'язання держави з компенсації таких внесків до 121,335 млрд. грн.

Мінфін наголошує, що реальний обсяг зобов'язань стане очевидним після завершення інвентаризації.

Як повідомлялося, блок нинішнього прем'єра Юлії Тимошенко під час парламентських виборів восени 2007 року обіцяв повністю погасити вклади в "Ощадбанку" СРСР за два роки.

У держбюджеті-2009 фінансування компенсації вкладів в "Ощадбанку" колишнього СРСР скорочено до 0,25 млрд. грн.

Економічна Правда

Ющенко врятував Хорошковського від Тимошенко посадою

Президент Віктор Ющенко призначив Валерія Хорошковського на посаду першого заступника Голови Служби безпеки України.

Відповідний указ Ющенко підписав у середу.

Іншим указом Ющенко збільшив кількість перших заступників голови СБУ з одного до двох.

Сам Хорошковский в цю середу знаходився на засіданні уряду.

Як відомо, Хорошковский є Головою Державної митної служби. Він призначений на цю посаду Кабінетом міністрів. Водночас рішення уряду про його відставку з цієї посади поки немає.

Раніше Хорошковский виступив проти позиції прем'єра щодо належності газу в підземних сховищах. Хорошковский, на відміну від Тимошенко, наполягає , що цей газ належить РосУкрЕнерго.

Після цього почали говорити про можливу відставку Хорошковського.

Останнє інтерв'ю Хорошковського читайте тут.

Українська правда

Пинзеник не писав "секретної доповідної"...

Заява Міністра фінансів України Віктора Пинзеника 
  
 
28.01.2009 | 09:50 | Управління у зв'язках із ЗМІ Секретаріату Кабінету Міністрів України 
 
«Міністр фінансів України не пише ніяких таємних доповідних записок Уряду. Факт вчорашньої публікації в деяких ЗМІ «таємного докладу» я розцінюю як сфальсифіковану провокацію», - заявив сьогодні Міністр фінансів Віктор Пинзеник.

Прес-служби Міністерства фінансів та Кабінету Міністрів України просять засоби масової інформації зняти матеріали стосовно «секретної доповідної» та утриматися від провокаційних публікацій на цю тему.


Оце вже точно "достали!". Не можуть розібратися - хто що писав у середині уряду. Наша Юкраша...

Чат-конференція лідера «Фронту Змін» Арсенія Яценюка

СЬОГОДНІ

28 січня з 12:00 до 13:00 на порталі «Простір змін» www.prostirzmin.org відбудеться чат-конференція лідера «Фронту Змін» Арсенія Яценюка.

Протягом чат-конференції усі, хто бажає, зможуть поспілкуватися з Арсенієм Яценюком. Теми для обговорення:
- Перспективи здійснення змін в Україні;
- Розвиток Ініціативи «Фронт Змін»;
- Програмні засади «Фронту Змін»;
- Оцінка поточної ситуації в Україні та ін.


Свої запитання до Арсенія Яценюка можна ставити вже сьогодні за адресою: ua.prostirzmin.org/conferences/5/

 

Довідка:

«Простір змін» – це програма, створена фондом Арсенія Яценюка Open Ukraine («Відкрий Україну») для ідентифікації, підтримки, суспільного визнання активної молоді, що досягає успіху в різних сферах діяльності, пропонує та втілює в життя інноваційні і яскраві рішення. Проект шукає небайдужих молодих людей, чия успішна робота скерована не лише на власну кар’єру, але й на покращення життя громади. Детальніше про програму «Простір змін» – www.prostirzmin.org.

Open Ukraine — міжнародний благодійний фонд, заснований у липні 2007 року з ініціативи Арсенія Яценюка і Збіґнева Джимали для зміцнення та розвитку авторитету України у світі.

Детальніше про фонд Арсенія Яценюка – www.openukraine.org.

Джерело: Фронт змін.

Україна й НАТО

  • 28.01.09, 09:37

Газовий скандал між Москвою і Києвом не позначився на планах долучення

України до НАТО. Оскільки "між суперечкою про газ і приєднанням України до Альянсу немає взагалі жодного логічного взаємозв'язку", - у середу офіційний представник НАТО Джеймс Аппатурай. За словами Аппатурая, "наскільки швидко Україна стане членом НАТО - заперечливе питання, тому що все залежить від швидкості здійснення реформ у цій країні". Він додав, що всередині Альянсу питання щодо розширення НАТО немає розбіжностей. "Вашингтонський договір 1949 року говорить про те, що всі демократичні держави мають право прагнути приєднатися до НАТО. І в Бухаресті союзники погодилися з тим, що і Україна, і Грузія мають право претендувати на статус члена, коли вони відповідатимуть стандартам НАТО", - нагадав офіційний представник НАТО. Він не зміг відповісти на питання про те, чи обговорюватиметься долучення Грузії і України до НАТО на майбутньому саміті, який відбудеться у квітні. "Я поки що не знаю, чи обговорюватиметься це питання на саміті в Страсбурзі, але ці принципи було вже ясно і чітко озвучено", - сказав Аппатурай. Повертаючись до теми газового конфлікту, він підкреслив, що "НАТО не є відповідальною стороною в цій газовій суперечці, це не входить в її компетенцію". "Але ми бачили, - додав представник альянсу, - що розбіжності між Росією і Україною мали політичні наслідки за межами обох країн, таким чином, це викликає серйозну стурбованість з боку низки членів НАТО". Відповідаючи на питання про те, чи може "газовий скандал" призвести до переосмислення в НАТО стратегії енергобезпеки всередині альянсу, він сказав, що суперечку Росії і України з газового питання і його наслідку для Європи примушують думати про безпеку і диверсифікацію постачань енергоресурсів. "Але ці напрями не стосуються майбутньої ролі НАТО в забезпеченні енергобезпеки", - додав Аппатурай. "У НАТО немає жодних намірів втручатися у двосторонні суперечки, які зводяться до того, хто сплатив або не сплатив свої рахунки за газ", - підкреслив він. Про те, що газовий конфлікт не вплинув на євроатлантичні прагнення України, напередодні заявила і міністр у справах міжнародної безпеки і оборони Великобританії Енн Тейлор. Газовий конфлікт з Росією, на думку українського президента, не вплинув і на відносини України з Європейським Союзом і на перспективу євроінтеграції України. У свою чергу глава місії України при Європейському Союзі, посол Андрій Веселовський висловив думку, що газовий конфлікт між Києвом і Москвою продемонстрував необхідність швидкої інтеграції України в ЄС. Нагадаємо, що 19 січня голова правління НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина та керівник ВАТ "Газпром" Олексій Міллер підписали контракт купівлі-продажу газу на 2009-2019 роки. Документ був підписаний в Москві у присутності прем'єрів України і РФ - Юлії Тимошенко і Володимира Путіна.

Черновецький зробив платним вхід на... кладовища

Голова Київської міської державної адміністрації, Київській міський голова Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ підписав розпорядження, згідно з яким у Києві введено платний вхід на міські кладовища.Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні журналістам заступник голови КМДА Віталій ЖУРАВСЬКИЙ, коментуючи інформацію про дзвінки від киян, які заявляють, що від них вимагали гроші за вхід на кладовище.«Встановили платний вхід. Я можу фіксувати це», - сказав В.ЖУРАВСЬКИЙ. Він сказав, що зараз не може назвати точну ціну за вхід на цвинтарі. «Там по різних кладовищах різна ціна. Але ціна встановлена», - сказав В.ЖУРАВСЬКИЙ.На уточнююче запитання, керуючись чим введено плату за вхід адміністраціями кладовищ, і чи це є  розпорядженням мерії, яке вже підписав Київський міський голова, В.ЖУРАВСЬКИЙ відповів: «Так».  УНІАН.

СБУ допитує колишніх спіробітників КДБ

Служба безпеки України допитує колишніх співробітників Комітету державної безпеки СРСР щодо обставин знищення головнокомандуючого Української повстанської армії у 1942–1950 роках Романа Шухевича.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив т.в.о. голови СБУ Валентин НАЛИВАЙЧЕНКО сьогодні на брифінгу в Києві, відповідаючи на запитання журналістів.

«Вони допитуються з метою з’ясування обставин, в яких під час проведення військової операції 5 березня 1950 року у Львівській області загинув Р.Шухевич, і обставин таємного поховання його тіла», - сказав він.

При цьому В.НАЛИВАЙЧЕНКО зауважив, що колишні співробітники КДБ допитуються як свідки в рамках кримінальної справи, яку було порушено наприкінці осені 2008 року щодо знищення документів, які стосуються долі Р.Шухевича.

"Майдан".

Завтра врачи Киева объявляют забастовку, приемов не будет



Киевские медики намерены 28 января устроить предупредительную забастовку на своих рабочих местах. Как сообщает "Корреспондент", в этот день с 11:00 до 11:30 врачи не будут принимать пациентов.

Медпомощь предоставят только тем, кому она действительно жизненно необходима.

Во всех поликлиниках и больницах города развесят пояснительные объявления о пикете.

Медработники Киева  выступают с требованием погасить задолженность по зарплате за последние два месяца, не отключать энергоснабжение в медучреждениях, а также просят всех обратить внимание на проблемы медотрасли.

"Сейчас".

До уваги учасників співтовариства!

для тих, хто хоче спілкуватися у закритому режимі між собою я пропоную свій форум - http://tarastokar.uaforums.net/index.php

Модерація цього форуму дозволяє спілкуватися у закритому режимі будь-якій кількості зареєстрованих користувачів (все це робиться модераторами у ручному режимі). Зараз на тому сайті троє модераторів. Кількість модераторів може бути збільшена.

Також є прикольна фукнція ПП (приватні повідомлення).

Тема виноситься на обговорення тільки для учасників співтовариства "Ми любимо тебе, Україно!".

Коли вибирати Президента

У Верховній Раді зареєстровано постанову, якою вибори Президента пропонується призначити на 27 грудня 2009.

Автор, депутат від фракції БЮТ Андрій Шевченко, нагадує, що призначення дати виборів Президента України є виключно повноваженням Парламенту.

<<Потрібна ясність, - каже Шевченко. - На вибори Президента країна покладає занадто багато надій, щоб їх дата визначалася в останній момент.>>

Порядок визначення дати чергових виборів Президента України регламентує стаття 103 Конституції України. Частина п'ята цієї статті встановлює, що чергові вибори Президента України проводяться в останню неділю останнього місяця п'ятого року повноважень Президента України.

Діючий Президент України набув повноважень 23 січня 2005 року. Відповідно п'ятим роком його повноважень є 2009 рік, а останньою неділею останнього місяця цього року є 27 грудня.

<<На перспективу потрібна зміна до Конституції, - додає автор. - Щоб дата виборів була не предметом торгів, а чітким фактом.>>

Шевченко каже, що звернеться до фракцій Верховної Ради з пропозицією внести зміни до 103 статті Конституції України, щоб уникнути можливих її різночитань у майбутньому.

"Майдан".