Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

У банку порекомендували: «Іди кради»!

Полтавські правоохоронці затримали викрадача гальмівних котушок, який продовж січня 2009 року вивів з ладу близько 20 ліфтів.

Перші повідомлення від жильців багатоповерхівок Октябрського району міста з приводу пошкодження ліфтових пристроїв Полтавська міліція зафіксувала на початку січня цього року. У подальшому інформація надходила майже щодня. Співробітники карного розшуку міського управління розгорнули оперативні тенета і майже через два тижні вичислили зловмисника.

«Наразі підозрюваного у викраденні гальмівних котушок затримано, - повідомив Антон Шадчнєв, начальник оперативно-пошукового сектору відділу карного розшуку Полтавського міського управління ГУМВС в Полтавській області. – Уже доведено його причетність до 20 фактів розладнання ліфтів шляхом розукомплектування гальмівного пристрою. За ознаками ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу (крадіжка, поєднана із проникненням у приміщення) порушено кримінальну справу. Підозрюваний неодноразово судимий за аналогічні злочини і нещодавно звільнився з виконавчої установи, де за вироком суду відбув 4 роки позбавлення волі».

Зі слів 36-річного Юрія (ім’я змінене), на злочинну стезю його повернула соціальна-економічна криза. Його, годівника матері-інваліда ІІ групи, у жовтні звільнили з роботи. До початку січня 2009 року чоловік тримався як умів: використовуючи набутий досвід зварника, столяра і слюсаря, працював різноробочим на підприємствах різних форм власності. Останньою краплею послужила серцева хвороба матері, яка потребувала невідкладного лікування (а це чималі кошти!), а до означеної проблеми ще і «вчасне» нагадування колекторної фірми щодо необхідності термінового погашення кредитної заборгованості (немало 7 тисяч гривень).

Що робити Юрію, до кого волати про допомогу? Звернувся до банківської установи, пожалівся на матеріальні труднощі і хворобу матері, а йому відповіли приблизно так (зі слів затриманого): «Нет денег – иди воруй!».

З певною вірогідністю можна сказати, що наш герой, скерований тягарем особистих проблем і провокаційними словами, котрі, як він стверджує, почув від кредитора, повернувся до знайомої справи. «Кредиты душили (срок до 23 января), нужно было что-то делать, а лезть в квартиры и грабить людей на улице я не собираюсь», - пояснив причину обраного способу подолання матеріальної скрути Юрій.

Він довільно обирав багатоповерховий будинок (здебільшого без вахтера і кодового замка), підіймався на технічний поверх і з легкістю демонтував гальмівний пристрій ліфтового приладу. «Для человека просвещенного не представляет труда: выкрутить три болта отверткой, извлечь катушку», - повідав механізм вилучення гальмівної котушки професіонал.  

Вартість мідного дроту, який Юрій вилучав з гальмівної котушки, на пункті прийому кольорових металів варіюється від 36 до 48 гривень. Гроші невеликі, проте спосіб їх здобуття більш-менш прийнятний для Юрія: «Я отлично понимал, что за это предусмотрена уголовная ответственность. Но это был единственный шанс проскочить и я им воспользовался. Не получилось! Работники милиции в этой ситуации сработали четко!»

ГУМВС України в Полтавській області.

Українська громада в Канаді глибоко обурена Литвином

Голові Верховної Ради України
Володимиру Литвину

Шановний пане Литвин!

Крайові Управи Ліги Українців Канади і Ліги Українок Канади як і вся українська громада в Канаді дуже стурбовані вашими висловами під час інтерв`ю російському телеканалу «Вєсті», де ви висловилися як противник того, що відбулося знищення української нації (етноцид) в період Голодомору в Україні 1932-33 років. ( Что касается других вопросов, например, темы голодомора, то я категорический противник, когда мы переводим эту тему в плоскость этноцида...)

Складається враження, що діючий Голова Верховної Ради України, заперечує статтю 1 Закону про Голодомор в Україні 1932-33 років, який був прийнятий Верховною Радою 28 листопада 2006 року. Стаття дослівно звучить: «Голодомор 1932-33 років в Україні є геноцидом Українського народу». Як Голова Верховної Ради України ви повинні хоча б дотримуватися чинного законодавства України у своїх публічних висловлюваннях.

Хочемо вам також пригадати, що найвидатніші історики світу Роберт Конквест, Джеймс Мейс, Андреа Ґраціозі, Богдан Кульчицький, Роман Сербин, Володимир Сергійчук та інші і зокрема Рафаель Лемкін, котрий у 1943 році вперше визначив і вжив термін «геноцид», однозначно визнали Голодомор 32-33років геноцидом і етноцидом української нації. Рафаель Лемкін це зробив ще у 1953 році. То яких «вчених» треба ще послухати?

Українська громада в Канаді глибоко обурена тим, що активне висвітлення правдивих подій Голодомору 1932-33 років ви називаєте «фарсом».

League of Ukrainian Canadians
in partnership with the
League of Ukrainian Canadian Women
83 Christie Street, Toronto, Ontario, Canada M6G 3B1
Tel: 416-516-8223 Fax: 416-516-4033

З вільного форуму Майдану

Чи можете ви запропонувати альтернативу Ющенкові і Тимошенко?

Чергове політичне опитування на моєму блозі http://tarastokar.blogspot.com/ Для участі у голосуванні реєстрація не потрібна.

Обговорення теми у цій гілці на цьому сайті.

Сьогодні - День студента і Тетянин день

Напевно, не думав фаворит імператриці Єлизавети Шувалов, що з його легкої руки 25 січня стане Днем народження вищої школи. Було це в 1755 році, коли він схвалив проект Московського університету, розроблений Ломоносовим, добився затвердження документа Сенатом і подав його на підпис Єлизаветі Петрівні.

Він прагнув приурочити відкриття навчального закладу (першого у царській Росії) до іменин своєї матері Тетяни Петрівни. «Дарую тобі університет», - сказав він їй 12 січня (25-го за новим стилем), коли імператриця підписала Указ про його створення - «для підготовки учених синів держави». Потім цей вислів став крилатим. А в 1835 році цар Микола I наказав об'єднати в одне свято іменини університету і Тетянин день. Студенти вважають святкування цього дня своїм священним обов'язком.

За матеріалом ІА "Новини Полтавщини".

Вітаю всіх студентів і Тетян!!!

Ющенко наказав розсекретити документи по голодомору та репресіям

Президент Віктор Ющенко доручив розсекретити архівні документи, пов'язані з українським визвольним рухом, політичними репресіями та голодоморами.

Відповідний указ від 24 січня розміщено на сайті президента.

В указі зазначається, що це зроблено "з метою відновлення національної пам'яті, сприяння процесу національного примирення та взаєморозуміння, забезпечення всебічного, об'єктивного вивчення історії України XX століття".

"МВС, Міністерству оборони, СБУ, Службі зовнішньої розвідки, ГПУ, Держкомітету архівів, Держдепартаменту з питань виконання покарань проаналізувати пов'язані з українським визвольним рухом, політичними репресіями та голодоморами архівні документи, що нагромадилися за часи діяльності органів державної влади та управління колишніх Союзу РСР і Української РСР", - йдеться в указі.

"Забезпечити зняття в установленому законодавством порядку обмежень на поширення та доступ до конкретної секретної інформації шляхом скасування раніше наданого грифу секретності архівним документам або іншим матеріальним носіям такої інформації, якщо вони не становлять державної таємниці", - сказано в документі.

Зокрема, президент доручив Кабміну забезпечити: "створення та функціонування архіву національної пам'яті - електронної бази архівних документів щодо подій, пов'язаних з українським визвольним рухом, політичними репресіями та голодоморами, а також діяльністю органів державної влади та управління колишніх СРСР і УРСР".

Міністерство освіти і науки за участю Національної академії наук має забезпечити проведення наукових досліджень архівних документів, "а також використання результатів цих досліджень у навчальних програмах загальноосвітніх та вищих навчальних закладів".

Крім того, СБУ разом із Держкомітетом архівів доручено "сприяти представникам громадських організацій, наукових установ та організацій, вченим та громадянам у вільному доступі до розсекречених архівних документів, зокрема шляхом створення спеціальних інформаційно-довідкових центрів".

Українська правда

Кожен тридцятий полтавець сидить у "кризовій" відпустці

Саме стільки жителів Полтавщини відпочивають за свій рахунок. Такий "відпочинок" пропонували переважно підприємства транспортної галузі (30,1% штатних працівників), лісового господарства (12,9%), будівництва (9,7%) і промисловості (9,1%), повідомляє Державний комітет статистики України. Також у режимі скороченого робочого дня (тижня) у листопаді працювало 10,0% штатних працівників промислових підприємств області. Нагадаємо, згідно з результатами третього етапу соціологічного дослідження змін споживчих можливостей "Пульс кризи", з початку листопада 2008 року відсоток респондентів, чиї друзі або родичі вже були звільнені унаслідок кризи, збільшився з 33,9% (за наслідками опитування, проведеного з 5 по 10 листопада 2008 р.) до 49,6% (на початок грудня).

Збільшилася і частка тих, хто зіткнувся із затримкою виплат зарплати - з 15,3% до 18,3%; переходом на неповний робочий тиждень - з 1,5% до 4,8%, вимушеним виходом в неоплачувану відпустку - з 1,4% до 3,3%.

"Новини Полтавщини".

Львів СЬОГОДНІ !!! Театрали - на Городоцьку, 36!

Цiєї суботи, 24 січня, на сценi Мунiципального театру вiдбудеться прем'єра вистави "Кольори", яку вiдвiдає автор п'єси.

Як розповiв режисер-постановник вистави Олексiй Кравчук, ця прем'єра буде
особливою й незвичною. "Автор п'єси, Павло Ар'є, це надзвичайно
обдарований молодий драматург, з яким менi цiкаво працювати, - каже пан
Олексiй. - Павло родом зi Львова, але живе i працює у
Кьольнi. Його робота "Кольори" дуже мене зацiкавила, я почав шукати
акторiв для постановки, i на головну роль чудово пiдiйшла народна
артистка України Жанна Тугай, яка гартиме жiнку в чорному".

Усi
iншi ролi також виконуватимуть жiнки: заслужена артистка Валентина
Купрiянова, Людмила Савєльєва, Анастасiя Нєпомнящая, Iванна Кiт. Кожен
образ героїнi представлятиме перiоди з її життя, позначенi рiзними
кольорами: вiд яскравих рокiв юностi, зрiлостi до стриманих тонiв
похилих рокiв i старостi. "Питання, розкритi у виставi, стосуються
багатьох життєвих проблем: втечi вiд себе й повернення до власної сутi,
вгамування пристрастей, пошукiв щастя, - розповiдає
режисер-постановник. - Цiкавою буде й енергетика цiєї вистави, адже над
нею працювали й зовсiм молодi митцi, i досвiдченi професiонали".
Прем'єра розпочнеться 24 сiчня о 18 годинi у примiщеннi мунiципального
театру, що на вулицi Городоцькiй, 36.

Папа Римський проповідуватиме в Інтернеті

  • 23.01.09, 15:33

Римська католицька церква йде в ногу з часом - звертатися до пастви понтифік буде на популярному порталі Youtube. Там у Ватикану з'явиться власний відеоканал, де крім Папи Римського Бенедикта XVI, користувачі Інтернету зможуть побачити святі місця, а також значні події в католицькому світі, повідомляє "Эхо Москвы". Широке представництво в мережі стало можливим для Ватикану завдяки договору про співпрацю з компанією Google. Деталі угоди оприлюднять сьогодні. Під прицілом десятка телекамер і в оточенні натовпу журналістів підсумки переговорів оголосить Енріке де Кастро, топ-менеджер Google і власник порталу Youtube. З боку Ватикану в проекті бере участь телевізійний центр і радіо Святого Престолу. До речі, сьогодні вони готуються до святкувань дня Франциска Сальського - святого покровителя журналістів.

Раніше Ватикан вже відкрив власний сайт. Для цього було зареєстровано нову доменну зона "va".

У Нашій Україні засікли «подачку» комуністам від Тимошенко

“Поновлення урядом на посаді голови Державного комітету архівів України комуністки Ольги ГІНЗБУРГ пояснюється лише одним - це подачка комуністам за їхні голоси під час голосування у Верховній Раді України питань, які так потрібні БЮТ, це своєрідна винагорода комуністам за їхню працю на благо БЮТ та його лідера”, заявляє народний депутат, член депутатської групи “За Україну!” Микола КУЛЬЧИНСЬКИЙ.

Коментуючи рішення уряду про поновлення на посаді голови Держкомархівів члена КПУ О.ГІНЗБУРГ в інтерв’ю Офіційному сайту партії "Наша Україна", М.КУЛЬЧИНСЬКИЙ зауважив, що “КПУ не має квот на посади в уряді”, тому поновлення О.ГІНЗБУРГ на посаді він вважає “торгами прем’єр-міністра з фракцією КПУ у парламенті за їхні голоси на підтримку того чи іншого питання, необхідного БЮТ”.

“Я не знаю ділових якостей Ольги ГІНЗБУРГ, - сказав М.КУЛЬЧИНСЬКИЙ, - але оскільки вона перебуває в лавах КПУ – партії, яка вже давно має бути заборонена, партії, яка є антидержавною і антиукраїнською політичною силою, то очікувати об’єктивності в її роботі на такій важливій посаді в часи становлення української держави не доводиться”.

Як повідомляв УНІАН, 21 січня 2009 р. Кабінет міністрів поновив на посаді голови Державного комітету архівів України О.ГІНЗБУРГ. Про це йдеться в розпорядженні Кабміну № 28-р, яке розміщене на сайті уряду. Розпорядженням № 27-р Кабмін звільнив з цієї посади Олександра УДОДА згідно з пунктом 6 частини першої статті 40 Кодексу законів про працю.

Пункт 6 статті 40 Кодексу передбачає звільнення у зв’язку з поновленням на роботі працівника, який раніше виконував цю роботу.

Член КПУ О.ГІНЗБУРГ раніше очолювала Держкомархівів з 7 вересня 2006 року.

Її було звільнено з цієї посади 10 квітня 2008 року. Міністр Кабміну Петро КРУПКО тоді повідомив, що О.ГІНЗБУРГ звільнено з посади у зв`язку з тим, що ця посада, згідно з коаліційною угодою, віднесена до квоти фракції “Наша Україна – Народна самооборона”.

Перед тим, 3 квітня 2008 р., Президент України Віктор ЮЩЕНКО в листі до прем`єр-міністра Юлії ТИМОШЕНКО висловив надію на ухвалення Кабінетом міністрів відповідального рішення щодо подальшого перебування ряду осіб на урядових посадах, серед яких, зокрема, і О.ГІНЗБУРГ. В.ЮЩЕНКО зазначав, що з боку народних депутатів – представників блоку «Наша Україна – Народна самооборона» боку було порушено питання щодо перебування на урядових посадах осіб, чия репутація і ділові якості, виявлені у попередні роки, не відповідають принципам, на яких будувалася демократична коаліція.

У відповідь на це прем`єр заявила, що при призначеннях на урядові посади керується професійною підготовкою людей.

7 квітня тодішній голова фракції «Наша Україна – Народна самооборона» В’ячеслав КИРИЛЕНКО закликав Ю.ТИМОШЕНКО виконати коаліційну угоду і призначити на посаду голову Державного комітету архівів представника НУ-НС.

Ще раніше, у червні 2007 року блок «Рух - Українська правиця» вимагав звільнити голову Державного комітету архівів О.ГІНЗБУРГ, яка відмовляє українським громадянам у праві на отримання правдивої історичної інформації про злочини комуністичного режиму.

Як заявляв представник блоку “Рух-Українська правиця" Василь ЧЕРВОНІЙ, «голова Державного комітету архівів України комуністка Ольга ГІНЗБУРГ перешкоджає започаткуванню процедури люстрації та не відповідає займаній посаді, в зв’язку з чим має бути негайно звільнена». На його думку, О.ГІНЗБУРГ «не виконує свої службові обов’язки, відмовляючи українським громадянам у праві на отримання правдивої історичної інформації про злочини комуністичного режиму».

Прес-служба блоку нагадала, що 13 червня 2007 року в ефірі “5-го каналу” О.ГІНЗБУРГ заявила, що вважає державні архіви занадто відкритими, та хотіла б засекретити документи щодо насильницької колективізації та осіб, причетних до комуністичних репресій.

УНІАН.


Комуністи будуть тепер підтримувати національну буржуазію? boyan