Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Захистимо мову!!!

  • 28.09.10, 10:33
Про подiю
Назва:
 ВРЯТУЙ СВОЮ МОВУ!
Тип:
Зустрiч колег
Час та мiсце
Мiсто:
Киев, Украина
Адреса
Початок:
4 жов 2010 о 10:30
Закiнчення:
4 жов 2010 о 13:00

У звязку з намаганнями влади прийняти новий закон "Про мови" потрібно захисти права української мови.

http://vkontakte.ru/event20229935

Всі небайдужі приєднуйтесь!!!

Розкажіть друзям і приведіть їх!!!


50%, 17 голосів

50%, 17 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

На музичному фестивалі під Києвом влаштували побоїще бейсбольним

  • 27.09.10, 10:20
На організаторів фестивалю патріотичної пісні
"Гайдамака.UA" напали невідомі з бейсбольними битами. Міліція хуліганам
не перешкоджалаhttp://tsn.ua/ukrayina/na-muzichnomu-festivali-pid-kiyevom-vlashtuvali-poboyische-beysbolnimi-bitami.html

Схоже, українцям з центральних і східних районів , щоб послухати патріотичні і повстанські  пісні , прийдеться з рідних міст і сіл їхати на Західну Україну. Або починати спротив криміналу, що дорвався до влади. Вибір простий - або слухаєш московську попсу та її українську пародію, або нічого не слухаєш.
Слава Богу, на заході країни такого, я думаю, ніколи не долустять.
http://photo.i.ua/user/1803566/203132/
http://photo.i.ua/user/1803566/212191/5571543/

Так "руССкий", или "руський"?

Газета «Дневник руський» в октябре 1848 г. в статье «Слово о Руси и ее
политическом положении» писала, что Т.Шевченко «сегодня считается
мучеником дела руськой свободы…». И.Вагилевич на страницах этой газеты
называл Т.Шевченко знаменитым поэтом, стихотворения которого «полны
страстного чувства». В этой же газете польский поэт Г.Яблонский
напечатал стихотворение «Мученикам вольности 1847 г.», в котором
воспевал кирилло-мефодиевцев как борцов и мучеников «за свободу, за
вольность братий».

Песнь русофоба - "Великороссы"

«В кровавом болоте московского рабства, а не в суровой славе норманской эпохи стоит колыбель России. Сменив имена и даты, увидим, что политика Ивана III и политика современной московской империи являются не просто похожими, а и тождественными... 
Россия порождена и воспитана в противной и униженной школе монгольского рабства. Сильной она стала лишь потому, что в мастерстве рабства была непревзойденной. Даже и тогда, когда Россия стала независимой, она и далее осталась страной рабов. Петр I соединил политическую хитрость монгольского раба с величием монгольского владетеля, которому Чингисхан завещал покорить мир...
Политика России – неизменна. Русские методы и тактика менялись, и будут меняться, однако главная цель российской политики – покорить мир и править в нем – есть и будет неизменной. «Московский панславизм – всего лишь одна из форм захватничества»
Эти слова принадлежат Карлу Марксу. Классик как всегда прав.

...Сколько миллионов украинцев, белорусов, евреев, молдаван, татар, чувашей, мордвин, латышей, казахов, армян и других стали за последние сотни лет «великороссами»– один Бог знает. Думаю, ворошить этот вопрос не стоит. Пусть каждый живет, кем пожелал то ли сам, то ли его предки. Но мы говорим об истории великороссов, их истоках, о том, откуда есть и пошла «великорусская земля», ее народ. И в этом вопросе, к которому многие годы для критического анализа не допускалась элита народов нерусской национальности, настало время бывшим покоренным народам сообща «отделить семена от плевел», развеять мифы и ложь Российской Империи, насаждавшиеся сотни лет.

Владимир Белинский.

Наткнулся на интересный цикл статей непрофессионального историка, рекомендую.

*Страна Моксель – песнь русофоба – предисловие

http://www.zarusskiy.org/russ/2009/01/12/pesn/

*Песнь русофоба – «Великороссы», глава первая

http://www.zarusskiy.org/russ/2009/01/22/rusofoba/

*Песнь русофоба – «Великороссы», глава вторая

http://www.zarusskiy.org/russ/2009/02/11/pesn/

*Песнь русофоба – «Великороссы», глава третья

http://www.zarusskiy.org/russ/2009/02/13/pesn/

*Песнь русофоба – «Великороссы», глава четвертая

http://www.zarusskiy.org/russ/2009/02/15/pesn/

*Песнь русофоба – «Великороссы», глава пятая

http://www.zarusskiy.org/russ/2009/02/16/pesn/


88%, 22 голоси

12%, 3 голоси

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Судно “Святая София” - сплошной миф и тотальная туфта. Часть 1

  • 20.09.10, 02:30

В этой статье я перечисляю разные мифы, растиражированные СМИ, про судно «Святая София». Кроме того, будучи в прошлом морским спасателем и «грузовым» моряком анализирую ситуацию с судном с «морской» точки зрения.

Итак, судно «Святая София». Берём статью в морской газете «Моряк Украины» за основу http://moryakukrainy.livejournal.com/74887.html (эта статья особо ничем не отличается от лавины остальных) и начинаем анализ.

Для удобства разделю мифы «Святой Софии» на:

- общие;

- морские байки;

- туфтёж представителей фонда Ассоль — членов одесской организации «Сильная Украина». 

 

В первой части статьи перечислю наиболее интересные.

Миф №1: ИСКЛЮЧИТЕЛЬНОСТЬ И УНИКАЛЬНОСТЬ СИТУАЦИИ.

Миф №2: ТОНУЩЕЕ СУДНО.

Миф №3: СУДНО НЕОДНОКРАТНО ДАВАЛО SOS, НО НИКТО НЕ ПОМОГ.

Миф №4: ГОЛОД НА СУДНЕ.

Миф №5: ВЫХОД В МОРЕ НА ДЕРЕВЯННОМ БАРКАСЕ В ШТОРМ С ПРОВИЗИЕЙ и погрузка её на судно «Святая София».

[ Читать дальше ]

Вывод:

Вся информация о судне «Святая София» пропитана ЛОЖЬЮ и ПОЛУПРАВДОЙ. Судно НЕ ТОНЕТ, ГОЛОДА там НЕ БЫЛО, приехали фАсолевки на СС в хорошую погоду на деревянном катере, ничего сверхъестественного в ситуации с судном нету.

Вся истерия – это попытки ГЕРОИЗАЦИИ самих себя, точнее, одесской филии «Хила Чухраина» и лжефонда «фАсоль». Всё ими сказанное – ЛОЖЬ.

Продолжение в процессе.

Ссылки в тему:

«Фонд АССОЛЬ - реальная помощь морякам или сборище пустословов-паразитов» - обсуждение на Одесском Форуме (уже 60 листов и 11000 посещений на 20 сентября)

http://forum.od.ua/showthread.php?t=571339

Ассоль - грязный пиар с использованием моряков! С Форума «Ау, мореманы...!!! - сайт Прописного»

http://forum.more.lt/index.php?s=f4c775a5cf9808f4d81c14e54a088c65&showtopic=1539

«Чекисты» и «шпионы»

Многим наверное не понравится, ведь это на первый взгляд как бы в поддержку СБУ, структуры малопопулярной нынче, но с многим здесь трудно не согласиться...

«Чекисты» и «шпионы»:

http://sd.net.ua/2010/09/16/chekisty-i-shpiony.html

Иностранные фонды – единственные структуры в Украине, которые реально занимаются формированием новой политической элиты. Только у них есть база данных на огромное количество перспективной молодежи, из которой могут вырасти будущие руководители Украины

В любом случае – это влияние на политические процессы в Украине и спецслужбы обязаны держать их под контролем

СБУ - підрозділ КДБ СРСР? Про акцію, що відбулася.

Отже, акція відбулася.

Музика, яку я додав до цієї замітки, повинна нагадати те, про що багато хто з нас уже забули, а багато хто й не знав у своєму житті.

Акцію було розпочато 15 вересня близько 13-00 і завершено за пару годин.

Присутніх було, я б сказав, більше 100 точно. Різні ЗМІ називають кількість 100-200 осіб. Деякі учасники акції стверджують, що, рахуючи методом "по головах", визначили, що присутніх було приблизно втроє більш, ніж 100. Тобто, біля 300. 100 нараховано безпосередньо "по головах", потім співставлено розміри порахованої сукупності з розмірами скупчення присутніх загалом. Повідомлення таких джерел, як РІАНОВОСТІ, котрі кажуть про 50 осіб, слід вважати брехливими. Так само, як і неповні й тенденційні переліки організацій-учасниць, де зі зрозумілою метою акцент робиться на "нацыаналистических арганизацыях".

Насправді ж у підготовці та проведенні акції брали участь доволі різноманітні спільноти, від ліберально-демократичного "Нового громадянина" в особі Рибачука до "Свободи" Тягнибока. Сміливими та не без гумору витівками знову відзначилися активісти Громадянського руху "Відсіч", що з весни 2010 року перебуває у процесі самостворення і потроху доводить до свідомості розчарованих та збайдужілих співгромадян гасло: "Час дати відсіч!".

На особливу згадку заслуговують пристарілі люди з Київського товариства політв'язнів та жертв репресій, котрі на собі пізнали, що таке "порядок" по-чекістському та "дружба народів" по-імперському. Це багатолітні політв'язні Левко Лук'яненко, Степан Хмара, Василь Овсієнко, Євген Сверстюк та інші. Антидемократичні зміни в державі та чекістського штибду дії працівників СБУ проти дослідників історії України змусили їх, людей, що пам'ятають жахіття НКВД-КДБ, попри старість і неміч, знову встати і вийти до стін осоружної колись будівлі КДБ УРСР де останні роки містилася ніби СБУ. В останньому тепер важко бути впевненим. Бо слова та вчинки її нового керівника Хорошковського більше схожі на слова та вчинки слухняного підлеглого шефа похмурої та кривавої слави Луб'янки. Присутня демократична молодь тримала в руках  диски з записами розсекреченої "секретної інформації", за яку розпочато тиск на істориків. У той самий час колишні політв'язні говорили, що носіями "державної таємниці" про злочини НКВД-КДБ є вони самі.

Гасла акції прошу дивитися також на фото в моєму альбомі.

http://photo.i.ua/user/1429445/210034/

Загалом, хоч акція і спричинена сумними та зловісними подіями, в процесі її  проведення довелося чути й бачити не тільки знаки обурення громадян, а й чимало гумористичного, сатиричнного. Адже дурість, навіть коли це дурість владноможних і є небезпечною, не може не вилкикати сміху у нормальної людини.

Попри це, хочеться звернутися до тих громадян, що ще не зрозуміли, які часи настали в нашій країні. Це не та влада, яку можна було ігнорувати та спокійно жити, покладаючись на власні сили. Це не та політика, котрою можна не ціаквитися. Ця влада зі своєю політикою, зі своїми вимогами, прийде в кожен дім, до кожного підприємства. Вона претендує і на плоди нашої праці, і на те, щоб визначати, що ми маємо право знати про життя в країні, а що ні. Ця влада дала обіцянки керівництву сусідньої країни, і тепер нас і наших дітей будуть "інформувати" так, щоб ми за правду мали будь-яку брехню, вигідну Кремлю, та за благо вважали будь-яку забаганку Кремля навіть тоді, коли вона небезпечна для України і її громадян. На все, що не вигідно Кремлю, буде накладатися табу. В самій Росії є, як виявляється, чимало людей, не задоволених тим, що керівництво їхньої країни грається за їх рахунок у великодержавну геополітику. Але вони вже нічого не спроможні проти цього вдіяти! Ми ж не все ще втратили.

Хто ще спить, але кого не приваблює животіння бидла та прислуговування беззаконню - готуйтеся до активного громадянського спротиву! Небезпечно чекати, доки в нас буде віднято можливості чинити опір. Про те, як воно колись було, мала нагадати пісня.

Тепер не час на відсторонене споглядання подій. Час на активні дії. Час дати відсіч!






Про події, що спричинили цю акцію, написано тут.

Слова на музику пісні "Поруччик Голицын"

  • 14.09.10, 22:59

Український варіант:автор Віктор Ж....кий (м.Кам'янець- Подільський ,Україна)

   ...Четверту добу вже палає сільрада, Горить під ногами карпатська земля. Косарку учора я вивів із ладу, Кум вивів із ладу агента Кремля. У кума під клуба забрали всю хату і крутять там фільми - є світло і звук. Кум випустив чергу,я кинув гранату - будЕ вам "Свинарка",будЕ вам "Пастух"! У Львові ЧеКісти зробили засаду, доклавши до цього немало зусиль, але наші хлопці не підуть на зраду -  Встиг виставить горщик Василь. Слава Україні!!!

“Марш здорової молоді” у Харкові!

http://sna.in.ua/?p=4977

Ти бачиш свою країну сильною, а націю здоровою? Займаєшся спортом і хочеш показати приклад іншим? Набридла постійна пропаганда алкоголю, тютюну і наркотиків? Тобі близький здоровий спосіб життя? Не можеш дивитись на те, як деградує українська молодь?

Тоді приходь сам і приводь друзів на “Марш здорової молоді”, який буде проходити в рамках спортивної кампанії “Здорова Naція”!

В програмі заходу: марш центральними вулицями міста в компанії однодумців, пропаганда здорового способу життя, спортивні змагання, виступи відомих спортсменів та багато-багато іншого!

Збір: 18 вересня 2010 року о 18:00, метро Радянська (біля танків)

Інфо: zdorovanacija.com, [email protected], 093-904-15-48, 063-973-03-88

Маніфест “Здорової Nації”