Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

СБУ - підрозділ КДБ СРСР? Акція протесту!

8 вересня в Києві працівники СБУ зняли з поїзда директора національного музею жертв окупаційних режимів "Тюрма на Лонського" при Львівському УСБУ Руслана Забілого. Понад 14 годин його утримували в приміщенні Центрального управління СБУ за "усною вказівкою голови СБУ Хорошковського" (зі слів СБУшників). Розмови стосувалися сфери наукових інтересів Р. Забілого (історія УПА), давалися рекомендації залишити історичні дослідження і працювати вчителем в школі. Було вилучено приватний ноутбук і 2 зовнішні жорсткі диски.

Все це робилося незаконно - без необхідних правових і процесуальних підстав та санкцій, яких офіційно на такі дії ніхто не давав.

9 вересня у Львові було припинено доступ працівників музею до службових приміщень і робочих місць.

Прес-служба СБУ повідомила: "Порушено кримінальну справу за фактом готування до розголошення співробітником СБУ відомостей, що становлять державну таємницю, тобто за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 15, ст. 328 Кримінального кодексу України.
Встановлено, що співробітник СБУ Забілий Р. В. з метою передачі третім особам несанкціоновано зібрав відомості, що становлять державну таємницю. 8 вересня 2010 року після прибуття зі Львова до Києва він був затриманий із цими відомостями.
Наразі встановлюється коло осіб, яким призначалась зазначена інформація".

Історія ОУН-УПА стає державною таємницею режиму Януковича? Бо нічим іншим Руслан не займався і до іншої інформації доступу не мав.

Тепер шукатимуть третіх осіб, яким, власне, і призначалася "таємна інформація". Полегшимо слідчим роботу і відкриємо ще один секрет: ця інформація призначалася історикам, журналістам, студентам, жертвам репресій, їхнім дітям, всім, хто цікавиться українським минулим. Вона, як і попередня, зібрана Р. Забілим інформація з РОЗСЕКРЕЧЕНОГО архіву СБУ, мала бути оприлюднена для широкого кола читачів. Тож коло третіх осіб дуже широке - це всі ми з вами.

Тому приходь і здавайся! Чесно скажи есбеушникам: "Забілий віз інформацію для мене!". Хай вони побачать, що "коло третіх осіб" здатне зупинити каток 37-го у 2010-му.

15 вересня о 13.00 в Києві відбудеться пікетування СБУ. Приходьте і приносьте диски з записаними на них матеріалами про ОУН і УПА, які стали відомі громадськості завдяки зусиллямі Р. Забілого та його колег (скачати їх можна в інтернеті на сайті: http://cdvr.org.ua/archive).


Зачем стоим?

Партия Регионов 7 августа устроила митинг в поддержку повышения тарифов, при этом наняла людей для сего митинга.

За Український футбол

http://sna.in.ua/?p=4960

Ця стаття писалася не для футбольних фанатів і членів Організації, а призначена для людей далеких від навколофутбольної теми, щоб пояснити їм ставлення Українського Соціал-Nаціоналізму до правого фанатського руху.

7 вересня 2010 року представники СНА, <<Патріот України>>, <United  Kharkiv> та цілого ряду українських націоналістичних організацій підтримали українських футбольних вболівальників в акції “За український футбол!”. Акція пройшла за підтримки ВО <<Свобода>>. У кількатисячному марші столичними вулицями (від стадіону “Динамо” імені Валерія Лобановського до приміщення Федерації футболу України) соціал-націоналісти маршували у одній колоні з представниками фанатських контор з усієї країни, що з’їхалися до Києва в цей день. З одного тільки Харкова на марш приїхало майже дві сотні вболівальників.

Організований соціал-націоналістичний рух підтримав акцію з двох причин. Першою причиною є те, що вболівальники є чи не єдиним поза СN рухом, який відкрито виступає проти існуючої системи і плекає у своїх лавах націоналістичні та патріотичні настрої. Крім того, вболівальники – це та достатньо чисельна частина Української нації, що гуртує молодих, активних, готових до рішучих дій українців, що у вирі неминучої майбутньої Соціал-Nаціоналістичної революції неодмінно стануть поряд соціал-націоналістів у боротьбі за справедливий соціальний і національний лад. Другою причиною підтримки маршу є те, що його зміст – це вимога припинити утиски Українських національних інтересів. Адже марш спричинили антинаціональні тенденції, які сьогодні загрожують відібрати у мільйонів українців їх улюблений УКРАЇНСЬКИЙ футбол. Адже цей вид спорту в сьогоднішній Україні перетворився на домашню забавку купки антинаціональних олігархів, які намагаються остаточно приватизувати цю, вже національну, гру, а опір українців – втопити у хвилі міліцейських репресій. Так, у власників найбільших футбольних клубів країни -олігархів-неукраїнців Ахмєтова і Суркіса, з’явилася ідея об’єднання чемпіонатів та кубків України та Росії, що повинно було принести їм нові прибутки як у матеріальному вимірі (чергові мільйони валютних одиниць до власних кишень), так і у вимірі моральному (черговий ляпас по честі ненависних для них українців). Гасла маршу також стосувалися і давно наболілих проблем українського футболу, які загрожують стерти з цього виду спорту все патріотичне забарвлення, перетворивши його на власний бізнес асоціальної олігархічної купки. Всі вболівальники України одноголосно вимагали максимально обмежити кількість легіонерів в українських клубах всіх ліг та заборонити натуралізацію іноземних гравців (які вже успішно освоїли цей спосіб легалізації мігрантів). Крім того, національна вболівальницька спільнота відкрито вимагає від державних можновладців припинення репресій українського футболу кийками міліцейського апарату насильства. Українські вболівальники вимагають максимального скорочення кількості міліції на стадіонах і впровадження стюартів за європейським зразком. Це дасть змогу не тільки уникнути конфліктів, які нерідко провокують самі міліціянти, але й зняти ще цілий ряд проблем футбольних вболівальників (як-то використання патріотичної символіки, яку так полюбляють забороняти наші антинаціональні лівоохоронці). Марш <<За Український футбол>> показав асоціальним олігархам, що Українські вболівальники – це чисельна і свідома своїх можливостей сила, готова боротися за свої права і здобувати їх.

Український соціал-націоналіст як на марші, так і в подальшій боротьбі готовий іти плече-в-плече з українським вболівальником. А разом ми непереможні. МАЙБУТНЄ НАЛЕЖИТЬ НАМ!

Сімнадцятий Форум видавців у Львові!!!

Видавництво «Навчальна книга – Богдан» братиме участь у Сімнадцятому Форумі видавців у Львові , який проходитиме з 16 по 19 вересня у Палаці мистецтв (вул. Коперника, 17)

 

Програма презентацій видавництва:

 16 вересня 12.00-12.45 – презентація дитячих художньо-пізнавальних видань Євгена Білоусова «Тарасове перо», «Лесина пісня», «Степан Руданський – поет, перекладача, лікар» (стенд № 246) 12.00-12.45 – творча зустріч із письменницею, українознавцем Марією Чумарною та презентація її нових книг (Голубий зал Палацу Потоцьких) 13.00-13.25 – презентація нових перекладних видань для дітей: «Томасіна» Пола Ґелліко, «Моя сім’я та інші звірі» Джеральда Даррела,  «Туре Свентон, приватний детектив» Оке Гольмберга (стенд № 246) 13.30-13.45 – автограф-сесія письменника Сергія Ухачевського та презентація його детективних повістей «Стіна. Осінні ілюзії» (стенд № 246)  14.00-14.45 - автограф-сесія перекладача сходознавця Романа Гамади, презентація укладених ним нових антологій (стенд № 246) 15.00-15.25 – автограф-сесія  письменника, журналіста Олександра Вільчинського та презентація його детективних повістей «Неврахована жертва. Суто літературне вбивство» (стенд № 246) 15.30-15.45 - презентація нових поетичних антологій «Книга життя», «Книга смерті», «Книга любові», упорядкованих Борисом Щавурським (стенд № 246) 16.00 – автограф-сесія письменниці, українознавця Марії Чумарної та презентація її нових дитячих книг «Кумедна читанка. Від А до Я», «Так чи не так» (стенд № 246) 16.00-16.45 – творча зустріч із перекладачем, сходознавцем Романом Гамадою та презентація нових антологій, укладених ним (Голубий зал Палацу Потоцьких) 16.00-16.45 - творча зустріч із письменницею Лесею Романчук та презентація її нових романів «Лицарі любові і надії», «Місто карликів 2» (Музей етнографії та художнього промислу) 16.30-17.00 – презентація подарункового видання «Кобзаря» та вибраних творів для шклярів у «Кобзарику» Тараса Шевченка (стенд № 246)

 17 вересня 11.00-11.25 – презентація видань для найменших читачів: «Вереснята» Станіслава Бондаренка, «Сумна історія» Григорія Фальковича, «В Поторочі чорні очі» Анатолія Григорука, «Кіт пита у кота» та «В гостях у білочки» Анатолія Камінчука (стенд № 246) 11.00-11.45 - творча зустріч із письменницею Лесею Романчук та презентація її нових романів «Лицарі любові і надії», «Місто карликів 2» (Голубий зал Палацу Потоцьких) 11.30-12.00 – автограф-сесія письменника Віктора Мельника та презентація його детективної повісті «Двійник невідомого контрабандиста» (стенд № 246) 12.30-12.45 – презентація нових дитячих поетичних збірок Романа Скиби «Перевіршики» та «Рибне місце», ілюстрованих незвичайними техніками - ілюстрації на склі та з пластиліну. Автограф-сесія поета Романа Скиби та художника-ілюстратора Ганни Осадко (стенд № 246) 13.00-13.25 – презентація українських дитячих книг: «Пригоди Сновиди та його друзів»  Віктора Васильчука, «Стрибаюче місто» Світлани Прудник, «Велика повітроплавна подорож» Андрія Куркова, «Заповіді блаженств» Віри Паронової (стенд № 246) 13.30-13.45 – презентація нових навчально-ігрових видань «Зіркова мандрівка» Василя Теслі (стенд № 246) 14.00-14.45 – автограф-сесія поета, літературознавця Івана Лучука та презентація його нових літературних робіт (стенд № 246) 14.00-14.45 – презентація серії дитячих книг шведського письменника та ілюстратора Свена Нордквіста  «Пригоди Петсона і Фіндуса» («Петсон, Фіндус  і переполох на городі», «Петсон, Фіндус  і торт на іменини», «Як Фіндус загубився», «Петсон, Фіндус  і намет»,  «Полювання на лиса») (Цоколь) 15.00-15.25 - автограф-сесія письменника Володимира Лиса та презентація його нового детективного роману «Жінка для стіни» (стенд № 246) 15.30-15.45 – презентація нового фантастичного твору Романа Росіцького «Місія» (стенд № 246) 16.00-16.30 –  презентація книги Валентина Корнієнка «Осіння ластівка» (стенд № 246) 17.00-17.45 – творча зустріч із поетом, літературознавцем, упорядником низки поетичних антологій Іваном Лучуком та презентація його нових літературних робіт (Дзеркальний зал Палацу Потоцьких) 17.00-18.00 - творча зустріч із автором книги «Авторське право у видавничій справі» Володимиром Коноваленком (Укрсоцбанк, пл. Міцкевича, 5) у рамках Бізнес-форуму

 18 вересня 11.00-11.45 – Автограф-сесія Олександра Єсаулова та презентація його нового роману «Переможців не судять» (стенд № 246) 11.00-11.45 – презентація серії книг «Український детектив».  Презентацію веде письменник, журналіст Олександр Вільчинський. Участь беруть Сергій Ухачевський, Олександр Мельник, Володимир Лис, директор та головний редактор видавництва «Навчальна книга – Богдан» Богдан Будний (Дзеркальний зал Палацу Потоцьких) 11.00-11.45 – презентація дитячих поетичних збірок Романа Скиби «Перевіршики», «Рибне місце» та майстер-клас із пластиліну ілюстратора цих книг  - Ганни Осадко (Цоколь) 12.00-12.45 – автограф-сесія письменниці Лесі Романчук та презентація її нових романів «Лицарі любові і надії» та «Місто карликів 2» (стенд № 246) 13.00-13.25 – презентація підручників нового покоління «Математика. 1, 2, 3, 4 клас» Наталі Будної та Марка Беденка для дітей, які хочуть вчитися краще, та учнів, що вивчають математику поглиблено (стенд № 246) 13.30-13.45 – автограф-сесія Володимира Коноваленка та презентація його книги «Авторське право у видавничій справі» (стенд № 246) 14.00-14.45 - автограф-сесія письменниці Ніни Фіалко та презентація її нових романів «Дві обручки» та «Кохання з першого погляду» (стенд № 246) 15.00-15.45  – читання-презентація першої книги перекладного англійського тритомного фентезі «Лексикон Демона» Сари Різ Бреннан. Зустріч із перекладачем книги - Наталею Дьомовою   (стенд № 246) 16.00-16.45 –презентація аудіо-книги «Такі собі казки» Ред’ярда Кіплінґа (презентацію ведуть перекладач книги Володимир Чернишенко та бард Юлія Броварна)  та презентація перших україномовних дитячих видань письменниці Джаклін Вілсон «Історія Трейсі Бікер» і «Дитина-валіза» (презентацію ведуть перекладач Володимир Чернишенко та художник-ілюстратор Ганна Осадко) (стенд № 246) 17.00-17.25 – презентація видань для вищої школи: «Англійська мова для фармацевтів: Навчальний посібник для студентів фармацевтичних відділень навчальних медичних закладів І–ІІІ рівнів акредитації» Іванни Захарчук, «Художня обробка паперу» Тетяни Ковальчук,  «Українські Карпати. Ландшафтоно-рекреаційні ресурси» Володимира Гетьмана, «Практичні заняття з української мови для студентів юридичних спеціальностей» Мирослави Криськів, «Політична географія та геополітика України» Мирослава Дністрянського, «Лексикологія німецької мови» Богдана Гінки,  «Спортивний відбір: теорія та практика. У 2 книгах»  Леоніда Сергієнка, «Лікарські рослини для вашого здоров’я» Михайла та Наталії Гарбарців, «Історія світового футболу» Левка Легкого (стенд № 246) 17.30-18.00 – презентація нових словниково-навчальних видань: «Великий польсько-український, українсько-польський словник термінології сучасного бізнесу» Станіслава Домагальскі, «Латинсько-український словотвірний словник» в упорядкуванні Петрової Г., «Польский язык за 4 недели. Интенсивный курс польского языка с компакт-диском» та «Польська мова за 4 тижні. Інтенсивний курс польської мови з компакт-диском» Можени Ковальської  (стенд № 246)

 19 вересня 12.00-13.00 - презентація серії дитячих книг шведського письменника та ілюстратора Свена Нордквіста  «Пригоди Петсона і Фіндуса» («Петсон, Фіндус  і переполох на городі», «Петсон, Фіндус  і торт на іменини», «Як Фіндус загубився», «Петсон, Фіндус  і намет»,  «Полювання на лиса»).  (стенд № 246)  14.00-15.00 – презентація видання Юрія Іллєнка «Юрка Іллєн

Механизм посадки

Регионалы нарушили священное табу украинской элиты, безупречно работавшее все годы Независимости. Правило очень простое: «Не сади, да не сажаем будешь!». В Украине никогда не сажали никого из министров, депутатов и других небожителей. Если ты попал в обойму – ты неприкосновенен. И это не закон, а куда как круче – это «понятие». Единственное исключение – Павел Лазаренко. Кого еще из высокопоставленных сидельцев можете назвать? Наиболее искушенные назовут разве что нардепа Виктора Жердицкого, обвиненного в хищении дойчмарок, выделяемых ФРГ для украинских жертв нацизма.

Посадочный механизм запущен. Единственное что упустили победители - Украина все же не Россия, это там не было реальной оппозиции, способной вернуться и отомстить за своих. А для страны это большое благо – «Чума на оба ваши дома». И пусть они друг друга пересадят. Если наша «элита» не боится закона, то пусть она боится мести через механизм правосудия...

Полный текст статьи:

http://sd.net.ua/2010/09/09/mexanizm-posadki.html

Дніпропетровська молодь проти запроданців-регіоналів

   Вчора відбувся масовий мітинг молоді і політичних організацій проти свавілля влади і зокрема мера-регіонала Дніпропетровська. На мітинг зібралося БІЛЬШЕ 10.000 людей, в основному молодь. З 2004-го року Дніпропетровщина ще не бачила таких масових мітингів!    А скільки-ж було під прапорами ПР біля міськради? 200-300 людей!..

x_fdf1b28c.jpg

x_4660163c.jpg

x_6ea06807.jpg

x_1d3ec325.jpg

x_34be53de.jpg

x_fdb72b28.jpg

x_e4371ec0.jpg

x_60104033.jpg

x_73a58799.jpg

Долой Власть Советов!

Мысль слишком радикальная, но очень насущная и неизбежная

Если местная община сама не в состоянии навести порядок на своей территории, то необходимо делегировать полномочия "наверх", чтобы оттуда могли назначить руководителя. Такая схема уже реализуется в Киеве, где городом управляет "смотрящий" от "донецких" Попов. Что-то не слышно голосов «возмущенной киевской общественности», неспособной самостоятельно поставить на место «молодую команду»...

Еще бы - стоило Януковичу победить на выборах и мэрия сразу же бросилась расчищать 1,5 метровые сугробы снега лежавший на Хрещатике и Майдане нашей "европейской столицы", а до этого три месяца киевляне радостно ломали ноги и приземлялись задницей на лед, но и пальцем не пошевелили чтобы что-то сделать с "космонавтами". 

Читать полностью:

Долой Власть Советов!

На Херсонщині відкрили виставку про УПА


Сьогодні у школі села Зміївка, що на Бериславщині, відкрили документальну виставку «УПА: історія нескорених». На виставці представлені архівні документи, листівки повстанців, підпільна література тощо. Зокрема, розповідається про розгортання повстанської боротьби, структуру УПА, про Українську Головну Визвольну Раду, про Романа Шухевича, про український Червоний Хрест, про щоденне життя повстанців та повстанські свята. Окремий розділ виставки приурочено одностроям та нагородам УПА, жіноцтву у визвольній боротьбі, видавничій діяльності українського підпілля, закордонним рейдам УПА та боротьбі радянських спецслужб з українськими повстанцями.

Експонування виставки стало можливим завдяки спільним зусиллям Центру Дослідження Визвольного Руху та Спілки Української Молоді в Україні. Відвідати виставку зможуть усі мешканці Зміївки безкоштовно. Лише в перший день роботи виставки її відвідали понад 90 школярів. Експозиція відкрита у Зміївці до 10 вересня.

«Місто завжди відрізнялось від села більшими можливостями задоволення соціальних та культурних потреб. Театри, музеї, бібліотеки, культурні центри та інтернет-клуби іще й досі вважаються територією міста, а не села. Сподіваюся, що вкладені у виставку зусилля та гроші конвертуються у зацікавленість молоді своєю історією.

Адже зазвичай знання херсонців про УПА досі обмежуються радянськими штампами. Неупереджену інформацію просто ніде черпати, тим більше у селі. Ми ж прагнемо запропонувати людям факти, без оціночних характеристик. Нехай, ознайомившись із фактами, кожен сам для себе розставить всі крапки над «і», - зазначив Олександр Шумков – член Спілки Української Молоді в Україні та координатор експозиції на Херсонщині.

Інформаційна референтура
Херсонської міської організації
Спілки Української Молоді в Україні

И снова выборы и снова гречка !


Гречка, гречневая крупа

Гречка - вкусный, полезный и питательный продукт. Гречка считается одним из лучших диетических продуктов. Гречневая крупа не имеет никакого родства с пшеницей и даже не является зерном (несмотря на то, используется похоже). Это треугольное семечко из ревеневой семьи

ПОЗДРАВЛЯЮ!  ПОПРОБОВАЛИ ГРЕЧКУ ОТ *КОСМОНАВТА* ТЕПЕРЬ ПОПРОБУЕМ ОТ *ПРОФФЕСОРА*, правда она буден не отечественная а КИТАЙСКАЯ. НО ЭТО ЕРУНДА ГЛАВНОЕ, ЧТО БЫ БЫЛА- И НЕ ДОРОГАЯ. ИНТЕРЕСНО А наш ПРЕЗИДЕНТ, КАК И ЕГО ПРЕДШЕСТВЕННИК ВЫПЬЕТ *ЧАРКУ* С ВЕТЕРАНАМИ - ВЕСНОЙ, ЗАКУСИТ ЛИ КАТАЙСКОЙ ГРЕЧКОЙ. И ПОЖЕЛАЕТ ИМ ДОЛГОЙ И СЧАСТЛИВОЙ ЖИЗНИ, ЧТО БЫ ДОЖДАТЬСЯ ПЕНСИЙ И ДЕШОВОГО РОСИЙСКОГО ГАЗА. А гречку разгружать наверное будут в ОДЕССКОМ ПРИПОРТОВОМ. ЧТО БЫ ПАНА АХМЕТОВА НЕ ОБИДЕТЬ? ПРОСТИТЕ ЗА СУМБУР. ЖДУ НЕСЧАДНОЙ КРИТИКИ.