Із древності

   Казати про те що українці є прямими нащадками трипільців - це по меньшій мірі дуже некоректно.
   Однак не треба забувати, що трипільці зникли не унаслідок жорстокого завоювання, а у наслідок асиміляції і споріднення з іншими сусідніми племенами, що вібрали в себе частину трипільської культури і передали її своїм нащадкам далі.

   http://ib1.keep4u.ru/b/071118/aba160e1c7be5d4f37.jpg
ЦЕ ПРИКЛАД ТРИПІЛЬСЬКОГО ГОНЧАРСТВА




А ЦЕ РЕКОНСТРУКЦІЯ ТРИПІЛЬСЬКОГО ЖИТЛА. ТАКІ ХАТИ Й ПОНИНІ МОЖНА ЗНАЙТИ В СЕЛАХ УКРАЇНИ Й МОЛДОВИ...

   Отож стверджувати про пряме родство українців і трипільців не можна, але факти говорять самі за себе. В УКРАЇНЦЯХ ТЕЧЕ ДОБРА ЧАСТИНА ТРИПІЛЬСЬКОЇ КРОВІ.

   П.С. Якщо монгольська орда приєднавши до себе кілька слов'ян стала називати себе нащадком Русі і слов'янським народом - то ЧОМУ УКРАЇНЦІ НЕ МОЖУТЬ ЗВАТИ СЕБЕ ПРЯМИМИ НАЩАДКАМИ ДРЕВНІХ ТРИПІЛЬЦІВ?

Проплюсимо!

Друзі!Я звертаюсь до Вас з просьбою проплюсувати нашого друга,бо йому загрожує виключення з i.ua.
http://narod.i.ua/user/1098366/ Це його профіль.Зарання дякую.

Конституція Франції. Цього треба вчитись!

Статья 35. Когда правительство нарушает права народа, восстание для народа и для каждой его части есть его право и неотложнейшая обязанность.

Дославянская эпоха

Впервые люди на территории Украины появились 1млн лет назад, этому свидетельствует найденая стоянка Королёво (Украина) на Закарпатье. 30.000 лет назад в Украину пришли кроманьонцы.

С 6-го по 3-е тысячелетие до н.э. на территории Украины существовала Трипольская цивилизация, которая внесла значительный вклад в дальнейшее украинское исскуство и культуру (украинская керамика, украинская архитектура, украинская живопись).

Файл:Cucuteni-Trypillya culture.jpg

Трипольцы были мирными пахарями, жили в небольших городах. Государственный устрой представлял из себя конфедерацию племён, которые объединялись вместе против вторжения завоевателей и жили отдельно в мирное время.  Часть исследователей называет эту часть украинской истории “Арратой”, выделяя отдельную, высокоразвитую древнюю украинскую цивилизацию. И хотя эта идея итмеет ряд аргументов и подтверждена некоторыми археологичными раскопками, доказательств подобной теории слишком мало.

Примерново 3-м тысячелетии до н.э. трипольцы были вытеснены ямной культурой, частично были смешаны с представителями курганной культуры таким образом образоваав Усатовскую культуру (Юг Украины, Север Румынии, Молдова). По версии М.Гумбатуса и Дж.Мэллори именно усатовская культура стала ядром формирования греческой цивилизации.

На Юго-Западе Украины с 3 до 2-го тысячлетий до н.э. характерной культурой является Белогрудская культура, которая наряду с бронзовыми орудиями также использовала каменные. в дальнейшем эта культура имигрировала на Балканы и стала основой создания фракийских племён.

Примерно в 1500-м году до н.э. на территории Украины появляются кочевые племена. Одни из них – легендарные киммерийцы (9-7 века до н.э.) о которых впервые упоминается в письменых источниках.

В 7-м веке до н.э. в Украину приходят скифы, которые создают своё централизованое государство.  По свидетельству Геродота скифы делятся на несколько народов: царские скифы (Северное Причерноморье), скифы-кочевники (территория на восток от Днепра), скифы-земледельцы (между Дунаем, Южным Бугом и Днепром) и скифы-орачи (Северо-Запад Украины). Вероятнее всего  скифы-земледельцы и скифы-орачи – это потомки трипольцев и иных местных культур частично смешавшихся с племенами скифов.

Файл:MapU 5.jpg

Скифы успешно отбили завоевание персов и вели ряд войн с греками, но в 3-м веке до н.э. скифов вытесняют сарматы, которые ассимилируют родственные племена скифов, а царских скифов (вероятно наиболее сильное племя скифов) вытесняют в Крым, где их потомки живут и поныне.

В 5-м веке до н.э. в Южное Причерномрье приходят греки, которые основывают ряд колоний – Ольвию, Херсонес, Боспор.

Сарматы охарактеризовали себя как агрессивный народ. Сарматы провели несколько войн с римлянами. Примечательно, что женщины сарматов наравне с мужчинами принимали участие в войнах – за что родились легенды об амазонках.

В 3-м веке Н.Э. в Украину пришли готы, которые вытеснили сарматов на территорию Кавказа и в Римскую империю (известно что несколько сарматских подразделений являлись неотъемлимой частью римского гарнизона в Британии).

Готская держава была разгромлена гуннами в 4-м столетии н.э.. Готы были вытеснены на территорию римской Дакии, а зетем далее на Балканы и в Германию.

Именно на территории гуннской державы впервые появились славяне.

П.С. Це одна із статичних статей на майбутньому сайті. Як її оціните? Може щось змінити?

Інтер втрачає аудиторю




  Частка "Інтеру" впала до 14%, вперед вирвався "1+1" (рік назад "Інтер" був на першій строчці рейтингу, а позаду був "1+1"), що випереджає свого конкурента вже більше ніж на 1%. Далі прогнозовано йдуть ICTV, "Новий канал" і СТБ.

Сайт. Кінцевий вибір з категоріями.

  Нарешті з категоріями розібрався і розділив епоху "Національне відродження" на саме "Національне відродження" (кінець 18-го ст - 1917 рік) і на епоху, що назвав "Національна боротьба" (1917-1991). П.С. + буде мінімум дві "бонусні" категорії, що зараз описувати не буду.

Почну потрохи створювати сторінки з інформацією про саму історію України на трьох мовах. Це займе певний час.П.С. Може хто може запропонувати якийсь більш "прогресивний" значок "Національне відродження" (зараз "Кобзар")? Або принаймні може хоч варіанти різного дизайну "Кобзаря" будуть?..

Перспективи україномовного Інтернету

   Натрапив в неті на блог - копіпастю. Знайшов тут: http://blogoreader.org.ua/2010/01/15/ukrainian-language/

Чи часто ви зустрічали в мережі наступні твердження: “Український інтернет не розвинений”, “уанету ще дуже далеко до рунету”, “мають пройти роки, перш ніж в уанеті…” і т.д. Я таке читаю чи не щотижня. Так-от, знайте: це все неправда.

Написати цю статтю мене спонукав цікавий коментар, який був залишений до одного з попередніх матеріалів.

Чому українці часто при пошуку вводять запити російською мовою? А тому що це на підсвідомому рівні: “Українською мовою мало інформації”. І погодьтесь, що деякою мірою наша підсвідомість права – в деяких дуже вузьких сферах життя українські матеріали практично відсутні.

Але це не означає, що їх перестали шукати! Не треба підходити з твердженням, що україномовні сайти нікому не потрібні. Так, вони нікому не потрібні – коли їх взагалі немає.

Людина шукає інформацію не за мовним принципом, а за принципом існування – але коли рідною мовою нічого немає, то ситуацію врятує іншомовний пошук.

Уявіть собі таку ситуацію: у 30 мійльонів людей є велосипеди, і кожна людина вміє і любить на ньому їздити. Але не їздить, бо дороги не існує. Хоч це, можливо, і не надто вдалий приклад, але він яскраво характеризує український, а особливо україномовний інтернет – ринок просто пустий. Як для такої великої країни, то це відвертий мінус.

Кількість “велосипедів” збільшуватиметься щороку, це достеменно відомо. І тим не менш, ніхто не виявляє особливої активності, щоб обслуговувати цих “велосипедистів” і отримати свої дивіденди.

Не треба винаходити україномовний велосипед – його винайшли ще до вас. Треба просто творити україномовний контент! Будь-яка інформація українською мовою, якщо вона має сенс, обов”язково знайде своїх відвідувачів. Достатньо лише почати це робити. Не знаєте, чим допомогти країні? Йдіть у Вікіпедію та пишіть статті, яких ще немає українською мовою. Повірте, це буде набагато цінніше, ніж срач у коментарях на сайті Корреспондент.net, де ви “виборюєте національну гідність” у палких дискусіях з “москалями, жидами та масонами”.

Знадобився 1 (один) рік, щоб кінотеатри “лєгкім двіженієм рукі” перейшли на українську мову. І тепер вони вже навіть забули плакатися “проклятіє западєнці лішають нас раднога язіка” – бо он на “Аватар” усі зали повні і … всім на українську.

Все ще не вірите в українську мову в інтернеті?

Top standalone

Добре, а як вам тоді рейтинг автономних блогів від Яндекса, де Watcher, повністю україномовний блог посідає вже сьоме місце, наблизившись до таких “монстрів” рунету, як Lifehacker та Интернетные Штучки? Content is a king. Творіть контент українською мовою, і буде вам щастя.

Після цього тільки спробуйте мені сказати, що україномовні сайти не мають майбутнього.