Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Як ви боретеся зі спекою?



Цьогорічна спека в Україні перевершила всі норми. Поділіться з читачами сайту I.UA рецептами, як ви боретеся з нею?











Українська техніка

http://s004.radikal.ru/i208/1002/50/ec810d820823.jpg
"Вепр"-К - український позашляховик, що перевищує за своїми характеристиками будь-яку техніку країн СНД.


Броньовик для сил спеціального призначення "Козак". Один з найкращих бронеавтомобілів по маневреності у світі.

http://topwar.ru/uploads/posts/2010-06/thumbs/1276855816_ci-mkts01l.jpg
Броньовик "Дозор"-А. Вся серія "Дозорів" унікальна - вони мають кілька різних варіантів виробництва, залежно від роду військ куди постачаються.

http://revisor.od.ua/pics/apicturepicture3431_42828.jpg
"Дозор"-Б.

http://s39.radikal.ru/i083/0910/61/7f8221d67c1c.jpg
КрАЗ - найуспшніший український автомобіль у світі.

Файл:BTR3.jpg
БТР-3. За 10 років Україна експортувала майже 2000 одиниць цієї моделі.

http://armyromantic.ru/91_btr4/2.jpg
БТР-4. На відміну від БТР-3 і інших бронетранспортерів пострадянського виробництва - перший БТР нового покоління, що не являється модернізацією раніше існуючого екземпляра. Унікальність техніки у тому, що система встановлення озброєння побудовано на модульному принципу - залежно від віййськових задач озброєння може бути замінено за кілька годин.

http://www.mil.gov.ua/images/event/2005-08-31-145-540.jpg
Т-64 "Булат". Модернізація танка Т-64 - одного з найкращих і найнадініших танків СРСР. Модернізація включила у себе заміну ходової частини і двигуна, що призвело до збільшення маневреності танка до рівня Т-80, покращення броньованості машини та встановлення нових систем прицілювання і електронного керування. Жодних подібних систем керування на пострадянському просторі не встановлювалося.

http://s49.radikal.ru/i123/0912/85/1eb6e27f0c15.jpg
Т-84 "Оплот". Найкращий танк у світі:)

http://s50.radikal.ru/i128/0912/db/c757bbffa126.jpg
БМП-84. Поки існує лише у вигляді макета. Ідея проста - поєднання у собі БМП і танка. Єдиний на сьогодні розроблений проект у світі. Окрім функцій танка ще й перевозить у своєму десантному відділенні 8 бійців.

Сконфузились... знову

  • 22.07.10, 22:17

Ну коли наша політика перестане бути такою "веселою", а політики клоунами? натрапила на статтю про проколи "властьімущіх" +  цікавенкі ретроспективні відео і свіженький відеоконфуз гаранта. в кінці є посилання, якщо раптом захочете переглянути відео

справного танцюриста і за сумісництвом президента Віктора Януковича.  Не минуло й кількох тижнів, як в інтернеті з'явилося нове відео з серії закулісного життя гаранта. Цього разу Янукович не танцює, не співає, і взагалі поводиться не так розкуто, як, скажімо, у себе на ювілеї.  Це і зрозуміло. Мирний відпочинок Віктора Федоровича у Криму перервав візит прем'єра Миколи Азарова, який приїхав до Януковича за цінними вказівками.  Судячи з не дуже щасливого виразу обличчя Януковича, йому було нелегко піднятися з шезлонга і провести "паркетну" кількахвилинну бесіду з Азаровим.  На відео, яке потрапило у мережу, Янукович і Азаров, очевидно, не підозрюючи, що камеру вже включено, розподіляють ролі перед телезйомкою.  "Ну, я буду к тебе обращаться на украинской мове", - прогудів Янукович, звертаючись до Азарова.   Після цього президент заговорив українською і видав кілька загальних фраз. З цих кількох секунд, які випадково потрапили у запис, стає зрозумілим, як президент спілкується з прем'єром. Як мінімум очевидно, якою мовою. Отже, обурення Януковича з приводу незнання міністрами української мови, є щонайменше нещирими.  Цікаво, що подібні випадки відеоляпів у біографії Віктора Федоровича вже траплялися. Так, у 2004 році, коли ЦВК оголосила Януковича президентом, він записав звернення до народу.  "Спасибі, що ви прийшли на вибори і віддали свій голос за нового президента. За мене... Не треба казати "За мене"?", - розвів руками Віктор Федорович. На що "диригент" за кадром Ганна Герман заспокоїла його тим, що "все було дуже органічно". Як відомо, Янукович тоді президентом так і не став.  

http://tabloid.pravda.com.ua/person/4c470acd5e2a1/

Кирилу в Україні явно подобається

  • 22.07.10, 21:21

Сьогодні почула уривки виступу патріарха московського Кирила в Одесі. це капець! моєму обуренню немає меж. декілька годин загальнодержавний канал транслював ці псевдодуховні, а радше патерналістсько зверхні висловлювання представника іншої держави. так, саме держави, а не глави церковної організації. цілком зрозуміло, що візит Кирила носить політичний характер, а всі його "глагоління" про глобалізм і націоналізм (як загрозу всесвітньому благу)  просто шиті білими нитками. а чого вартує його вимога (!!??) перейменувати вул. Івана Мазепи на Лаврську! ну, звичайно, зараз це активно заперечується офіційною РПЦ, хоча сама інформація була озвучена прозвучала на засіданні Київради з питань і туризму із слів заступника глави КМДА Віталія Журавського. 

але найбільше вражає навіть не це. від прокремлівського клірика не доводиться очікувати нічого іншого. принижує реакція наших співгромадян, що заглядають в йому рота, ловлять кожне слово і милуються тій напускній доброчесності, сиплють під ноги пелюстки троянд і папороті неначе пророку, а потім їх же і збирають "на згадку" (бррррр, просто фетишизм якийсь).  схоже, стадний інстинк у нас на фоні нової влади просто процвітає. невже не зрозуміло, що церква московського патріархату разом зі своїм гастрольним патріархом - то лише ще один із важелів впливу на нашу державу - до того ж один з найпідступніших важелів, враховуючи українські православні традиції?

І дло цього додається контекст релігійної політики нового президента, який активно демонструє прихильність визначеній церкві. Таких явних перекосів у надто щемливому релігійному питання собі не дозволяв навіть Кучма. 

Мда, очевидко, Кирило стане у нас частим гостем. а за ним підтягнеться і "важка артилерія" у вигляді Лужкова (а донедавна був в Україні персоною нон-грата), який планує на днях прибути в Україну для святкування дня Військово-морського флоту Росії. Обурює все це, обурює  

 

Янукович президент тому що -


80%, 47 голосів

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

5%, 3 голоси

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

7%, 4 голоси

8%, 5 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Колючо-правдива віршоплюєчка - 3

  • 21.07.10, 19:14
Цю країну врятує не натовп,
Не казкар, не кобзар, не співець,
Не партійно-парламентський «тато»,
А  досвідчений, влучний стрілець.

Ви вгадали, Валерій Гнатюк podmig

Украина должна последовать примеру Грузии

  • 21.07.10, 10:08
Прочитав цікаву статтю і рекомендую. Погляд зі сторони виявляє деякі важливі "дрібнички" і разом з тим трохи пояснює, чому при сьогоднішній владі (та й при вчорашній ) ніяких позитивних змін нема.
Доречі, про негативні. Янукович підписав закон, по якому підприємці, що працюють по спрощенній системі, мусять платити в пенсійний фонд 350 грн. В місяць. Податкові канікули для малого бізнесу, так би мовити.

Стаття:
http://inosmi.ru/ukraine/20100720/161473332.html

Движение меньшинств в Восточной Европе.

http://blog.e-prikid.com.ua/wp-content/uploads/2009/07/israel.jpg
Гей-парад в Варшаве. Сексуальные меньшинства вышли на парад в столице Польши.



Зображення 23 з 1610


Митинг Партии Регионов. Национальные меньшинства вышли на митинг в столице Украины.

Есть-ли разница?

15%, 15 голосів

69%, 68 голосів

11%, 11 голосів

4%, 4 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Націоналіст

  • 20.07.10, 18:03
 Тут в коментарях до однієї замітки я написав, що націоналіст і патріот - два різних поняття. Для тих, хто цього не розуміє, пропоную прочитати вірш Валерія Гнатюка.
Отже, слово поету:

Я – націоналіст! Як може буть інакше ?
Я чую поклик роду, я чую крові глас,
Моя козацька кров клекоче і  пульсує, 
Я – воїн-гайдамака та лиш не свинопас.
Напівсвободи бути не повинно,
Напівлюбов – це тонуче судно.
Я народився тут, тут  виріс і змужнівся,
І що навколо є мені не все одно.
Лиш я в своїй  межі повинен керувати,
Я – автохтон своїх і неба і землі,
Моє  найперше слово і я тут бал справляю,
А не чужинські зайди, великі та  малі.
Повірте: я ні з ким не хочу воювати, 
Я доста бачив смерті і доста домовин,
Але я не дозволю, щоб мною попирались;
Я – гордий  та зухвалий своєї Неньки син.
Я прапор лише свій у небеса підношу,
І інтереси власні – це мій пріоритет.
Ні з ким я не торгую ні  гідністю, ні честю,
Повинні знати всі: не ржавий мій багнет.
Хіба я щось сказав, що зовсім неприйнятне?
Та так весь світ живе,  огляньтеся навкруг!
Себе найперше маєш любити й поважати;
Тоді ти  будеш рівний, тоді ти будеш друг.
Нерівним буть не хочу, не хочу бути меншим
Не хочу, щоб на мене зверху хтось дививсь.
Я хочу, щоб я  крикнув: "Агов, Я – Українець!”,
І, щоб мені чужинець з повагою  вклонивсь.
Тебе оця земля ростила та плекала,
Дала тобі і силу, і  славу, й віру, й хист:
Так підійми ж її ти велич попід хмари!
Ти  воїн України – ти націоналіст!


Валерій Гнатюк.