Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Депутати-брехуни

Як змінилися доходи депутатів, які борються проти олігархів
 13 листопада 2018, 17:30
Читать на русском

Народні депутати, які володіють мільйонними статками, землею, автомобілями, квартирами та будинками, обіцяють боротися проти олігархів. Ось такі реалії України. Після завершення Революції Гідності минуло вже чотири роки, народні обранці освоїлися у владі, але олігархів у країні менше не стало. Зате в деяких борців проти них зросли доходи та грошові активи.

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко обіцяв у передвиборчій програмі (відзначимо, що обіцянка партійна й належить усім членам фракції) влаштувати олігархам «солодке життя» й запровадити для них кризовий податок, який наповнив би державний бюджет і зупинив інфляцію. Жодного законопроекту, щоб запровадити податок, ані Ляшко, ані його колеги до Ради не вносили, тому обіцянка провалена. Сам «радикал» при цьому почувається добре: порівняно з 2014 роком його доходи минулого року зросли на 19,4 млн грн (1 млн проти 20,4 млн). Сума грошових активів Ляшко також зросла на 18,2 млн грн.

Ігор ГузьНародний депутат України
Гузь сприятиме поверненню у державну власність підприємств та активів, які привласнили олігархиСказано 23 вересня 2014 р.Статус обіцянки:У ПРОЦЕСІ

Готівкових коштів у його родини, щоправда, стало менше на 9,5 млн грн, а доходи сім'ї впали на 5,3 млн. Також у Ляшка стало більше землі у власності, але менше нерухомості.

«Свободівці» Юрій Левченко, Олег Осуховський, Михайло Головко, Олександр Марченко та Андрій Іллєнко перед виборами пообіцяли забезпечити покриття військових витрат за рахунок оподаткування надприбутків олігархів. У 2014 році «Свобода» ініціювала законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо справляння військового збору)», який зобов'язує олігархів платити військовий збір, але документ усе ще перебуває в комітеті. Тим часом для всіх українців до завершення реформи Збройних сил запроваджений військовий збір. Тож обіцянку депутати не виконали.

Проте доходи всіх п'яти нардепів минулого року порівняно з 2014-м зросли. У Левченка – майже на 192 тис. грн, у Осуховського – на 616 тис., у Головка – на 75 тис., у Марченка – на 165 тис., у Іллєнка – на 81 тис.

Сергій Шахов із «Волі народу» влітку цього року дав обіцянку підготувати законопроект про запровадження податку на розкіш для багатіїв. Обіцянка поки в процесі, законопроекту ще немає. При цьому в депутата грошей стало менше: в 2015 році його дохід склав 985,7 тис. грн, а минулого року 247,2 тис. грн (на 738,5 тис. менше). Він, як і раніше, користується однією машиною, землі в нього немає.

Податок на розкіш уже хотів запровадити Тарас Пастух. Ця обіцянка була зафіксована в його передвиборчій програмі, але він її провалив, не зареєструвавши відповідний законопроект. При цьому доходи парламентаря впала на 1,8 млн грн, грошових активів у нього також стало менше, зате збільшилася площа нерухомості, а в його родини стало значно більше землі у власності.

Детальніше – на інфографіці.

Усик-Белью: в мережі фурор

Усик-Белью: в мережі фурор після приголомшливої перемоги українця

STYLER › Спорт    11.11.2018

Відео: обзор поєдинку Усик-Белью (Youtube-канал/KrassBox)

Яскрава перемога українського боксера Олександра Усика над опонентом Тоні Белью викликала справжній фурор серед користувачів мережі. Відповідні коментарі вона розмістили на своїх сторінках в соцмережі.

"Олександр Усик – новий король рингу. Хай живе король!", - сказав користувач Всеволод Воронков.

Скріншот поста (twitter.com/vsevolod_seva82)

"От вам і не б'є Усик. Чемпіон. Красунчик", - сказав юзер Олександр Самарський.

Скріншот поста (twitter.com/samara_luga)

"Феноменальний боксер. 16 перемог з 16. З них 12 – нокаутом", - підкреслив користувач Хайк Халатьян.

Скріншот поста (twitter.com/Khalatyan78)

"Звичайний кримський хлопець. Молодець Санька. З перемогою. Поєдинок завершився нокаутом у восьмому раунді", - уточнив юзер з ніком "Добряк".

Скріншот поста (twitter.com/DOBRYAC12)

"Олександр Усик – вітаємо і поважаємо. Це було чудово", - сказала користувач Наталія Контрерас.

Скріншот поста (twitter.com/natasoko69)

Нагадаємо, абсолютний чемпіон світу у важкій вазі українець Олександр Усик провів перший захист титулів в бою з британцем Тоні Белью. Сам поєдинок вийшов досить яскравим і видовищним. Український спортсмен здобув перемогу у 8-му раунді технічним нокаутом.

Примітно, що за суддівськими записками, вперед нібито "вирвався" Белью.

Як повідомлялося раніше, промоутерська компанія Matchroom Boxing представила офіційний проморолик бою Усик - Белью

Усик переміг!

Усик-Белью: українець зняв емоційне відео після перемоги
STYLER › Спорт    11.11.2018 
Усик-Белью: українець зняв емоційне відео після перемоги
Фото: (instagram.com/seregabond)

Спортсмен подякував фанатам за підтримку

Український спортсмен і боксер Олександр Усик записав емоційне відеозвернення до фанатів після бою з опонентом Тоні Белью. Відповідні кадри він опублікував на своїй сторінці в Instagram.

"Дорогі друзі. Дякую всім за підтримку. Черговий бій позаду. У нас все добре, перемога за нами. Слідкуйте за нами у наступних боях. За мною і моєю командою", - сказав він.

Звернемо увагу, що на самих кадрах Усика можна помітити в "легендарному" хресті. Після слів спортсмен нібито починає "боксувати".

Відео: Усик записав емоційне відеозвернення (instagram.com/usykaa)

Підкреслимо, що на даний момент відеозвернення побачили понад 200 тисяч чоловік, викликавши справжню бурю в коментарях.

"Взагалі красавчик. Молодець, чемпіон. Так тримати", - сказав користувач Олександр Шаповалов.

"Вітаю. Красава", - підкреслив юзер Броніслав Боремский.

"Красунчик. З перемогою", - уточнив користувач Дмитро Миколайович.

Усик-Белью: українець зняв емоційне відео після перемоги

Скріншот коментарів (instagram.com/usykaa)

Нагадаємо, абсолютний чемпіон світу у важкій вазі українець Олександр Усик провів перший захист титулів в бою з британцем Тоні Белью. Сам поєдинок вийшов досить яскравим і видовищним. Український спортсмен здобув перемогу у 8-му раунді технічним нокаутом.

Примітно, що за суддівськими записками, вперед нібито "вирвався" Белл.

Як повідомлялося раніше, промоутерська компанія Matchroom Boxing представила офіційний проморолик бою Усик - Белью.

Як Олександр Усик провів прес-конференцію в Гулівера (video.rbc.ua)


100-й річниці завершення Першої світової війни

Президент України разом із лідерами країн світу взяв участь у пам’ятній церемонії, присвяченій 100-й річниці завершення Першої світової війни

11 листопада 2018 року - 14:23

Президент України разом із лідерами країн світу взяв участь у пам’ятній церемонії, присвяченій 100-й річниці завершення Першої світової війни

Президент України Петро Порошенко з дружиною Мариною Порошенко разом з лідерами країн світу у Парижі взяв участь пам’ятній церемонії, присвяченій 100-й річниці завершення Першої світової війни. Глава держави перебуває з робочим візитом у Франції.

Заходи почалися зранку в Єлисейському палаці та продовжилися біля Тріумфальної арки у Парижі.

Участь у церемонії взяли Президент Франції Еммануель Макрон з дружиною, Президент США Дональд Трамп з дружиною, Канцлер Німеччини Ангела Меркель, інші лідери країн Великої сімки та понад 70 Глав держав та урядів країн світу, лідери міжнародних організацій.

Пам'ятні урочистості розпочалися з військової церемонії та виконання національного гімну Франції. Під час урочистого вшанування пам’яті загиблих у Першій світовій війні було запалено Вічний вогонь біля Тріумфальної арки.

Молоді люди з різних країн зачитали спогади свідків – відомих письменників, які на власні очі бачили жахіття тієї війни. 

Церемонія завершилася проходженням військових у формі часів Першої світової війни.

Глава Української держави також візьме участь у відкритті «Паризького форуму заради миру», який ініційований Президентом Франції.

Ключовим завданням Форуму є зміцнення справи миру шляхом покращення глобального управління та підтримки дій, які сприяють зниженню міжнародної напруги, співпраці між державами для вирішення транскордонних проблем. За прикладом Паризької конференції з питань клімату, «Паризький форум заради миру» має за мету стати платформою для обміну досвідом і новаторськими рішеннями, яка об'єднає всіх учасників процесу глобального управління: Глав держав і урядів, представників управлінських органів місцевого та національного рівнів, регіональні та міжнародні організації, громадянське суспільство.

100-річчя двох державотворчих подій відзначено в Україні

Звернення Президента до Українського народу з нагоди 100-річчя Листопадового чину

1 листопада 2018 року - 09:00

Шановні співвітчизники!

Сьогодні ми відзначаємо 100-річчя Листопадового чину та утворення Західноукраїнської Народної Республіки.

У ніч на 1 листопада 1918 року українські військові частини на чолі з Дмитром Вітовським без жодного пострілу взяли під контроль найважливіші установи Львова та повітових міст краю.

Ці події стали початком Листопадової національно-демократичної революції в Галичині 1918 року - важливого кроку на шляху до утворення єдиної соборної України.

«Український народе! Голосимо тобі вість про твоє визволення з віковічної неволі. Віднині Ти господар своєї землі, вільний горожанин Української Держави», - йшлося у відозві Української Національної Ради від 1 листопада 1918 року.

Зараз, коли здійснилися віковічні мрії українців жити у власній державі, не втратило актуальності ще одне твердження тієї пам’ятної відозви: «Український Народе! Доля Української Держави в Твоїх руках. Ти станеш як непобідний мур... відіпреш усі ворожі замахи на Українську Державу».

Понад чотири роки ми, як і в часи національно-визвольних змагань початку XX століття, зі зброєю в руках відстоюємо свій державний суверенітет і територіальну цілісність від зазіхань країни-агресора - Російської Федерації.

Свобода і незалежність, здобуті кров’ю і потом мільйонів українців, є священним надбанням кожного громадянина. В ім’я світлої пам’яті наших Героїв маємо боронити і зміцнювати Українську державу.

Вітаю всіх із річницею Листопадового чину та утворення Західноукраїнської Народної Республіки.

Слава Україні!

Слава її Героям!

Петро ПОРОШЕНКО

 https://www.president.gov.ua/news/zvernennya-prezidenta-do-ukrayinskogo-narodu-z-nagodi-100-ri-50722



Звернення Президента до Українського народу з нагоди 100-річчя Буковинського народного віча

3 листопада 2018 року - 09:00

Шановні співвітчизники!

Сьогодні виповнюється 100 років Буковинського народного віча — однієї з визначних подій в історії національного державотворення часів Української революції 1917 – 1921 років.

Ці доленосні події, що відбулися 3 листопада 1918 року у перлині буковинського краю — місті Чернівці — сучасники описали такими словами: «На ринку зібрався великий похід. Українське військо, студенти з синьо-жовтими обв’язками, Жіноча Громада, українська гімназія, українські сироти, священики, учителі, міщани і багато селян. Молоді хлопці в національних строях, старі чоловіки і жінки. Це був величавий похід, що посувався вулицями з піснею на устах... всі з відкритого серця співали «Ще не вмерла Україна!..».

Слова Омеляна Поповича: «Ми хочемо прилучитися до нашого кореня — до Києва, до великої Соборної України... Віче бажає прилучення австрійської частини української землі до України», які одностайно підтримав Буковинський майдан, несуть одвічний смисл і прагнення українців жити у своїй незалежній державі на своїй, Богом даній, землі.

У ті непрості часи Україна не змогла утвердити суверенітет і соборність головним чином через розпорошеність сил, міжособистісні чвари. Тому найголовнішим уроком для нас сьогодні є усвідомлення, що суверенна Україна має стати понад усе для кожного політика й кожного громадянина.

Уже понад чотири роки ми зі зброєю в руках боронимо Україну та усю Європу від російського агресора на нашому, українському Донбасі. Ми усіма можливими на сьогодні способами боремося за повернення нашого, українського Криму.

Події останніх років продемонстрували, що Український народ єдиний, як і неподільна наша країна. Жодне втручання ззовні не здатне розколоти нашу єдність, і ми самі будемо визначати свою долю і своє майбутнє.

Переконаний, ми обов’язково переможемо і збудуємо квітучу країну для себе та своїх нащадків.

Слава Україні!

Петро ПОРОШЕНКО

https://www.president.gov.ua/news/zvernennya-prezidenta-do-ukrayinskogo-narodu-z-nagodi-100-ri-50758

З Києва до Китаю навпростець!

ІІІ Український Форум Шовкового шляху та виставка інноваційних технологій



16 листопада 2018 року, у Києві (НСК Олімпійський) відбудеться ІІІ Український Форум Шовкового шляху - подія, що об’єднує разом великий бізнес України та Китаю, інвесторів та політиків обох країн.

Теми, що будуть підніматися на Форумі: Динаміка успішного українсько-китайського співробітництва, Енергія майбутнього, Fintech&Investments, IT&Innovations.

Серед спікерів Форуму: Кубів Степан (Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економічного розвитку і торгівлі України), Володимир Омелян (Міністр інфраструктури України), Ду Вей (Надзвичайний і Повноважний Посол Китайської Народної Республіки в Україні), Олександр Домбровський (Народний депутат України, Перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки), Ван Цзицзянь  (Віце-президент China Railway International Group), Родіон Морозов (Директор департаменту екологічного реінжинірінгу та впровадження проектів ресурсосбереження УКРГАЗБАНКУ), Даррен Чонг (керівник Китайської бізнес-групи PwC в Центральній та Східній Європі, Росії і Євразії PWC), Янь Дуншен (Голова Правління Бохайської товарної біржі (ВОСЕ), місто Тяньцзинь (УБРР), Михайло Гранчак  (Директор департаменту інвестиційно-банківських послуг Dragon Capitals), Вікторія Сиромятова (Директор ДТЕК ВДЕ), Ірина Никорак (Директор Української Асоціації Шовкового шляху SilkLink), Андрій Павелко (Народний депутат України, Голова Комітету Верховної Ради з питань бюджету, Керівник Депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв'язків з КНР) та ін.

Представники великого бізнесу, що приймуть участь у Форумі: ДТЕК, Укргазбанк, UAPAY, Turkish Airlines,  Kuehne+Nagel, СМЕC, CRBC, Weilin TRADE PTY LTD та ін.

У межах форуму буде діяти виставка Інноваційних технологій України та Китаю, де будуть представлені нові розробки авіа-космічної галузі, технології smart-агро, доповненої реальності, розумного міста,  розумного будинку,  енергоефективності, інтелектуальних систем, новинки робототехніки.

Серед учасників виставки амбітні українські стартапи, які вже встигли стати відомими за межами країни: українські електробайки Delfast Bikes із запасом ходу як в електромобіля стали сенсацією й уже мають серед своїх досягнень позицію в Книзі рекордів Гінесса; проект RoboCharge  являє собою демо модель кластерної роботоекономіки - один робот робить іншому сервісну послугу (зарядку акумулятора) і отримує криптовалюту як оплату; VR Inn - проект віртуальної реальності для всього тіла, що дозволяє групі гравців зануритися у віртуальну реальність із повною свободою руху тіла в віртуальному просторі; APOSTERA - проект віртуальної реальності для автомобілів; Еней - робот для дослідження лавових трубок на Марсі; Міні-рейс - сімейство багатофункціональних безпілотних апаратів; Мальва - ракетно-космічний комплекс повітряного старту та ін.

Кожну компанію-учасницю виставки буде представляти команда проекту. Біля стендів учасників ви зможете: особисто розпитати про всі деталі продукту в його креаторів; власноруч протестувати винахід; поговорити про перспективи продукту з його виходом на міжнародний ринок.

 

Більше про подію:

Український форум Шовкового Шляху - професійна комунікаційна B2B2G платформа, яка об'єднує decision-makers на вищому політичному, урядовому та бізнес рівнях з України та Китаю. Організатором форуму виступає Українська асоціація Шовкового шляху Silk Link - B2B2G-майданчик для ділової та політичної взаємодії між Україною, Китаєм та країнами Європи.

Сайт форуму: http://forum.silklink.org/

Дата і місце проведення: 16 листопада 2018, Київ, НСК Олімпійський

Оргкомітет IIІ Українського форуму Шовкового шляху 2018:

тел. +38 (044) 338-08-70

тел. +38 (093) 497-68-48 Наталія Котлубай

e-mail: [email protected]

Інтерфакс-Україна - генеральний інформаційний партнер форуму.

Український бізнес завойовує китайський ринок

Український бізнес завойовує китайський ринок



Торговий, інвестиційний та туристичний потенціал України буде вперше представлений національним стендом України на Китайській міжнародній імпортній виставці CIIE 2018, яка відбудеться у Шанхаї 5-10 листопада 2018 року. 80 національних експозицій розмістяться на 27 га виставкової площі. На виставку зареєстровані учасники з 130 країн світу та 300 000 китайських бізнесменів.

Національний стенд України, підготовлений за участі Мінекономрозвитку та Офісу з просування експорту, презентуватиме економічний, інвестиційний та туристичний потенціал. Відвідувачі національного стенду України побачать українські інноваційні гаджети, інтерактивні столи та інтерактивні рюкзаки з LED-екраном, роботизований екзоскелет для реабілітації рухів кінцівок людей, розробки хірургічних та травматичних технологій.

Торгово-промислова палата України, як ексклюзивний партнер виставки, презентує комерційні стенди українських компаній загальною площею 288 квадратних метрів, де будуть представлені аграрні та харчові товари, новітні розробки в галузі приладобудування, а також туристичні послуги.

Про свої товари розкажуть імпортерам в Китаї лідери української промисловості, підприємства "Атомкомплект", "Станкін", "Мікрол", "Київприлад", "Елміз", "Імпульс", "Енергія води", "Семпал", "Кернел", "Терра Фуд", "Ічня" та багато інших, продукція яких варіюється від протезів нижніх кінцівок до обладнання для атомних електростанцій, космічної галузі, від сучасних рішень у сфері аграрного виробництва до готових харчових товарів, тощо.

За словами Геннадія Чижикова, президента Торгово-промислової палати України, першочерговим завданням ТПП України в якості ексклюзивного партнера CIIE 2018 стало утвердження стійкої позиції українського бізнесу на китайському ринку та збільшення вітчизняного експорту. Торгово-промислова палата сформувала експозиції своїх партнерів на виставці для успішного налагодження ділових контактів з китайцями.

"Український бізнес шукає нові можливості для експорту. Упевнений, що наші підприємства, маючи високий торговий та інвестиційний потенціал, зможуть похвалитися якісною продукцією і завоювати увагу покупців. Це більш ніж реально, адже Китай у наступні п’ять років планує імпортувати продуктів та послуг на понад 10 трильйонів доларів. Китайська преса вже проявляє великий інтерес до України та відмічає високий рівень нашої підготовки до виставки, очікуються високі продажі. Китай, який вийшов на один трильйон споживачів, відчиняє браму і для сировинного експорту, і для промислової продукції. Це унікальна можливість. Я радий, що більш ніж 200 бізнесменів змогли скористатися цією можливістю і участь країни посилена урядовою делегацією на чолі з віце-прем'єром Степаном Кубівим. Представлений малий і середній бізнес, деякі компанії вперше беруть участь у міжнародній виставці такого рівня та мають нагоду отримати значний прибуток" – розповів Чижиков.

Президент Торгово-промислової палати України наголошує, що лише за останні два тижні ТПП організувала участь бізнес-місій у трьох міжнародних виставках у Франції, Білорусі та Китаї: "Торгово-промислова палата є головним інструментом налагодження міжнародної торгівлі. Хто хоче продати свій товар, має брати участь у виставках. Я завжди кажу, що найпростіший спосіб продати продукцію, знайти нові ринки та ділові зв’язки – це купити білет на літак".

https://ua.interfax.com.ua/news/press-release/542381.html

Український стартап Stock-Factory переміг

Український стартап Stock-Factory переміг у світовому конкурсі “зелених” бізнес-ідей Climate Launchpad


Команда перемогла у тематичній номінації «Системи прийняття рішень та фінанси» і отримала 5 000 євро на розвиток проекту під час Climate Launchpad Grand Final 2018, що відбувся 2 листопада в Единбурзі.


Stock-Factory презентувала на Climate Launchpad онлайн-сервіс з обігу умовно “проблемних” товарів. Платформа допоможе оперативно продавати або передавати на благодійність якісні товари, строк придатності яких наближається до завершення. Це допоможе скоротити обсяги знищення якісних товарів в торговельних мережах та оптимізувати товарну логістику, скорочуючи таким чином вуглецевий слід та кількість відходів.

Марина Сергієнко, засновниця проекту Stock-Factory“Я вірю, що кожен продукт створений, щоб приносити користь людям, а Stock-Factory тут для того, щоб допомогти товарам виконати свою функцію”.

Україна цього року втретє взяла участь у конкурсі Climate Launchpad. Партнером і організатором національного етапу є Greencubator — платформа, що розвиває екосистему кліматичних інновацій. В 2018 Україна увійшла до ТОП-10 за кількістю поданих заявок: 55 учасників на початку конкурсу, з яких 9 команд дійшли до фіналу. 1-2 листопада в Единбурзі у всесвітньому конкурсі “зелених” бізнес-ідей Climate Launchpad брали участь 3 українські команди: TOKA, UGrid, Stock-Factory. Переможцями Climate Launchpad Grand Final 2018 cтали Португалія (проект ECO2Blocks, І місце), Індія (проект JSP, ІІ місце) та Шотландія (проект Crover, ІІІ місце). Ще 10 стартапів пройшли до акселератору.

https://ua.interfax.com.ua/news/press-release/542880.html

Вдячність і вічная пам'ять Катерині Гандзюк


Катерина Гандзюк
Катерина Гандзюк
фото Цензор.НЕТ
У ЛІКАРНІ ПОМЕРЛА ХЕРСОНСЬКА АКТИВІСТКА КАТЕРИНА ГАНДЗЮК, ЯКУ ОБЛИЛИ КИСЛОТОЮ 
    04.11.2018 12:54
    31 липня 2018 року в Херсоні жінці вилили сірчану кислоту на обличчя

    Сьогодні, 4 листопада, стало відомо про смерть радниці міського голови Херсона, громадської активістки Катерини Гандзюк. Жінці було 33 роки. Про це повідомили на сторінці інтернет-спільноті "Хто замовив Катю Гандзюк" в Facebook.

    Підтвердив "5 каналу" факт смерті Гандзюк і активіст Массі Найєм. Згодом у Facebook він написав: "Це так. Прохання бути максимально стриманними. Деталі не питайтесь і не дзвоніть. Зараз важливо втримати рідних". 

    ЗА ТЕМОЮ

    В інтернет-спільноті наголосили, що просять ЗМІ не турбувати родичів та близьких Катерини, а усю інформацію оприлюднять згодом.

    Утім, в соцмережах вже повідомляють: попередньо причиною смерті називають відірваний тромб.

    Як повідомляв 5.UA, в Херсоні 31 липня напали на керуючу справами виконавчого комітету міської ради, відому активістку Катерину Гандзюк. Її облили кислотою. Речовина потрапила жінці на спину, голову, руку, а також в око. Жінка зазнала опіків 35% тіла. Катерина перенесла понад десяток операцій протягом трьох місяців після нападу. Журналісти і знайомі Гандзюк переконані, що напад пов'язаний з її публічною боротьбою проти проросійських сил в регіоні та корумпованих політиків і представників силових структур. У Гандзюк вже були конфлікти з місцевими правоохоронцями та деякими держслужбовцями. 

    Правоохоронці спочатку кваліфікували злочин як "хуліганство", але згодом змінили – на "замах на вбивство". Було затримано п'ятьох підозрюваних, четверо з них нині за ґратами. Іще один має цілодобовий домашній арешт із носінням електронного браслета. Наприкінці вересня Сама Гандзюк дала інтерв'ю ЗМІ у лікарні. Зауважила, що бачила нападника, і ідентифікувала осіб, затриманих поліцією. Загалом правоохоронці затримали п'ятьох підозрюваних у нападі. 

    Дивіться також фотогалерею за темою:

    Український мультфільм "Викрадена принцеса" переміг

    Український мультфільм "Викрадена принцеса" став переможцем шостого Міжнародного кінофестивалю The Richard Harris International Film Festival (RHIFF 2018) в номінації "Найкращий художній фільм".



    Про це повідомила прес-служба ДержКіно у своєму Facebook.

    Відзначається, що голова Держкіно Пилип Іллєнко привітав з перемогою та нагородою творців стрічки.

    "Після шаленого визнання та любові українського глядача "Викрадена принцеса" завоювала свою першу міжнародну премію і довела, що є достойним конкурентом найкращим зразкам світової комерційної анімації. Переконаний, що це далеко не остання її перемога!" - заявив голова Держкіно Пилип Іллєнко.

    Нагадаємо, що Міжнародний Кінофестиваль RHIFF 2018 тривав в ірландському Ламеріку від 25 до 29 жовтня. На Гала-церемонії нагородження премію отримала тимчасовий повірений у справах України в Ірландії Олена Шалопут.