Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

ДО 100-РІЧЧЯ ЗУНР

У ВСТАНОВЛЕНОГО ЛЬВІВСЬКОЮ МІСЬКРАДОЮ ДО 100-РІЧЧЯ ЗУНР ПАМ'ЯТНИКА ПОСВЯТЯТЬ У ПЛАСТУНИ

31 жовтня 2018

Увечері біля скульптурної композиції Листопадового чину на вул. Городоцькій відбудеться Стрілецька ватра.



Сьогодні, 31 жовтня, о 20:00 скульптурної композиції, яку встановила Львівська міська рада на честь 100-річчя Західноукраїнської народної республіки (ЗУНР), на вулиці Городоцькій відбудеться Стрілецька ватра, — повідомляє прес-служба ЛМР.

Пластуни разом з іншими учасниками заходу згадають історію, заспівають стрілецьких пісень, а також переглянуть короткометражний фільм про події 1918 року. Крім того, вони символічно посвятять скульптуру лева у пластуни.

Додамо, що, окрім цього пам'ятника, у Львові встановлюють ще одну скульптурну композицію на честь 100-річчя ЗУНР – від Львівської обласної державної адміністрації. Обидва пам'ятники коштують по 2 млн грн. Зауважимо, що вони розташовані фактично на сусідніх вулицях, і відстань між ними становить приблизно 400 м.


Богдан Гордасевич: Я всіх вітаю зі 100-річчям ЗУНР. Це наша дата: вони були першими, щоб ми не були останніми.

1 листопада у Львові відзначать 100-річчя створення Західноукраїнської Народної Республіки, повідомляє прес-служба ЛОДА. Напередодні, 31 жовтня, усіх охочих зарошують о 20:00 у «Кінопалац» (вулю Театральна, 22) на вечір «Ніч утворення ЗУНРу. Знайомство з Дмитром Вітовським».

1 листопада з 9:00 по 16:00 біля будівлі Львівської ОДА відбудеться театралізоване військово-історичне дійство, під час якого відтворять події Листопадового чину.

11:00 – покладання квітів до Меморіалу воїнам УГА на Личаківському кладовищі, а також до могил Дмитра Вітовського – Держсекретаря військових справ ЗУНР, Михайла Галущинського – коменданта Січових Стрільців, Олександра Тисовського – керівника і засновника «Пласту», Северина Левицького – воїна УГА .

11:30 – покладання квітів до могили Президента Національної Ради ЗУНР Євгена Петрушевича та могил сучасних Героїв на полі почесних поховань № 76.

13:00 – відкриття пам’ятника героям ЗУНР та УГА на розі вул. Огієнка та Листопадового Чину.

14:00 – Студентська хода від Франкового університету до Янівського кладовища.

14:30 – покладання квітів та віче на Меморіалі Українських Січових Стрільців на Янівському кладовищі.

15:30 – вшанування памяті Андрія П'ясецького на Куртумовій горі.

16:00 – фінал національного квесту «ЗУНР» та «Чай з січовиками» на вул. Винниченка,18.

17:00 – вшанування пам'яті загиблих на братській могилі УСС на цвинтарі Старого Знесіння.

Перша леді України Марина Порошенко в жовтневому Житомирі

У Житомирі Марина Порошенко відвідала фестиваль сучасної культури «Жовтень у Жовтні» та презентувала молодіжний проект «Дитяча демократія»

29 жовтня 2018 року - 15:32

У Житомирі Марина Порошенко відвідала фестиваль сучасної культури «Жовтень у Жовтні» та презентувала молодіжний проект «Дитяча демократія»

Дружина Президента України, голова Українського культурного фонду Марина Порошенко відвідала фестиваль сучасної культури «Жовтень у Жовтні» у Житомирі. Цей захід проходить за грантової підтримки Українського культурного фонду.

За словами Марини Порошенко, проект має дуже амбітну мету – стати головною подією культурного життя Житомирської області. «Я впевнена, що з цього фестивалю розпочнеться відродження знакового для Житомира кінотеатру «Жовтень» – він набуде нового сучасного змісту й стане центром прогресивних ідей в області», - зазначила голова Українського культурного фонду.

Також у рамках проекту Перша леді України разом з Віце-прем’єр-міністром – Міністром регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадієм Зубком та Міністром культури Євгеном Нищуком  взяла участь у конференції «Коли територія набуває ідентичності».

У ході роботи конференції учасники заходу разом із українськими та зарубіжними експертами працювали над формуванням культурної ідентичності міста й регіону. Окрему увагу було зосереджено на Кмитівському музеї образотворчого мистецтва імені Й. Д. Буханчука, зокрема його розвитку в національному та міжнародному аспектах.

Також під час фестивалю пройшов концерт джазмена з Литви Володимира Тарасова та відбулася презентація нового проекту українського фотографа Євгена Нікіфорова.

Серед організаторів фестивалю «Жовтень у Жовтні» - ГО «Житомир, зроби голосніше!» у партнерстві з Житомирською міською радою, Житомирською ОДА та арт-центром «Я Галерея», а також за підтримки Посольства Нідерландів в Україні й Інституту Адама Міцкевича.

Окрім того, у рамках візиту в Житомирську область Марина Порошенко  привітала молодь регіону з відкриттям програми «Арсенал Ідей. Житомир» на базі Обласного академічного лялькового театру.  Це інтерактивна освітня платформа, яка поєднує мистецтво, науку та інновації. Проект містить ігрову й лекційну складову, а також комплекс розвиваючих занять, у першу чергу, для дітей з особливими освітніми потребами.

Разом із Благодійним Фондом «Мистецький Арсенал» та Посольством США в Україні Марина Порошенко презентувала в Житомирі ще один проект для молоді – бюро змін «Дитяча демократія».

Житомирська область стала однією з перших, хто підтримав цей молодіжний рух, який пропагує дієвий патріотизм та активну життєву позицію молоді. Відсьогодні на Житомирщині розпочався конкурс з відбору учасників в «Дитячу демократію».

Західноукраїнська Народна Республіка відзначає 100-річчя

На Львівщині створили серію плакатів з видатними постатями ЗУНРу
субота27ОЛДА.

У межах заходу присутнім представили проект-переможець конкурсу для громадських організацій у межах реалізації Регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Львівській області на 2018-2020 роки.

«Департамент внутрішньої та інформаційної політики Львівської облдержадміністрації організовував конкурс для громадських організацій і саме ГО «Граніт» стала переможцем цього конкурсу. Тож сьогодні вам презентують перші результати цього проекту», - повідомила начальник відділу комунікацій з громадськістю департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА Христина Швец.  

«Ці плакати – це не є повна серія. Це 6 плакатів із десяти готових. Ми плануємо намалювати ще двох персонажів. Проект стосується не лише плакатів, але й ми розробляємо настільну гру, яку як освітній елемент закуповує облдержадміністрація. Нам активно допомагає відділ молодіжної політики Львівської ОДА», - зазначив голова громадської організації «Граніт» Андрій Мочурад

Серед постатей – Євген Петрушевич, Дмитро Вітовський, Мирон Тарнавський, Юліан Головінський, Петро Франко, Іван Боберський.

Зазначимо, що зустріч з громадськістю до 100-річчя утворення ЗУНР відбувається за ініціативи департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської облдержадміністрації

https://galinfo.com.ua/news/na_lvivshchyni_stvoryly_seriyu_plakativ_z_vydatnymy_postatyamy_zunru_299005.html


Є новий спортивний портал в Україні!

В Україні розпочав роботу новий спортивний портал, співзасновником якого став Володимир Кличко
В Україні розпочав роботу новий спортивний портал, співзасновником якого став Володимир Кличко

 Український боксер, екс-чемпіон світу Володимир Кличко презентував новий загальноукраїнський спортивний портал mixsport.pro, співзасновником якого він став.

"Ми хочемо, щоб це був сервіс, за допомогою якого за кілька секунд можна отримати детальну інформацію про будь-який вид спорту в Україні: де розташовані офіси федерацій, де розташовані спортивні секції та багато іншого. Наша мета - через новий портал надати максимум корисної інформації про увесь український спорт", - розповів В.Кличко, якого цитує сайт міського голови Києва Віталія Кличка.

Новостворений сервіс об'єднає інформацію про всі спортивні установи, дитячі спортивні школи, тренерів, федерації. На сайті міститься також детальна інформація про роботу спортивних секцій та спортивних залів.

Сайт доступний українською, російською та англійською мовами.

Світоліна стала четвертою ракеткою світу з тенісу

Світоліна стала четвертою ракеткою світу після перемоги на Підсумковому турнірі WTA
Новини » Спорт    29.10.2018 
Фото: Еліна Світоліна (twitter.com/HKTennisOpen)
Фото: Еліна Світоліна (twitter.com/HKTennisOpen)

Українська тенісистка піднялася на три сходинки в рейтингу WTA

Перша ракетка України Еліна Світоліна завдяки перемозі на Підсумковому турнірі WTA піднялася в світовому рейтингу з сьомого на четверте місце, на якому і залишиться за підсумками року. Про це повідомляється на сайті Жіночої тенісної асоціації (WTA).

В активі українки 5350 залікових очок, вона обійшла японку Наомі Осаку, американку Слоан Стівенс і чешку Петру Квітову. Очолює рейтинг як і раніше румунка Симона Халеп. На другому місці йде німецька тенісистка Анжеліка Кербер, замикає трійку Кароліна Возняцкі з Данії.

Минулого тижня Світоліна перемогла на Підсумковому турнірі WTA, завоювавши найвагоміший титул в кар'єрі. Найвищою позицією українки в рейтингу WTA є третій рядок (11 вересня 2017). Найнижчим результатом в сезоні для 24-річної тенісистки став сьомий рядок.

Нагадаємо, попередній сезон Світоліна завершила в статусі шостої ракетки світу.

До відзначення у 2018 році Дня Гідності та Свободи

Президент підписав Указ «Про відзначення у 2018 році Дня Гідності та Свободи»

24 жовтня 2018 року - 11:33

Президент підписав Указ «Про відзначення у 2018 році Дня Гідності та Свободи»

Президент Петро Порошенко підписав Указ «Про відзначення у 2018 році Дня Гідності та Свободи».

Указ видано з метою належного відзначення у 2018 році Дня Гідності та Свободи, у зв'язку з п'ятою річницею початку масових акцій громадського протесту, що відбулися під час Революції Гідності у листопаді 2013 року – лютому 2014 року, вшанування громадянського подвигу учасників Помаранчевої революції та Революції Гідності.

Актом доручено Кабінету Міністрів України утворити Організаційний комітет із підготовки та відзначення у 2018 році Дня Гідності та Свободи, затвердити і забезпечити виконання відповідного плану заходів.

Окремо визначено завдання Уряду вжити разом з Київською міською державною адміністрацією невідкладних заходів щодо забезпечення Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності обладнаними приміщеннями для розміщення експозицій та зберігання музейних предметів.

Указ містить низку завдань центральним та місцевим органам виконавчої влади, спрямованих на належне відзначення Дня Гідності та Свободи в Україні та за кордоном у 2018 році.

Розікрали кредити, а тепер невинні ангелятка

Найбільше нахапалися кредитів саме ті політичні сили, які сьогодні найголосніше «захищають» простий люд - Президент

22 жовтня 2018 року - 15:23

Найбільше нахапалися кредитів саме ті політичні сили, які сьогодні найголосніше «захищають» простий люд - Президент

Президент Петро Порошенко закликав не вірити популістам, які обіцяють зниження ціни на газ.

«Послухайте сьогодні обіцянки популістів здешевити газ в два, в три, в чотири, дехто добалакався - в шість разів знизити ціну. Це можна зробити лише шляхом повернення в російську газову кабалу», - заявив Глава держави під час зустрічі з колективом Рахункової палати України.

«Ледь-ледь вибралися з цієї кабали і зараз знову намагаються туди повернути. Розвернути країну в так званий «русскій мір» я не дозволю за будь-яких обставин. Раджу менше слухати солодкі голоси псевдо захисників. Чому? Бо меду в них багато, правди – мало, або може й геть нема», - наголосив Петро Порошенко.

Коментуючи ситуацію із державним гарантованим боргом Президент зауважив: «А найбільше нахапалися кредитів саме ті політичні сили, які сьогодні найголосніше «захищають» простий люд.  54 мільярди доларів – ось загальна боргова спадщина, яку нагуляли сьогоднішні «правдоборці» у 2007-2013 роках, коли були владою відповідні політичні сили. Тепер за ними хтось має прибрати, даруйте віддати».

Петро Порошенко також нагадав, що Україна давно мала зобов'язання щодо врегулювання ціни на газ. «Не зайвим буде нагадати, що зобов’язання зрівняти внутрішні ціни на газ з ціною імпортного газу Україна взяла, коли Гройсман ще був мером Вінниці. Відповідний меморандум з МВФ був підписаний 31 жовтня 2008 року. Фонд тоді очолював Домінік Стросс-Канн, а хто на той час був Прем’єр-міністром - дуже легко зазирнути у Вікіпедію. Але хто б не був - подібні зобов’язання носять не персональний, а  міжнародно-правовий  характер. Хоча зобов'язання і гроші брали одні, а повертати гроші мусять інші», - констатував Президент.

Він нагадав, що рішення Уряду має не лише соціально-економічну, але й стратегічну геополітичну складову: продовження співпраці з МВФ дозволяє зберегти макроекономічну стабільність і стабільність курсу гривні, й закріпити енергетичну незалежність України від Москви.

Президент поставив завдання Уряду щодо збільшення субсидій

Ми маємо захистити людей – Президент поставив завдання Уряду розширити програму субсидій у зв’язку із підвищенням тарифів на газ

22 жовтня 2018 року - 14:07

Ми маємо захистити людей – Президент поставив завдання Уряду розширити програму субсидій у зв’язку із підвищенням тарифів на газ

Президент Петро Порошенко на зустрічі з нагоди 22-ї річниці створення Рахункової палати України закликав захистити людей.

«Як Президент я поставив Уряду дуже жорстку вимогу – ми маємо захистити людей, розширити програму субсидій, збільшити кошти на виконання цієї програми, аби від зростання тарифів не постраждали найменш захищені верстви населення і взагалі будь-хто, для кого це підвищення є критичним», - зазначив Глава держави, коментуючи рішення Уряду.

Президент нагадав ситуацію з підвищенням ціни на газ минулого разу, коли завдяки запровадженню субсидій вдалося компенсувати витрати для найменш захищених верств населення та «зняти острах» щодо цього рішення.

«Ми наголошуємо, що жодна людина, жодна бідна людина, жодна незахищена родина не відчула підвищення тарифів на своєму власному бюджеті», - підкреслив Петро Порошенко.

Президент України прийняв делегацію державних секретарів ФРН

Президент України прийняв делегацію державних секретарів ФРН

18 жовтня 2018 року - 20:19

Президент України прийняв делегацію державних секретарів ФРН

Президент України Петро Порошенко провів зустріч із делегацією державних секретарів федеральних міністерств Німеччини.

Учасниками заходу було відзначено суттєвий прогрес України на шляху реформ та зростання привабливості України для німецьких компаній.

Сторони відзначили важливість майбутнього візиту Канцлера Ангели Меркель до України з точки зору зміцнення двостороннього партнерства.

Петро Порошенко висловив вдячність німецькій стороні за допомогу, яка надається нашій державі для реалізації реформ, а також за роль Німеччини та особисто Канцлера Меркель в питанні відновлення територіальної цілісності України.

Було наголошено на важливості продовження санкційної політики ЄС щодо Росії як країни-агресора.

Глава держави наголосив на активізації військової присутності Росії в Азовському морі, що є прямим продовженням окупації та подальшої мілітаризації Кримського півострова. 

Представники німецької делегації  висловили співчуття з приводу трагедії в Керчі.

Особливу увагу було приділено питанню звільнення українських політв’язнів. 

Було порушено також питання реалізації Росією проекту «Північний потік-2» та ризики, які він створює для безпеки в Європі.

Це дуже вдалий приклад консолідації

Це дуже вдалий приклад консолідації навколо національних інтересів України – Президент України подякував українській делегації у ПАРЄ

17 жовтня 2018 року - 19:21

Це дуже вдалий приклад консолідації навколо національних інтересів України – Президент подякував українській делегації у ПАРЄ

Президент Петро Порошенко провів зустріч в членами постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи.

«Я ініціював цю зустріч для того, що подякувати нашій парламентській делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи за перемогу. Я думаю, що це є дуже вдалий приклад, коли всі політичні сили, або абсолютна більшість політичних сил консолідуються під час перебування у міжнародних політичних організаціях, таких як Парламентська асамблея Ради Європи, консолідуються навколо національних інтересів України»,  - сказав Петро Порошенко українським парламентарям.

За його словами, це дуже важливо, бо «сценарій росіян був у тому, щоб провести «тріумфальну російську осінь або російську весну» у Страсбурзі». Він додав, що вони хотіли показати, що «та поведінка, яку демонструє зараз Росія в усьому світі, але в першу чергу в Україні під час незаконної анексії Криму, під час агресії проти нас на сході нашої держави, вона є прийнятною і нікуди західні демократії не дінуться, проковтнуть і все можна вирішити грошима, в тому числі внеском чи не внеском у бюджет ПАРЄ російських грошей».

«Я думаю, що було дуже символічно продемонструвати, що не гроші все вирішують, що цінності для Європи є першим пріоритетом»,  - наголосив Президент, додавши, що українські парламентарі, перебуваючи у складі різних політичних груп ПАРЄ змогли мобілізувати рішення, яке чітко підтверджує ціннісний характер Ради Європи», - наголосив Петро Порошенко.

Глава держави особливо відзначив роль кожного народного депутата, який у складі парламентської делегації, працює у  ПАРЄ. Він також окремо відзначив і роль українських дипломатів, які працюють у Парламентській асамблеї РЄ.

Президент зазначив: «Крок за кроком ми відновлюємо справедливість, яка дозволить нам повернути Донбас в Україну і Україну на Донбас, повернути Крим в Україну і Україну в Крим. І зробити низку дуже важливих речей для відновлення територіальної цілісності».

«Консолідацію, яка так чудово народилася і продемонструвала свою ефективність, треба зберігати»,  -також зазначив Петро Порошенко.

Президент розповів, що бачив ті кадри, які облетіли весь світ. «Важливо те, як це висвітлювали на російських телеканалах. Їм уже потрібен перекладач, бо слова українського Гімну для них як зброя наша найбільш ефективна. Я готовий це визнати, що український Гімн – це сильна зброя. А ваше виконання, не по вокальних даних – було абсолютно бездоганним», - сказав він.

За його словами, наші скоординовані дії привели до позицій, які не дали Росії забезпечити реванш: «Вони розгублені, вони не знають, що робити... Так само, як вони розгублені в питаннях церкви. Думаю, що це лише мобілізує нас на ефективні подальші кроки і наша координація принесе додаткові результати».

Президент також додав, що українська делегація у Страсбурзі мала можливість продемонструвати, що це не є і не буде лише проблемою України.