Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Сильне враження

  • 20.01.10, 22:10
Фільм "Собор на крові" справив на мене сильне враження. Рекомендую всім, не залежно від політичних (історичних) вподобань.[ Читать дальше ]


31%, 4 голоси

15%, 2 голоси

46%, 6 голосів

8%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Художниця Алла Горська

  • 20.01.10, 20:09
[ Читать дальше ]


43%, 6 голосів

14%, 2 голоси

0%, 0 голосів

43%, 6 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Дякую Львову!

  • 20.01.10, 13:27
Щиро дякую всім-всім виборцям округів міста Львова, що проголосували за Віктора Ющенка і він обрав найбільшу кількість голосів, зайнявши перше місце.
Вкотре львів’яни довели свою духовну вищість для цілої України, бо надали перевагу найвищій цінності - СВОБОДІ.
Я щасливий жити у такому величному місті разом з вами, дорогі львів’яни.
Вдячний вам і вірю, що ми переможемо і переможе Україна!

Поярков жжет... Рекомендовано до прочитання!


 
Така, безумовно талановита, але досить далека від національного спрямування людина як Сергій Поярков, констатувла очевидне:
"...поверьте мне, легкая ностальгия по Виктору Андреевичу начнется уже через пару месяцев. Она будет крепнуть, и крепнуть, пока не станет почти всенародной.
     И это причина в первом туре отдать голос именно за этого кандидата. Из всех претендентов он единственный хоть что-то делал бесплатно..."

Нові реалії патріотичного руху

Що ж, у другий тур вийшли кандидати - прихильники "сильної руки". І не так важливо хто з них переможе. Важливо те - що буде потім, а саме спроби новоспеченого Президента перетворити Україну на своє феодальне князівство. Однак таким спробам заважатимуть права і свободи, добуті нами за каденції Ющенка: свобода слова, думки, вільна преса, право обирати та контролювати владу й інші зародки громадянського суспільства. Тому дуже ймовірно, що новий Президент невдовзі розпочне згортання демократичних процесів в Україні. В цих умовах актуальні до сьогодні питання вступу в НАТО і ЄС втрачають свій пріорітет. Тепер завданням для нас стає не розширення прав і свобод, не євроінтеграція, а ЗБЕРЕЖЕННЯ здобутих досягнень. Не допустити відкат назад, у кучмізм з відрубленими головами, - ось наша найближча мета.

Більше всього "вожді" бояться, що їх лінчує власний народ. Як Саддама, наприклад. Тому новий Президент обов*язково робитиме кроки по приборканню некерованих ЗМІ і НГО. Адже згадуваний ІІІ сектор, а також ІV влада здатні істотно впливати на суспільну думку.

Ще один аспект нових реалій: скоріше за все УПА, Бандера, Петлюра, Мазепа і Герої Крут знову перейдуть у режим державного табу. Адже програми двох претендентів на президентське крісло не обіцяють нам нічого у цьому напрямку. Для БЮТу тема відродження національної свідомості давно вже являється ТАБУ. ПР використовує героїчні сторінки історії як жахалку для свого пенсійного електорату. Забудьте про державну підтримку патріотизму.

То що цьому протиставити? Поки що нам дозволяють створювати недержавні громадські організації. Ті, що справді недержавні і незалежні, які можуть натиснути на свободожерські амбіції свіженьких "вождів". Умовно кажучи, "дати по руках". Також на III сектор знову лягає ноша з підняття національної свідомості громадян.

Коротше: нам дають ящик з інструментами і дірявий як решето корабель. Хочте - ремонтуйте, не хочте - топіться. Новий Президент все рівно матиме запасний човен, навіть цілу баржу. Бо "економіка - понад усе!" (з передвиборчої програми одного з кандидатів). А українська нація - це так, гурт матросів, які латають дірки та драють підлогу.

ВІН і ВОНА поставили нас в такі умови: латати ЇМ нашу українську державу. Бо ми з НИМИ - "на одному кораблі" і не маємо щляхів до відступу. Тут наші сім*ї, родичі, діти, культура, тут наше ЖИТТЯ.

То ж, патріоти! Не складаймо руки, бо інакше склеємо ласти Happy) давайте об*єднуватися. "Гуртом і батька легше бити!" - мовить народна мудрість. Ми готові створити нову, націонал-демократичну, народницьку громадську організацію! Пам*ятайте:

ТІЛЬКИ РАЗОМ! Від серця до серця передаватимемо один одному наші переживання за майбутнє України. Не будьмо байдужими, йдемо латати цей корабель...

Stanislove, спеціально upu.org.ua

19 січня – Йордана

  • 18.01.10, 15:06

                              
                                       

Це третє і завершальне велике свято. З ним пов”язують хрещення на Йордані Христа.

Хрещення - християнське свято. Головна подія Водохрещення - Водосвяття, для чого у водоймах на встановленому місці робили ополонку - Йордань. У всіх селах, де були церкви, святили воду. Після молебня в ній купалися.
Віддавна в народі, посвячену на Йордана, воду вважали своєрідними ліками од багатьох недуг.
Народ примітив: “Тепло, туман, сніг, іній на Водохрещення є найсприятливішими ознаками для майбутнього врожаю". "На Водохрещення відлига - до врожаю".

За старих часів славилося Водохрещення своїми холодами. Водохресні морози - найсильніші. Якщо цього дня погода ясна і холодна - літо буде посушливе; похмура і свіжа - до рясного урожаю; повний місяць - до великого весняного розливу; зірчаста ніч - літо буде сухе.

Після Водохрещ, вважалося, мають слабнути морози.

Коли риба табунами ходить – на рої добре.
На Водохрещі день теплий – буде хліб темний.
Якщо пасмурно – хліба буде вдосталь.

Онук Сталіна вирішив подати до суду на СБУ

На багатьох сайтах читаємо наступне: «Онук Йосипа Сталіна Євгеній Джугашвілі звернувся до генпрокурора України Олександра Медведько з проханням порушити кримінальну справу відносно співробітників Служби безпеки України і ряду суддів, причетних до розслідування справи про Голодомор. [ Читати далі >>> ]

BEELINE закручує гайки! :(

  • 15.01.10, 18:14
Нові правила тарифікації
14 січня 2010

З 21.01.2010 змінюється тарифікація всіх тарифних планів для pre-paid абонентів, окрім тарифних планів «Максимальний», «Максимальний Лайт» та «Максимальний Голд».

Впроваджується наступне правило тарифікації. Тарифікація дзвінків по Україні щосекундна. Тарифікується кожна перша та тридцять перша секунда кожної хвилини розмови в розмірі половини зазначеної вартості хвилини. Інші секунди розмови надаються безкоштовно.

Тарифікація дзвінків у тарифних планах «Максимальний», «Максимальний Лайт» та «Максимальний Голд» залишається без змін.

Використання хвилин з бонусного хвилинного рахунку відбуватиметься за наступним правилом: в момент використання кожної першої та тридцять першої секунди кожної хвилини  розмови з рахунку cписується поточна секунда і наступні 29 секунд, при цьому протягом наступних 29 секунд списання секунд з рахунку на відбувається.

http://mobile.beeline.ua/ua/news/index.wbp?id=eb796f0f-2f37-4104-b12f-f99c7442ae1d

Мабуть, "Beeline" не вигідний власникам і його будуть "згортати" потихеньку на користь бренду "Київстар".