Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

У Полтаві відбулася акція солідарності з грузинським народом

12 серпня у Полтаві перед будівлею обласної державної адміністрації відбулася акція солідарності з грузинським народом. Захід ініціювали члени громадського комітету з увічнення пам’яті Симона Петлюри, до якого входять громадські та політичні організації міста.

Представники патріотичної громади Полтави передали голові облдержадміністрації Валерію Асадчеву звернення до Президента України Віктора Ющенка (з текстом звернення можна ознайомитися тут). У цьому документі національно-демократичні сили попросили очільника держави розглянути можливість негайного розірвання договору про тимчасове базування Чорноморського флоту Російської федерації в Севастополі, а також активізувати зусилля для вступу України до НАТО.

Сьогоднішня акція є лише початком широкомасштабної кампанії протесту проти спроб Російської імперії загарбати незалежну Грузинську державу. Зокрема планується збір підписів серед мешканців області, які будуть передані до російського посольства, мітинг протесту біля меморіальної дошки Симону Петлюрі. Наразі вивчається питання збору гуманітарної допомоги для громадян Грузії, що постраждали від російської агресії: готується відповідне звернення до Полтавської громадської організації „Червоний хрест”.

Один з організаторів акції, координатор громадського комітету з увічнення пам’яті Симона Петлюри Олексій Логвінов говорить: „Ми вважаємо, що Україна не повинна допустити, щоб російський флот, який базується на українській території, було використано у війні проти Грузії.

Зараз Грузії потрібна допомога від світової спільноти у вигляді рішучих дій, а не пустопорожніх балачок. Ми вже почули заяви президентів і міжнародних організацій із закликами до миру, але ці заяви не заважають російським бомбардувальникам знищувати грузинські міста і села. Складається враження, що світові лідери тремтять перед Путіним, так само як їхні дідусі колись тремтіли перед Гітлером.
Україна ж може реально, не словом, а ділом, допомогти грузинському народу, нейтралізувавши ЧФ РФ. Дехто каже, що зробивши такий крок Україна автоматично опиниться у стані війни з Росією. Але ми вважаємо, що така війна рано чи пізно стане неминучою, якщо сьогодні світ віддасть Грузію на розтерзання.”

Із промовами також виступили представники НРУ, НСНУ та грузинської громади Полтави – Олег Пустовгар, Віктор Стеблянко і Рамаз Заркуа.

На сьогоднішній акції, як і запланували організатори, були присутні кілька десятків чоловік. На наступну, яка відбудеться рівно через тиждень, планується не менше сотні учасників.

А закінчився сьогоднішній захід дружним вигуком: „Слава Грузії!”.

Фото з акції.

Майдан.

Виступ Віктора Ющенка на центральному майдані Тбілісі



Виступ Президента України Віктора Ющенка на центральному майдані Тбілісі на підтримку грузинського суверенітету 12 серпня 2008 року

Дорогий грузинський народе.

Ми сьогодні пролетіли багато тисяч кілометрів. У нас була величезно важка дорога до Вас. Але ми знали, що ми сьогодні повинні бути тут. Ми сьогодні сюди приїхали сказати вам такі слова: Грузія - наш друг. Грузини - наші друзі. Сьогодні, тут, у самі тяжкі часи для Грузії ми говоримо, що ви маєте право на свободу, право на незалежність.

Ми проїхали ці тисячі кілометрів, щоб продемонструвати грузинському непокірному народу саме святе почуття - це почуття солідарності. Це почуття того, що наше серце належить вам.

Дорогі грузинські друзі, пройде час і споглядатимемо ці тяжкі сторінки нашої історії як дорогу, яку мужньо пройшла грузинська нація. Свобода варта того, щоб за неї боротися. Ми завжди повинні пам'ятати, що грузинська нація достойна бути незалежною. Ми приїхали підтвердити вашу суверенність, вашу незалежність, вашу територіальну цілісність. Це є нашими цінностями.

Ви ніколи не будете одні. Я дякую за українські прапори на цьому майдані. Це говорить про те, що нас мільйони. І тому я своє вітання дружньому грузинському народові хотів би закінчити святими словами - незалежна Грузія є, незалежна Грузія вічно буде. Слава кожному із вас, які у самі тяжкі години для своєї вітчизни прийшли на Майдан. Тому слава кожному із вас і слава Грузії.

Битва за метри квадратні: у Полтаві захоплюють бібліотеку

5 канал:



Не вщухають пристрасті довкола Полтавської обласної дитячої бібліотеки. Судова тяганина за приміщення бібліотеки триває уже 5 років. 20 днів тому його захопили місцеві підприємці. Зараз працівники бібліотеки виборюють у суді право залишитися тут. Тим часом у ніч проти вівторка стався новий інцидент. Невідомі потрощили двері бібліотеки - тож сто тисяч книжок залишилися без нагляду.

Наталія Граїцька працює у Полтавській обласній дитячій бібліотеці вже 23 роки поспіль. Кожного робочого дня вона видавала малечі книжки. А сьогодні готується їх переносити.

Разом з колегами вона прямує до приміщення рідного закладу. Але жінок до нього не впускає охоронець. Каже, говоріть з новими власниками. За питання про вимагання ними грошей за збереження книжок та вимогу компенсувати ще 3 з половиною мільйони гривень неотриманих прибутків ми ледь не розрахувалися камерою.

Ці молодики двадцять днів тому на світанку заволоділи приміщенням дитячої обласної бібліотеки. Зафарбували вікна, зірвали шпалери і лінолеум на підлозі. Його площа понад 500 квадратних метрів. У грошах – це майже мільйон доларів. Проти них директор бібліотеки просто безсилий.

У тій же Полтаві є ще одна значно більша дитяча бібліотека – на Лялі Убийвовк. Леонід Чобітько впевнений, якщо держава не захистить його заклад, то будуть страждати і інші бібліотеки.

Олег Дейнека, 5 канал: "В ніч з понеділка на вівторок напередодні засідання суду у справі Полтавської обласної дитячої бібліотеки та коли мали б почати виносити книги з її приміщення, його двері були понівечені невідомими. Це – вже третій інцидент з того часу, коли приміщенням Полтавської обласної дитячої бібліотеки заволоділи нові власники. До цього сталася пожежа й захоплення".

Олег Дейнека, Андрій Поставець, 5 канал

Завантажити відеосюжет (6,71Мб)

Цей же відеосюжет можна побачити прямо зараз на моїй сторінці у розділі "Відео".

Українська афористика-3

  • 09.08.08, 21:13

Юрій Липа (1900 - 1944)    Письменник, історіософ, лікар. (Джерело те ж , що й у попередніх публікаціях)

 

-          Ми нація, сузір’я мільйонів, ми – серце воль, ми - буйна кузня сили.

-          Для українців найголовніший меридіан світу – це той, що проходить через Україну.

-          Як можна інакше дивитися на світ, як не з нутра власної нації.

-          Призначення України є тільки в ній самій, її доля є в її людях.

-          Там, де є українці, там завжди є мистецтво.

-          Історія нашого духу і крові – то історія наших провідників, нашої еліти.

-          Хто може дати право українцям? Воно в них самих.

-          Зв’язок з минулим є підставою віри в будуччину і запорукою перемоги будівничих ідеалу національного.

-          Єдина доцільна дорога для української одиниці до висловлення себе й розвою є лишень в українській духовності.

-          Найважливіші здобутки людства зростали і зростатимуть в українській расі.

Українська афористика-2

  • 07.08.08, 16:49

З книги “Українська афористика Х-ХХ ст. “ 

(”Київ, видавничий центр “Просвіта” – 2001р.)

 

В’ячеслав Липинський (1882 – 1931)   Філософ, історик, дипломат.

 

-          Без традиції нема культури, без культури нема нації.

-          Без власної держави нема й не може бути нації української.

-          Нація наша роз’єднана політично, ідейно й культурно. Щоб не згинути навіки, вона мусить створити свою державу, свою одну національну державну ідею... одну національну культуру, таку, що об’єднує кожну націю на цілім світі в одно тіло.

-          Державу українську може здійснити наша любов до неї, а не зненависть до її ворогів.

-          Ніхто нам не збудує держави, коли ми її самі не збудуємо, і ніхто з нас не зробить нації, коли ми самі нацією не схочемо бути.

-          Коли хочемо знищити анархію на нашій землі, то знищімо її насамперед у собі.

-          Українським єсть і повинно бути все, що осіло (а не кочує!) на нашій землі і що тим самим стало частиною України.

-          Кожне національне відродження починається з відродження еліти.

 

 

Українська афористика -1

  • 04.08.08, 23:59

З книги “Українська афористика Х-ХХ ст.

(”Київ, видавничий центр “Просвіта” – 2001р.)

 

Микола Міхновський (1873-1924)

Адвокат, публіцистичний, громадський, військовий діяч. Автор статті “Самостійна Україна”(1900).

 

-          Народ має право жити, коли він має силу жити.

-          Ми не попустимо. щоб проміння свободи усіх націй заблищало на наших рабських кайданах: ми розіб’ємо їх до схід сонця свободи!

-          Як не можна спинити річку, що, зламавши кригу навесні, бурхливо несеться до моря, так не можна спинити націю, що ламає свої кайдани, прокинувшись до життя.

-          Доки хоч на однім клапті української території пануватиме чужинець ... доти усі покоління українців йтимуть на війну.

-          Націоналізм – рух світла і волі.

-          Головна причина нещасть нашої нації – брак націоналізму серед широкого загалу її.

-          Усі, хто в цілій Україні не за нас – ті проти нас.

-          Ми сильні нашою любов’ю до України.

 

Запрошую на спільне святкування Дня Незалежності!

Знову запрошую до Унежа.

Спільне святкування Дня Незалежності (23-24 серпня, Івано-Франківська обл., Городенківський район, село Уніж)

Сайт фестивалю: http://www.unizh.com.ua/

Афіша

Кому в банке работать хорошо? Рейтинг зарплат банкиров

Портал по трудоустройству JOB провел анализ более 5 тысяч вакансий банковских работодателей и на его основании составил обзор зарплат в банковской сфере Украины. Как и ожидалось, самыми оплачиваемыми сотрудниками оказались руководители – их зарплата колеблется в пределах 3-4 тысяч долларов США, а меньше всех в банках получают простые охранники, которые могут рассчитывать лишь на 400 долларов в месяц.

Если не брать во внимание доход членов правления, которые зачастую бывают собственниками бизнеса, то самой высокооплачиваемой в банке является должность директора направления. В среднем работа такого специалиста оценивается в 4 тысячи долларов и выше. Высокий доход обусловлен большой ответственностью и широким кругом задач, которые он должен выполнять. Например, директор направления потребительского кредитирования занимается организацией процесса продаж кредитов, построением вертикали региональных представителей, организацией обучения сотрудников, мотивацией персонала и партнеров. Но самое главное: он несет полную ответственность за выполнение бизнес-плана банка по направлению потребительского кредитования в точках продаж.

Довольно высоко в банке ценится работа руководителей отделов. В среднем их зарплата составляет 2 тысячи долларов, но все же зависит от специальности и уровня ответственности. Например, большинство вакансий для начальников отдела разработки процессов кредитирования предполагают зарплату 1800 долларов, руководителя отдела по управлению кредитными рисками – 2200, а руководителя IT-проекта – 2500 долларов. В первом случае сотрудник отвечает за результат работы команды создающей новые системы кредитирования. Кроме управленческих характеристик, от него требуется знание разных схем кредитирования, а также практического опыта работы в области управления процессами. В последнем случае руководитель несет ответственность за поддержку работоспособности информационных систем и баз данных, без которых невозможно представить работу ни одного современного банка. Для того чтобы соответствовать занимаемой должности, руководитель IT-проекта обязан знать не только техническую сторону дела но и досконально разбираться в автоматизируемых бизнес-процессах, что далеко не всем под силу.

Самой высокой заработной платой среди простых специалистов могут похвастаться финансовые контролеры, большинство вакансий которых предлагают средний доход 2 тысячи долларов - как у начальников отделов. Эти сотрудники отвечают за управление процессом бюджетирования, финансового анализа и контроля. В их обязанности входит анализ затрат, составление фактической управленческой и финансовой отчетности и минимизация потерь компании от неэффективного и нецелевого использования денежных средств. Кроме высокого профессионализма в этих сотрудниках работодатели особенно ценят добропорядочность, которую, в свою очередь,  мотивируют высокой зарплатой.

Также во всех банках высоко ценится работа программистов, где их средняя зарплата составляет 1500 – 1800 долларов. Не последнюю роль в этом играет неуклонно возрастающий дефицит на сотрудников этой специальности. Например, в первом полугодии количество вакансий для программистов на портале по трудоустройству JOB увеличилось на 96%. Кроме них подобные деньги банковские работодатели готовы платить в основном администраторам баз данных и юристам. Что касается других специалистов – маркетологов, аналитиков, менеджеров по персоналу, то их зарплата колеблется от 700 до 1200 долларов и зависит от уровня профессионализма и круга поставленных перед ними задач.

Интересным будет отметить то, что высокие зарплаты в банках обещают не только дипломированным специалистам, но и их помощникам. Например, компенсация ассистента Главы правления банка составляет 1500 долларов. Правда, кандидат на эту вакансию должен отвечать жестким требованиям, а именно: знать бизнес-этику и этикет, уметь работать с деловой корреспонденцией. Кроме того, он должен в совершенстве владеть иностранным  языком, обладать навыками устного и письменного перевода и быстро набирать текст. Его главными обязанностями является координация, сопровождение и контроль выполнения ежедневных задач и рабочего расписания главы правления.

Небольшие зарплаты у экономистов бек-офиса банка, труд которых работодатель оценивает в среднем в 500 долларов. Главной задачей таких сотрудников является бухгалтерское сопровождение банковских операций, а от кандидата требуется знание основ бухгалтерского учета, владение ПК, внимательность и ответственность. Желателен опыт работы от 1-го года.

Еще одна категория низкооплачиваемых банковских работников – сотрудники информационных отделов и Call-центров, где средняя зарплата составляет 400-500 долларов. Однако они могут рассчитывать на бонусы от продаж, поскольку напрямую общаются с клиентом. Причем прибавка к зарплате за хорошую работу может достигать 600-700 долларов в месяц. Вакансии эти, как правило, быстро закрываются, так как, во-первых, не требуют наличия высшего образования у соискателей а, во-вторых, такая работа подразумевает гибкий график и частичную занятость, ведь работать можно в разные смены, например, с 9.00 до 13.00 или 14.00-19.00. Такие условия труда привлекают в первую очередь студентов и молодых мам, которым важно иметь днем несколько свободных часов для занятий или для ухода за ребенком. Главным же требованием работодателей к кандидатам на упомянутые должности является коммуникабельность, грамотная речь и владение ПК на базовом уровне.

Меньше всего за свою работу получают охранники банковских отделений.  Работодатели ищут мужчин в возрасте 25-40 лет с опытом службы в МВД, ВВ, СБУ, которые за зарплату 400 долларов готовы следить за правопорядком на вверенной им территории. Низкий уровень зарплаты у них объясняется тем, что в вакансиях отсутствуют жесткие требований к образованию кандидатов при приеме на работу – требуется лишь хорошая физическая форма.

 Подробности

Сьогодні наш сайт двічі намагалися взламати

Один юний "хакер" хотів змінити пароль доступу до нашого сайту. Конкретне місцезнаходженя "хакеру" нами зараз встановлюється. Ми точно знаємо, що він з Полтави.

Заважаємо. Ми це розуміємо. Але рекомендуємо закинути ідею поламати наш сайт. З Полтави це зробити не можливо. smile

Джерело: ВП.

Вам набридли політики?

Вам набридли сучасні українські політики? Тоді, кого з них у першу чергу ви б хотіли послати на х.й? Бажано назвати прізвище та ім'я. З ваших коментарів я складу список, разом складемо текст і згуртовано пошлемо їх туди, куди вони заслуговують. Як вам моя ідея?

Оголошую старт. Кого пошлемо першого???