хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

У Полтаві відбулася акція солідарності з грузинським народом

12 серпня у Полтаві перед будівлею обласної державної адміністрації відбулася акція солідарності з грузинським народом. Захід ініціювали члени громадського комітету з увічнення пам’яті Симона Петлюри, до якого входять громадські та політичні організації міста.

Представники патріотичної громади Полтави передали голові облдержадміністрації Валерію Асадчеву звернення до Президента України Віктора Ющенка (з текстом звернення можна ознайомитися тут). У цьому документі національно-демократичні сили попросили очільника держави розглянути можливість негайного розірвання договору про тимчасове базування Чорноморського флоту Російської федерації в Севастополі, а також активізувати зусилля для вступу України до НАТО.

Сьогоднішня акція є лише початком широкомасштабної кампанії протесту проти спроб Російської імперії загарбати незалежну Грузинську державу. Зокрема планується збір підписів серед мешканців області, які будуть передані до російського посольства, мітинг протесту біля меморіальної дошки Симону Петлюрі. Наразі вивчається питання збору гуманітарної допомоги для громадян Грузії, що постраждали від російської агресії: готується відповідне звернення до Полтавської громадської організації „Червоний хрест”.

Один з організаторів акції, координатор громадського комітету з увічнення пам’яті Симона Петлюри Олексій Логвінов говорить: „Ми вважаємо, що Україна не повинна допустити, щоб російський флот, який базується на українській території, було використано у війні проти Грузії.

Зараз Грузії потрібна допомога від світової спільноти у вигляді рішучих дій, а не пустопорожніх балачок. Ми вже почули заяви президентів і міжнародних організацій із закликами до миру, але ці заяви не заважають російським бомбардувальникам знищувати грузинські міста і села. Складається враження, що світові лідери тремтять перед Путіним, так само як їхні дідусі колись тремтіли перед Гітлером.
Україна ж може реально, не словом, а ділом, допомогти грузинському народу, нейтралізувавши ЧФ РФ. Дехто каже, що зробивши такий крок Україна автоматично опиниться у стані війни з Росією. Але ми вважаємо, що така війна рано чи пізно стане неминучою, якщо сьогодні світ віддасть Грузію на розтерзання.”

Із промовами також виступили представники НРУ, НСНУ та грузинської громади Полтави – Олег Пустовгар, Віктор Стеблянко і Рамаз Заркуа.

На сьогоднішній акції, як і запланували організатори, були присутні кілька десятків чоловік. На наступну, яка відбудеться рівно через тиждень, планується не менше сотні учасників.

А закінчився сьогоднішній захід дружним вигуком: „Слава Грузії!”.

Фото з акції.

Майдан.
14

Коментарі

113.08.08, 08:55

На сьогоднішній акції, як і запланували організатори, були присутні кілька десятків чоловік.(с).. от балаболы..

    213.08.08, 08:56

    десятки чоловків? а жінок? перехожім байдуже. зібралися саме функціонери ,не в залі кав"ярні, бо так дешевше

      анонім

      313.08.08, 08:58Відповідь на 1 від Хармс

      а хіба на фото не видно?

        413.08.08, 09:03Відповідь на 3 від анонім

        а хіба на фото не видно?Может тебе дать ссылку с митингов протеста против геноцида..

          513.08.08, 09:03

          "координатор громадського комітету з увічнення пам’яті Симона Петлюри Олексій Логвінов говорить: „Ми вважаємо, що Україна не повинна допустити, щоб російський флот"

          Полная прелесть

            613.08.08, 09:25

            там навіть менше осіб ,ніж я думав. подивився фото. ще кілька кореспондентів. кілька агентів в цивільному. все. "народ безмолвствуєт"

              Гість: y-u-s-t-a-s

              713.08.08, 09:32

              Пойду посру... Так прочуствовался... Кстати где можно найти туалетную бумагу с изображением грузинского флага? ))

                813.08.08, 11:15

                жаль у нас мокалей много!
                У меня есть бумага с изображением трёхцветного!

                  913.08.08, 13:08

                  конченая Россия!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!