Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.
Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Нелегітимність влади - загальнопланетарна проблема.

  • 23.02.13, 02:06
Чому влада у різні часи та у різних народів винищувала масово людей??..

З прикладом далеко ходити не буду: в "колишньому" СРСР ті, хто були при владі ініціювали знищення десятків чи не сотень мільйонів людей. про цю кількість сперечаються й досі, бо насправді тоді люди не дуже піддавались різним переписам населення, а за Сталіна перших "переписчиків" зліквідували, а оригінали переписних документів або знищили, або сфальсифікували.
З тими переписами подібне коїться й досі, всім відомо про "мертві душі", котрі з'являються під час чергових виборів, хоч насправді такого у наш комп'ютеризований час ніби бути просто не може.

Якщо креативно осмислити слова, котрі приписують Сталіну -- нема людини - нема проблеми -- то очевидно, що для влади людина створює проблеми самим фактом свого існування, а у ширшому розумінні - людські спільноти своєю самобутністю створюють проблеми для влади.
Головна проблема для будь-якої влади у будь-який час - це втрата влади над людьми. а таке можливо лише за однієї умови - нерозуміння владою процесів, які відбуваються в людських спільнотах.

Тут потрібно привести ще одне "твердження" "наших" священників -- будь-яка влада - від Бога..
Я розумію так, якщо влада від Бога, тоді Бог делегує частку власних владних повноважень вибраним можновладцям та, звісно, наділяє останніх необхідними для виконання владних функцій ресурсами. Основний ресурс людини - це її РОЗУМ, ясний стан свідомості..

Тобто люди просвітлені та розумні поставленні з волі Божої владарювати над рештою людей заради їх, людей, блага..
Поглянемо на ідіотизм влади хоча б у двох країнах Росії та України, і запитаймо себе - це Бог наділив наших можновладців, їх челядь та відприсків такими "просвітленими" якостями?? Які такі блага створюють для нас можновладці??

Щоб ми менше задавали собі подібні запитання та не сумнівались, що саме така влада для нас буде справедливою нам створюють ілюзію вибору кандидатів на владні посади та самого головного "посадника"..
Сучасна влада не має легітимності, бо саме цю легітимність може надати владцям лише Бог. Це розуміла нелегітимна влада у всі відомі нам періоди минулого, чим і пояснюється гіпертрофоване намагання різних владик уподобити себе Богу: приписати собі божественні якості, учинити божественні діяння, увіковічити себе у різноманітних пам'ятках, узаконити власну непідсудність тощо.

і навіть терзаючи та знищуючи людей, можновладці переконують КОГОСЬ в тім, що саме так велів діяти Бог, і що це відображено в різних релігійних писаннях..
Єдиним джерелом влади є народ, це значить (як це не парадоксально на перший погляд) що

єдиним джерелом Бога є НАРОД
Практика показує, що скільки народів - стільки й релігій (чи їх відгалужень, сект), тобто стільки ж богів, а спроба звести все до єдинобожжя чи всі народи звести у один (радянський, американський, китайський, арабський тощо) нічим окрім кровопролиття та відтермінованими глобальними проблемами не обертається..

влада у більшості країн світу просто не знає, що робити з людьми, як вирішувати їх проблеми. А у тих країнах, де влада ще й не давала людям можливості вирішувати проблеми своїх спільнот самостійно - час від часу проливається кров, і людство постійно на грані світової війни..
Просто почитайте зведення новин у світі. Скільки назріває проблем через релігійні фанатизм та нетерпимість, як влада "зрослась" у всіх країнах з релігією..

якщо ми всі йдемо до Бога, тоді Бог черпає зі людських спільнот найкращі якості, а людство "делегує" до Бога найкращих своїх представників.
ІН БО КРЪВЕНЬ СВЯТАІА КРЯВЬ НАШЕ -

у Бога кревного свята кров наша - про те мовили старійшини родів наших, обираючи князів,

і про це варто знати нам, обираючи будь-кого та делегуючи йому частину власних прав та повноважень.
Амінь  

Про оппозицію...

  • 22.02.13, 17:24
Нормально підіграли Януковичу - дали можливість в єдиному за останні роки прямому ефірі заявити : - в парламенті все нормально, запрацював... І яка вони оппозиція після такого ? Спеціально чекали, щоб подарунок зробити ?

Що чекає українців і не тільки, якщо...

  • 22.02.13, 15:56
На моє переконання, Росія готує чергове "поглинання" "братніх народів"...

       Мотивація цього може здатись не досить зрозумілою або ж з розряду домислів...

Здавалось, навіщо таке сучасній Росії? Ресурсів у неї предостатньо, проблем і власних вистачає...

       Але є одне твердження, котре дуже не часто популяризується:

сучасна Росія намагається приховати злочини проти людства і людяності колишнього СРСР, і в першу чергу - злочини родичів тих, хто зараз у Росії рахується елітою...

       це дуже принципове питання, тому що "світ пам'ятає усе", хоч і не може у все втрутитись..

особливо я звертаюсь до тих ушльопків (які є тут і серед моїх "друзів"), котрі під виглядом критичних чи схвальних публікацій про совітське минуле, намагаються прищепити думку, що революцію у Росії здійснили ззовні, і всім негативним у Росії управляють і завжди управляли ззовні.

       тут і "розказні" про "підміну" царів, і "козні" світового імперіалізму та "світового уряду", про злих "американосів" та британців, демонізація Гітлера і т.п.

http://censor.net.ua/photo_news/232960/ujasy_gulaga_glazami_byvshego_nadsmotrschika_fotoreportaj

       ось по цьому посиланні розповідається про жахіття ГУЛАГу від першої особи - колишнього наглядача, ветерана МВС СРСР, якого підозрювати у якихось "умислах" абсурдно..

потрібно розуміти, що на цих "картинках" зображено ЗЛОЧИНИ. зазвичай подібних злочинців шукають й досі, і час від часу осуджують й за незрівнянно менші "діяння"..

       у випадку з Росією - таких злочинців ніхто не розшукує й не карає, а їх нащадки й не думають каятись..

тоді таке чинили й не думали, що будуть якісь свідки, що все вдасться приховати.. але у світі стався "інформаційний стрибок" - інформація може зберігатись і поширюватись безмежно завдяки цифровим технологіям..

       ось про намагання Путіна переписати історію

http://news.rambler.ru/17720001/?utm_source=24smi&utm_medium=tiser&utm_campaign=main

       Росія і не думає каятись за минулі злочини, постійно чинить нові, а інформаційно все "перекладається зі хворої голови на здорову"..

Варто розуміти, що це торкнеться не лише українців..

Найкращий знавець української мови у Луганську - в*єтнамка

  • 22.02.13, 09:01

Ученица 8-а класса средней школы 6 вьетнамского происхождения Фам Туан Ань победила в городской олимпиаде по украинскому языку в Ровеньках Луганской области.


Об этом сообщила директор департамента по вопросам науки и образования Луганской областной государственной администрации Ирина Цымбал.

По ее данным, ученица стала лучшей среди сверстников и вышла на областной этап олимпиады.

Фам Туан учится в украинской школе с первого класса.

Ее родители-вьетнамцы плохо владеют русским и украинским языками.

Кохання покину, а з України не поїду!

Антін МУХАРСЬКИЙ: «Якщо Сніжана візьме дітей і поїде у США, нехай їде. Я залишаюсь в Україні»

Акторка та телеведуча Сніжана Єгорова вже неодноразово наголошувала, що не бачить майбутнього для своїх п’ятьох дітей у такій нестабільній країні, як Україна, тому хоче емігрувати до США. Чи вдасться зберегти сімейну ідилію зірковому подружжю Мухарський-Єгорова — невідомо.

Кореспондент «ВЗ» Інна Корчук вирішила з’ясувати, а як до переїзду ставиться її чоловік, шоумен Антін Мухарський. Як з’ясувалося, Антін проти еміграції. Він запевняє, що потрібно бути націоналістом, епоха мультикультуралізму закінчилась.

- У нас - сімейна війна, - сказав Антін Мухарський кореспонденту «ВЗ». - Сніжана категорично настроєна виїжджати за кордон, я — категорично проти будь-яких переїздів.

- Чи вдасться знайти компроміс?

- Не знаю, час покаже. Наразі валіз ще не пакуємо, конкретного напрямку руху не накреслили. Одне знаю точно — я з України їхати не збираюсь. Жити потрібно у своїй країні, тут працювати. Америка мені не подобається. Якщо Сніжана візьме дітей і поїде у США, нехай їде. Вона вважає, що для дітей - це шанс вивчити мови, здобути добру освіту, навчитись цивілізації, пожити у демократичній країні. Але з цим багажем згодом потрібно повертатись в Україну і жити тут.

- Ваша категорична позиція продиктована патріотизмом?

- Свого часу мав нагоду виїхати в Америку. Багато моїх друзів зважились на цей крок. Але навіть через роки залишаються там чужинцями. Одна річ, коли перебуваєш за кордоном у ролі туриста, інша — жити там і боротися за життя. Я не люблю глобалістичного світу, не люблю денаціоналізованих країн. За своїм напрямом я - український буржуазний націоналіст. Впевнений, найближчим часом буде відбуватись ренесанс націоналістичної ідеї по всьому світу. Епоха мультикультуралізму закінчилась. Свідомі люди повертаються до розуміння, що треба бути людиною, яка належить до певної національної спільноти, мислити національноцентрично. Дійшов таких висновків на 44-му році життя і переконаний у своїй правоті.

У Сніжани дещо інше світобачення. Вона мислить категоріями дітей — де буде краще жити та розвиватися її дітям. Чоловік і жінка — дві абсолютно різні категорії мислення. Якщо Сніжана остаточно вирішить їхати з дітьми за кордон, допоможу їм з переїздом, побуду поруч деякий час, але повернуся жити в Україну.

- Сніжана наголошувала, що Україна перетворюється на «бананову республіку», жити тут стає неможливо.

- Згоден. І це буде тривати, якщо люди тікатимуть звідси. Те, що зараз відбувається в Україні, — це грабунок, деструкція, жлобство, хамство. Розумію, що дітям жити в такій атмосфері важко. Коли розповідаєш малюкам про поняття добра, честі, правди, а вони довкола бачать жлобів, злодіїв та хамів, які дорвались до влади і керують нами, це жахливо. У цьому я зі Сніжаною погоджуюсь — хай діти виростуть у цивілізованій країні, будуть знати, що існують закони та правда, яких потрібно дотримуватись. Але нехай повернуться і впроваджують ці принципи у життя своєї країни. А батько, тобто я, залишиться на фронті, адже комусь треба воювати.

- Вірите, що діти, побачивши краще життя, захочуть повернутись в Україну?

- Хочеться вірити. Але це їхня доля, і їм вирішувати. Кожна людина — окремий шлях. Не можу за когось вирішувати, навіть за своїх дітей. У мене свій шлях, у дітей — свій, у Сніжани — свій.

- Тобто ваші шляхи розійшлись?

- Поки що ні. Але, можливо, розійдуться. У цьому немає нічого страшного.

Довідка «ВЗ»

Антін Мухарський (справжнє ім’я - Антон) народився 14 листопада 1968 р. у Києві. Закінчив Київський державний інститут театрального мистецтва ім. І. Карпенка-Карого. Працював у Національному академічному театрі російської драми ім. Лесі Українки. Працював на телебаченні. Автор проекту «Сільський гламур». 2012 р. - лідер гурту «Сталін & Гітлер капут» Орест Лютий (Антін Мухарський) презентував проект «Лагідна українізація». Одружений з акт-рисою Сніжаною Єгоровою, з якою має двох синів та доньку. Також батько двох дівчаток від першого шлюбу.
http://www.wz.lviv.ua/showbiz/122118


76%, 19 голосів

16%, 4 голоси

8%, 2 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

На Донбассе донорам- хочешь сдать кровь? Плати.

  • 21.02.13, 13:43

В стране постоянно не хватает запасов крови, бюджетные деньги бросаются на привлечение желающих поделится с больными кровью, и только на Донбассе все не как у людей. В Красноармейске доноры или те, которым необходимо пройти процедуру сдачи крови по той или иной причине, должны заплатить за это «удовольствие» минимум 50 гривен.

В помещении отделения переливания крови сейчас не так людно как когда-то: во-первых изменился график работы, теперь сдать кровь здесь можно только с понедельника по среду, кроме того, за это требуется заплатить, сообщает местная телекомпания «Орбита». С такой ситуацией столкнулась и жительница города Алина. «Нет у нас в больнице этого контейнера, который называется гемакон. Люди, желающие сдать есть, а... Но вот пришлось идти на второй этаж в администрацию и платить 50 гривен — это, как оказалось, была гуманитарная помощь», - говорит Алина.

Главный врач Красноармейской центральной районной больницы утверждает, что жалобы от доноров к нему не поступали. По его словам, программа по донорам финансируется полностью, им даже обеспечивается бесплатное питание.

«Есть добровольные пожертвования в больницу, есть больничная касса, куда пациенты, доноры, желающие вносят свои добровольные пожертвования для тех или иных нужд больницы», - заверил главный врач Красноармейской ЦРБ Сергей Шутько.

Если вспомнить советское время, то донорство тогда было почетным делом. Сейчас же, когда в Украине за сдачу крови платят копейки, в соседней России с 20 января вообще отменили денежное вознаграждение за донорство.





Ключовий свідок у справі Щербаня домовився із ГПУ

  • 21.02.13, 13:03
Справи про крадіжку 2 мільйонів зам'яли після допитів.

У березні-квітні минулого року проти одного із ключових свідків у справі Щербаня Сергія Зайцева було порушено 5 кримінальних справ. Але, після його допиту в травні, Нікопольська міжрайонна прокуратура, за вказівкою Генеральної прокуратури, ніяких слідчих дій у відношенні Зайцева не проводить.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook депутат від "Батькивщины" Геннадій Москаль*

Так "хто є Ху" Сергій Зайцев, що є ключовим свідком обвинувачення в справі вбивства депутата Євгенія Щербаня? Я особисто був присутній на публічному допиті пана Сергія Зайцева, що проходив в Апеляційному суді м. Києва, і не повірив своїм очам а вухам... Біографія даного свідка не має жодного вільного місця, на якому можна було б поставити ще одне клеймо", - відзначає депутат.
За інформацією Москаля, у березні-квітні 2012 року проти Сергія Зайцева було відкрито ряд справ за присвоєння, розтрату майна, зловживання службовим становищем, службова підробка. Таким чином, у результаті протиправних дій Зайцевим був нанесений матеріальний збиток на суму близько 2 мільйонів гривень.

"Усього було порушено 5 кримінальних справ. З метою уникнути кримінальної відповідальності за зроблені злочини, у травні 2012 року Зайцев С.В., за допомогою свого родича П.Кириченко, запропонував свої послуги Генеральній прокуратурі України щодо показання проти Тимошенко"*,

За інформацією депутата, після допиту Зайцева в травні 2012 року, Нікопольська міжрайонна прокуратура, за вказівкою Генеральної прокуратури, ніяких слідчих дій у відношенні Зайцева С.В. не проводить.

"З 12.10.2012 року дії Зайцева С.В. прокуратура перекваліфікує в ст. 190 ч. 4 КК України - шахрайство, зроблене в особливо великих розмірах або організованій групі й ч. 4 ст. 358 КК України й направляє справа для подальшого розслідування в Нікопольський міський відділ внутрішніх справ. 12.11.2012 року кримінальні справи № 32129011/1, № 32129011/2, № 32129011/3, № 32129011/4 за вказівкою Генеральної прокуратури закриті Нікопольською міжрайонною прокуратурою на підставі п. 2 ч. 1 ст. 6 УПК України - за відсутністю складу злочину в діях Зайцева С.В. (У редакції 1960 року). 19.11.2012 року, за вказівкою Генеральної прокуратури, слідство по кримінальній справі № 321290/5 по ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 358 КК України зупинено на підставі п. 3 ст. 206 УПК України (якщо не встановлена особа, що зробила злочин, хоча особистість то відома)"

"Крім того достеменно відомо, що в 1999 році Зайцев С.В. був арештований або затриманий правоохоронними структурами Польщі по підозрі в здійсненні вбивства. Але був відпущений при нез'ясованих причинах. Джерело із Дніпропетровської прокуратури повідомляє, що Зайцев С.В. дуже погана людина, «кінчений». Щоб не посадили у в'язницю готовий дати будь-які показання на кого завгодно, на кого попросить прокуратура. З огляду на викладене, підготував депутатське звертання до Сергія Власенко з метою використання даного матеріалу в процесі захисту Юлії Тимошенко", - відзначає депутат.

Вітаю !!!!




21 лютого  світова спільнота святкує
Міжнародний день рідної мови!
З чим Вас усіх і вітаю!

ТВі показав Азарову справжні ціни на хліб

  • 20.02.13, 22:47
Журналісти каналу ТВі передали прем'єр-міністру чека на борошняні вироби, які в редакцію надіслали наші глядачі

Ціну хліба без покращень нарешті побачить прем'єр-міністр України Микола Азаров.

Про справжню вартість хліба йому розповість профільний міністр Микола Присяжнюк. Саме йому журналісти ТВі передали копії магазинних чеків, які ми отримали від глядачів.  

Акція стартувала 6 лютого, після відвідин Миколою Азаровим столичного супермаркету. Там прем'єрові показали, що український хліб коштує 3 гривні 4 копійки, а батон – 3 гривні 17 копійок. Хоча вже наступного дня в тому ж магазині вартість борошняних виробів була вищою.

В регіонах ціна батона теж різниться. Зафіксований максимум – 4 гривні 35 копійок. Хліб дешевше, аніж за 4 гривні не знайти.

Міністр Присяжнюк вкотре наголосив, що підстав для здорожчання немає. Зерно як на зовнішньому, так і на внутрішньому ринку дешевшає. Також міністр запевнив, що уряд мізкує як зменшити собівартість виробів. І вже на пару з прем'єром пообіцяв розібратися чому вартість хліба в кожному регіоні своя.

Білоруси дивляться фільми, дубльовані українською

  • 20.02.13, 04:53

Коли у майбутньому українські історики та хронографи описуватимуть рік 2008-й, оцінюючи, який вплив події справили на подальшу історію України, поза сумнівом, – поряд зі вступом країни до СОТ та відмовою у приєднанні до Плану дій щодо членства в НАТО – у числі найзначущіших та найбільш визначальних подій буде визнано впровадження в Україні обов’язкового дублювання (озвучення) фільмів українською мовою. Бо ж коли вважати доконаним факт, що без відродження мови й розгорнення на її ґрунті міцної культури годі мріяти про правдиву, не вихолощену Україну, то так само упевнено слід сказати, що власний дубляж (а потому – і власний кінематограф) є одним із найважливіших і найефективніших засобів на цьому шляху.

Докладно про внутрішнє значення названої реформи, завдячуючи якій українська (причому, не офіційно-суха, а жива та яскрава) буквально ввірвалась до кожного закуточку країни, я уже якось мав нагоду писати. Тут же потрібно наголосити на ще однім – зовнішнім – аспекті справи.

Творячи й розвиваючи власну культуру, ми не лише в такий спосіб доходимо себе – отже, стаємо собою і пізнаємо себе, але й відкриваємося як особа, індивідуальність для інших; даємо можливість оточуючим пізнати нас. Дійсно ж бо, безліч талановитих та видатних вихідців із України відзначались поважними внесками до світової науки, культури, мистецтва й раніше, а проте дуже часто їх ототожнювали із росіянами – як і їхню країну мали за периферію Росії. “Українці: несподівана нація” Ендрю Вілсона, власне, й могла появитись на світ тільки там, де нічого не чули про народ із історією, що налічує тисячу років. За цих умов виразна й суб’єктна політика, участь у світових літературних (ширше – культурних) збіговиськах і перемоги у спорті – є важливими інструментами, щоб розказати про себе. До них, виявляється, – треба зарахувати й український дубляж, який дивляться… у Білорусі.

Так как белорусского дубляжа дождешься, когда одно членистоногое издаст свист на нейкой возвышенности, – довольствуемся близкой нам соседней “мовай”. “Мегамозг” на мове уже раз 15 посмотрели

Справді, те, що дубльовані українською мовою фільми часто в рази перевершують російськомовних братів, відзначалося в Україні багатьма фахівцями (про це пишуть – російською мовою! – й відвідувачі всіляких форумів), однак те, що це оцінили й за межами України (і то – глядачі!) стало для мене приємною несподіванкою. Якось, шукаючи в Інтернеті кіно білоруською, випадково натрапив на одному з тамтешніх торентів на прохання користувача під ніком diaman додавати стрічки з українським озвученням, позаяк “доча моя обожает на мове смотреть”. “Так как белорусского дубляжа, – скрушно продовжував diaman, – дождешься, когда одно членистоногое издаст свист на нейкой возвышенности, – довольствуемся близкой нам соседней “мовай”. “Мегамозг” на мове уже раз 15 посмотрели”.

Що ж, diaman має рацію, й нашим північним сусідам дійсно можна лише співчувати. На відміну від України, яка ось уже п’ять літ видає щороку на-гора біля ста фільмів з прекрасним озвученням, білоруси не можуть похизуватись навіть телевізійним – закадровим – білоруським перекладом. Тож якщо українці мають можливість знайти в Інтернеті тисячі стрічок українською, то найбільша колекція відео рідною для білорусів мовою, яку я відшукав, не налічує й двох сотень позицій.

 
Сергій СТУКАНОВ
Джерело: Gazeta.ua