Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Депутат-соціаліст пропонує поставити у Полтаві пам'ятник Гітлеру

Заява
Проводу Полтавської обласної організації Української народної партії
з приводу висловлювань депутата облради
від Соціалістичної партії України Ю.Цомартова

23 лютого 2009 року під час дискусії в прямому ефірі обласного радіо депутат Полтавської обласної ради від СПУ Юрій Цомартов висловився за те, що в Полтаві може бути встановлений пам’ятник Гітлеру. Ось уривок зі стенограми дискусії:

Юрій Цомартов: «Но это наша история. Мы не можем забыть эту историю: от Мазепы, потом пропуск, потом опять вспомнить Центральную Раду или Директорию, потом опять пропуск, а потом уже с дев’яносто першого року».
Сергій Соловей, голова Полтавської обласної організації УНП: «Я тут можу сказати тільки те, що  вважаю той же нацизм чи фашизм страшенним злом для людства, так само, до речі, як і комунізм. Але, наприклад, у нас стоїть пам’ятник Леніну в Полтаві, а Ленін ніколи не був у Полтаві. А той же Гітлер був тут. Так що тепер, пам’ятник Гітлеру треба ставити? Та ні в якому випадку! Але в цьому випадку й пам’ятника Леніну не повинно бути на нашій землі».
Юрій Цомартов: «Нет, я демократичнее по этому поводу: пусть Гитлеру поставят памятник, только за свои гроши. Пусть он стоит, шоб знали, кто такой Гітлер и кто такой Ленин».


Така позиція депутата-соціаліста викликає глибоке обурення й занепокоєння, адже це не що інше, як паплюження пам’яті наших дідів і прадідів, які відстоювали свободу нашого народу й нашої Батьківщини в боях Другої світової війни, це насмішка над ветеранами війни й тими, кому судилося пережити фашистську окупацію, чиє дитинство припало на воєнне лихоліття.
У Німеччині використання нацистської символіки (у тому числі й зображень Гітлера) заборонено законом, а за його порушення передбачена кримінальна відповідальність. Символи нацистської Німеччини заборонені і в інших країнах Європи.
У зв’язку з цим виникають запитання:
- Чи відображає заява пана Цомартова офіційну позицію Соціалістичної партії України?
- Чи не перетворюються українські соціалісти на націонал-соціалістів?
- Чи має право людина з подібними переконаннями представляти виборців в обласній раді?

Закликаємо керівництво Соцпартії та її обласної організації дати принципову оцінку висловлюванням свого однопартійця в радіоефірі та відкликати депутата Юрія Цомартова з Полтавської обласної ради.

25.02.09

Кого ви вважаєте кращим Президентом України?

Опитування проходить на моєму блозі http://tarastokar.blogspot.com/

Варіанти відповіді такі: 1) Кравчука; 2) Кучму; 3) Ющенка.

Голосуємо там. Коментуємо тут.

Який політик, на Вашу думку, багатший: Балога чи Тимошенко?

Вже тривалий час в Україні існує протистояння між головою Секретаріату Президента України Віктором Балогою та Прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко. Хвиля взаємних звинувачень триває. І цьому не видно кінця.

Хто з цих політиків, на вашу думку, багатший? Відповідь на це запитання ви можете дати, взявши участь у голосуванні, яке проводиться на сайті: http://tarastokar.blogspot.com/

Відповідь на це запитання може дати поштовх на цікавий аналіз. Який? Відповідь у ваших коментарях.

...щоб не плакать, ми сміємось...

"Зайвих грошей не буває..." – думають люди.
І держава їх підтримує –
"Зайвих грошей бути не повинно!"

Попит на сіль: чи виправдана паніка?



Полтавці почали масово скуповувати у крамницях сіль. Експерти вказують: важливий куховарський продукт за останні дні розходиться у п'ять разів швидше, ніж дотепер. В окремих магазинах вона з'являється з великими перебоями, бо нерідко покупці купують від 10 до 20 кг солі. Така ситуація спостерігається не тільки в місті, а й в області. Відповідно, й кількість завезення солі в регіон збільшилася у 8-10 разів.

 Чи є в такої купівельній паніці якісь вагомі підстави ? По місту пройшла чутка, що закрили єдиний в Україні соляний завод і тепер сіль буде дуже дорогою. Як повідомили ЗМІ в Міністерстві економіки України соляні завади в Україні не закривалися і підстав для паніки немає.

До речі, Україна – один з найбільших виробників солі, тут кілька солепромислів: на Донбасі, в Закарпатті і Причерномор'ї. І завод не один. Серед них і найбільше у Європі по добутку кам'яної солі - Державне підприємство об'єднання «Артемсіль». Як повідомили в управлінні сприяння підприємництву сьогодні у Полтаву прийшло два вагони солі саме з цього об'єднання.

Офіційний сайт Полтавської міської ради.

Пройшов Форум націоналістів



21 лютого 2009 року у Львові відбувся Форум націоналістичних сил, присвячений 80-річчю створення ОУН. Ініціатором та організатором проведення форуму виступила координаційна рада націоналістів західних областей України. У форумі взяли участь представники ОУН (р) і ОУН (м), КУН, ВО "Свобода", УНА-УНСО, Української партії, багатьох громадських організацій з 9-ти областей та міста Києва. Всього – близько 600 учасників. Робота форуму розпочалася з благословення владик УГКЦ та УПЦ КП.

Доповідь "ОУН. Вчора, сьогодні і завтра" виголосив Ярослав Сватко (http://www.maidan.org.ua/static/mai/1235230684.html).

"Панове, кращих часів не буде, якщо ми не відмовимося від своїх інтересів на користь української ідеї", – заявив під час Форуму Герой України Юрій Шухевич.

Як підсумковий документ Форуму було затверджено Меморандум націоналістичних сил, яким націоналістичні політичні та громадські організації Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Рівненської, Хмельницької, Житомирської, Закарпатської, Волинської областей, Буковини та Києва висловили готовність об'єднатися у єдину політичну силу.

Меморандумом задекларовано, що вирішальним напрямом діяльності націоналістів є політика українського державотворення. Першочерговими заходами, які планують здійснити та ініціювати націоналістичні політичні сили України, має стати зміна виборчої системи – перехід на відкриті виборчі списки та президентсько-парламентську форму правління. "Необхідно здійснити децентралізацію у бюджетній та організаційно-управлінській сферах місцевого самоврядування. Нагальною є потреба збалансування повноважень усіх гілок влади", – йдеться у Меморандумі.

Також Меморандум передбачає реформування судової гілки влади, законодавче закріплення статусу борців за незалежність України, законодавче унеможливлення будь-яких форм людиноненависництва (фашизму та комуно-більшовизму), створення сприятливих умов для малого та середнього бізнесу, оздоровлення фінансово-банківської системи, запровадження страхових засад у системі охорони здоров'я.

За словами заступника голови Конгресу Українських Націоналістів Миколи Пшевлоцького, націоналістичні сили країни вже зробили перший крок до об'єднання – створили координаційну раду націоналістичних сил України.

Юрій АНТОНЯК
http://www.ukrnationalism.org.ua/news/?n=3608

"Майдан".

Сьогодні Президенту України виповнюється 55 років

Президент України Віктор Ющенко у понеділок взяв один день в рахунок щорічної відпустки, щоб відсвяткувати день народження у родинному колі.

Про це повідомила Прес-секретар Президента Ірина Ванникова.

Зараз Віктор Ющенко з родиною знаходиться у державній резиденції «Синьогора» (Івано-Франківська область).

Прес-секретар повідомила, що завтра Глава держави розпочне робочий тиждень у Києві.

Прес-служба Президента України Віктора Ющенка

Російська опозиція зажадала відставки уряду Путіна

Опозиційний рух "Солідарність" провів мітинг з вимогами відставки уряду Володимира ПУТІНА і проведення вільних виборів.

За інформацією інтернет-газети «Каспаров.ру», на мітинг зібралося близько 400 чоловік, які представляють рухи "Солідарність", Об`єднаний громадянський фронт (ОГФ), Російський народно-демократичний союз (РНДС) екс-прем`єра Михайла КАСЬЯНОВА, "Оборона", "Зміна", московське відділення СПС, "Вільні радикали" і "ТІГР".

Під час мітингу активісти молодіжної організації "Росія молода" спробували влаштувати провокацію, проте за кілька хвилин вони були затримані співробітниками міліції. Сім активістів прокремлівського руху забралися на дах однієї з будівель на Чистопрудному бульварі, неподалік від місця проведення мітингу, і спробували розгорнути банер "Досить розгойдувати човен".

Акція опозиції дозволена владою.

Під час акції прозвучав гімн руху – пісня Віктора Цоя "Змін!".

6 лютого "Солідарність" представило власну антикризову програму з першочерговим завданням - відправити у відставку уряд Росії на чолі з прем`єр-міністром Володимиром ПУТІНИМ.

Російський ліберально-демократичний опозиційний рух «Об`єднаний демократичний рух «Солідарність» створений 12 грудня 2008 року. Рух відстоює європейські ліберальні і демократичні цінності та має намір об`єднати різні демократичні організації.

Як головний політичний принцип «Солідарності» делегати засновницького з`їзду проголосили відмову від співпраці з нинішньою владою. Об`єднаний демократичний рух ставить за мету прихід до влади. Програма руху — проект «300 кроків до свободи».

Головними організаторами «Солідарності» і розробниками її ідеології є Гарі КАСПАРОВ, Володимир МІЛОВ, Борис НЕМЦОВ, Ілля ЯШИН і Владлен МАКСИМОВ. Організатори не виключають перетворення руху в партію.

УНІАН.

"Міс Україна-Всесвіт"



Переможниця конкурсу краси "Міс Україна-Всесвіт" Христина Коц-Готліб
радіє перемозі на конкурсі, в Києві, у п'ятницю, 20 лютого 2009 року.

Вона вам подобається?

29%, 11 голосів

71%, 27 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Люди!!! Допоможіть дівчинці!!!

  • 19.02.09, 13:12
Ліді терміново потрібна операція, щоб чути

Критичність полягає в тому, що дитині вже 7 років, а фахівці рекомендують робити таку операцію до 3-х років...
Ліді - 7 років. Лікарі поставили їй діагноз - сенсеневральна глухота. Спеціалісти вважають, що дівчинка потребує проведення кохлеарної
імплантації. Вартість операції - 300 тисяч гривень. Дитина обстежена в
Інституті отоларингології ім. Коломійченка, АМН України, спеціалісти
готові провести операцію найближчим часом. У листопаді зроблені всі
знімки, терміни проведення операції максимум 6 місяців. Критичність в
тому, що дитині вже 7 років, а фахівці рекомендують робити таку
операцію до 3-х років.
Мати зверталася у різні інстанції та організації, але допомоги не
одержала ні від кого. Батьки дуже хочуть, щоб дитина була здоровою,
веселою і змогла почути світ, стати повноцінною людиною в суспільстві –
закінчити звичайну школу та ін.
Незважаючи на свою хворобу, дівчинка дуже розвинена, ходить в 1-й клас
загальноосвітньої (!) школи і вчиться краще за всіх у класі. Хоча
вчителька не дуже добре розуміє розмовну мову дитини, але задоволена
результатами навчання, адже Ліда - відмінниця.
Дівчинка може почути звуки світу, якщо їй допоможуть!

Банк-одержувач: Житомирська ОД Райффайзен Банк Аваль
Одержувач: Афанасьєва Ольга Аркадіївна
МФО: 311528
ЕДРПОУ одержувача: 2821701643
Р/с одержувача: 2625 5372
Призначення платежу: поповнення карткового рахунку 0328149500
Афанасьєва Ольга Аркадіївна (конт. тел. 8-097-162-89-54)