Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Свято Долі

(Малюнок Віктора Крижанівського)

Богиня людської Долі (Стріча або Стреча), що веде людину від народження до смерті. Ще її називають Пряхою, бо пряде вона нитку життя, наскільки довгою вона буде, настільки довго людині жити.

Вона, як і Макоша,  є втіленням Матері Лади.

Вона має Віду (знання) про все, що було , є і буде з кожною людиною. Доля визначає,  чого потрібно навчатися людській душі, яка у чегровий раз повертається на Землю,  відповідає за вікові ініціації людини, вибір нею життєвого шляху. З нею в народі пов*язували бачення майбутнього, можливість його покращити.

Саме в день Долі дівчата влаштовували найголовніші ворожіння. Вважалося, що саме в ніч напередодні свята Долі (24 листопада) за зовсім простими прикметами можна дізнатися про судженого , про те, як складеться життя найближчі кілька років, про те, як оминути лиху долю. Доля, як і Рід, відповідає за родинні стосунки, зв*язки між поколіннями.  Окрім як ткати нитку життя конкретної людини, вона ще пряде павутиння роду, забезпечує нове народження померлих родичів в душах онуків. Пізніше в християнські часи, Долю стали визнавати суто жіночою Богинею, котра опікується нелегкою жіночою долею.

В народі побутувало безліч застережень жінкам від чого варто утримуватися в день Долі - у п*ятницю. Було заборонено робити звичну хатню роботу, прати, виносити сміття (бо можна було винести, викинути Долю).

Доля - парне божество, її парою є Недоля, що має своїми супутниками лихих духів: Злидні, Хвороби, Нещастя, які пиходять до людини, якщо вона нехтує законами Праві (Права).

Необхідним атрибутом Долі є прядка та веретено. Днем Долі є п*ятниця, свято Долі святкують 24 листопада. А ще святом Долі вважається Стрітення, бо Долю ще називають Стріча або Стреча. Дівчата готують кашу і  в горщику виносять за поріг, закликаючи: "Доле, Доле, йди до нас кашу їсти!"   1-2 лютого відбувається Стрітення - зима зустрічається з Весною. У цей день співають пісні-замовляння на тепло та добре літо, відбуваються гадання. "Доленько, Доле, дай мені збіжжя, теплу одежу ще й силу ведмежу".
Молитва-славлення:
Рано-раненько вийду я до річеньки, веретено в руки візьму, до Долі помолюсь. Матінко рідненька, захиснице миленька, дай мені долі, доброї волі. Нехай жінкою я буду коханою, господинею гарною, хай дітки здорові зростають, добро та щастя в сім'ю прибувають. Хай миленький мене любить, лише ніжно хай голубить. Буду я дружиною вірною, порадницею мудрою. Богам Рідним славу співаю, пожертву Долі у Вирій посилаю. Річенько-водиченько, віднеси веретено до Долі у світлицю, хай згадає мене дівицю, як буде долю виплітати, коханого на подвір'я моє зазивати. (за  Галиною Лозко; календар Рідної Православної Віри) ще стаття на цю тему на нашому порталі : http://blog.i.ua/user/515/358879/   

Виконання програми "10 кроків назустріч людям"

Багато лунає дорікань Віктору Ющенку, що він не прозвітував про свою передвиборчу програму 2004 року. ЄЦ навіть розмістив біг-борди з запитанням до нього. Насправді дорікання зайві, адже інформація про виконання програми "10 кроків назустріч людям" висить на сайті Президента України. ЇЇ у форматі "pdf" може скачати кожен за адресою:

http://www.president.gov.ua/docs/10krokiv.pdf

Звіт містить детальну інформацію, статистичні дані, для легшого сприйняття оформлений фотографіями.

Stanislove, спеціально для upu.org.ua

22 листопада - День Свободи в Україні!

  • 22.11.09, 15:57
5 років Помаранчової революції - Свободу не спинити! Ми не бидло, ми не козли, ми України доньки і сини!

Сьогодні відзначаємо 5-річчя Помаранчової революції - вітаю всіх, всіх, всіх, кому свобода є найвищою цінністю життя!
Я не знаю більшою події в своєму житті, якою я пишаюся!
І зневажаю всіх, хто скиглить про недолугість цього всеукраїнського Чину за Свободу.
Всі ті, хто плачеться, що Помаранчова революція нічого не дала, що не виконано якісь обіцянки, то на мою думку це просто злоба різних гомосоветікус, що звикли бути  рабами і все отримувати від пана-хазяїна: "А держава має нам дати, нас забезпечити..."
Запам’ятайте раз і назавжди: держава має гарантувати свободу і справедливість закону - більше нічого! Все інше людина має досягати сама! Сама! Ніхто нікому нічого не зобов’язаний давати і подавати: ні сусід, ні начальник, ні держава.
Я ще першого дня написав і вийшов з гаслом "До свободи через перемогу Ющенка!" і задоволений, що так все сталось: є свобода в Україні і є держава! Все інше - то вторинні проблеми, через які проходять різні держави і по-різному.
І через 5 років я радий бачити, що святі ідеали Майдану: Україна і свобода! - утвердились в нашому суспільстві.
Пригадую, як ми до безтями репетували : "Ющенко!" та "Юля!" - і не шкодую. Ми вже тоді були цілком свідомі, що не обожнюємо їх і не очікуємо чогось надзвичайного, а щоб вони були просто порядними людьми на противагу злодію Кучмі і його корумпованій банді.
Ющенку дістався складний спадок, бо країна межувала на грані розколу на дві автономні частини, не кажучи про повністю корумпований держапарат і "прихватизований" політикум. Також найбільшим ворогом стала Ющенку його найближчий соратник Тимошенко, яка, ставши прем’єр-міністром 2005 р., тут же розпочала свою "президентську кампанію".
Як вже казав - не люблю ідеалізувати когось, так само і засуджувати, а більше намагаюсь оцінювати результати діяльності людей, а вони кажуть, що Україна єдина і вільна, незалежна демократична держава, - це відповідальність президента Ющенка, а економічні проблеми в Україні - це відповідальність прем’єр-міністра Тимошенко. Все. Нема що зайве говорити ще щось.
Те, що в Україні є справжня демократія говорить той факт, що ніхто зараз не може спрогнозувати вибори Президента Україні! Ніхто не знає результатів! Це і є справжня свобода, з чим вас і вітаю!
А якими будуть результати виборів - значить того ми і варті.

Жертви вшановано, але голод як геноцид не визнано.

  • 21.11.09, 14:02
Обама вшанував пам`ять жертв Голодомору 1932-1933
Голос Америки Вашингтон - 10:36 EST 14/11/2009
Текст заяви, виданої Білим домом 13 листопада 2009 року:

Сімдесят шість років тому, мільйони українців – чоловіки, жінки і діти – були заморені голодом, який був результатом свідомої політики режиму Йосипа Сталіна. Завтра ми всі разом, американці українського походження та всі американці, згадаємо ці трагічні події та віддамо шану їх численним жертвам.     Під час Голодомору 1932-1933 років український народ був підданий жахливим стражданням в результаті конфіскації сталінським режимом врожаїв та ферм по всій Україні. Україна свого часу була житницею Європи і українці мали все, аби прогодувати себе і спасти мільйони життів, якби їм було дозволено це зробити. Згадуючи цю трагедію, ми віддаємо шану мільйонам її жертв, які продемонстрували невимовну силу і мужність. Але український народ не лише пережив жахіття великого голоду, він пішов далі і створив вільну і демократичну державу. Поминаючи жертви трагедії штучного Голодомору, ми маємо можливість замислитися над стражданнями усіх у світі, хто терпить від наслідків екстремізму і тиранії. І ми сподіваємося, що пам`ятаючи про Голодомор, ми допоможемо запобігти подібним трагедіям в майбутньому.

Брати, ігноруйте по можливості тролів!

Давно читаю замітки співтовариства "Ми любимо тебе, Україно!". І розмірковую. Це не є таємницею, що тролі є скрізь, у тому числі й тут, на I.UA. І багато заміток перетворюється на абсолютно безпредметні перепалки через провокаторів-українофобів. Не буду їх перелічувати, майже всі знають, по кого йде мова.

Так ось, мені дуже сильно здається, що цих так би мовити людей в чомусь переконати буде неможливо, тому що люди ці не шукають інформації, істину - для них головне спровокувати конфлікт. А тому будь-яка відповідь цим тролям буде тільки годуванням для них. Я пропоную, коли ви бачите відверто провокаційні коменти, які ґрунтуються на або ненормативщині, або пошлятині, або багаторазовому повторюванні однієї й тієї ж фрази на різних постах різним людям - просто ігнорувати їх (не відправляти в ігнор, а просто не відповідати). Якщо є загроза того, що інші нормальні користувачі можуть сприйняти мовчання як згоду - то не відповідати на комент троля, а стисло викласти своє бачення в окремому коменті (якщо питання дійсно принципове).

Далі приводжу те, що знайшов про тролів на форумі http://forum.tstu.edu.ua/index.php?showtopic=5585

Троллінг — написання в Інтернеті (на форумах, в групах новин Usenet, і ін.) провокаційних повідомлень з метою викликати флейм, конфлікти між учасниками, порожня балаканина, образи і т.п. той хто троллінгом займається, що , називається тролем, що співпадає з назвою  міфологічної істоти.

В інтернет-термінології, «троль» — це людина, яка розміщує грубі або провокаційні повідомлення в Інтернеті, наприклад, в дискусійних форумах, заважає обговоренню або ображає його учасників. Слово «троллінг» може характеризувати або безпосередньо одне  повідомлення, або в цілому розміщення таких повідомлень. Поняття «троллінг» також використовується, щоб описати діяльність тролів взагалі.

Троллінг може дорого обійтися групі. Троль здатний перервати дискусію, розповсюдити погану пораду і зіпсувати імідж групи і конференції. Крім того, якщо група стає чутливою до троллінгу, то багато питань, заданих щиро, але в наївному тоні, будуть відразу ж відхилено. Це може  показатися таким, що вельми не привабливим новому користувачеві,  який ризикне написати своє перше повідомлення і буде тут же обсипаний звинуваченнями.

Популярна мудрість учить уникати годування тролів і ігнорувати спокусу їм відповісти. Відповідь на троллінг неминуче відводить обговорення від теми, виводить з рівноваги спостерігачів і забезпечує троля увагою, якої він жадає.

Людина, відхилена соціальною групою, що в онлайн-общенії (з навішуванням ярлика троля), що в реальному житті, може закріпити в  собі таку антагоністичну роль, і прагнутиме і далі дратуватиме або обурюватиме членів групи. Роль «троль» — часто ознака соціальних відхилень, і ярлик може назавжди зробити користувача таким.

Досвідчені учасники форумів знають, що найефективніший спосіб перешкодити тролю полягає в тому, щоб ігнорувати його wink.gif, тому що будь-яка відповідь заохочує справжнього троля і дає йому привід і можливість продовжувати писати провокаційні вислови. Вони також пишуть «будь ласка, не годуйте троля», user posted image
щоб попередити інших. Проте це попередження може також викликати зворотний ефект, ставши їжею для троля!!!. Тому, якщо учасник форуму стикається з явно безневинною відповіддю тролю, розсудливішим буде попередження в особистому листуванні. wink.gif

Повне ігнорування троля може мати також і негативну сторону. Новий учасник або гість форуму, побачивши повідомлення троля, на яке не поступило жодного відгуку, може прійти до висновку, що це повідомлення несе в собі «істину» або якийсь факт, що не потребує доказу або навіть мінімального коментаря.

******************************
Кінець цитати.


Ну і в цій замітці відповідати буду не на всі коменти - я також не дуже хочу годувати тролів smile . Так що, мовчання далеко не завжди буде означати згоду.

Я - за Ющенка!

 

Рекламний ролік кандидата в Президенти України Віктора Ющенка. У кого відео не програється, дивитися тут: http://www.youtube.com/watch?v=tUOh1j4bCrI Які враження від рекламного ролику? Прохання писати не про самого Віктора Андрійовича як кандидата, а про відео.


26%, 8 голосів

74%, 23 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Чому Ви такі злі, що Вам Україна зробила

  • 20.11.09, 18:43
Чому Ви такі злі, що Вам Україна зробила
Тому що мабуть Вас не Мати народила
Чому такі розводите дебати, ви ж не депутати
Тому що з Вас нічого не взяти
Живіть, творіть, плекайте
Тільки Україну не ображайте....
Вона тримається сама, бо жити хоче без хана і хазяя
Тому любіть її так само як і я...


після викладеного...

Я ЇЇ ДУЖЕ ЛЮБЛЮ....

Громадська акція: Даєш україномовний ютуб!

Все почалось з питання: " Чому???" "Це як? Чому на Ютубі є чеська, польська, шведська, а української немає? Невже шведів чи чехів більше, чим українців? Чи ми не варті мати свою мову тут?

Ми не можемо рівноважно ставитись до цього! Для цього пропоную почати акцію "Даєш україномовний Ютуб!!!"" Так і було вирішенно розпочати цю акцію!

Закликаєм всіх, кому не байдужа доля України, Української Мови і нашої Держави, підтримати акцію ДАЄШ УКРАЇНОМОВНИЙ ЮТУБ!!!!!

Для цього потрібно написати листа на адресу: [email protected]

Тема: ukrainian youtube

Текст такий:

Dear Youtube Team! I am writing to express my continuing dissatisfaction with your company service. I am disappointed because on your website location list I could not find Ukraine and in language list I wasn't able to find Ukrainian language. I registered on youtube website since and still waiting for this very important update not only for me, but for millions of Ukrainians users. Obviously, to resolve the problem, I would appreciate if you will add Ukraine and Ukrainian language into your website service. Could I please ask you to look into these matters not only on my behalf, but also on behalf of other attendees, and in fact, on behalf of your company, too. Best regards

Ось і все!

Як ви бачите, це не займе у вас багато часу, сили та фінансів. І головне: не забувайте, що РАЗОМ НАС БАГАТО.

Слава Україні!

Сторінка ініціативи: http://switluy-spogad.livejournal.com/422877.html

Стівен Спілберг

"Батьки моєї матері з України. Один дідусь – одесит, інший – з маленького українського села"

                                              (С.Спілберг)

 Мабуть, сьогодні не знайдеться жодного прихильника кіно, котрий би був  байдужим до творчості Стівена Спілберга. І це цілком зрозуміло, адже його фільми напрочуд яскраві та захоплюючі. Згадати хоча б «Щелепи», епопею про Індіану Джонса чи «Парк  Юрського періоду»… Дивлячись  фільми режисера, складається враження, що він знає все про смаки та потреби глядачів. Навіть у пресі неодноразоао з’являлося безліч статей щодо  психологічного впливу фільмів Спілберга на свідомість глядача. Та мені здається, що Спілберг знімає таке кіно, яке б хотів дивитися сам. Адже  уже в 12 років, отримавши в подарунок від батька 8-міліметрову кінокамеру, майбутній всесвітньо визнаний режисер зняв двогодинний фантастичний фільм «Небесні вогні». В цій аматорській стрічці інопланетяни захоплювали землян, щоб показувати їх у  космічному зоопарку. Акторами у були друзі-товариші Стівена, а продюсерами – батьки, які вклали у виробництво фільму 600 доларів.

У майбутньому у своїй творчості режисер неодноразово звертатиметься до теми інопланетних контактів. Так, у 1977 році він зніме фантастичний фільм «Близькі контакти  третього ступеня» про спробу налагодження контактів з  прибульцями. Щоб зняти цей фільм Спілберг вивчив безліч наукових матеріалів про можливість міжкосмічних контактів. В арсеналі режисера є ще  фільм «Інопланетянин» (1982), також присвячений цій темі. Крім того, Спілберг став продюсером багатьох фантастичних фільмів. Наприклад, таких, як «Зоряні війни» (реж. Джордж Лукас), Назад у майбутнє (1985), «Хто підставив кролика роджера» (1988) тощо.

Взагалі Стівен Спілберг різноплановий режисер, уже з перших стрічок  «Дуель» (1971) та «Шугерленський експрес» (1974 ) він заявив про себе як про майстра кіно, здатного захопити увагу глядача яскравим видовищем та несподіваним сюжетом із погонями та карколомними сценами. Проте справжню  славу та всесвітнє визнання йому принесла картина «Щелепи» (1975), і не тільки через касові збори, що становили 260 мільйонів доларів, а й  завдяки застосуванню у  зйомках фільму технічних спецефектів, і, звичайно, точному розрахунку на глядача…

 

Майбутній режисер народився в родині авіарадиста, ветерана ІІ-ї Світової війни Арнольда Спілберга та концертуючої піаністки й власниці ресторану Лії Познер. У родині виховувалось четверо дітей. З 1956 року батьки живуть окремо.

Мати режисера Лія Познер (піаністка, підприємниця) походить з українських емігрантів до США

Сестра С.Спілберга Ненсі брала участь в гуманітарній допомозі дітям Чорнобиля (благодійницька організація "Children at Heart", почесним головою якої є С.Спілберг). Інша сестра С.Спілберга – С'ю Пастернак. Її чоловік далекий родич відомого російського поета, лауреата Нобелівської премії

 


 

Українці відстрілялися від представників толерантної раси

Екіпаж українського судна "Леді Джулієт" відбив атаку сомалійських "афроафриканців".. Про це повідомив у Найробі представник міжнародних сил Євросоюзу "Аталанта", що ведуть боротьбу з морським піратством у регіоні, передає канал Вести. Пірати, намагалися за допомогою вогнепальної зброї захопити судно в Аденській затоці.

Вони на двох швидкісних катерах наблизилися до українського судна. Однак співробітники служби безпеки, які знаходились на борту, відкрили по піратах вогонь, через що пірати втекли. Представник "Аталанти" підкреслив, що ніхто з членів екіпажа українського судна не постраждав.

http://sna.in.ua/news/2-varvar/517-2009-11-18-15-25-32.html