хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

Брати, ігноруйте по можливості тролів!

Давно читаю замітки співтовариства "Ми любимо тебе, Україно!". І розмірковую. Це не є таємницею, що тролі є скрізь, у тому числі й тут, на I.UA. І багато заміток перетворюється на абсолютно безпредметні перепалки через провокаторів-українофобів. Не буду їх перелічувати, майже всі знають, по кого йде мова.

Так ось, мені дуже сильно здається, що цих так би мовити людей в чомусь переконати буде неможливо, тому що люди ці не шукають інформації, істину - для них головне спровокувати конфлікт. А тому будь-яка відповідь цим тролям буде тільки годуванням для них. Я пропоную, коли ви бачите відверто провокаційні коменти, які ґрунтуються на або ненормативщині, або пошлятині, або багаторазовому повторюванні однієї й тієї ж фрази на різних постах різним людям - просто ігнорувати їх (не відправляти в ігнор, а просто не відповідати). Якщо є загроза того, що інші нормальні користувачі можуть сприйняти мовчання як згоду - то не відповідати на комент троля, а стисло викласти своє бачення в окремому коменті (якщо питання дійсно принципове).

Далі приводжу те, що знайшов про тролів на форумі http://forum.tstu.edu.ua/index.php?showtopic=5585

Троллінг — написання в Інтернеті (на форумах, в групах новин Usenet, і ін.) провокаційних повідомлень з метою викликати флейм, конфлікти між учасниками, порожня балаканина, образи і т.п. той хто троллінгом займається, що , називається тролем, що співпадає з назвою  міфологічної істоти.

В інтернет-термінології, «троль» — це людина, яка розміщує грубі або провокаційні повідомлення в Інтернеті, наприклад, в дискусійних форумах, заважає обговоренню або ображає його учасників. Слово «троллінг» може характеризувати або безпосередньо одне  повідомлення, або в цілому розміщення таких повідомлень. Поняття «троллінг» також використовується, щоб описати діяльність тролів взагалі.

Троллінг може дорого обійтися групі. Троль здатний перервати дискусію, розповсюдити погану пораду і зіпсувати імідж групи і конференції. Крім того, якщо група стає чутливою до троллінгу, то багато питань, заданих щиро, але в наївному тоні, будуть відразу ж відхилено. Це може  показатися таким, що вельми не привабливим новому користувачеві,  який ризикне написати своє перше повідомлення і буде тут же обсипаний звинуваченнями.

Популярна мудрість учить уникати годування тролів і ігнорувати спокусу їм відповісти. Відповідь на троллінг неминуче відводить обговорення від теми, виводить з рівноваги спостерігачів і забезпечує троля увагою, якої він жадає.

Людина, відхилена соціальною групою, що в онлайн-общенії (з навішуванням ярлика троля), що в реальному житті, може закріпити в  собі таку антагоністичну роль, і прагнутиме і далі дратуватиме або обурюватиме членів групи. Роль «троль» — часто ознака соціальних відхилень, і ярлик може назавжди зробити користувача таким.

Досвідчені учасники форумів знають, що найефективніший спосіб перешкодити тролю полягає в тому, щоб ігнорувати його wink.gif, тому що будь-яка відповідь заохочує справжнього троля і дає йому привід і можливість продовжувати писати провокаційні вислови. Вони також пишуть «будь ласка, не годуйте троля», user posted image
щоб попередити інших. Проте це попередження може також викликати зворотний ефект, ставши їжею для троля!!!. Тому, якщо учасник форуму стикається з явно безневинною відповіддю тролю, розсудливішим буде попередження в особистому листуванні. wink.gif

Повне ігнорування троля може мати також і негативну сторону. Новий учасник або гість форуму, побачивши повідомлення троля, на яке не поступило жодного відгуку, може прійти до висновку, що це повідомлення несе в собі «істину» або якийсь факт, що не потребує доказу або навіть мінімального коментаря.

******************************
Кінець цитати.


Ну і в цій замітці відповідати буду не на всі коменти - я також не дуже хочу годувати тролів smile . Так що, мовчання далеко не завжди буде означати згоду.
25

Коментарі

Гість: Arcanawt

120.11.09, 23:24

    Гість: _Буська_

    220.11.09, 23:25

    в мене є один знайомий троль-цілком мирна істота

      анонім

      320.11.09, 23:27Відповідь на 1 від Гість: Arcanawt

      драсте, можна вас потроллитьь?

        анонім

        420.11.09, 23:28Відповідь на 2 від Гість: _Буська_

        в мене є один знайомий троль-цілком мирна істотаснимай трусы, краса

          Гість: Arcanawt

          520.11.09, 23:29Відповідь на 3 від анонім

          Смысл ? моё мнение это энерговампиры так что решать тебе

            620.11.09, 23:30

            Если статья "полная", то "пустые" тролли не набегут. А ваши УКРАИНОФИЛЬСКИЕ заметки не слишком-то оригинальны, нет в них РУССКОЙ ШИРОТЫ МЫСЛИ, НЕТ ..... УВЫ..............

              анонім

              720.11.09, 23:31Відповідь на 5 від Гість: Arcanawt

              Смысл ? моё мнение это энерговампиры так что решать тебе Энерго? Нада купить батарейки

                820.11.09, 23:31Відповідь на 2 від Гість: _Буська_

                З реального життя, чи т.з. інтернет-троль?

                  920.11.09, 23:31Відповідь на 4 від анонім

                  Одумайтесь! Покайтесь!
                  Мир вашему дому! доброго Вам вечера, приятного настроения и всего хорошего

                    Гість: regeniration

                    1020.11.09, 23:32Відповідь на 4 від анонім

                    в мене є один знайомий троль-цілком мирна істотаснимай трусы, красатвоя стихия

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      5
                      6
                      8
                      попередня
                      наступна