Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Славушка

48 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Жертви вшановано, але голод як геноцид не визнано.

Обама вшанував пам`ять жертв Голодомору 1932-1933
Голос Америки Вашингтон - 10:36 EST 14/11/2009
Текст заяви, виданої Білим домом 13 листопада 2009 року:

Сімдесят шість років тому, мільйони українців – чоловіки, жінки і діти – були заморені голодом, який був результатом свідомої політики режиму Йосипа Сталіна. Завтра ми всі разом, американці українського походження та всі американці, згадаємо ці трагічні події та віддамо шану їх численним жертвам.     Під час Голодомору 1932-1933 років український народ був підданий жахливим стражданням в результаті конфіскації сталінським режимом врожаїв та ферм по всій Україні. Україна свого часу була житницею Європи і українці мали все, аби прогодувати себе і спасти мільйони життів, якби їм було дозволено це зробити. Згадуючи цю трагедію, ми віддаємо шану мільйонам її жертв, які продемонстрували невимовну силу і мужність. Але український народ не лише пережив жахіття великого голоду, він пішов далі і створив вільну і демократичну державу. Поминаючи жертви трагедії штучного Голодомору, ми маємо можливість замислитися над стражданнями усіх у світі, хто терпить від наслідків екстремізму і тиранії. І ми сподіваємося, що пам`ятаючи про Голодомор, ми допоможемо запобігти подібним трагедіям в майбутньому.

17

Коментарі

121.11.09, 17:42

На все свій час... Визнають голодомор геноцидом чи ні - все це залежить від того, як карти ляжуть у великій політиці. Російська Імпе... тобто Федерація чогось так завзято вважає себе правонаступницею СРСР, що будь-яку згадку про злочини КПРС, Сталіна тощо проти народу (в тому числі й українського) - сприймає як обвинувачення проти сучасного уряду РФ.

Де-яка збоченість реакції уряду РФ простежується й по інших питаннях. Наприклад, я мав нагоду по спілкуватися з росіянкою - студенткою мед. університету. Так вона впевнена, що наслідки аварії на ЧАЕС ну ледь не придумані. Вона запевнювала мене, що росту захворюванності на рак щитовидної залози не було! Виявляється, що ми ну ледь не дякувати уряду СРСР повинні за ту аварію!

Але ж це вона не сама придумала! Ось такий привід для роздумів...

    221.11.09, 17:51Відповідь на 1 від Андрій Guard

    Друже, ти сам чудово відповів: ми повинні постійно робити цю тему актуальною - тоді і карти ляжуть як нам треба.
    Я проти вводити якусь кримінальну відповідальність за нерозуміння голодомору-геноциду 33 року, але щоб не було таких горе-студенток у нас в Україні - треба говорити.
    Мільйони українців (разом з тисячами людей інших націй, що жили в селах України) були зумисно вбиті голодом за те, що не хотіли стати покірними рабами - всі вони варті пам’яті і пошани. І це мають усвідомити найперше - сучасні українці!

      321.11.09, 17:58Відповідь на 2 від Богдан Бо

      Всі вони варті пам’яті і пошани. І це мають усвідомити найперше - сучасні українці!+1

        422.11.09, 04:02

        При чем тут русская студентка-медичка? При чем тут Российская Федерация?

        Давайте не выдавать желаемое за действительное.

        Чтобы Голодомор признали геноцидом, нужно провести процесс над коммунистами, аналогичный нюрнбергскому. Чтобы показать, кто именно был инициатором истребления украинского народа.

        Но и здесь есть свои подводные камни. Не существует в природе документов, в которых черным по белому написано, что необходимо истреблять именно граждан украинской национальности. Любой адвокат зацепится за это, и иск придется отозвать. Точно так же, как если в списках умерших от голода окажется хотя бы один русский, то это будет уже второй зацепкой.

          522.11.09, 04:07Відповідь на 4 від dugme

          И обвинить современную Россию ну никак не удастся, ибо она элементарно отобьется наличием региональных директив по поведению изъятия продуктов из сел.

          Единственное, что можно сделать юридически: обвинить в Голодоморе компартию Украины и полную ответственность за смерти жителей городов и сел Украины возложить на нее. Из чего вытекает логический запрет на коммунистическую идеологию в Украине.

          И не стоит делить все по сугубо национальному принципу.

          Среди убивающих были люди разных национальностей, равно как среди умерших были люди разных национальностей.

          И вот тогда мир примет слово "геноцид".

            622.11.09, 11:46

            У США в ті роки був свій голод, до речі. Але чомусь американський уряд не любить про нього говорити. А демографічні дані засекречено.

            Подвійні стандарти.

              Гість: Mr_Nicks

              722.11.09, 12:13

              Мені байдуже хто там де і як визнає голодомор, головне, щоб ми самі чітко усвідомлювали що це таке і давали йому відповідну оцінку. Головне, щоб у нас всередині України не знаходилися люди, які б ставили трагічність голодомору для нашої нації під сумнів і применшували б його масштаби.

                Гість: Mr_Nicks

                822.11.09, 12:21Відповідь на 5 від dugme

                Единственное, что можно сделать юридически: обвинить в Голодоморе компартию Украины и полную ответственность за смерти жителей городов и сел Украины возложить на нее. Из чего вытекает логический запрет на коммунистическую идеологию в Украине.
                Не потрібно нічого штучно забороняти. Гадаю, що та кількість голосів, яку зараз набирає КПУ на будь-яких виборах є найкращим показником того, як в Україні відносяться до комуністів. З колишнього совка таке відношення до комуністів також і в Прибалтиці.

                P.S. Тим більше, що сама КПУ на той час нічого не вирішувала і звинувачувати в чомусь лише її безглуздо.

                  922.11.09, 12:55Відповідь на 7 від Гість: Mr_Nicks

                  Знаєш, а померлим від голоду ще більше байдуже хто як визначає їх смерть зараз і хто в тому більше винуватий. Це потрібно не мертвим - це потрібно живим. Власне для того, щоб в світі визнали голодомор геноцидом української нації потрібно щоб в Україні більшість людей це усвідомила.
                  Ми маємо знати правду і світ має знати правду

                    1022.11.09, 13:22

                    Як відомо, нацисти Німеччини винищували однаково як євреїв, так і циган, але за останніх ніхто на процесі в Нюрнберге не заступився

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна