Про співтовариство

Для всіх, хто цікавиться історією України, а також задумується над її майбутнім, яке не можна уявити без свободи і справедливості.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Свобода і справедливість

Столиця України дедемонізується!

Що декоммунізіровалі в столиці за п'ять років (список)
21.01.2020

З 2015 року в Україні почався процес декомунізації, за час якого, зокрема, в столиці демонтували сотник об'єктів - пам'ятників, меморіальних табличок та інше.

У районних адміністраціях розповіли, що зробили з символами комунізму, які були (або залишаються) на їх балансоутримання, передає СтройОбзор.

Подільський район - 6 об'єктів

У Подільському районі демонтовано такі об'єкти: скульптура Леніну Володимиру Іллічу (вул. Набережно-Лугова, 8); скульптура Леніну Володимиру Іллічу (вул. Костянтинівська, 64); скульптура-копія скульптури І.Д. Шандра "Камінь - зброя пролетаріату" (площа Красної Пресні, з 2018 року - Щекавицька площа) меморіальна дошка Більшовикам 1919 (вул. Сковороди, 2); меморіальна дошка Більшовикам 1918 (Контрактова площа, 12); меморіальна дошка Гречці А.А. (Вул. Маршала Гречко, 26).

"Демонтовані об'єкти знаходяться на відповідальному зберіганні балансоутримувачів та будуть передані на постійне зберігання в музей декомунізації", - відповіли в адміністрації.

Оболонський район - 0 об'єктів

"За результатами розгляду повідомляємо, що на території Оболонського району міста Києва відсутні пам'ятники, які відповідно до Закону України" Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки "підлягають демонтажу, відповідно і не проводився їх демонтаж ", - відповіли в Оболонській РДА.

Шевченківський район - 0 (або 2) об'єкта

"Оскільки відповідно до даних Переліку пам'ятні знаки, які підлягають демонтажу на фасадах будинків районних установ культури, відсутні, тому зазначені заходи Управлінням культури, туризму і охорони культурної спадщини Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації не проводилися", - повідомили в адміністрації.

Однак повідомляється, що в межах територій об'єктів благоустрою зеленого господарства, закріплених за комунальним підприємством по утриманню зелених насаджень Шевченківського району міста Києва, невстановленими особами були демонтовані 2 пам'ятника, а саме: Коротченко Д.С. і комсомольцям 20-х років. З огляду на той факт, що зазначені пам'ятники на балансі підприємства не знаходилися, інформація про осіб чи організаціях, що здійснюють їх демонтаж, а також місця їх подальшого зберігання в КП СЗН Шевченківського району відсутня.

Святошинский район – 2 объекта

У Святошинському районі Києва було скоєно демонтаж двох меморіальних дощок: Горбачову Омеляну Григоровичу (пр. Перемоги 71/2) і Картвелішвілі Лаврентію Йосиповичу (вул. Василя Кучера). Ці дошки були розбиті під час демонтажу.

"Пам'ятники В. І. Леніну, які колись перебували на території" Веркон "та інших промислових підприємств, в різні роки демонтовані і про їх подальше місцеперебування невідоме. Пам'ятники і пам'ятні знаки, які необхідно демонтувати відповідно до Закону, на території району відсутні" , - додали в РДА.

Солом'янський район - 5 об'єктів

У Солом'янському районі демонтовано п'ять пам'ятників, з них: 4 зберігаються на територіях промислових підприємств, 1 пам'ятник (бюст) зберігається на території Міжнародного аеропорту "Жуляни".

Печерський район - 29 об'єктів

Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Печерського району Києва і по утриманню зелених насаджень Печерського району демонтували 29 об'єктів, розташованих на підпорядкованій території, в тому числі розташованих на території підприємств, організацій некомунальної форми власності.

Так, вони передані в Державний музей авіації України.

Відзначається, що два об'єкти, зазначені в переліку, фактично розташовані в інших районах, а саме: дошка "60-річчя утворення СРСР" за адресою площі Дружби народів СРСР, 1 (Оболонський район) дошка Тельману Ернсту за адресою вулиця Німецька, 2 (Голосіївський район).

Дніпровський район - 8 об'єктів

У Дніпровському районі було демонтовано 8 пам'ятних знаків (дощок).

"Демонтовані об'єкти, на яких розташована символіка комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського тоталітарних режимів) утилізовані, оскільки були пошкоджені під час демонтажу", - відзначили в Дніпровській РДА.

Деснянський район - 0 об'єктів

Як повідомили в РДА, на території Деснянського району міста Києва відсутні пам'ятники, які підлягають демонтажу.

Дарницький район - 7 об'єктів

У Дарницькому районі визначено 7 об'єктів: анотаційні дошки Н. Крупської та С. К. Заслонова, скульптура В. Леніна в дитинстві, пам'ятник Леніну, скульптурна композиція екіпажу бронепоїзда "Таращанець", пам'ятник-бюст Н. Крупської та С. Ковпака.

Станом на 25.11.2019 року залишилося демонтований пам'ятник екіпажу бронепоїзда "Таращанець".

"З огляду на, що зазначений пам'ятник включений до Державного реєстру нерухомих пам'яток України, як пам'ятник монументального мистецтва національного значення (постанова Кабінету Міністрів України від 03.09.2009 № 928, охоронний номер 260001-Н) і встановлений на місці поховання екіпажу бронепоїзда, демонтаж повинен здійснюватися з урахуванням вимог Закону України "Про охорону культурної спадщини", зокрема, після прийняття центральним органом виконавчої влади в сфері охорони культурної спадщини відповідного рішення ", - повідомили Дарницької райдержадміністрації.

Також на території виробничої бази комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Дарницького району Києва знаходяться на зберіганні такі об'єкти - пам'ятник-бюст Н. Kpyпcкой і С. Ковпака, скульптура В. Леніна в дитинстві, дошки Н. Крупської (граніт) і К. Заслонова ( мармур). Пам'ятник В. Леніну, який знаходився за адресою: вул. Бориспільська, 7 (територія заводу "Будмаш") був знищений невідомими особами в 2015 році.

Голосіївський район - 11 об'єктів

Згідно із затвердженим переліком в Голосіївському районі підлягало демонтажу 11 об'єктів, з них 3 об'єкти територіально не перебувають в Голосіївському районі, а всі інші об'єкти були демонтовані балансоутримувачами за свій рахунок, а пам'ятник чекістам, які загинули за владу рад на Либідській площі - невідомими особами.

Інформація про місце зберігання демонтованих об'єктів в Голосіївській районній в Києві відсутня.

джерело

Вперше чую про це, а живу у Львові

У Львові відбувся саміт “нічних мерів” Вільнюса, Лондона та Будапешта

У Львові відбувся саміт “нічних мерів” Вільнюса, Лондона та Будапешта

КИЇВ. 8 листопада. УНН. В рамках проведення Lviv Night Summit до Львова завітали іноземні та українські експерти, які займаються розвитком міст уночі. Так, на зустріч, в рамках заходу, завітали нічні мери Львова (Чад Зоратлі), Вільнюса (Марк Адам Гарольд), Лондона (Емі Ламе) і Будапешта (Даніель Джі Немет). Всі вони, зокрема, зустрілись з мером Львова Андрієм Садовим. Про це інформує “Гал-інфо”, передає УНН

“Гості обговорили з міським головою Львова свої міста, свою діяльність у них, проблеми та потреби. Основна мета кожного — забезпечити активне нічне життя у місті для молоді, яке не полягатиме лише в роботі барів чи організації вечірок. Нічні мери несуть на собі відповідальність за нічне дозвілля, яке є дуже важливим для розвитку економіки міста”, — йдеться у повідомленні.

“Багато міст не піднімають цієї теми, тому в них працюють лише бари і більше немає чим зайнятися вночі. Нема музики, нема мистецтва... Цьому потрібно надавати значення”, — наголосив нічний мер Вільнюса.

У свою чергу, гостям розповіли про нічне дозвілля у Львові. Особливу увагу нічний мер Львова Чад Зоратлі звернув на захід, через який його іноземні гості приїхали до Львова, — Lviv Night Summit. Його проводить з метою перейняття досвіду європейських експертів нічного життя.

У виданні додається, що гості звернули увагу на те, що Львів — “дуже красиве і прогресивне місто”.

“Я дуже вражена вашим містом. Я у Львові вперше і рада брати участь у вашій конференції. Я люблю те, що я роблю. Бачу, що ви також любите свою роботу”, — наголосила нічний мер Лондона.

Захід буде корисним для організаторів подій, представників вечірніх закладів і активностей, міських установ, культурних ініціатив і всіх, хто цікавиться урбаністикою та креативними індустріями.

“Якщо в сприйнятті більшості мешканців ніч асоціюється лише з вечірками, небезпекою або ж, навпаки, затишшям, то, значить, все не зовсім добре. Адже теперішні тенденції чітко показують: міста та мешканці отримують лише вигоди від налагодженої роботи після 22:00. Яскравий приклад — нічне життя Нью-Йорка. 24-годинна економіка дає близько 300тисяч робочих місць, здоровий розвиток культури, безпеки та різноманітності”, — кажуть організатори заходу.

https://galinfo.com.ua/news/andriy_sadovyy_zustrivsya_z_nichnymy_meramy_vilnyusa_londona_ta_budapeshta_330313.html

Свобода обумовлює дію - і навпаки

Мери столиць країн Вишеградської групи прагнуть прямої співпраці з ЄС
Мери столиць країн Вишеградської групи прагнуть прямої співпраці з ЄС

КИЇВ. 17 грудня. УНН. Мери Будапешта, Варшави, Праги та Братислави створили альянс через незадоволення відносинами урядів Угорщини, Польщі, Чехії та Словаччини з Європейським Союзом. Вони зібрались у Будапешті у понеділок, 16 грудня, де підписали "Пакт вільних столиць". Про це пише агенція AFP, передає УНН.

“Популізм є помилковою та занадто простою відповіддю на проблеми”, — заявив мер Праги Зденек Гржиб щодо політики урядів країн Вишеградської четвірки.

Чотири опозиційних мери підписали декларацію про “свободу, гідність людини, демократію, рівність, верховенство закону, соціальну справедливість, толерантність та культурну різноманітність”. Пакт відкриває “нову главу”, щоб зберегти те, що є “добрим” в Європі, сказав мер Будапешта Гергелі Карачоні. При цьому політики звернули увагу, що у відносинах між Брюсселем та країнами Східної Європи протягом багатьох років виникали суперечки з питань політики щодо біженців, верховенства права та боротьби з корупцією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові відбувся саміт “нічних мерів” Вільнюса, Лондона та Будапешта

Очільники усіх цих столиць свого часу виграли місцеві вибори у кандидатів від правлячих партій та виступають проти політики урядів своїх країн, яким вони закидають лівий або правий популізм. Передбачається, що “Пакт вільних столиць” стане майданчиком для їхньої співпраці. Зокрема, мери хочуть разом домогтися виділення їм додаткових субсидій безпосередньо у Брюсселі, тобто без узгодження з центральними урядами.

Також політики хочуть обмінюватися досвідом і спільно визначати пріоритети у захисті довкілля, розвитку технологій “розумного міста”, а також захищати такі цінності, як толерантність, правову державу та свободу думок. Особливій критиці з боку Євросоюзу піддаються в цих сферах Польща і Угорщина. Брюссель закидає урядам цих країн недотримання цінностей ЄС і принципів правової держави.

Зомбі за життя!

У ВР встановлено рекорд з кнопкодаства
У ВР встановлено рекорд з кнопкодаства

КИЇВ. 4 грудня. УНН. Народний депутат від фракції “Опозиційна платформа — За життя” Володимир Кальцев “кнопокодавив” 9 разів. Про це свідчить інформація оприлюднена Рухом “Чесно”, передає УНН.

Так, за інформацією Руху, 3 грудня вісім разів порушив процедуру особистого голосування під час голосувань на ранковому пленарному засіданні щодо законопроекту про удосконалення діяльності Державного бюро розслідувань та один раз під час реєстрації народних депутатів на вечірнє засідання. Це вже шостий народний депутат з фракції ОПЗЖ, котрого спіймали на кнопкодавстві у цьому скликанні.

Анти-суд зробив присуд Дубневичу в 100 міл. грн. застави

Антикорупційний суд визначив заставу Дубневичу
Антикорупційний суд визначив заставу Дубневичу

Ярослав Дубневич

ФОТОГАЛЕРЕЯ

  • Антикорупційний суд визначив заставу Дубневичу - фото 1

КИЇВ. 2 листопада УНН. Вищий антикорупційний суд визначив народному депутату Ярославу Дубневичу, якого підозрюють у заволодінні державними коштами на суму у понад 93 млн грн, запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 100 млн грн, передає кореспондент УНН.

Так, слідчий суддя постановив у задоволенні клопотання Генерального прокурора України Руслана Рябошапки відмовити та застосувати стосовно Дубневича запобіжний захід у вигляді застави у вигляді 100 млн грн.

Нагадаємо, нардеп підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

За версією слідства, повідомили у САП, вказаний народний депутат лобіював виділення грошових коштів з бюджету ПАТ "Укрзалізниця" на закупівлю товарів у підконтрольних йому підприємств. Фінансові втрати від реалізації схеми проведення процедур відкритих торгів стрілочних переводів, запасних частин до них та комплектів роздільного скріплення, згідно з матеріалами експертизи, становили понад 93 млн грн.

Нагадаємо, 31 жовтня Рада зняла недоторканність з Дубневича і дала дозвіл на його арешт.

Джерело: УНН

Світова економіка потребує значного оновлення

Американський мільярдер з українським походженням заявив, що «капіталізм мертвий»Економічна система накопичення капіталу призвела до «жахливої нерівності»
1595ПЕРЕГЛЯДІВ
16 ЖОВТНЯ 2019, 18:45
Американський мільярдер з українським походженням заявив, що «капіталізм мертвий»
Twitter @Benioff

Капіталізм «мертвий», а найбагатшим людям світу потрібно створювати нову економічну систему. Так вважає співзасновник компанії Salesforce мільярдер Марк Беніофф, який займає 93 місце в списку найбагатших американців за версією Forbes. Про це він написав у колонці для газети The New York Times.

«Капіталізм, я визнаю, був до мене добрий», – зазначив підприємець, чиї статки складають $6,4 млрд. Він написав, що «живе життям, яке перевершує всі найбожевільніші очікування» його прапрадіда, який іммігрував в Сан-Франциско з Києва на початку XIX століття.

«Але, будучи капіталістом, я вірю, що прийшов час голосно сказати те, про що ми всі знаємо. Капіталізм, такий, яким ми його знаємо, мертвий», – написав Беніофф.

В останні роки капіталізм сконцентрувався на прагненні максимально збільшити доходи акціонерів і привів до «жахливої нерівності», заявив він. Беніофф підкреслив, що «26 найбагатших людей світу володіють такими ж статками, що й найбідніші 3,8 млрд людей».

У колонці він звернувся до інших мільярдерів і бізнес-лідерів:

«Я вважаю, що ми більше не можемо ігнорувати відповідальність за те, що люди роблять з нашими продуктами. Так, доходи – це важливо, але важливим є і суспільство».

«Яким може бути новий капіталізм? По-перше, лідери бізнесу повинні прийняти ширше бачення своїх обов'язків», – вказує Беніофф. Йдеться про те, що вони повинні працювати не тільки на користь акціонерів, а й для своїх «співробітників, споживачів, суспільства і планети».

Наступний крок – держава повинна офіційно зобов'язати публічні компанії розкривати інформацію про те, як їх діяльність впливає на згадані вище сторони. Глави корпорацій повинні домагатися рівної оплати праці для чоловіків і жінок, боротися зі зміною клімату і бідністю, підкреслив мільярдер.

Беніофф нагадав, що в серпні керівники понад 180 американських компаній, в числі яких була і Salesforce, підписали спільну «заяву про призначення корпорацій». Його основна ідея в тому, що компанії повинні не тільки задовольняти інтереси своїх інвесторів, але й працювати над створенням «економіки, що служить усім американцям». Документ підписали, зокрема, глава Amazon і найбагатша людина планети Джефф Безос, виконавчий директор найбільшої в світі авіакомпанії American Airlines Даг Паркер і керівник найбільшого банку США JPMorgan Chase Джеймс Даймон.

Беня всеодно під "ковпаком" і без грошей

Світлина від Людмили Прокопович.
Людмила ПрокоповичСтежити

Украина победила. Не только в футбол.
В суде. Коломойского. В Суде Лондона.
Большая победа для Украины, иллюстрирующая и силу Британского права, и сюрреалистичность украинской судебной системы. Украина победила в апелляции в Высоком Суде Лондона Коломойского. Адвокаты олигарха пытались доказать, что у Лондонского Суда нет права рассматривать дело Приватбанка, а значит надо разморозить активы и отпустить его домой. Ключевая проблема Игоря Коломойского – все его активы заморожены. Потому что позиция Украины в этом суде – налогоплательщики вынуждены были заплатить 5,5 млрд долларов для спасения банка и теперь олигарх должен расплатиться с ними. И самый простой путь – конфискация активов олигархов и их последующая продажа.
При этом, в суде адвокаты олигарха не оспаривали факт вывода денег из банка. Они настаивали, что это не дело лондонского суда. Простой украинский междуусобчик, к чему тут британского правосудие. Но, к счастью, деньги из банка выводились через британские оффшорки, а значит британская система правосудия тут причем. И значит есть шанс на справедливый вердикт.Теперь тройка апелляционных судей решили, что и в юрисдикции не стоит сомневаться. Полностью поддержав позицию Украины (которую отстаивает государственный Приватбанк). По всем пунктам.
Лондонский суд выступил на стороне Украины абсолютно по всем пунктам.. Активы Коломойского остаются заморожены. А судебный процесс против бывших собственников Приватбанка не должен задерживаться. Вплоть до предсказуемого теперь результата. Ибо после такого решения апелляции ждать иного вердикта просто невероятно глупо. Это та самая безоговорочная победа.

Что теперь? Теперь нет помех для того, чтобы рассматривать дело по сути. Это, конечно, долгий процесс. Высокий Суд Лондона, в отличии от Печерского суда, окружного административного суда и особенного гордого барышевского суда, никуда не торопится. Но и решение при этом принимает правовое. А значит высока вероятность того, что в результате мы получим вердикт по британскому праву, которым будет предписано продать замороженные активы бывших собственников банка. И передать деньги в бюджет Украины. В той или иной форме. Фактически Суд Лондона назвал Коломойского преступником. И стыдно, что в Украине он позиционируется по-другому.
Единственный путь для Коломойского теперь – получить контроль над Приватбанком и отозвать иск.

А теперь еще интереснее послушать о том, что у Украины слабая юридическая позиция. И о том, что надо искать компромисс с олигархом и прощать ему 5,5 млрд долларов, которые налогоплательщики влили в Приватбанк, чтобы спасти его от банкротства, а финансовую систему Украины от коллапса. Этот суд дает для украинской власти четкий ориентир. Ориентир правосудия. И любые решения украинских судов, которые будут противоречить Суду Лондона, всегда и везде б цивилизованном обществе будут восприниматься однозначно. Как факт того, что украинскую власть контролирует олигарх
Если украинская власть будет говорить, что в вопросе Привата все решает украинский суд, то она уже играет на стороне Коломойского. Суды в Украине не принимают правовые решения. Это знают и в кабинете министров. Коломойский имеет влияние на суды. И власть это знает. Власть обязана вмешаться.. Если лидер государства не играет на стороне государства - то это игра в поддавки. Потому что никто другой не может помешать олигарху изнасиловать страну. И это видят все. И лицемерно говорить о независимом суде. И сегодня Верховный Суд Лондона подчеркнул, что любые компромиссы с Коломойским - суть предательство. И преступление. И любой, кто помогает теперь Коломойскому – его сообщник.
Sergey Fursa

Україна перемогла. Не просто футбол.
В суді. Коломойского. У суді Лондона.
Велика перемога для України, демонструючи як силу британського права, так і сюрреалістичним українську судову систему. Україна виграла звернення у високому суді Лондона Коломойского. Адвокати Олімп намагалися довести, що Лондонський суд не має права розглянути справу Приватбанку, а значить, необхідно заморозити активи і дозволити йому піти додому. Ключові проблеми Ігоря Коломойского - всі його активи заморожені. Тому що позиція України в цьому суді - платників податків довелося заплатити $ 5,5 млрд, щоб врятувати банк і тепер Олімп має заплатити їм. І найпростіший спосіб - конфіскувати активи Олімп та їх подальший продаж.
В той же час, в суді, адвокати Олімп не виклик факт зняття грошей з банку. Вони наполягали на тому, що це не справа в лондонському суді. Простий український meduusobik, що тут британська справедливість. Але на щастя, гроші з банку забрали через британські офшори, а це означає, що британська система правосуддя тут. А потім є шанс на справедливий вирок. Тепер три апеляційних судді вирішили, що юрисдикція не повинна бути поставлене. Повністю підтримую позицію України (яку захищав державний приватбанк). Всі очки.
Лондонський суд говорив на стороні України абсолютно по всіх пунктах.. активи Коломойского залишаються заморожені. А судовий суд проти колишніх власників Приватбанку не варто зволікати. До передбачувано результату. Бо після такого рішення звернення неймовірно тупо чекати ще однієї інстанції. Це абсолютна перемога.

Що тепер? Тепер немає перешкод, щоб розібратися з справою по суті. Це, безумовно, довгий процес. Високий суд Лондона, на відміну від Печерську суду, районний адміністративний суд і особливий гордий суд baryevskogo, не в ' яжеться. Але й рішення здійснюється за законно рішенням. А це означає, що ми отримаємо вердикт про британський закон, який буде потрібен для продажу заморожена активів колишніх власників банку. І здати гроші до бюджету України. В якійсь формі чи іншій. Насправді, суд Лондона звертаєшся до Коломойского злочинця. І соромно, що в Україні воно розташовані по-іншому.
Єдиний спосіб для Коломойского зараз - отримати контроль над Приватбанку і зняти позов.

А тепер ще цікавіше слухати те, що Україна має слабку юридичну позицію. А про те, що треба шукати компроміс з олігархами і пробачити йому 5,5 мільярдів доларів, яких платників податків влили в Приватбанку, щоб врятувати його від банкрутства, і фінансову систему України від руйнування. Цей суд дає чітку пам ' ятку для української влади. Пам ' ятка справедливості. І будь-які рішення українських судів, які будуть суперечать суді Лондона, завжди і всюди б цивілізованому суспільстві буде сприйняти чітко. Як факт, що українська влада контролюється Олімп
Якщо українська влада скаже, що в питанні привату все вирішує український суд, то вже грає на стороні Коломойского. Суди в Україні не приймають правових рішень. Вони знають, що в кабінеті міністрів. Коломойский має вплив на суди. І влада це знає. Влада зобов ' язана втрутитися.. Якщо лідер держави не грає на стороні держави - то це гра на підмогу. Тому що більше ніхто не може запобігти оливкова від зґвалтування країни. І всі це бачать. І лицемірні говорити про незалежний суд. А сьогодні Верховний суд Лондона наголосив, що будь-який компроміс з Коломойський - суть зради. І злочин. І будь-хто, хто допомагає Коломойський зараз - це його спільники.
Sergey Fursa

До держкорита нові свої поросята Зе-кодло долучає

Б.Г. -Я не пригадую подібного указу у Порошенка про державну годівницю для обраних поросяток від мистецтва, але мене, як представника саме цієї сфери, дуже обурює подібна практика сегригації митців на "обраних" і всіх інших нікчем. Чому хтось з держчиновників включно з Президентом України дозволяє собі звеличувати одних і принижувати інших митців, роздаючи за власним уподобанням гроші з державного бюджету,  не питаючись на то згоди платників податків. Дуже сподіваюся, що скоро всі ці метастази радянщини-"Совка" розваляться і щезнуть разом з цією новоявленою владою Зе-кодла. І чому в Указі не вказана грошова сума стипендій?

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №661/2019
Про призначення стипендій Президента України для молодих письменників і митців у сфері музичного, театрального, образотворчого, хореографічного, естрадно-циркового мистецтва та кіномистецтва

Відповідно до Указу Президента України від 23 січня 2018 року № 13 «Про стипендії Президента України для молодих письменників і митців у сфері музичного, театрального, образотворчого, хореографічного, естрадно-циркового мистецтва та кіномистецтва» постановляю:

1. Призначити стипендії Президента України молодим письменникам і митцям у сфері музичного, театрального, образотворчого, хореографічного, естрадно-циркового мистецтва та кіномистецтва:

1) письменникам:

АБЛАЄВУ Бекіру Абкерімовичу, 1999 року народження

БАЗІ Юлії Сергіївні, 1990 року народження

БАЗЬ Любові Олександрівні, 1991 року народження

БУКАТЮКУ Олександру Миколайовичу, 1985 року народження

ВАСИЛЬЧЕНКО Альоні Валеріївні, 1987 року народження

ВЕРТОЛІ Світлані Андріївні, 1997 року народження

ГЛАДУН Дарині Валеріївні, 1993 року народження

ГРИГОРОВУ Микиті Анатолійовичу, 1994 року народження

ДЯДЧЕНКО Людмилі Сергіївні, 1988 року народження

ЗВОНОК Ганні Михайлівні, 1994 року народження

ІГНАТЬЄВІЙ Наталії Миколаївні, 1985 року народження

КОЗУЛІНІЙ Мар’яні Сергіївні, 1987 року народження

КОМАР Надії Олександрівні, 1985 року народження

ЛОМОНОСОВУ Михайлу Володимировичу, 1995 року народження

ЛУК’ЯНЕНКО Катерині Олександрівні, 1988 року народження

МАЙБОРОДІ Дар’ї Валеріївні, 1991 року народження

МАКСИМ’ЯК Мар’яні Богданівні, 1986 року народження

МИХАЛЬОНОК Ярині Сергіївні, 1985 року народження

МОСТЕПАН Ірині Сергіївні, 1987 року народження

ОЛІЩУК Вікторії Олександрівні, 1994 року народження

ПАНАСЮКУ Олексію Геннадійовичу, 1991 року народження

РАЧКОВСЬКІЙ Ірині Володимирівні, 1985 року народження

САЖИНСЬКІЙ Ірині Віталіївні, 1994 року народження

СІВАЧЕНКУ Сергію Миколайовичу, 1984 року народження

СОКОЛЮКУ Остапу Володимировичу, 1986 року народження

СТРИЖАЧЕНКО Ользі Вікторівні, 1988 року народження

ФЕДОРОВІЙ Сніжані Василівні, 2002 року народження

ЦИГАНЧУК Ксенії Анатоліївні, 1986 року народження

ЧЕРВОТКІНІЙ Ілоні Олександрівні, 1996 року народження

ШТІЛЬГОЙЗУ Олександру Леонідовичу, 2004 року народження

2) митцям у сфері музичного мистецтва

БЄГЛЄЦОВУ Олексію Іллічу, 1984 року народження

БИСТРЕВСЬКОМУ Кирилу Ігоровичу, 1995 року народження

БИЦУЛІ Анастасії Сергіївні, 1999 року народження

БІЛІНЦЮ Тарасу Юрійовичу, 1996 року народження

БРИЛЮ Артему Сергійовичу, 1998 року народження

БУЛИЗІ Стефану Вікторовичу, 2000 року народження

БУРНОС Дарині Вадимівні, 1996 року народження

ВИНОГРАДОВІЙ Валерії Володимирівні, 1998 року народження

ВОДОВОЗОВУ Ярославу Євгеновичу, 2004 року народження

ВОРОБЕЦЬ Інні Станіславівні, 1991 року народження

ГАЙ Анастасії Вадимівні, 2001 року народження

ГАЙВОРОНСЬКІЙ Анні Тарасівні, 2004 року народження

ГАЛАДЖУН Марті Богданівні, 1994 року народження

ГЛОДУНОВІЙ Маргариті Андріївні, 1999 року народження

ГРИВУЛ Катерині Петрівні, 1993 року народження

ГУСАРОВІЙ Надії Вікторівні, 2003 року народження

ДАНИЛЕЙКУ Данилу Володимировичу, 1985 року народження

ДОВБИШ Галині Сергіївні, 1985 року народження

ЖУКОВІЙ Софії Володимирівні, 2003 року народження

ЖУКОВСЬКІЙ Крістіні Олександрівні, 2002 року народження

ЖУРБІ Альоні Валентинівні, 2003 року народження

ЖУРКІНУ Євгенію Костянтиновичу, 1998 року народження

ЗАЛЕВСЬКОМУ Назару Миколайовичу, 2005 року народження

ІВАНЧЕНКО Надії Костянтинівні, 2000 року народження

ІВАСИКУ Богдану Васильовичу, 1994 року народження

КАЛИНИЧ Євгенії Михайлівні, 1998 року народження

КАРАЧЕВСЬКОМУ Данилу Руслановичу, 1998 року народження

КЛЮЧЦІ Оксані Ігорівні, 1999 року народження

КОЗАК Анастасії Сергіївні, 1995 року народження

КОЗИРЯЦЬКОМУ Михайлу Сергійовичу, 1994 року народження

КОПЕЛЮКУ Олегу Олексійовичу, 1988 року народження

КРАВЧУКУ Едварду Вікторовичу, 1994 року народження

КУРМАЧОВІЙ Юлії Віталіївні, 1998 року народження

КУШНІРЕНКУ Миколі Олександровичу, 1992 року народження

ЛЕБЕДЄВІЙ Даяні Олександрівні, 2003 року народження

ЛЕОНТЬЄВУ Сергію Анатолійовичу, 1991 року народження

ЛЕХУ Назару Павловичу, 1999 року народження

ЛОЦМАН Руслані Олександрівні, 1988 року народження

МАКАРЕНКО Орині Олександрівні, 1999 року народження

МАЛІНОВСЬКІЙ Тетяні Володимирівні, 1987 року народження

МАНОКІНІЙ Ганні Вікторівні, 1988 року народження

МЕНЦІНСЬКОМУ Модесту Тарасовичу, 1996 року народження

МЕРХЕЛЮ Андрію Андрійовичу, 1986 року народження

МИХАЙЛЕНКО Тетяні Володимирівні, 1999 року народження

МОРОЗОВУ Даніелю Альбертовичу, 2003 року народження

НАГІРНІЙ Лесі Анатоліївні, 1986 року народження

ОНОФРІЙЧУКУ Олександру Михайловичу, 1987 року народження

ПАВЛЕЧКУ Олексію Романовичу, 2001 року народження

ПАЛАЧОВІЙ Катерині Володимирівні, 1987 року народження

ПОПОВИЧУ Емериху Федоровичу, 1986 року народження

ПОПОВИЧУ Томасу Федоровичу, 1986 року народження

ПОТАРИКІНІЙ Олені Володимирівні, 2003 року народження

ПРИЙМАК Анні Сергіївні, 1997 року народження

РАХМАНІНУ Євгену Володимировичу, 1993 року народження

РУДЕНКО Аліні Павлівні, 1989 року народження

САВАРИНІЙ Анастасії Анатоліївні, 2002 року народження

САВОНУ Дмитру Івановичу, 1990 року народження

САВЧЕНКУ Віталію Сергійовичу, 2000 року народження

САЄНКО Вікторії Олександрівні, 2004 року народження

САМОЛЮК Олені Віталіївні, 1991 року народження

САМОЛЮКУ Віталію Ігоровичу, 1985 року народження

СЕДЮКУ Ігорю Олеговичу, 1988 року народження

СКРИПНИКУ Назару Степановичу, 1992 року народження

СТУКУ Антону Володимировичу, 1992 року народження

ТОМНИЦЬКОМУ Костянтину Геннадійовичу, 1995 року народження

ТОПЧІЮ Марку Юрійовичу, 1991 року народження

ФЕДОРЯЦІ Владиславу Юрійовичу, 2001 року народження

ХЛЕБАНУ Миколі Миколайовичу, 1994 року народження

ХОДІ Тетяні Іванівні, 1993 року народження

ХОЛОДКОВУ Андрію Сергійовичу, 2004 року народження

ХОПТИНЕЦЬ Альоні Русланівні, 1996 року народження

ХОРОШУН Тетяні Сергіївні, 1996 року народження

ХШАНОВСЬКОМУ Миколі Ігоровичу, 1991 року народження

ЧЕДРИКУ Михайлу Васильовичу, 1997 року народження

ШАДЬКУ Максиму Олександровичу, 1993 року народження

ШИНКАРЕНКО Вікторії Сергіївні, 1992 року народження

ШЛЯБАНСЬКІЙ Яні Анатоліївні, 1994 року народження

ШУСТОВІЙ Ользі Юріївні, 1993 року народження

ШУТКО Дар’ї Олегівні, 1991 року народження

ШУШВАРУ Роману Анатолійовичу, 1993 року народження

ЩУРУ Володимиру Вікторовичу, 2001 року народження

ЮРЧЕНКУ Андрію Анатолійовичу, 1987 року народження

ЯКОВЕНКО Тетяні Георгіївні, 1992 року народження

3) митцям у сфері театрального мистецтва:

БОРТНИК-ГУЛЕВАТІЙ Марині Володимирівні, 1989 року народження

ЖУРАВКОВІЙ Юлії Олександрівні, 1986 року народження

ЗОЗУЛІ Олександру Олексійовичу, 1987 року народження

ІВАНОВІЙ-ГОЛОЛОБОВІЙ Дар’ї Олексіївні, 1989 року народження

КРАСІЛЬНІК Юлії Володимирівні, 1989 року народження

НЕЧАЙ Юлії  Василівні, 1986 року народження

ПАЛІЙ Оксані Сергіївні, 1985 року народження

ПЕТРЕНКО Оксані Володимирівні, 1995 року народження

ПОЛЯНОВСЬКІЙ Людмилі Олександрівні, 1986 року народження

РЕЗНІЧЕНКУ Євгенію Олександровичу, 1998 року народження

САРКІСЯН Розі Володимирівні, 1987 року народження

СУХОРУКОВІЙ Наталії Михайлівні, 1986 року народження

ЧУЄШОВІЙ Аліні Олександрівні, 1990 року народження

ШЕРЕМЕТ Дарині Сергіївні, 1990 року народження

4) митцям у сфері образотворчого мистецтва:

АВГУСТИНСЬКІЙ Інні Сергіївні, 2002 року народження

АНДРІЄНКО Алітті Віталіївні, 1984 року народження

АНТОНЮКУ Олександру Леонідовичу, 1994 року народження

БАЛТАЗЮКУ Павлу Валерійовичу, 1986 року народження

БЕЖЕНАР Альоні Іванівні, 1989 року народження

БЕНЕДЮКУ Павлу Олександровичу, 1984 року народження

БЄРО Валентині Георгіївні, 1987 року народження

БОРИСОВІЙ Катерині Володимирівні, 1988 року народження

ВОРОНІНІЙ Олександрі Вікторівні, 1990 року народження

ГОЛУБ Марії Валеріївні, 1990 року народження

ГОСТІЛОВІЙ Олені Вікторівні, 1994 року народження

ГРАНОВСЬКІЙ Владиславі Олександрівні, 1997 року народження

ГРОНСЬКОМУ Петру Володимировичу, 1989 року народження

ДВІРНІЙ Оксані Михайлівні, 1992 року народження

ДУДЦІ Світлані-Роксолані Олександрівні, 1990 року народження

ДУШИНІЙ Анні Сергіївні, 1990 року народження

ЖУРУНОВІЙ Маргариті Ігорівні, 1994 року народження

ЗАСТУПУ Олександру Володимировичу, 1985 року народження

ЗЛОБІНІЙ Євгенії Юріївні, 2003 року народження

ЙОНАШ Ельвірі Тиберіївні, 2001 року народження

КАРПОВУ Михайлу Євгеновичу, 2003 року народження

КАЦАН Ладі Денисівні, 2004 року народження

КОЗЕЛЕЦЬКІЙ Ганні Сергіївні, 1987 року народження

КРАВЦЮ Дмитру Михайловичу, 1989 року народження

КУЛЬЧИЦЬКІЙ Уляні Юріївні, 1992 року народження

КУЧЕРЕНКО Карині Євгеніївні, 1998 року народження

ЛЕОНЦЮ Ярославу Валерійовичу, 1994 року народження

ЛИМАР Тетяні Вікторівні, 1991 року народження

ЛИПОВЦІ Катерині Вікторівні, 1995 року народження

ЛОКАТИРЮ Богдану Івановичу, 1993 року народження

ЛУГОВСЬКІЙ Анні Едуардівні, 1996 року народження

МЕЛЬНИЧУК Аліні Ігорівні, 1993 року народження

МОРГУНОВІЙ Олені Ігорівні, 1984 року народження

МОСТОВЩИКОВІЙ Дар’ї Олегівні, 1995 року народження

НИКИФОРОВУ Антону Михайловичу, 1992 року народження

ОДРЕХІВСЬКОМУ Василю Володимировичу, 1989 року народження

ОСАДЧУК Анні Олександрівні, 1993 року народження

ПАШКОВІЙ Альоні Володимирівні, 2002 року народження

ПЕРЕСТІ Анастасії Володимирівні, 2004 року народження

РАХІМОВІЙ Марії Дмитрівні, 1993 року народження

СКИЦЬКІЙ Анні Андріївні, 2002 року народження

СУШАРНИК-КРАВЕЦЬ Анні Олександрівні, 1988 року народження

ТАРАНУСІ Наталії Петрівні, 1984 року народження

ТИМКІВУ Михайлу Олеговичу, 2002 року народження

ТОЛОШНЯК Ірині Андріївні, 1992 року народження

5) митцям у сфері хореографічного мистецтва:

БАШКІРОВІЙ Вікторії Валеріївні, 1993 року народження

БОЙЧЕНКО Уляні Сергіївні, 1993 року народження

БОНДАРЮ Владиславу Володимировичу, 1998 року народження

БОНДАРЮ Олегу Олександровичу, 2001 року народження

БОРОДІНІЙ Олександрі Валентинівні, 2001 року народження

ВЕРОВЦІ Дар’ї Олександрівні, 1999 року народження

ГОЛУБЦОВІЙ Альоні Михайлівні, 2004 року народження

ІВАНЧЕНКО Діані Владиславівні, 2000 року народження

КОЛОМІЙЦЮ Дмитру Євгенійовичу, 2001 року народження

САМОЙЛЕНКО Руслані Ігорівні, 1984 року народження

СЕМЕНЕНКУ Роману Вікторовичу, 2000 року народження

СОЛОВКО Єві Вадимівні, 2001 року народження

ЧЕКМАРЬОВІЙ Анні Ігорівні, 2001 року народження

6) митцям у сфері естрадно-циркового мистецтва:

АНТОНОВУ Микиті Ростиславовичу, 1995 року народження

БІДНІЙ Вікторії Вікторівні, 1997 року народження

ГРИБАЧОВІЙ Марії Романівні, 1991 року народження

ДОЦЕНКО Валерії Юріївні, 1994 року народження

ЕБРАЛІДЗЕ Ірині Олександрівні, 1998 року народження

ІГНАТОВУ Анатолію Юрійовичу, 1995 року народження

ЛИЗОГУБ Валерії Максимівні, 2003 року народження

ЛИТВИНЕНКУ Максиму Володимировичу, 1995 року народження

ПАЛІЙЧУК Анні Вікторівні, 1985 року народження

ПОЗДНЯКОВІЙ Євгенії Вікторівні, 1991 року народження

РОДІНІЙ Вікторії Сергіївні, 1999 року народження

ТЕРЕХОВІЙ Поліні Ігорівні, 2002 року народження

ШКЛЯР Надії Іванівні, 1984 року народження

7) митцям у сфері кіномистецтва:

БАБАК Ользі Анатоліївні, 1991 року народження

БАКУМУ Володимиру Вікторовичу, 1990 року народження

ВОЗНЯК Софії Олександрівні, 1997 року народження

ВОЙТЕНКО Оксані Володимирівні, 1989 року народження

ГАЛОШИНІЙ Олександрі Олексіївні, 1997 року народження

ГРАНОВСЬКІЙ Ярославі Олександрівні, 1995 року народження

ДЕХТЯРУК Марії Георгіївні, 1996 року народження

ЗОРІ Лілії Олегівні, 1991 року народження

ІВАНЮК Анастасії Віталіївні, 1997 року народження

ІГНАТЕНКУ Дмитру Юрійовичу, 1988 року народження

КІРШИНУ Андрію Юрійовичу, 1993 року народження

ЛЕСИК Катерині Валентинівні, 1996 року народження

ЛИЧКОВСЬКІЙ Наталії Романівні, 1996 року народження

МИТРОФАНОВУ Антону Олександровичу, 1998 року народження

МІРОШНИЧЕНКУ Маркіяну Олександровичу, 1996 року народження

НОСЕНКУ Назарію Руслановичу, 1996 року народження

ПАСІЧНИКУ Артему Юрійовичу, 1986 року народження

ПАТРОН Ірині Василівні, 1987 року народження

ПРАВИЛО Ірині Олександрівні, 1987 року народження

ПРИХОДЬКУ Богдану Дмитровичу, 2001 року народження

РОМАНЧЕНКУ Нікону Сергійовичу, 1991 року народження

СИДОРЧУК Тетяні Анатоліївні, 1990 року народження

ТИХІЙ Анастасії Анатоліївні, 1992 року народження

ШОСІ Івану Ігоровичу, 1997 року народження.

2. Цей Указ набирає чинності з 1 грудня 2019 року.

Президент України В.ЗЕЛЕНСЬКИЙ

5 вересня 2019 року

Справа Гримчака: не вийшло "хабар" - стало "шахрайство"

Заступник глави МінТОТ ЮріЙ Гримчак. Фото: Вести
Заступник глави МінТОТ ЮріЙ Гримчак. Фото: Вести
Справа Гримчака: потерпілий доносив на суддів та 100 разів телефонував з СБУ
16 сер 2019, 16:25

Потерпілим у справі заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака проходить співвласник компанії «ЮрЖитло» Максим Святненко.

Свого часу він був кандидатом на посаду в Антикорупційне бюро, претендував на крісло начальника відділу по роботі зі свідками та заявниками. Свого часу Святненко заклав двох суддів та зробив 100 дзвінків з Служби безпеки України. Про це 16 серпня повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на коментар колишнього заступника голови Адміністрації екс-президента Віктора Януковича Андрія Портнова в ефірі «112 Україна».

Зазначається, що Гримчак та його помічник Овдієнко 8 серпня взяли гроші у Святненка й пообіцяли вплинути на суддів Верховного суду щодо винесення рішення, в якому був зацікавлений Святненко. Компанія «ЮрЖитло» судиться про стягнення боргу з іншого підприємства.

Крім того, потерпілий у справі про шахрайство Гримчака свого часу був заявником у справі проти судді Подільського суду Києва Тетяни Войтенко, яку НАБУ підозрює в отриманні хабара у розмірі 10 тис. дол. Нещодавно Вища рада правосуддя відсторонила Войтенко від посади. Адвокат судді з’ясував, що за півтора місяці до відкриття провадження Святненко близько 100 разів телефонував із території, де розташована Служба безпеки України.

Також Святненко є заявником по справі судді Баришівського суду Київської області Олександра Лисюка, якому у вересні 2017 року начебто передали 2 тис. 500 дол.

Нагадаємо, 14 серпня правоохоронці затримали заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Юрія Гримчака, а також його помічника Ігоря Овдієнка. Напередодні Антикорупційне бюро оголосило обом підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Затримання Гримчака: в НАБУ розповіли подробиці

Затримання Гримчака: в НАБУ розповіли подробиці (ІНФОГРАФІКА)
15 сер 2019, 16:48

Обставини затримання заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України (МінТОТ) Юрія Гримчака та його «помічника» розповіли в Національному антикорупційному бюро (НАБУ).

За даними слідства, вони шляхом обману заволоділи чужим майном — грошовими коштами в особливо великому розмірі, зазначає прес-служба НАБУ.

Так, за інформацією слідства, представник інтересів однієї з приватних компаній під час спілкування з заступником очільника МінТОТ повідомив про проблему, вирішення якої належить до сфери компетенції судової гілки влади, а саме — консультацій з приводу стягнення боргу з іншої компанії на свою користь.

У відповідь на це заступник міністра нібито заявив, що зможе використати свої зв’язки для ухвалення потрібного компанії судового рішення за винагороду в сумі 100 тис. дол.

У НАБУ зазначають, що чиновник нібито пообіцяв звернутися до заступника Генпрокурора, щоб вона вплинула на голову Касаційного цивільного суду, котрий, у свою чергу, може вплинути на суддів цього ж суду.

У подальшому сума неправомірної вигоди була зменшена до 80 тис. дол. США. Після одержання першої частини неправомірної вигоди в сумі 50 тис. дол. США заступник міністра та його «помічник» розподілили кошти між собою. Другу частину у сумі 30 тис. дол. США їм було передано 14 серпня 2019 року, — зазначають у НАБУ.

Крім того, в одній із розмов із заступником міністра представник компанії розповів про проходження складної процедури погодження дозвільних документів на здійснення будівельних робіт на ділянках у Києві, які належать до пам’яток культурної спадщини. Дізнавшись про це, заступник міністра нібито запропонував свої «послуги» із забезпечення погодження проектної документації й оцінив їх у 1 млн дол., зазначають в НАБУ.

Як запевняли учасники корупційної схеми, вказана сума начебто мала бути розподілена між керівниками та службовими особами виконавчих органів влади, серед яких: Міністерство культури України, Міністерство юстиції України, Український державний інститут культурної спадщини, Київська міська державна адміністрація та інші, — наголошують в антикорупційному відомстві.

Заступника міністра та його «помічника» було затримано після одержання частини грошових коштів у сумі 450 тис. дол. США та 30 тис. дол. США.

За результатами здійснених обшуків виявлено та вилучено всю суму неправомірної вигоди, одержаної 14 серпня 2019 року, а також частину одержаної раніше, — зазначають у НАБУ.

Інфографіка: НАБУ

Інфографіка: НАБУ

Нагадаємо, Служба безпеки України сьогодні оприлюднилафото та відео слідчих дій під час затримання Гримчака.