хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Ще один вірус в Україні: штрафи за фейки на фейки з МВСУ

Українку оштрафували за поширення фейків про коронавірус
1371 ПЕРЕГЛЯД
 
П'ятниця, 6 березня 2020, 20:20

Поліція притягнула до відповідальності чернівчанку за поширення неправдивих чуток про новий вірус COVID-19.

ДжерелоНацполіція Чернівецької області

Деталі: 59-річна жінка брала участь у зібранні біля будинку в Чернівцях, де проживає сім'я госпіталізованого з підозрою на коронавірус чоловіка. Люди вимагали, щоб дружину також ізолювали.

За версією поліції, зловмисниця поширювала фейки у ЗМІ, що могло призвести до соціальної напруги та порушення громадського порядку.

Правоохоронці склали протокол за статтею 173-1 (поширювання неправдивих чуток) Кодексу про адмінпорушення. Санкція статті передбачає штраф 10-15 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Знати більше: Що робити, якщо ви запідозрили у себе коронавірус. Алгоритм дій

Передісторія:

  • 3 березня у Чернівцях виявили перший в Україні випадок зараження коронавірусом. Інфікований – житель Чернівців, який разом з дружиною повернувся після подорожі Італією. 
  • У МОЗ розповіли, що подружжя повелося дуже коректно, згідно з рекомендаціями лікарів: вони обмежили контакти з близькими, а при перших симптомах застуди чоловік звернувся до медиків. Його госпіталізували в ізольований бокс.Його дружина, яка не має симптомів, залишилася вдома в самоізоляції. Водночас увечері кілька десятків людей зібралися біля будинку, де проживає сім'я госпіталізованого і з криками вимагали від влади вивезти до лікарні та ізолювати дружину хворого.
  • Попри те, що для відправлення жінки на обсервацію не було медичних показників, жінку таки забрали на обсервацію до лікарні.
1

Коментарі

17.03.20, 05:00

З цікавістю спостерігаю, як за останні 60 років ЩОРІЧНО здіймається галас щодо необхідності всім дихати через мокре рядно з дірками 2,5Х2,5мм, через які не те що бацили з вірусами пролізуть але і деякі стрункі дрозофіли проскочуть
Доречі, десь з 1955 року в Україні налагоджено виробництво респіратора "Пелюстка" (Рос - "Лепесток", коли за часів президентства "завгара" завезли закордонні маски по 15грн/шт , "Пелюстка" була по 80коп оптом

Законодавчо зобов'язати мерів міст та селищ щорічно створювати запаси масок/респіраторів з розрахунку 500 штук на рік на Кожного Мешканця.
Якщо взяти до уваги, що респіратор "Пелюстка" коштує в 20 разів дешевше та в 200 разів ефективніше від марльового виробу, негайно перевести заводи по їх виробництву на 4-змінну роботу

    27.03.20, 07:19

    То що? Все зібрання казало правду, а одна брехала, за що і була засуджена

      37.03.20, 16:41Відповідь на 2 від ajnbybz

      Просто жіночка була активна і казала про владу прямим текстом, а у МВСУ стверджують, що "підерасти" є фейком, бо вони про себе іншої думки.

        47.03.20, 16:46Відповідь на 1 від Леонід

        В часи нанотехнологій оті маски є хрінь повна! Має бути маленький прозорий респіратор, що тримається на переніссі і прикриває ніс та губи, прилягає щільно до шкіри і має змінні дезінфікуючи фільтри.