Перший пішов на...

Фракція Ляшка вийшла з коаліції
01.09.2015 | 14:40
Фракція Радикальної партії вийшла зі складу коаліції.
Ляшко / Фото УНИАН
Ляшко заявив про вихід Радикальної партії з коаліції / Фото УНІАН















Про це заявив в коментарі журналістам лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко.

«Учора в парламенті була створена фактично нова коаліція за участю Партії регіонів», - сказав Ляшко.

Він наголосив, що фракція Радикальної партії “не бачить за можливе далі перебувати в коаліції, яка фактично була знищена вчора руками президента Порошенка, голови Верховної Ради Гройсмана, які, всупереч позиції більшості фракцій коаліції, внесли до парламенту питання змін до Конституції — і як наслідок - смерті на майдані перед Верховною Ради, це криваві провокації, внаслідок яких постраждали сотні людей”.

Також Ляшко наголосив, що фракція Радикальної партії “не вважає за можливе перебувати в коаліції, яка не здатна проводити курс на підвищення рівня життя людей, на вирішення соціальних проблем людей, в результаті діяльності якої фактично сьогодні ми маємо реванш банди Януковича, ми фактично сьогодні маємо нову коаліцію у Верховній Раді”.

“Тому від імені фракції Радикальної партії я повідомляю про наше рішення про вихід із коаліції. Мені надзвичайно важко, мені надзвичайно прикро повідомляти про це рішення, але ми вимушені це зробити...”, - наголосив Ляшко.
Детальніше
читайте на УНІАН:http://www.unian.ua/politics/1117537-fraktsiya-lyashka-viyshla-z-koalitsiji.html

Слухати прощання з УРСР



трансляція з ВРУ 31.08.2015
Зрадники кричали: - Зрада!
І більше сказати нічого. 
Правда перемогла.

Що в цьому поганого?

Президент обговорив з представниками територіальних громад реформу з децентралізації: Україна як держава стане значно сильнішою

29 Серпня 2015 - 14:12

Президент обговорив з представниками територіальних громад реформу з децентралізації: Україна як держава стане значно сильнішою

Президент Петро Порошенко на зустрічі з представниками територіальних громад обговорив конституційні зміни щодо децентралізації, які у понеділок, 31 серпня, розгляне Верховна Рада на позачерговому засіданні. Глава держави наголосив під час обговорення, що в результаті реформи з децентралізації Україна як держава стане значно сильнішою.

«Незважаючи на те, що Президент делегує свої повноваження, я, як Президент, буду сильнішим, бо я можу покластися на територіальні громади, на місцеву владу і забезпечити твердий союз, який не дозволить розхитати владу зсередини. Буде сильніший Уряд, будуть сильніші міністри, будуть сильніші громади і буде сильнішим і міцнішим Український народ. Саме тому ми маємо йти цим шляхом», – наголосив Глава держави.

Президент зазначив, що метою сьогоднішньої зустрічі є обмін думками та аргументами: «Щоб ми знайшли спільну точку зору і створили тверду аргументацію для народних депутатів, і 31 серпня, в понеділок, на позачерговій сесії ВР дати «зелене світло», нарешті за 24 роки, реформі з передачі влади територіальним громадам і Українському народу».

За словами Президента, всі 24 роки незалежності саме відсутність реальних повноважень у місцевої влади була причиною неефективності державного управління. «Не може дядько в Києві знати, що робити на селі. І навіщо йому це? Навіщо концентрація грошей і прав, якщо ти не можеш дійти до людини, спитати її, чого вона хоче, і визначити це пріоритетом своїх дій?», – задав риторичне питання Глава держави.

Президент наголосив на антикорупційному аспекті реформи з децентралізації. «Ми рішучими кроками намагаємось зробити дії, щоб призначити чесних людей, а ті, хто спокусився, – має бути рішуча реакція влади з Києва і моя, як Президента. Я дав тверду настанову правоохоронним органам, Прокуратурі, Службі безпеки, що там, де є корупційно спокусливі посади, в першу чергу, приділити свою увагу», – сказав Президент, повідомивши, що лише за останній тиждень за його наказом при отриманні хабаря заарештовані 2 голови районних державних адміністрацій – в Херсонській та Сумській областях. 2 дні тому при отриманні хабаря заарештований начальник міліції Одеси. «Але одними арештами ми ситуацію на вирішимо. Треба реально, рішуче передавати владні повноваження», – зазначив Президент.

Глава держави підкреслив, що конституційними змінами повноваження Президента щодо призначення влади передаються народу, територіальним громадам. Так, громада обирає депутатів, які призначають виконкоми, а префект, як представник Президента, слідкує за дотриманням законодавства, особливо в частині можливих сепаратистських закликів та зазіхання на суверенітет та територіальну цілісність України.

Щодо 18 статті «Перехідних положень» Конституції, де йдеться про особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, Президент наголосив: «Деякі стверджують, що на сьогоднішній день від цього нібито з’являється загроза окремого статусу. Немає там ніякого статусу!». Глава держави підкреслив, що норма про можливість спеціального статусу вже є у діючій Конституції, у статті 92. «Цією нормою у Конституції вже захотіли скористуватися: Запорізька обласна рада вирішила звернутися до Президента та Верховної Ради, щоб надати їм особливий статус. Далі піде парад суверенітетів», – сказав Петро Порошенко. «Зміни до Конституції, дорогий Український народе, право створювати статус забирають. А 18 пункт «Перехідних положень» дає можливість особливого режиму місцевого самоврядування виключно в межах повноважень місцевого самоврядування. Зробиш крок далі – получиш по руках», – заявив Президент.

Петро Порошенко наголосив на тому, що жодного тиску ззовні при підготовці проекту змін до Конституції не було. Глава держави нагадав, що конституційні зміни були представлені суспільству більше року тому, потім над ними працювали експерти, представники місцевої влади та неурядові організації, і в результаті проект був затверджений Конституційною комісію.

Президент особливо відзначив, що міжнародна спільнота, зокрема керівництво ЄС та США, підтвердили виконання Україною Мінських домовленостей і привітали конституційну реформу в частині децентралізації. «Є лише одна країна, якій ці зміни не подобаються. Але, якщо вони не подобаються Росії – значить, ми йдемо правильним шляхом», – підкреслив Президент.

Глава держави також зазначив, що на місця передаються не лише влада та гроші, передається відповідальність за весь соціально-економічний розвиток громади, району і області. «Субсидіарність – це означає, що все, що ти можеш вирішити на першому, базовому рівні громади, ти маєш вирішувати там. Новою редакцією Конституції заборонено питати дозволу дядька або з області, або з Києва. Оберіть тих, кому ви довіряєте, і з них питайте. А Президент буде відповідати за цілісність держави – питання національної безпеки, оборони, правоохоронні питання, дотримання прав і свобод громадян, це конституційні повноваження Президента і частини виконавчої влади», – сказав Петро Порошенко.

У зустрічі взяли участь 35 селищних або міських голів, а також Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Віталій Ковальчук, Заступник Глави АПУ Ростислав Павленко.

І жодного загиблого в АТО 31 серпня

Карта боїв в Донбасі: ситуація на 31 серпня
31.08.2015 12:55
Печать
Протягом учорашнього вечора і ночі ситуація в зоні АТО залишалася відносно стабільною
Карта боїв в Донбасі: ситуація на 31 серпня
У більшості випадків бойовики хаотично застосовували стрілецьку зброю з провокаційною метою. 

На Артемівському напрямку терористи зі стрілецької зброї обстріляли українські опорні пункти неподалік селищ Ленінське та Кірове. А в 22:00 бойовики вели вогонь з великокаліберного кулемета по силам АТО в Луганському 

На донецькому напрямку близько 22:00 злочинці з гранатометів били по українським підрозділам в районі шахти Бутівка і селища Піски. 

Всього 30 серпня бандформування 16 разів порушили режим припинення вогню. 

Після півночі, 31 серпня, бойовики із стрілецької зброї обстріляли українські позиції в Кримському. А близько 1:00 і 3:00 терористи били по опорних пунктах сил АТО в Мар'їнці з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. 


Натисніть для збільшення
31-08.jpg

Політики провокацій

Лідери Свободи брали участь у побоїщі під Радою: фотофакт
31.08.2015 16:09
Печать
Під час мітингу біля стін парламенту, який став трагічним, націоналісти з партії Тягнибока в перших рядах атакували нацгвардійців

Лідери Свободи брали участь у побоїщі під Радою: фотофакт
Юрій Сиротюк, екс-нардеп від Свободи завдає удар палицею
Колишні народні депутати - члени націоналістичної партії Свобода взяли найактивнішу участь в сьогоднішніх сутичках з правоохоронцями біля стін парламенту. Журналісти зафіксували, зокрема, екс-нардепа Юрія Сиротюка, який завдавав ударів кийком у бік міліцейського кордону, і екс-нардепа Олега Гелевея, який вихоплював щит з рук гвардійця. Крім того, в побоїщі біля Ради були помічені лідер Свободи Олег Тягнибок, народний депутат Юрій Левченко та інші політики-свободівці. 

У результаті сьогоднішнього вибуху біля Верховної Ради отримали поранення близько 100 силовиків. Про це кореспонденту 
ЛІГАБізнесІнформ повідомили в прес-службі ГУМВС України в Києві. За попередньою інформацією, з натовпу кинули гранату РГД-5.

Олег Тягнибок в центрі подій. Фото - Главком 

"31 серпня 2015 року станом на 14:40 в ході несення служби по охороні громадського порядку під час зіткнень під Верховною Радою України було поранено близько п'ятдесяти військовослужбовців Національної гвардії, які проходять службу у військових частинах Київського гарнізону", - йдеться в повідомленні МВС. 

Четверо нацгвардейців перебувають у важкому стані, серед постраждалих є учасники АТО. Всім надається медична допомога. 

Прес-служба ВО Свобода відреагувала на інцидент, зажадавши відставки глави МВС Арсена Авакова: "Всеукраїнське об'єднання "Свобода" заявляє: вся відповідальність за теракт біля стін парламенту, в результаті якого постраждали десятки людей, лежить на діючій владі". 

"Саме міліція першою застосувала силу до пікетувальників, спровокувавши численні сутички. У свою чергу, правоохоронці не вжили належних заходів для нейтралізації провокаторів. Очевидно, що використання вибухового пристрою, який невідомі кинули в правоохоронців, є заздалегідь спланованою провокацією, спрямованою проти українських патріотів", - заявляють в Свободі.
 

Хто це зробив?

Під Верховною Радою поранений французький кореспондент
31.08.2015 17:24
Печать
Журналісту надали першу допомогу і направили в 17-у лікарню

Під Верховною Радою поранений французький кореспондент
Фото: Олексій Гончаренко via Facebook
У результаті сьогоднішніх зіткнень під Верховною Радою був поранений французький фотокореспондент Антуан Делоне. Про це повідомив сам журналіст на своїй сторінці вTwitter

"Запізнився на протест у Києві, і через 10 хвилин отримав камінь в обличчя. Більше людей фотографували мене, ніж я фотографував протести", - написав Делоне. 

Народний депутат відБПП Антон Гончаренко розмістив на своїй сторінці в Facebook фото пораненого французького журналіста з інформацією про те, що йому була надана перша допомога, після чого його відправили в 17-у лікарню.

Twitt_screen_korr.JPG

Для чого це зроблено?

Під час вибуху гранати біля ВР поранено близько 100 силовиків
31.08.2015 15:39
Печать
Десять осіб перебувають у важкому стані, серед поранених - учасники АТО
Під час  вибуху гранати біля ВР поранено близько 100 силовиків
У результаті сьогоднішньоговибуху біля Верховної Ради отримали поранення близько 100 силовиків. Про це кореспондентуЛІГАБізнесІнформ повідомили в прес-службі ГУМВС України в Києві. 

Наголошується, що десять людей перебувають у важкому стані. 

У той же час, як повідомили в прес-службі Нацгвардії, поранення отримали 50 бійців НГУ. 

"31 серпня 2015 року з станом на 14:40 в ході несення служби по охороні громадського порядку під час зіткнень під Верховною Радою України було поранено близько п'ятдесяти військовослужбовців Національної гвардії, які проходять службу у військових частинах Київського гарнізону", - йдеться в повідомленні. 

Четверо нацгвардійців перебувають у важкому стані, серед постраждалих є учасники АТО. Всім надається медична допомога. 

Свій у свого вже не свій!

Під Радою від осколкового поранення загинув боєць Нацгвардії
31.08.2015 17:07

 У результаті отриманого біля Ради осколкового поранення в серце помер 24-річний солдат строкової служби Нацгвардії Ігор Дебрін

Під Радою від осколкового поранення загинув боєць Нацгвардії
Сьогодні в зіткненнях під Верховною Радою внаслідокосколкового поранення в серце помер 24-річний військовослужбовецьНаціональної гвардії. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.. 

"Один загиблий солдатНацгвардії - кульове поранення в серце... думали осколок - ахтось під шум ще й стріляв", - написав він на своїй сторінці в
 Facebook, проте незабаромв Twitter опублікував уточнені дані: причиною загибелі бійця стало осколкове поранення в серце.

"Загиблий солдат Дебрін - 24 роки, з Херсона - все-таки осколок в серце, не куля", - написав він. 

Міністр також повідомив, що чоловік, затриманий за підозрою у метанні гранати в силовиків - боєць батальйону Січ, підтримкою якого займається партія Свобода. 

У свою чергу, народний депутат 
Антон Геращенко на своїй сторінці уFacebook  уточнив, що загиблого військового звуть Ігор Дебрін, він був солдатом строкової служби і помер у 17-й лікарні Києва. 

"Загиблому бійцеві, Дебріну Ігорю Анатолійовичу, було всього 25 років. Родом з Херсонської області. Він був призовником строкової служби весняного призову", - написав Геращенко. 

Раніше повідомлялося, що серед поранених бійців Національної гвардії під час сьогоднішніх сутичок під будівлею парламенту десять 
правоохоронців виявилися учасниками АТО. 

Читайте також: Під Радою від вибуху гранати поранено 100 чоловік: LIVE

Информационное агентство


Родина президента - увага і повага!

На День прапора Марина Порошенко була у сукні за 899 гривень

Нагадаємо, що під час інавгурації Петра Порошенка Марина Порошенко з'явилася у вбранні від Вікторії Гресь (вдень у Верховній Раді), а ввечері - від Лілії Пустовіт.

Як розповіла у своєму блозі в "Українській правді” консультант по стилю і культуролог Зоя Звіняцковская, “у демократичних країнах перші особи не просто носять одяг своїх, місцевих дизайнерів - вони ще й час від часу надягають на публічні заходи бюджетний одяг, недорогі речі зі звичайних магазинів. Бо завжди і скрізь ходити в сукні за ціною машини - це атавізм.”

Нагадаємо, що, наприклад, дружина президента США Мішель Обама якось з’явилася у сукні від бюджетного бренду H&M за 95 доларів.

Родина президента надала перевагу українському бренду

Для Дня Незалежності Марина Порошенко обрала сукню з кропом

Родина президента вже традиційно надала перевагу українському бренду
Для Дня Незалежності Марина Порошенко обрала сукню з кропом

На святкуванні Дня незалежності родина президента уже традиційно з’явилася на публіці в одязі від української дизайнерки.

Марина Порошенко з сином Михайлом і дочками Олександрою і Євгенією взяли участь у Марші Незалежності.

Для такого урочистого дня перша леді обрала вбрання українського дизайнера Ольги Навроцької, яка в 2014 році на церемонії Best Fashion Awards отримала спецпремію «За громадянську позицію», повідомляє український Vougue. Також у сукнях бренду Navro з'явилися і доньки президента.

За словами першої леді, сукні, створені Навроцькою, сподобалися їй ще на екрані монітора, коли вона підбирала вбрання для Дня Незалежності з декількох запропонованих варіантів. Першоджерелом обраних символів був шеврон наших воїнів в зоні АТО: сукню першої леді прикрасили гілочки кропу. 

«Разом з кропом для вбрання Марини Анатоліївни ми використовували принти з елементами традиційної української вишивки гладдю. Для сукні Саші ми створили комбінацію степових тюльпанів, які ростуть в Донецькій області та кропу. Для мене це образ Єдиної України. Для Жені були використані принти з плодами граната. Ця рослина має безліч значень у різних народів світу. У тому числі, це символ довголіття і благополуччя, чого я і бажаю нашій пораненої країні», - цитує видання Ольгу Навроцьку.

Нагадаємо, що минулого року на святкуванні Дня Незалежності дружина та доньки президента України з’явилися на публіці у сукнях від бюджетного українського бренду MustHave.