Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Є бренд України Ukraine NOW !

Кабмін затвердив бренд України Ukraine NOW для популяризації у світі

Такий бренд може використовуватися в зовнішній рекламі, пресі, також розроблено мобільний додаток, який допоможе іноземцям познайомитися з Україною

12:5210.05.2018

Кабінет міністрів затвердив бренд України Ukraine NOW для її популяризації у світі. Таке рішення було ухвалено на засіданні уряду, передає 112.ua.

За словами держсекретаря Міністерства інформаційної політики Артема Біденка, було 6 варіантів бренду України, в розробці, яка тривала майже рік, брали участь експерти з Великої Британії.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман подякував розробникам і зазначив, що цей бренд повинен бути ефективним для різних аудиторій.

Зауважимо, що бренд може використовуватися в зовнішній рекламі, пресі, також розроблено мобільний додаток, який допоможе іноземцям познайомитися з Україною.

Маневри не війна, але хто програє на маневрах...

“ОБХОДЬТЕ ЦИХ «CRAZY UKRAINIANS» ДЕСЯТОЮ ДОРОГОЮ”- З’ЯВИЛИСЬ НОВИНИ З НАСТУПНОГО ЕТАПУ МІЖНАРОДНИХ НАВЧАНЬ У НІМЕЧЧИНІ

У тему попереднього посту про наших у Німеччині. Так би мовити, більше деталей про один епізод. Загалом, 9-й день навчання мав бути досить нудним. Ну які можуть бути несподіванки на міжнародних навчаннях, де все завжди за планом? Хіба що селфі не вийде?

Що таке навчання? Це коли одні грають роль хороших, а другі – поганих хлопців. Хороші хлопці, це BlueFor, їх завжди більше, а тому їхня перемога неминуча. Погані хлопці, це OpFor, які мають трохи побуцатися й героїчно програти. Потім всі тиснуть один одному руки і роблять спільні фото.

Спочатку нашим десантникам і танчикам визначили другорядну роль: стати в другому ешелоні OpFor та обороняти висоту поблизу містечка Равенсдорф. За сценарієм, на кінець дня цю висоту мали зайняти основні сили. Але ж нашим десантникам тільки дай повоювати! «ДШВ – сила! Ніхто крім нас! Хочете опір, ви його отримаєте!» Перша спроба хороших хлопців заїхати парадним строєм на позиції десантників закінчилася повним фіаско. Як і наступні. Наші так просто здаватися налаштовані не були. Серед сил BlueFor навіть пройшла команда: обходити цих «crazy ukrainians» десятою дорогою, тому що штурмувати їх марно. Хто до українців прийде, той звідти і не вийде. На деяких час штурми припинилися.

«Стає нуднувато», – подумали українці і частиною сил вирішили нав’язати противнику активні дій – піти рейдом у глибокий тил противника. Там захопити важливе перехрестя та утримувати його якомога довше. Два Т-84, два БТР-80 і один HMMWV проривають осаду і виходять до точки призначення. День переставав бути томним, злюки-українці явно загрожували вечірньому пиву. З щирим і добрим «fucking chert!» противник почав стягувати до перехрестя значні сили – 8 танків «Abrams» та чотири бронемашини «Bradley», а також значні сили піхоти. Бій тривав понад дві години. Добре порозважалися наші танчики – втрати сил BlueFor склали чотири «Abrams» і два «Bradley». Останні стрімко кидалися в бій, але тільки на горизонті з’являлися наші танки, «Bradley» здувало як вітром. Зупинити опір нашої групи вдалося лише застосувавши вогонь артилерії.

А поки 15(!) посередників фіксували перебіг бою, інша наша частина на 4 БТР, 3 HMMWV та 1 танку вирушили в протилежному напрямку й атакували базу логістики противника. Там в цей час заправники тренувалися заливати в баки паливо, тиловики на майданчиках завантаження тасували ящики, одне слово – тихе тилове життя. Якось так ся стало, що наші десантники його припинили…

Але на те вони й сили BlueFor, щоб зупиняти поганих хлопців. Вже при поверненні до базового табору залишки української групи були атаковані п’ятикратно переважаючими силами противника та були зупинені.

Два дні наші трималися. Рейтинг нашої РТГр – на рівні «клас». Це визнали тут всі. І гордитися нашими ми можемо абсолютно заслужено. Проте наполягаю – не варто недооцінювати готовність і навченість американців. Вони хороші солдати високотехнологічної армії, згадайте як покришили вагнерівців у Сирії… Але тут дещо розслабилися і пропустили кілька хуків. Що врешті викликало неабиякий азарт. Зустрітися з достойним противником – честь. Наша ротна тактична група на якомусь етапі навіть отримала карт-бланш: дозвіл діяти за власним планом і створювати для противника більше незручностей. Американці вижмуть з ситуації максимум користі в питанні навчання своїх солдатів.

Зараз наша десантно-штурмова рота готується до бою в місті, організовують оборону. Спостерігачі вже очікують цікавої заруби…

Роман Туровец

Українці найкращі навіть граючись в поганих хлопців

“ЦЕ НЕМОЖЛИВО”- КРИЧАЛИ АМЕРИКАНСЬКИ ГЕНЕРАЛИ, ДИВЛЯЧИСЬ НА ТЕ ЯК УКРАЇНСЬКИ ВІЙСЬКОВІ РОЗНОСЯТЬ ВЩЕНТ КРАЩІ ПІДРОЗДІЛИ НАТО НА МІЖНАРОДНИХ НАВЧАННЯХ У НІМЕЧЧИНІ

На навчаннях НАТО в Німеччині українські “кіборги” шокували американських генералів, які, не вірячи своїм очам протирали біноклі та розгублено дивилися в монітори компьютерів. Такого просто не може бути! Це неможливо! Але ж воно ось – просто на очах: українці в клаптики рвуть найкращі підрозділи НАТО. Слово (із збереженням стилістики та орфографії) – Романові Туровцю.

“Миколаївська десантура і танчки 14-ї бригади творять чудеса в Німеччині. Чотири «Aбрамси», чотири БМП «Бредлі», два «Апачі», кілька «Хамерів» і 20 піхотинців «противника» українці вчора відправили на вимушений перекур.

Керівництво навчання в розгубленості думає над тим, як змінити сценарій. Адже не секрет, що більшість навчань проходять за сценарієм. Часткові елементи відпрацьовуються реально, але загальний план таки витримується.

Так мало бути і тут. Наш підрозділ увійшов до складу OpForce, або сил спротиву. Зазвичай їхнє завдання – влаштовувати засади, напади і протистояти основним силам. Які, до речі, за чисельністю завжди переважають.

Проте організатори навчання не могли передбачити, що українська ротна тактична група не лише вціліє в ході «боїв», а ще й накришить безліч «противника» і навіть вийде в глибокий оперативний тил, де закріпиться.

Система лазерної імітації бою неупереджена – якщо зафіксовано ураження, значить стій і кури, ти «загинув», а твоя машина спалена. Наші, які звикли воювати зі справжнім противником, гратися у піддавки не планували – воювати, так воювати.

Уявляю, які очі були у посередників, які фіксували результати «перестрілок». Наші теж понесли «втрати» – один БТР, два танки та 13 військовослужбовців.

Але підрозділ завдання перевиконав, а це, за умовами навчання, значить, що наша ротна тактична група наступного дня почне активні дії з того місця, на якому зупинилася. Решта ж «знищених» підрозділів будуть змушені починати з початку.

Слід віддати належне й мудрому керівництву навчання. Раз українці нав’язали нешаблонні дії, воно проявило гнучкість в оцінці гри: окей, найс, якщо виникла нестандартна ситуація, чому б її не використати – вчитися, так вчитися, особливо якщо хтось демонструє майстер-клас з тактики.

А повчитися у воїнів воюючої армії у військовому середовищі ніколи не було соромно. Отже, спостерігаємо за розвитком. План на сьогодні – утримувати зайняту позицію і продовжувати драконити противника. Сподіваюся, наші ще не раз змусять нас пишатися ними. Комбат зведеного батальйону OpForce, офіцер армії США, вже в захваті від наших хлопців: «Наступного разу потрібно запросити лише українців, а далі тільки спостерігати за ними».

А зараз коротко про систему MILES. Основа системи – лазерні випромінювачі та датчики, які фіксують влучення лазерного променя. Випромінювачі кріпляться на стволах зброї, будь то автомат чи танк. Випромінювання ініціюється холостим пострілом.

Це означає, що на точність лазерного пострілу впливають і віддача, і точність наведення, і положення зброї. Промінь несе в собі інформацію про тип зброї, з якої робиться постріл.

Датчики, які чіпляються на військовослужбовця чи техніку, враховують тип зброї, з якої здійснено постріл, а по силі засвітлення цілі – дальність і кут влучання. Так формуються результати: «загибель», «поранення», «пошкодження», «підбиття» чи взагалі відсутність шкоди.

Все реалістично – кулемет проти танку безсилий, хоча випромінювачі будуть однакові. Якщо фіксується влучання, пищалка видає сигнал, а на моніторчику виводиться результат пострілу. А далі ти або викликаєш медика чи технічку, або сидиш до кінця бою, тому що ти «200-тий».

За таких умов відпадає охота надто висуватися з-за укриття, а бій максимально наближається до реального. Та, як бачимо, для наших це вже звична справа, кількість відправленої в «утиль» техніки противника – яскраве тому свідчення.

Як висновок посту – скептикам потужності нашої армії варто задуматися. Потужність армії визначається не лише наявністю модернової техніки, а й станом підготовки командирів і солдатів, а ще – готовністю до ведення бою. І тут наші сьогодні були кращими”.

Джерело doslova.com

В Другій світовій Україна була першою проти Гітлера

Україна почала воювати проти Гітлера раніше всіх, – історик

Українці повинні знати уроки історії
Українці повинні знати уроки історії / Еспресо

Політики і суспільство не дуже розібралися, в чому різниця між 8 і 9 травня. в України досвід Другої світової набагато складніший, ніж у більшості європейських держав. На тлі того, що для когось – це свято, а для когось – переосмислення, пролазять російські пропагандистські проекти.

Про це сайту "24" розповів координатор громадського проекту "LIKБЕЗ. Історичний фронт" Кирило Галушко.

Читайте також: Уроків історії не можна забувати, – Турчинов порівняв війну на Донбасі із Другою світовою

За його словами, свято має бути для тих, хто брав участь у Другій світовій війні, але їх лишилися одиниці, адже учасникам бойових дій нині вже за 90 років. Для них це було свято. А для нас мають бути інші історичні уроки. Історик зауважує: ще з 2005 року в Україні пролазять російські пропагандистські проекти. Повторюється схема Брежнєва (генсек СРСР – "24"), який у 1965 році почав святкувати 9 травня як основний внесок СРСР у все "добре".

Формулювання "велика перемога", "бєссмєртний полк", георгіївська стрічка – символіка історичної місії Росії або СРСР – або ж тоталітарного режиму, коли люди не мали свободи, але мали нею пожертвувати для шляхетної мети і великої перемоги. У нас це часто плутається,
– розповідає Кирило Галушко.

Тому фахівець наголошує: держава повинна чітко сформулювати, що таке українська перемога, чому ми не святкуємо, а вшановуємо і згадуємо. Це, підкреслює він, не перемога Сталіна. Це перемога над нацизмом, гітлеризмом.

Галушко зауважує: в Україні не могли обирати між поганим Гітлером і добрим Черчиллем чи Рузвельтом. Був або Гітлер, або Сталін. Фактом є те, що "Карпатська Січ" (Організація народної оборони на Закарпатті – "24") почала воювати проти союзника Гітлера Угорщини за кілька місяців до офіційного початку Другої світової війни.

"В перший день війни українці воювали в складі польської армії, потім – Червоної армії, американської, канадської. Прапор над Іводзімою (відома історична фотографія, зроблена 23 лютого 1945 року Джо Розенталем, зображує бійців морської піхоти США, що встановлюють прапор на горі Сурібаті у ході битви за Іводзіму – Японія – "24"), там теж є українець. Перемога була дійсно великою. Втрати України величезні. Та, заперечуючи московські підступи, треба не виплеснути дитину разом із водою. Має бути своє бачення. У нас з Москвою різні перемоги", – підкреслює Кирило Галушко.

Пісні народжені в АТО




Ніхто не забутий - ніщо не забуто.

Хто на нас нападе - порожній піде!

Країна-агресор має відповідати та платити високу ціну за те, що вона зробила на території України
Країна-агресор має відповідати та платити високу ціну за те, що вона зробила на території України

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Україна має всі можливості вибудовувати двосторонні відносини з країнами-партнерами, і для цього їй не потрібні "штучні утворення на кшталт СНД".

Як повідомляє прес-служба Кабміну, В.Гройсман під час засідання Ради національної безпеки та оборони України, присвяченого питанням санкційної політики та виходу України з органів СНД у середу, заявив, що політика санкцій проти громадян і юридичних осіб Росії, визнаної країною-агресором проти України, має бути продовжена та посилена.

"У нас є повне розуміння того, що країна-агресор має нести відповідальність і платити високу ціну за те, що вони зробили на території нашої держави. Уряд розглянув рішення про продовження санкцій, надав свої пропозиції РНБО. Кожен, хто має відношення до будь-яких злочинів, які підтримуються Росією, має бути суворо покараний", - сказав В.Гройсман під час засідання РНБО.

Також прем'єр заявив, що "ніякої співпраці з агресором бути не може", тому рішення про вихід України з органів СНД є справедливим. "У нас є всі можливості вибудовувати двосторонні відносини з партнерами – без штучних утворень на кшталт СНД", - сказав він.

В.Гройсман також порушив тему виборів до об'єднаних територіальних громад 29 квітня, які, як зазначив прем'єр, "за оцінками експертів, стали одними з найбрудніших після Революції гідності".

Глава уряду наголосив, що правоохоронні органи вже займаються розслідуваннями.

"Нагадаю: ми схвалили проект закону про відповідальність (за неправомірні дії під час виборів). І коли ми зробимо це законом, ситуація покращиться. Купляєш голоси – будеш сидіти у в’язниці", - додав прем'єр.

Потрошку і без поспіху знищуємо Рефію

РНБО запровадила санкції щодо осіб, які пов’язані з російською агресією проти УкраїниРНБО. Фото: Україна молода
РНБО. Фото: Україна молода
02.05.2018 21:25 Коментарі

Рада національної безпеки і оборони України запровадила персональні, економічні та інші санкції щодо юридичних і фізичних осіб, які пов’язані з агресією РФ проти України, а також щодо яких ввели санкції США та країни Євросоюзу

РНБО запровадила санкції щодо осіб, які пов’язані з агресією Росії проти України. Відповідне рішення було ухвалене 2 травня на засіданні, повідомляє прес-служба Ради.

Таким чином трирічні санкції запроваджуються щодо фізичних і юридичних осіб, причетних до російської агресії проти України, до підготовки і проведення незаконного голосування в окупованому Криму у рамках виборів президента Росії, представників російської окупаційної адміністрації на анексованому півострові, бойовиків російських збройних формувань на окупованій території Донецької та Луганської областей тощо.

Окрім того, обмежувальні заходи введено проти осіб, які причетні до кібератак проти України, утримуваних в Росії українських політв’язнів.

Під українські санкції потрапили депутати Держдуми РФ та члени Ради Федерації.

Також продовжено дію санкцій, застосованих у попередні роки.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки з січня 2017 року ввели санкції щодо 189 фізичних і юридичних осіб Російської Федерації.

Раніше повідомлялося, що нові санкції США на початку квітня спровокували паніку на російському ринку цінних паперів, а також падіння рубля. Найбільше знецінювалися акції «Русалу» та En+ Group, які потрапили до списку санкцій Вашингтона.

Приємна новина, а москалям в ніс - на!

Винищувачі Британії патрулюватимуть повітряний простір над Чорним морем
ВІВТОРОК, 1 ТРАВНЯ 2018, 11:03
Британські винищувачі Typhoon розпочинають участь у місії повітряної поліції НАТО над Чорним морем.

Про це повідомляє сайт  британських Королівських повітряних сил.

Під час церемонії на авіабазі Міхаїла Когалнічану на півдні Румунії провідні офіційні особи з НАТО надали акредитацію британським винищувачам на участь у місії з посилення авіаційної поліції над Чорним морем.

 

Британські винищувачі будуть працювати разом з румунськими ВПС, флот яких складається з винищувачів МіГ-21 та F-16.

"Такі місії зі спостереження за повітряним рухом гарантують, що ми зможемо швидко та ефективно боротися з будь-якою можливістю агресії чи загрозою для Альянсу або його членів", - сказав на церемонії посол Британії в Румунії Пол Бруммель.

Винищувачі НАТО в рамках місії повітряної поліції патрулюють небо над Румунією та Болгарією.

Нагадаємо, восени 2017 року багатонаціональна бригада НАТО, створена на території Румунії, досягла оперативної готовності.

30 квітня 2018 року розпочалась операція Об’єднаних сил

30 квітня 2018 року розпочалась операція Об’єднаних сил Збройних Сил України




Перше телеінтерв'ю Командувача Об'єднаних Сил Сергія Наєва