Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Війна триває!

Названа причина загибелі командира батальйону Луганськ-1

Названа причина загибелі командира батальйону Луганськ-1
Фото: Арсен Аваков / Twitter
Комбат Сергій Губанов загинув 20 травня
Сепаратисти підірвали міну на шляху бойової патрульної групи, зазначив глава МВС Арсен Аваков.

Командир батальйону Луганськ-1 Сергій Губанов загинув під час вибуху міни, яку встановили сепаратисти. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в Twitter в четвер, 21 травня.

"Вночі загинув командир добробата МВС Луганськ-1 полковник поліції Сергій Губанов (Сивий). Сміливий, часом до безумства, офіцер. Добрий, надійний друг. Окупанти підірвали міну на шляху бойової патрульної групи. Горе у нас. Війна нікуди не поділася", - написав Аваков.

Раніше стало відомо про загибель командира батальйону Луганськ-1 Сергія Губанова в районі селища Трьохізбенка Новоайдарського району. Ще троє бійців отримали важкі поранення.

Нагадаємо, батальйон Луганськ-1 - поліцейський підрозділ, яке патрулює населені пункти вздовж лінії розмежування.

Рік без Порошенка-президента

Рік без Порошенка-президента



Минув рік, як відбулася законна переміна влади в Україні, яка довела в абсолюті існування в Україні демократичного устрою, тому що переможцем став такий кандидат у президенти, що увесь Світ був заскочений подібною несподіванкою. Якщо в обранні зека Януковича була хоч якась політична і соціальна обумовленість, то в обранні блазня Зеленського розуму шукати годі. Але мова не про те убожество, а про те, що багатьом стало зрозуміло хто такий насправді Петро Порошенко і ким він був для України та її громадян під час перебування на посаді президента.
Так, були помилки, бо була робота, а як відомо, що не помиляється тільки той, хто нічого не робить. Хоча зараз у нас при владі такі, що краще б вони нічого не робили, оскільки окрім помилок не буде нічого. Багато хто почне тепер згадувати, як було за Пороха добре і як то не цінувалося. Не даремно існує така приказка «Бачили очі, що купували? Тепер хоч повилазьте!» Справді, не потрібно було мати велике аналітичне мислення, щоб не розуміти ситуації, яку чітко визначив сьогодні у своїй критичній промові з трибуни ВРУ депутат від «Європейської Солідарності» Олексій Гончаренко: «Зеленський, як і обіцяв, завершив еру бідності і розпочав еру жебрацтва в Україні!» І війна війною далі горе плодить безупинно, бо не зупинено війну!
Минув рік без Порошенка-президента і стало ясніше ясного брехня і брехуни, і всі ті підбріхувачі, бо нікуди Порох не втік, а з нами, нерозумними, далі вовтузиться, навчає розуму, бо посадити його немає причин, як того не вишукують різні Портянков і Ко. І не знайдуть! Немає нічого такого злочинного за Порохом, тому висмоктують дива-дивні щодо зради у Мінську чи коло Керчі тощо. А зась! Порошенко, звичайно,  не є святим, бо всі ми люди і помиляємося, проте він твердо дотримується принципів Честі і Чесності. Саме тому всі його міжнародні стосунки були плідними, бо там точно знали, що слово Петра Порошенка стане ділом, як і обіцяв. Не вірите – перевірте. На тому і завершую. І вчергове кажу Пороху: Дякуємо! Повертайтесь скоріш назад в Президенти України! Чекаємо з нетерпінням! Слава України! Героям слава!

Шановне товариство, а давайте кожен з нас напише свою думку чим був для нього Петро Порошенко як Президент України і заповнимо інфопростір такими спогадами про річницю без Пороха-президента, бо то важливо. 

Богдан Гордасевич
Львів-Рясне
20 травня 2020 р.

Галина Гордасевич про батька отця Леоніда ч.3

Галина Гордасевич про батька отця Леоніда ч.3




Галина Гордасевич про батька отця Леоніда ч.2

Галина Гордасевич про батька отця Леоніда ч.2

Галина Гордасевич про батька отця Леоніда ч.1

Галина Гордасевич про батька отця Леоніда 



СРСР як "Іперія Зла" має безліч свідчень

Тільки що подивився цей фільм у прямій трансляції і все сильно вразило, але найбільшого болю завдала, коли показюючи цю світлину чоловік показав тільки на двох хлопців та одну дівчину, яких оминула тюрма і репресії. Жах! І ще хтось ностальгує за СРСР! Гниди з "вохри" та комуняки-кати виключно!



Цієї неділі, 17 травня, в Україні вшановують пам'ять жертв політичних репресій. О 19:00 ми покажемо у прямому ефірі
документальний фільм Screen Media Ukraine "Три Івани. Історії українців у Казахстані".
Чому українська діаспора в Казахстані одна з найчисельніших? Примусова депортація, табори смерті, рабська праця і ярлик "ворога народу" - ось як сотні тисяч українців опинилися у безкрайніх азійських степах з волі радянської влади.
Герої фільму "Три Івани" розказують свої непрості історії. Це історії про страждання, але й про незламність. З гіркими спогадами і зворушливими картинами тихого побуту.
Фільм став переможцем конкурсу кінопроектів патріотичного спрямування Міністерства культури України 2018 року, перший показ на великому екрані відбувся восени 2019-го. Продюсер фільму - Павло Казанцев, режисер - Марина Ткачук.

Маємо право карати за помилки!

Маємо право карати за помилки!
З серії «Мішанка 2020»



Коли депутати з фракції «Слуга народу» в сесійній залі Верховної Ради України у самому її центрі коло трибуни влаштували свій флешмоб «Маю право на помилку», я був не просто здивований, а буквально приголомшений, тому що такого безглуздя навіть від народних депутатів не сподівався. Я навіть подумав, що пропустив прийняття відповідного Закону України «Право на помилку для депутатів всіх рівнів», але з полегкістю дізнався, що це просто кілька недорозвинутих членів та їх подружок з безчленних членкинь від «СН» вирішили так повимахуватися нібито на підтримку вчителів з онлайн-навчальних програм, де ті несли не знання, а якусь дурість. Ах, нічого страшного ж не сталося! Всі мають право на помилку! Перепрошую, але чи всі?!
Достеменно відомо, що літак МН-17 було збито випадково, то що? Винуватих немає? Воно ж якби «маю право на помилку»… Зайцева на педаль газу натиснула замість на гальма і купу людей вбила та скалічила – має право на помилку? А хіба Чорнобильська аварія не з такого самого переліку «маю право на помилку»? Оператор ЧАЕС помилився в критичній ситуації, яку сам же помилково створив. Можна ще і ще наводити багато прикладів, коли на оте: «маю право на помилку» – відповідь одна-єдина у формі категоричного імператива: не маєте такого права – помилятися! Особливо коли це законодавці! Їх помилки катастрофічні за своїми наслідками для цілої країни!
Для мене завжди було дивним і навіть шокуючим, коли люди зі владними повноваженнями поводилися зовсім безвідповідально, як вищезгадані нардепи з фракції «СН» – це ж просто ідеологічна диверсія і повна дискредитація найвищого органу України за нашої парламентсько-президентської республіки. Причому в межах ВРУ поставилися досить спокійно до флешмобу «маю право на помилку», бо і не такого бузувірства тут набачилися. Але ж це не означає, що інші нормальні люди, а не нардепи, до такого ганебного явища мають ставитись спокійно і без обурення. Для мене то є нардепи-падлюки! І не інакше!
Я твердо переконаний, що за помилки потрібно карати, а особливо якщо то помилки законодавчі. Ще і ще раз наголошую: ні в кого немає права на помилку! Ні у водія, ні у лікаря, ні у вчителя, ні у поліцейського, ні у держслужбовця тощо, але найбільше немає права на помилку – законодавець! Ось де особливо доречне прислів'я: сім раз відмір – один раз відріж. І все! Бо ж то є еталон для суспільного буття – Закон!

Богдан Гордасевич
15 травня 2020 р. (7528)

З Днем Європи, дорогі українці!

З Днем Європи, дорогі українці!

У Революції Гідності та війні з російським агресором ми захистили своє законне право бути частиною єдиної європейської родини. Підписали та запустили виконання Угоди про асоціацію з ЄС. Створили поглиблену та всеохоплюючу зону вільної торгівлі, відкривши величезний європейський ринок для українських експортерів. Запровадили безвіз. Словом, протягом п’яти років ми добилися безпрецедентного зближення з ЄС.

Рік тому — передали цю історію успіху як естафетну паличку іншій команді з надією та вірою у відданість нової влади європейському курсу України. Та, як бачимо, під лежачий камінь вода не тече. Ніби все гладко. Заяви робляться правильні: і про ЄС, і про НАТО. От тільки руху вперед нема. А біг на місці означає поступове сповзання назад, у сферу російського впливу.

Але я переконаний, що це — тимчасові труднощі. Час все і всіх розставить по своїх місцях. Історично Україну з дороги до членства в Євросоюзі та НАТО збити вже неможливо. Бо ця стратегія спирається на потужну суспільну підтримку з боку переважної більшості українських громадян.

Наше майбутнє — в Європейському Союзі, найсильнішому союзі держав на нашій планеті. Вступ до ЄС — це єдино вірний курс розвитку держави і гарантія незалежності, безпеки, територіальної цілісності України і добробуту українців.

Світлина від Петро Порошенко.