Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Герої не вмирають допоки справа їх живе

Герої не вмирають допоки справа їх живе



Іловайський розстріл 29 серпня 2014 р. військових ЗСУ і  воїнів українських добробатів, вчинений кадровими військовими Російської Федерації, що підло і незаконно зайшли на територію суверенної держави України – є злочином проти людства. А масове добивання поранених і полонених  є військовим злочином ЗСРФ, який не має прощення. В тому зв’язку одразу виникає згадка про подібні жахливі вбивства під час Євромайдану в Києві 20 лютого 2014-го року невідомими дотепер снайперами беззахисних і беззбройних учасників протесту. В обох випадках відчутна рука одного ката, який засів у Кремлі, на ім’я Володимир Путін.
Подібно до вбивствах на Євромайдані, дика жорстокість у так званих «зелених коридорах» під Іловайськом мала для ворога одну мету: залякати і паралізувати волю до супротиву. Не вийшло ні першого, ні другого разу і ніколи не вийде щодо українців – не така це нація. Споконвіку всі незгоди український народ зносив мужньо і мобілізував свої сили у критичний час сповна. І тільки внутрішні чвари дозволяли різним чужинецьким зайдам запанувати над українцями. Досить такого розбрату! Єднаймося, браття! З друзями – не ворогами. Як влучно сказав один з ветеранів під час ходи 24 серпня в Києві, що сучасна Україна розділена на дві частини, де в одній є ті, для кого головним стало гасло «Україна понад усе!», а в іншій зібралося кодло з провладних нікчем, яким за гасло є «А какая разница?» Про яке тут може йтися єднання? То неначе вода з оливою.
Однозначно і те, що після злочинного «Іловайського розстрілу» не можливо говорити про якесь примирення, тим більше: дружбу та єднання з Російською Федерацією, яка остаточно стала для українського народу агресором і окупантом. Підлим і цинічним ворогом, що без оголошення війни розпочав повномасштабне військове вторгнення 24 серпня 2014 року в Україну, а потім обманом влаштував брутальне знищення великої кількості людей включно зі своїми полоненими-росіянами, які були на той момент в колонах відступаючих українських військ з під Іловайська. Не рятували своїх, а також знищували! Подібний рівень бузувірства не має визначення. Відтепер для України не має іншого варіанту, як визнати Росію своїм ворогом довічно. Навіть коли ми повернемо всі українські землі з Кримом включно – ворогом для нас буде виключно РФ. І наша неоголошена російсько-українська війна, що розпочалася 20 лютого 2014 року з анексії Криму військами РФ, продовжується і буде продовжуватись  не дивлячись на умовне «тимчасове перемир’я», бо тимчасове – воно і є: тимчасово! Допоки ворога не знищено – він є загроза.
Висловлюю щире співчуття всім родинам загиблих і покалічених у «Іловайському розстрілі» українських воїнів та волонтерів. Відтепер ми твердо знаємо: ворогу ніколи не можна вірити! А ворог у нас – Російська Федерація. І всі ті про-путінські холуї, що знаходяться посеред нас. Єднаймося в спільний фронт боротьби за Самостійну Соборну Українську Державу! Слава Україні! Героям слава!

Богдан Гордасевич
Львів-Рясне
29.082020 р.

Іловайський розстріл 29 серпня 2014 року



5 канал
Підписалося 530 тис. користувачів

Яку роль у серпні 2014 у загальному замислі Генерального штабу зі звільнення українських міст відігравав Іловайськ? 
Якими силами Росія вторглася на українську територію. Та хто, як і з ким домовлявся про так званий "зелений коридор" для українських сил?  
Чи розглядали у Генеральному штабі альтернативу "зеленому коридору"? І як планували виводити з Іловайська війська? 
Про передумови, які призвели до Іловайської трагедії, перемови з російськими генералами та воєнний злочин РФ – у "Таємницях війни".

Гість – Віктор Назаров.

Сьогодні Успіння Пресвятої Богородиці Діви Марії

В цей день відзначаємо Успіння Пресвятої Богородиці Діви Марії, як подію воз'єднання Матері зі своїм Сином Ісусом Христом


Різдво

А як зірка зійшла – народила Марія,
Так, без болю, без муки,
            лиш зітхнула глибоко.
Тоді над пустелею вітер повіяв,
І зірка дивилась, як Боже око.

А воно ще таке мале й безпомічне,
Бо яке ще вміститься в жіночому лоні?
Та вже на личку святе щось і вічне
І хресна дорога на маленькій долоні.

А Марія злякалась: звісно – мати.
Сказала: – Не треба ні влади, ні слави.
Я буду його при собі тримати,
А зросте – хай майструє столи і лави.

А віку дійде – ожениться гарно,
Я буду тоді доглядати онуків.
...Та знаку підтвердження ждала намарно,
Хоч ніч була повна таємних звуків.

А до першої зірки сходились інші,
Темряву ночі розганяли старанно,
Наливались червоним, неначе вишні
Або майбутні Христові рани.

А Марія дитя загортала в ряднини,
Казала: – Нічого, мій синку, не бійся.
Ось в цій яскині діждемося днини
І підем додому, до свого обійстя.

Там хата вікнами нам зазоріє,
Там сад зустріне в зеленім вітті. ...
Ти так над Христом молилась, Маріє,
Як донині усі матері на світі.

Галина Гордасевич

Незалежність як «дежа вю»

Незалежність як «дежа вю»



Вже вдруге за обставинами роботи я зустрічаю свято День Незалежності України у стані «Безсмертного диванного полку» коло телевізора  і не без того, що мене опосіло відчуття «дежа вю» (таке вже було!)
Хоча локація офіційної частини змінилася з Майдану на площу коло Софії Київської, але все інше лишилося однаковіське: якесь дешевеньке шоу під назвою «День Некомпетентності України» з дуже дивним президентом і не менш дивним його оточенням, якому було явно соромно перебувати поруч і хотілося чим дуж звідси забратися. Знову підспівуючий президент на трибуні при мовчазному стовбиченні всіх інших, гнітюче відчуття глобального сорому  включно з самими артистами концерт-шоу і глядачами. Про умовне урочисте нагородження як щось почесне взагалі не йдеться, особливо для військових то була огида і мука: отримувати нагороду від блазня, що вбрався в шати короля. Тьху і розтерти. Або – роздерти.
Не дивно, що учасники офіційної частини миттєво щезли по її завершенні неначе нічого і нікого там не було. І духу їхнього не лишилося ніде. Аж тоді рівно о півдні розпочалося справжнє всенародне відзначення свята: 29-тої річниці Дня Незалежності України. І як минулого разу тут важко щось коментувати – це потрібно було бачити. Величезна маса людей абсолютно на добровільних засадах зібралися з різних куточків України коло пам’ятника Тарасу Шевченку і рушили безкінечною колоною центром своєї Столиці – Києвом.  І розпочинав цю величаву святкову ходу незримий «Легіон Героїв України», а вже потім йшли їх рідні з портретами всіх тих, хто загинув у боротьбі з ворогом. За ними йшли ті, що не загинули у боях і тим самим доводили, що Герої не вмирають, якщо справа їх живе. А повздовж всієї ходи стояло багато святково вбраних людей з мешканців і гостей Києва, що аплодували ході і дякували ветеранам. 
Сильно вражало усе те дійство справді величне і урочисте. Саме тому скажу відверто, що мені дуже і дуже не хочеться бачити подібну ситуацію в стилі «дежа вю» ще кілька разів у наступні роки. Дуже і дуже хочеться зустрічати 30-ту річницю Незалежності України з іншим президентом. З військовим парадом. З тою святковою всенародною єдністю, яка у нас панувала від 2014 по 2018 роки. Сподіваюся на то, хоча і розумію невелику можливість подібного розвитку подій. Але хто зна? Наш світ тим і цікавий, що в ньому можливо все! Зек був і загув. Сподіваюсь і блазень не затримається… 

Богдан Гордасевич
25 серпня 2020 р. (7528)
Льві-Рясне


Олександр Положинський відмовляється отримувати орден


Відео: відомий музикант відмовився від врученого Зеленським ордена
Відео: відомий музикант відмовився від врученого Зеленським ордена
Відео: відомий музикант відмовився від врученого Зеленським ордена
ВІДЕО
 
ПОДІЇ
 
УКРАЇНА
24/08/2020

Музикант Олександр Положинський оприлюднив відео, у якому він пояснює, чому відмовляється отримувати орден «За заслуги». Ним його до Дня Незалежності нагородив президент Володимир Зеленський.

Звернення Положинського до президента музикант оприлюднив у себе в Facebook. У ньому він вказав, що вже має нагороди, яких йому цілком достатньо – це його концерти, його публіка та подяка шанувальників. Для нього важливою нагородою є премія імені Василя Стуса, яку музиканту вручив покійний Євген Сверстюк. За його словами, він цінує ті відзнаки, які йому вручали військові офіцери та бойові командири під час концертів гурту «Тартак» для військових. А ордени потрібно вручати тим людям, які зараз переслідуються – це ветеран Андрій Антоненко, волонтерка Юлія Кузьменко та військова медсестра Яну Дугарь.

«Я дізнався, що ви нагородили мене орденом «За заслуги» третього ступеня… Сьогодні, коли ми йшли в колоні, ми також згадували про людей, яких безпідставно, принаймні, жодного разу ще не було наведено дійсно вагомого доказу якоїсь їх провини, звинувачують у вбивстві – у тяжкому злочині. Це мій друг і колега – музикант Андрій Ріффмастер Антоненко, це доктор Юлія Кузьменко, це військовий медик Яна Дугарь. Ось ці люди дійсно заслуговують на нагороди, хоча б тому, що вже більш як півроку вони потерпають від беззаконня. І, в тому числі, ваше ім’я замішане у цій справі, тому що за вашої участі було проведено брифінг, де людей безпідставно було названо вбивцями – без суду, без слідства, без доказів», – заявив Положинський.

Раніше фронтмена гурту «Тартак» Сашка Положинського допитали у якості свідка в справі вбивства Павла Шеремета. Один з обвинувачених – його друг Андрій Антоненко.

Нагадаємо, 24 серпня активісти прорвалися через кордони поліції до президентської канцелярії, а далі пішли до Офісу Генерального прокурора, де мають намір стояти всю ніч напередодні судового засідання у справі Шеремета.

На Хортиці підняли Державний Прапор України.

23.08.20 17:03 На Хортиці військовослужбовці Нацгвардії розгорнули 100-метровий прапор України. ФОТОрепортаж
У Запорізькій області на Хортиці біля Музею історії запорізького козацтва з нагоди святкування Дня Державного Прапора військовослужбовці Нацгвардії розгорнули 100-метровий прапор України.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на Укрінформ .

На Хортиці військовослужбовці Нацгвардії розгорнули 100-метровий прапор України 01
На Хортиці військовослужбовці Нацгвардії розгорнули 100-метровий прапор України 02
На Хортиці військовослужбовці Нацгвардії розгорнули 100-метровий прапор України 03

Крім того, на Хортиці, на одному з найвищих флагштоків країни урочисто підняли Державний Прапор України.

На Хортиці військовослужбовці Нацгвардії розгорнули 100-метровий прапор України 04
На Хортиці військовослужбовці Нацгвардії розгорнули 100-метровий прапор України 05

Також дивіться: Зеленський взяв участь в церемонії підняття Державного прапора: "Сьогодні 28 днів, як немає бойових втрат на Донбасі". ФОТОрепортаж

На Хортиці військовослужбовці Нацгвардії розгорнули 100-метровий прапор України 06
На Хортиці військовослужбовці Нацгвардії розгорнули 100-метровий прапор України 07
На Хортиці військовослужбовці Нацгвардії розгорнули 100-метровий прапор України 08
На Хортиці військовослужбовці Нацгвардії розгорнули 100-метровий прапор України 09

У заході взяли участь представники міської та обласної влади, військовослужбовці Збройних сил, Нацгвардії, активісти, молодь.

На Хортиці військовослужбовці Нацгвардії розгорнули 100-метровий прапор України 10
На Хортиці військовослужбовці Нацгвардії розгорнули 100-метровий прапор України 11
На Хортиці військовослужбовці Нацгвардії розгорнули 100-метровий прапор України 12

Україна святкує 29 років Незалежності

Хочу ось таким чином привітати всіх нас з 29-тою річницею Дня Незалежності України і, зокрема, її президента Володимира Зеленського на рідній йому мові завдяки геніальній промові шановного пана Сергія Пояркова на тему майбутнього України в особі її нікчемного керівника.
Українське прислів'я каже: Бачили очі, що купували? Ну то тепер їжте, хоч повилазьте. Вітаю. Амінь.


Одеса вшановує героїв України

В Одесі місцеві жителі вийшли на акцію пам'яті військових, загиблих на війні з РФ. ФОТО
12:27 | 22.08.2020
 

 
Share

12:27 | 22.08.2020
 
659

У місті Одеса місцеві жителі вийшли на акцію пам'яті українських військових, які загинули на війні проти Російської Федерації. Про це повідомляє Суспільне .

Жителі Одеси вшанували пам'ять військовослужбовців, загиблих у війні з Росією. Учасники заходу зібралися біля пам'ятника Дюку де Рішельє на Приморському бульварі в центрі Одеси.

Як розповів один з учасників акції, до заходу долучилися представник військового співтовариства з міністерства у справах ветеранів, представник ради ветеранів України, ветерани АТО і ООС, оркестр ВМС України, а також сім'ї загиблих воїнів, волонтери, духовенство православної церкви України та жителі Одеси.

Під час акції оркестр виконав державний гімн. Після цього люди дякували воїнів, які захищають Україну і тих, які загинули, захищаючи її.

«Неможливо висловити всю глибину подяки і поваги всім нашим воїнам, які зараз захищають нашу країну. Але ми дякуємо, повертайтеся живими. Воїнам, які загинули, захищаючи нашу країну, але зберегли нам з вами чисте небо, тихі ночі і світлі дні, спокій наших дітей, - слава тричі. Герої не вмирають », - сказав ведучий заходу.

Після промови пам'ять загиблих вшанували хвилиною мовчання. Слова поваги також висловив представник духовенства Православної церкви України.

«До лав лицарів-козаків, воїнів-гетьманів, січових стрільців, воїнів УПА стали і наші діти. Ті діти, які душу свою поклали за свободу і незалежність нашої держави. Герої, які вже на небесах, і свого часу у них було завдання, щоб люди не відчули, що таке війна і з цим завданням вони впоралися. і не тільки впоралися, а набагато більше впоралися. Тому що тут ми не відчули, що таке війна. Не тільки не відчули, але і почали забувати », - сказав під час заходу священик.

    

Нагадаємо, як повідомляла група ІС, раніше в Бахмуті провели масовий велопробіг до Дня Незалежності.