Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Тяжке галерне життя

А це по посиланню, бо не вантажить чомусь


Вибори кота в мішку

25 жовтня матимемо переляканих виборців з бюлетенем нового взірця, – Ірина Швець

15:36 17 вересня 2015 р.


Кандидати на посаду міських голів і претенденти від політичних партій у депутати мають право розпочати свою агітаційну компанію лише після офіційної реєстрації. Така реєстрація розпочнеться 19 вересня. Натомість Львів уже наповнений різними біл-бордами, наліпками та іншою агітацією. Це є нечесне ведення боротьби.

Про це сьогодні, 17 вересня, під час прес-конференції на тему: 
"Виборчий процес на Львівщині: аналіз перших тенденцій від громадських спостерігачів", яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомила інформаційний директор ВГО «Громадянська мережа ОПОРА»  у Львові Ірина Швець.

- Знаємо окремих кандидатів, які вже за два місяці до офіційного старту виборчої кампанії розміщували свої біл-борди на вулицях Львова. Ми не можемо поки що притягнути їх до відповідальності, але можемо говорити, що така боротьба є нечесною, - каже вона.

Отож, аж після 19 вересня кандидати зможуть агітувати виборців та створити свій виборчий фонд, куди будуть надходити кошти. Адже лише з коштів цього фонду може оплачуватися вся передвиборча агітація. 
Щодо змісту самої агітації, то вона ніяк не стосується вирішення міських проблем.

- У мене складається враження, що 25 вересня у нас будуть парламентські вибори, а не місцеві. Тому що те, що пропонується, абсолютно не стосується проблем, які би мали вирішуватися на рівні місцевого самоврядування, - каже Ірина Швець.

На її думку, це, швидше за все, виборча маніпуляція, щоби за рахунок всеукраїнського рейтингу партій підтягнути місцеві осередки і таким чином здобути голоси на місцевих виборах. 
Також спостерігачів турбує, що ніхто не пояснює виборцям виборчі процедури.

- Виборче законодавство змінилося. Виборцям видадуть цілком новий бюлетень. І без просвітницької кампанії буде дуже важко збагнути: як і за кого голосувати, - вважає вона.

Так, виборці не розуміють результатів рейтингування, внаслідок яких може в одному окрузі не пройти жоден кандидат, а в сусідньому оберуть аж двох. І ще ніхто не бачив, який вигляд матиме бюлетень на цих виборах.

- Бачимо, що є номер. Потім клітинка, де виборець має поставити клітинку, якщо він вибрав певну партію чи кандидата, далі назва партії, далі – перше місце «жорсткий лідер», який пройде в будь-якому випадку, якщо партія набере 5 відсотків, і далі – прізвище того кандидата, який закріплений за певним округом. Так-ось, не всі виборці розуміють, що цей лідер в будь-якому випадку пройде до міської ради, якщо партія подолає бар’єр. І не розуміють, навіщо в бюлетені ці прізвища, - розказує Ірина Швець.

Вона прогнозує, що якщо не буде проведено інформаційної кампанії, то виборці будуть прос то голосувати за партії. 
Також варто знати, що на цих виборах не можна змінювати виборчу адресу. Якщо раніше можна було заздалегідь звернутися із заявою і голосувати не за місцем прописки, то тепер такого права у виборців немає.  

Рік Угоді про асоціацію України з Євросоюзом

16 вересня 2015, 12:00

 Прес-служба 

СПІЛЬНА ЗАЯВА Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана та Президента Європейського Парламенту Мартіна Шульца з нагоди річниці ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС
 

16 вересня 2015 року

Рік тому, 16 вересня 2014 року, синхронна ратифікація Угоди про асоціацію Верховною Радою України та Європейським Парламентом стала безпрецедентним виявом солідарності між Україною та Європейським Союзом. Депутати Українського та Європейського парламентів переконливою більшістю підтвердили спільне прагнення України та ЄС до далекосяжного зближення шляхом розбудови взаємних відносин на принципах політичної асоціації та економічної інтеграції.

І сьогодні ми залишаємося солідарними, у той час як в Україні втілюються системні інституційні, політичні та економічні реформи і в той час як ми працюємо в напрямі мирного вирішення конфлікту на сході України. Дороговказом на цьому шляху є Угода про асоціацію, і Європейський Парламент завжди стоятиме пліч-о-пліч з Верховною Радою у процесі імплементації цієї Угоди та реформ, яких потребує Україна. Вони є запорукою реалізації європейського вибору України і справжньою нагодою значно покращити якість життя пересічних українців.

Ми з нетерпінням чекаємо на повноцінне набрання чинності Угодою про асоціацію між Україною та ЄС з 1 січня 2016 року і заохочуємо парламенти держав-членів  ЄС, які її ще не ратифікували, вчасно завершити відповідну процедуру.  

Входячи у напружений політичний сезон, на нас чекає велика кількість важливих рішень – від конституційних змін у частині децентралізації та правосуддя до місцевих виборів 25 жовтня, на які Європейський Парламент направить своїх спостерігачів. Ключове значення матиме повне виконання Мінських домовленостей. До кінця року ми також очікуємо на позитивні рішення щодо візової лібералізації, яка принесе відчутні переваги українським громадянам.

Верховна Рада України та Європейський Парламент продовжать тісну взаємодію, спрямовану на розбудову спроможностей Українського Парламенту. На виконання підписаного нами 3 липня 2015 року Меморандуму, в Україні вже почала працювати Місія з оцінки потреб, яка до кінця року підготує Звіт і Дорожню карту всеохоплюючої реформи Верховної Ради.

Ми вітаємо нинішній інтенсивний двосторонній порядок денний між Верховною Радою України та Європейським Парламентом, який повністю відповідає духу Угоди про асоціацію і робить внесок у сталу і міцну солідарність між Україною та Європейським Союзом.


Донбас не скорити! Донбас - це Україна!

Патріоти Донбасу встановили новий прапор України на висотці

Учора активісти організації "Патріотичний рух Донбасу" вирішили прикрасити Димитрівську дев'ятиповерхівку оновленим прапором України.

Як повідомляє ddk.dn, місцеві жителі обурювалися тим, що старий прапор був у жахливому стані - брудний і пошарпаний.

Більше того, будівля знаходиться біля міської лікарні, тому часто попадається в очі перехожим.

"Півроку, як він висить там. Вітер і дощ зробили його брудним і рваним. Надходили прохання замінити прапор. І ось сьогодні наші активісти зробили це. Нехай новий яскравий і красивий прапор радує око місцевих жителів, гостей міста та військових", - заявили активісти.

Нагадаємо, що 23 серпня, у день прапора України бійці, які несуть службу в районі Савур-Могили, встановили державний прапор над курганом, який знаходиться на підконтрольній бойовикам території.

http://znaj.ua/news/regions/18839/patrioti-donbasu-vstanovili-novij-prapor-ukrayini-na-visotci.html

Корупція в Україні має зникнути назавжди!

Президент обговорив з першими детективами НАБУ пріоритети у боротьбі з корупцією

15 Вересня 2015 - 14:02

Президент обговорив з першими детективами НАБУ пріоритети у боротьбі з корупцією

Президент України провів зустріч з першими детективами Національного антикорупційного бюро, під час якої відбувся обмін думками щодо головних напрямків протидії корупції в Україні.

Президент наголосив на тому, що будь-яке питання, яке піднімається на міжнародних зустрічах – безвізовий режим для України з боку ЄС, кредити від МВФ, отримання коштів від Світового банку – пов’язані з боротьбою з корупцією. «Ми маємо продемонструвати рішучі результати у цій боротьбі», – наголосив Президент.

«Ми не збираємось миритися з корупцією, які б посади не займали корупціонери», – зазначив Глава держави та висловив сподівання, що Національне антикорупційне бюро, як й Національна поліція, стануть символом довіри народу. Президент підкреслив, що буде оцінювати роботу НАБУ по двом критеріям: рівень довіри людей і об’єктивна оцінка місця України в антикорупційному світовому рейтингу.

«Армія борців з корупцією, яку ми зараз створюємо, має забезпечити нам перемогу на внутрішньому фронті. Так само, як ми за рік створили Збройні сили України, абсолютно нові, які зараз стали однією з найбільш боєздатних і, напевно, найбільш хороброю армією на континенті. Так само нам потрібна потужна антикорупційна армія всередині країни, яка дозволить нам перемогти не менш небезпечного ворога, ніж агресор зі Сходу», – сказав Президент.

Говорячи про пріоритети в боротьбі з корупцією, Президент закликав «не розмінюватися на дрібницях»: «На жаль, цілі сектори економіки дуже далекі від прозорості. Якщо говорити по галузям, це енергетика, експортні операції, проблеми контрабанди, робота з акцизом, відшкодування ПДВ, неефективне корупційне управління державними активами і державними підприємствами». Окрему увагу Глава держави зосередив на політичній корупції, «коли в Парламент заходять гроші, купуються депутати».

«Головні результати – це не кількість порушених кримінальних справ, навіть, не кількість затриманих. Головний результати – це коли справа дійшла до суду і злочинець отримав відповідний вирок», – наголосив Президент, запевнив детективів у своїй повній довірі та підтримці та повідомив, що за його дорученням напрацьована низка аналітичних матеріалів щодо головних корупційних ризиків, які передані до НАБУ.

Під час обміну думками з групою перших детективів наголошувалося на необхідності активної антикорупційної діяльності в судовій системі та заборони застави для корупціонерів, яка дозволяє затягувати судовий процес та уникати відповідальності. Президент зазначив, що очищення судової гілки влади є вкрай необхідним, і відповідні зміни вже починають діяти.

Глава держави відзначив, що держава забезпечила нових детективів НАБУ усім необхідним для ефективної протидії корупції, включно з високим рівнем фінансового забезпечення працівників.

За словами Президента, антикорупційна політика України має повну підтримку з боку країн-партнерів як у фінансовому забезпеченні, так і в навчанні та залучені фахівців з інших країн, які мають відповідний успішний досвід протидії корупції. Детективи НАБУ будуть мати усе необхідне обладнання та оперативно-технічні засоби для ефективної роботи та будуть забезпечені силами спеціального призначення для проведення антикорупційних операцій.

http://www.president.gov.ua/news/prezident-obgovoriv-z-pershimi-detektivami-nabu-prioriteti-u-35979

Присягнули знищити корупцію в Україні

Президент до перших детективів НАБУ: Ви – спецназ, який суспільство відрядило на боротьбу з корупцією

15 Вересня 2015 - 12:22

Президент до перших детективів НАБУ: Ви – спецназ, який суспільство відрядило на боротьбу з корупцією

Президент Петро Порошенко взяв участь у церемонії складання присяги державного службовця детективами Національного антикорупційного бюро України. «Завдання антикорупційної системи України – знищити корупційного монстра», – заявив Глава держави.

Президент привітав перших детективів, які приступають до виконання своїх службових обов’язків: «Ви – справжній спецназ, який суспільство найняло, навчило, довірило і відрядило на боротьбу з корупцією».

«Працюйте без оглядки на обличчя, посади, погони. Думайте лише про нашу Україну. З вами готовий буде співпрацювати кожен українець. І нехай вас бояться хабарники. Страх і совість, закон і право – ось що вам дозволить подолати корупцію. Ще раз наголошую, що політична воля для досягнення цього результату вам надана. Створення законодавчої бази та відповідної інфраструктури – завершується. Час для переможного наступу настав», – заявив Петро Порошенко.

Президент відзначив, що не лише Україна очікує від нових детективів НАБУ ефективного старту. «Великі сподівання на вас покладають наші партнери у Європейському Союзі і у всьому світі, щоб за величезними інституціональними реформами, створенням Антикорупційного бюро, Антикорупційної агенції, структур, які забезпечать ефективну боротьбу України з корупцією, нарешті, прийшли конкретні справи», – наголосив Глава держави.

Президент висловив сподівання, що вже через 2-3 роки Україна опиниться на почесних місцях у Індексі сприйняття корупції біля своїх європейських партнерів – Чехії, Словаччини, біля Грузії, яка розпочала ці реформи кілька років тому.

Президент особливо відзначив, що обрані пройшли суворі випробування, адже з-поміж понад 2700 кандидатів були відібрані 70 найкращих. Голова Національного антикорупційного бюро Артем Ситник також був обраний в результаті конкурсу, за перебігом якого спостерігала вся країна. «Лише такі чесні і прозорі конкурси ведуть до створення принципово нової правоохоронної системи», – наголосив Глава держави.

Президент зауважив, що на підставі саме таких конкурсів в Україні створюється патрульна поліція, яка вже користується колосальною довірою громадян. Безпрецедентний процес очищення почався в прокуратурі, де відбувається повна конкурсна заміна керівництва місцевих прокуратур. Таку ж технологію буде запроваджено у очищенні судової системи.

Глава держави повідомив, що він звернувся до Голови Верховної Ради з проханням разом з проектом змін щодо судової реформи, напрацьованим Конституційною комісією, направити на аналіз до Венеціанської комісії пропозиції незалежних експертів, які передбачають найрадикальніший варіант очищення суддівського корпусу. «Суди сьогодні є слабкою ланкою, яка інколи руйнує наш спільний наступ у боротьбі з корупцією, а вони мають стати надійною і ефективною системою, яка дозволить нам будувати нову державу», – відзначив Президент. Президент також акцентував увагу на тому, що сьогодні СБУ та ГПУ, міліція затримують в десятки разів більше хабарників, ніж раніше, і треба, щоб корупціонери у судовому порядку несли покарання відповідно до законодавства.

«Головна відмінність від попередніх часів – ми звільняємо людей навіть за підозру в хабарництві. Ми не боїмося виносити це сміття з хати. Ми нічого не приховуємо від суспільства. Це демонструє наявність сильної політичної волі до боротьби з таким злом, як корупція, але викривати, звільняти, навіть, затримувати, – цього зараз вже недостатньо. Люди справедливо вимагають сурового кримінального покарання за корупційні дії», – підкреслив Президент.

Глава держави відзначив, що очікує від Верховної Ради прийняття Закону, який забороняє відпускати під заставу держслужбовців, підозрюваних у корупції, а також обрання вже цього тижня сімох представників Парламенту до Комісії, яка шляхом відкритого конкурсу повинна обрати головного антикорупційного прокурора країни та сформувати Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру.

Посада детектива є новою для України, наголосив Президент. Детектив поєднуватиме оперативно-розшукові та слідчі функції. І саме Національне антикорупційне бюро України змінює підходи у роботі правоохоронних органів: вперше запрацюють детективи та аналітики, які використовуватимуть найсучасніші технології та методи розслідування. Очікується, що вже з 1 жовтня 2015 року розпочнеться повноцінний процес розслідування, і до кінця року перші антикорупційні справи будуть спрямовані до суду.

І я там був: 2 - програв, 3 - виграв з 5-ти партій

Шахові Шахові баталії у офісі SoftServe
04 Вер 2015
Новини компанії

Компанія SoftSеrve долучилася до освітньої програми Львівської міської ради та проекту «Розумне місто» Об’єднання «Самопоміч» – популяризація шахів у школах міста! Третього вересня у нашому офісі Lviv HQ відбувся відбір вчителів шахів, які працюватимуть з школярами.

Мета цього проекту – зробити шахи масовим видом спорту. «З п’ятнадцятого вересня у школах міста заплановано початок занять у шахових гуртках і зараз ми відбираємо вчителів, які будуть навчати дітей, – повідомив Володимир Шнайдер, начальник управління сім’ї, молоді та спорту Львівської міської ради. – Податися на вчителя шахів міг кожен охочий, попередньо заповнивши електронну форму на сайті міської ради». Обирати кращих для наших дітей допомагали судді з Львівської обласної шахової федерації.

Чому власне наша компанія вирішила долучитися до цієї програми, розповів Тарас Вервега, член Ради директорів нашої компанії: «Шахи – це один із способів розвитку стратегічного та алгоритмічного мислення у дітей. Шахи вчать думати на кілька кроків вперед: втрачаючи фігуру сьогодні, можна отримати завтра значно більше. Вони дають ті навики і досвід, які допомагають молодим людям стати успішними у майбутньому».

SoftServe активно підтримує ініціативи спрямовані на розвиток української молоді, а проект популяризації шахів, як інтелектуального виду спорту, є яскравим підтвердженням цього!

DSC_0714

DSC_0730

DSC_0758

Шахові Шахові баталії у офісі SoftServe
04 Вер 2015Новини компанії
Компанія SoftSеrve долучилася до освітньої програми Львівської міської ради та проекту «Розумне місто» Об’єднання «Самопоміч» – популяризація шахів у школах міста! Третього вересня у нашому офісі Lviv HQ відбувся відбір вчителів шахів, які працюватимуть з школярами.

Мета цього проекту – зробити шахи масовим видом спорту. «З п’ятнадцятого вересня у школах міста заплановано початок занять у шахових гуртках і зараз ми відбираємо вчителів, які будуть навчати дітей, – повідомив Володимир Шнайдер, начальник управління сім’ї, молоді та спорту Львівської міської ради. – Податися на вчителя шахів міг кожен охочий, попередньо заповнивши електронну форму на сайті міської ради». Обирати кращих для наших дітей допомагали судді з Львівської обласної шахової федерації.

Чому власне наша компанія вирішила долучитися до цієї програми, розповів Тарас Вервега, член Ради директорів нашої компанії: «Шахи – це один із способів розвитку стратегічного та алгоритмічного мислення у дітей. Шахи вчать думати на кілька кроків вперед: втрачаючи фігуру сьогодні, можна отримати завтра значно більше. Вони дають ті навики і досвід, які допомагають молодим людям стати успішними у майбутньому».

SoftServe активно підтримує ініціативи спрямовані на розвиток української молоді, а проект популяризації шахів, як інтелектуального виду спорту, є яскравим підтвердженням цього!

Активно дописуємо до української Вікіпедії!

Посібник з редагування Вікіпедії відтепер доступний українською

Посібник «Редагуймо Вікіпедію».
Переклад та адаптація українською мовою Ата,Юрій Булка та Ilya).
Ліцензія: CC BY-SA 3.0.

Ілюстрований посібник «Редагуймо Вікіпедію»відтепер доступний українською мовою. Цей ілюстрований, компактний посібник з редагування вільної енциклопедії, створений Фондом Вікімедіа, щоби дати можливість будь-якій людині легко і швидко перейти від пасивного читання енциклопедії до її редагування і поліпшення. Українці стали шостою мовною спільнотою, яка переклала цю брошуру.

Про цю знаменну подію в житті української спільноти вікіпедистів інформує блог громадської організації «Вікімедіа Україна».

Як зазначається, деталізовна й розгалужена довідкова система Вікіпедії може бути ненайзатишнішим місцем для початківця. Посібник «Редагуємо Вікіпедію» створений саме для того, щоб у простій і компактній формі, на конкретних прикладах пояснити основні засади Вікіпедії і надати необхідні для «легкого старту» знання. Його переклад та адаптація українською мовою стала можливою завдяки волонтерській праці українських вікіпедистів.

Посібник знайомить читача з різними аспектами вільної енциклопедії — від опису інтерфейсу, перемикання мов і пошуку інформації до конкретних покрокових інструкцій з редагування статті — як візуальним редактором, так і в режимі редагування коду. Посібник також описує ключові правила, які застосовуються до вмісту статей, і показує їх застосування на конкретному прикладі.

Не менш важливим аспектом Вікіпедії є взаємодія між редакторами. У брошурі можна знайти інформацію про те, як звернутись до іншого учасника по пораду, як створити власну сторінку користувача і як користуватись сторінками обговорень. Також у посібнику згадуються й інші цікавинки — тематичні тижні й місяці, вікіпроекти, а також досвід редакторів з інших країн.  У ньому також можна побачити світлини вікіпедистів, серед яких є й адміністраторка української Вікіпедії користувачка Erud (на обкладинці).

Редакторами Вікіпедії є волонтери, які у свій вільний час долучаються до поліпшення онлайн-енциклопедії. Кожен може долучитись до її редагування, зокрема й Ви. Тільки спільними зусиллями можна створити вільну енциклопедію на високому якісному рівні, — йдеться у повідомленні.

Ознайомитись та завантажити PDF-версію посібника відтепер можна на Вікісховищі (ліцензія CC BY-SA 3.0). В той же час, щоб отримати друковану версію, Вам необхідно звернутися до громадської організації «Вікімедіа Україна».

Як також зазначається, у квітні 2012 року побачив світ посібник  «Як редагувати Вікіпедію»(упорядник – Сергій Петров, за загальною редакцією Євгена Букета), який став  першим посібником з редагування Вікіпедії, що був виданий українською мовою.

Джерело:  блог громадської організації «Вікімедіа Україна» (текст доступний за ліцензією CC BY-SA 3.0)

Програма форуму жінок у Харкові

Статистика щодо сфер праці вже зареєстрованих учасниць Форуму

 бізнес-леді в Харкові 17 -18 вересня.



ПРОГРАМА – 17 вересня

8:15 – 9:00
Реєстрація
8:30 – 9:00
Вітальна кава
9:00 – 9:05Вступне слово від організаторів Форуму – Наталія Яковлєва, директор агентства «Эксперт-Плюс».
9:05 – 9:20Звернення Посла США в Україні Джефрі Пайетта. Привітальна промова пана Вільяма Лейтінена, Радника з економічних питань Посольства США в Україні
9:20 – 10:40ПАНЕЛЬ 1.
«Стратегія можливостей» – Юлія Клименко, заступник Міністра економіки України, Тетяна Гавриш, керуючий партнер юридичної фірми ILF, Почесний консул Федеративної Республіки Німеччина у Харкові, Наталя Виноградська, директорка програми «IT-кластер» ,Денис Ткачов, директор департаменту з підвищення конкурентоспроможності ХОДА. Модератор —Тетяна Гавриш. Гранд зала.
10:40 – 11:40ІСТОРІЇ УСПІХУ, Гранд зала.

  1. Надія Хохлова, фітнес-директор спортивного клуба «ТЕТРА» (Харків)
  2. Катерина Ющенко, директор Ukrainian Wine & Spirit School (Харків)
  3. Оксана Сердюк, співвласниця мережі ресторанів «MAFIA» (Харків)
  4. Оксана Васильєва, власниця крамниці hand-made товарів «АртБутик» (Харків)
11:40 – 12:00
Кава-брейк
12:00 – 14:004 одночасних секційних сесії на вибір.

  • Стратегічний менеджмент, Ольга Гужва, заступник декана з міжнародної співпраці соціологічного факультету Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна Зала 1
  • Комунікація, PR, Кирило Нагорний, керівник маркетингового бюро «Monya Gets» Зала 2
  • Стартап в МСБ, Олександр Чумак, президент Асоціації приватних працедавців Зала 3
  • Стартап в IT, Євген Шпіка, CEO компанії «TopTechPhoto» Гранд зала
14:00 – 15:00
Обід
15:00 – 17:004 одночасних секційних сесії на вибір.

  • Маркетинг, Марія Котвіцька, директор та співзасновник маркетингового агентства «AGV – AftermarketGlobalVision» Зала 1
  • Фінанси, Тетяна Герасимова, власниця консалтингового агентства з фінансових питань «Ведіс» Зала 2
  • Управління персоналом та мотивація, Ірина Маркевич, тренер, бізнес-консультант компанії «Эксперт-Плюс» Зала 3
  • Ефективні переговори, Олена Березовська, керівник навчального проекту «Школа лідерства» Гранд зала
17:00 – 17:15Резюме. Заключна промова.
17:15 – 17:45
Кава-брейк
19:00Культурна програма на основі самофінансування делегаток.


Дорогу і допомогу жінкам України!

Форум жіночого підприємництва
«Українки у Бізнесі: власна справа — розвиток та успіх»

«Українкам з восьми областей розкажуть про нові можливості для бізнесу»

17 – 18 вересня в Харкові відбудеться практичний Форум для жінок-підприємниць «Українки в бізнесі: власна справа – розвиток та успіх». Даний Форум стане вже п’ятим в цьому форматі. Головна мета заходу – всебічний розвиток жіночого підприємництва в Україні, пошук нових шляхів і можливостей.

Підтримка та розвиток жіночої підприємницької діяльності – це одна зі складових ефективного росту економіки та запорука вирішення широкого кола соціальних і економічних задач в Україні.

     У непросте сьогодення для жінок в бізнесі відкриваються нові перспективи і можливості, саме тому одним з головних завдань Форуму є навчити як ці можливості використовувати на повну силу. На учасниць чекає дванадцять актуальних та сучасних майстер-класів від кращих тренерів України, які покликані дати знання та практичні навички щодо виходу на європейські ринки, міжнародного маркетингу, відкриття та реалізації стартапів, отримання грантової і донорської допомоги та інших актуальних питань підприємницької діяльності. Бізнес-форум орієнтований на жінок з досвідом підприємницької діяльності від 0 до 3 років і його завдання – дати активний і якісний старт до розвитку власного бізнесу. Протягом Форуму відбудуться зустрічі учасниць з представниками влади, бізнес-кіл та однодумницями.

     Організаторами заходу виступають благодійний фонд «Харків з тобою» і маркетингове бюро«Monya Gets» спільно з соціальною мережею для жінок-підприємниць "Українки в бізнесі",Українським жіночим фондом та консалтинговим агентством «Ведіс». Подія відбудеться за підтримки посольства США в Україні. 

     У Форумі візьмуть участь жінки-підприємці з Харківської, Чернігівської, Полтавської, Сумської, Кіровоградської, Дніпропетровської областей, а також переселенці зі звільнених територій Донецької та Луганської областей. 

     Серед почесних гостей та доповідачів Форуму: Юлія Клименко, Заступник міністра економіки України, Тетяна Гавриш, ЮФ ILF, Почесний консул Федеративної Республіки Німеччина в Харкові, Наталя Виноградська, Директорка програми «IT-кластер», Денис Ткачов, Голова Департаменту з підвищення конкурентоспроможності ХОДА, Оксана Шахова, Керівник Харківського відділення Райффайзен банк Аваль, Олена Решетняк, Голова правління «Агенції змін «Перспектива», Наталія Яковлева, агенція «Експерт-Плюс» Марія Котвіцька, Директор та співвласник міжнародної агенції «AGV – Aftermarket Global Vision», автор проекту бізнес-платформи для жінок www.ukrainky.biz, Тетяна Герасимова, Власник консалтингового агентства з фінансових питань «Ведіс», Олеся Бондар, Директор БФ «Український жіночий фонд», представники Посольства США в Україні. 

     Участь у заході безкоштовна за умови попередньої реєстрації та конкурсного відбору анкет. 

    Учасницям з регіонів організатори компенсують вартість проїзду (за умови надання дублікату проїзних документів) та проживання. 

     Для участі у Форумі необхідно заповнити анкету з 17 по 31 серпня 2015 . 

Всі анкети будуть розглянуті, а відібрані учасниці отримають офіційне запрошення на електронну пошту після 4 вересня. 


 Cторінка ВКонтакті: https://vk.com/event100324508
 Facebook: https://www.facebook.com/events/1619947084942108/

Контактна особа з питань програми, реєстрації, умов участі: Марія Платонова

Тел: 099-660-44-80 (10:00 – 17:00)


Почесні гості


Джеффрі Р. Пайєтт
Посол США в Україні

Партнери та спікери


Марія Котвіцька

Тетяна Герасимова


Євгенiя Вострикова


Олеся Бондар

Докладно…


Форум жіночого підприємництва
“Українки в бізнесі: власна справа – розвиток та успіх”
17-18 вересня 2015, м. Харків