Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Незабутні тіні


У кінотеатрі "Україна" відбудеться ювілейний вечір художнього фільму "Тіні забутих предків"
03.09.2015 | 16:50 
Прес-служба Міністерства культури 
 


4 вересня у кінотеатрі «Україна» (м. Київ, вул. Городецького, 12) відбудеться  урочистий вечір до 50-річного ювілею прем’єри художнього фільму «Тіні забутих предків» з демонстрацією стрічки.

В урочистому заході візьме участь Віце-прем’єр-міністр України -  Міністр культури України В’ячеслав Кириленко, дипломати, представники культурних центрів, режисери, кінематографісти, учасники прем’єрного показу легендарного фільму  50 років тому. Зокрема, виконавиця ролі Марічки - ЛарисаКадочниковата,  композитор Мирослав Скорик, а також спеціальний гість із США Джеймс М. Стеффен – доктор філософії та прихильник творчості Сергія Параджанова.

До знакової дати виданий буклет, де викладена історія створення стрічки, а також створений промо-ролик: https://www.youtube.com/watch?v=gBqz8NOkDKk

Нагадаємо, що у вересні 2015 року Україна на державному рівні відзначає 50-річний  ювілей прем’єри легендарної стрічки «Тіні забутих предків». Відповідне рішення було прийнято Кабінетом Міністрів України розпорядженням № 702-р від 26 червня 2015 р.

Художній фільм «Тіні забутих предків» за однойменною повістю Михайла Коцюбинського зняв режисер Сергій Параджанов, оператором стрічки виступив Юрій Іллєнко. Головні ролі Івана та Марічки зіграли Іван Миколайчук і Лариса Кадочникова. Зйомки фільму тривали в 1963-1964 роках у справжніх гуцульських хатах та околицях села Криворівня Верховинського району Івано-Франківської області. У вересні 1965 року на прем’єрі «Тіней забутих предків» в кінотеатрі «Україна» в Києві Василь Стус, Іван Дзюба, Мирослав Скорик, Георгій Якутович і В’ячеслав Чорновіл публічно висловили протест проти політики влади, оприлюднивши інформацію про арешти української творчої інтелігенції.

Український художній фільм «Тіні забутих предків» здобув нагороди на міжнародних кінофестивалях у Мар-дель-Плата (Аргентина), Римі (Італія), Салоніках (Греція) та спеціальну премію журі на Всесоюзному кінофестивалі у Києві за талановитий художній пошук та новаторство.

 

 

 
« повернутисьПостійна www-адреса статті:
http://www.kmu.gov.ua/control/publish/article?art_id=248454888

Єгипет кращий експортер за РФ

За сім місяців 2015 року зовнішньоторговельний обіг між Україною та Єгиптом склав 663 млн. доларів
03.09.2015 | 17:02 
ПРЕС-СЛУЖБА МІНІСТЕРСТВА АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА


Наша мета - відкривати нові зовнішні ринки задля впевненості українських аграріїв у завтрашньому дні. Нині географія ринків збуту нашої аграрної продукції суттєво змінюється і вже не спрямована на Росію. Про це наголосив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко у статті «Україна-Єгипет: аграрне вікно в Африку» на сайті «РБК-Україна».

Він повідомив, що аналізуючи експорт за І півріччя 2015 року, найбільшим імпортером української продукції АПК є Китайська Народна Республіка. Але  "срібний" партнер України у аграрній сфері - Арабська Республіка Єгипет. «Зовнішньоторговельний обіг між Україною та Єгиптом за результатами семи місяців цього року склав 663 млн. доларів. Україна, маючи родючі чорноземи, виробляє більше аграрної продукції, ніж споживає. Натомість Єгипет, має велику кількість населення та невеликий обсяг виробництва, був, є і залишатиметься імпортозалежним», - повідомив Олексій Павленко у своїй статті.

Міністр наголосив, що за зазначений період експортовано продукції на загальну суму 630,6 млн. дол., а це - 8,5% від загального аграрного експорту України. До трійки найбільш затребуваних продуктів увійшли зернові злаки - 468,6 млн. дол., олія - 69,6 млн. дол., тютюн та вироби з нього - 36,2 млн. дол.

«Цьогоріч розпочався експорт живих тварин до Єгипту. За них країна вже виручила 7,7 млн. дол. Також масла тваринного - 3,3 млн. дол., продуктів переробки плодів та овочів - 0,5 млн. дол., плодів, горіхів і цедри - 0,4 млн. дол. Зокрема, Міністерство аграрної політики та продовольства отримало офіційну пропозицію від Єгипту щодо поставок м'яса птиці в обсязі понад 12 тис. тонн», - зауважив Міністр.

«Під час мого робочого візиту в Єгипет у ході зустрічі з Міністром сільського господарства і освоєння земельних ресурсів країни Салахаддином Гілялем говорили про активізацію співпраці в агропромисловому комплексі обох країн за допомогою нового русла Суецького каналу. За офіційними підрахунками, транзитний час для вантажів у південному напрямку скорочено на 8 годин, а до 2023 року Урядом Єгипту передбачається збільшення кількості транзитних суден із 49 до 97 в день. Переконаний, що нове русло забезпечить додаткові можливості для транспортування українського продовольства, стане для нашої держави своєрідним вікном як в Африку, так і на Близький Схід», - наголосив очільник аграрного відомства.

Міністр зазначив, що співпраця між Україною та Арабською Республікою Єгипет відбувається у форматі Спільної комісії з економічного та науково-технічного співробітництва. «Я є головою української частини комісії. Тому докладу максимум зусиль, щоб найближчим часом у Києві провести її сьоме засідання для подальшого сприяння активізації співробітництва між нашими країнами», - запевнив Олексій Павленко.

Він не зрадив !

Президент нагородив іменною зброєю полковника Юлія Мамчура

03 Вересня 2015 - 18:30

Президент нагородив іменною зброєю полковника Юлія Мамчура

Президент України нагородив народного депутата, полковника Повітряних Сил ЗСУ у запасі Юлія Мамчура почесною відзнакою «Іменна вогнепальна зброя».

Під час вручення нагороди, Глава держави наголосив на тому, що це рішення не було випадковим: «Вся країна пам’ятає ваш безпрецедентний похід під українським стягом і з українським Гімном, спокійно дивлячись в очі ворогу, коли ви захистили честь українських військових в Криму, увійде в підручники історії», - сказав Петро Порошенко.

«Фактор українських патріотів, українських героїв, в тому числі й таких як ви - той переможний фактор, який відіграв надзвичайно важливу роль на першому етапі війни», - наголосив Президент

Також Петро Порошенко подякував Юлію Мамчуру за його активну законотворчу діяльність щодо підвищення боєздатності української армії та постійну взаємодію з військами як на полігонах, так й в зоні АТО та наголосив, що наша країна потребує справжніх патріотів на всіх ланках державного управління.

Полковник Мамчур подякував за високу нагороду та запевнив, що він й надалі робитиме усе від нього залежне для зміцнення обороноздатності нашої держави. «За півтора роки Українська армія народилася знову. Зараз вона боєздатна, більше 90% техніки відновлено. Ми продовжуємо модернізацію і віримо, що нам вдасться створити найкращу армію», -сказав Юлій Мамчур

Довідка: Військовий льотчик 1-го класу полковник Юлій Мамчур був командиром Севастопольської бригади тактичної авіації Повітряного командування «Південь».

Під час окупації російськими військами АР Крим відзначився особливою стійкістю і мужністю, залишившись вірним українській присязі. 4 березня 2014 року українські військові без зброї, під Державним прапором України та бойовим стягом частини, співаючи гімн України рушили в бік озброєних вояків, що блокували прохід до військової частини, при цьому «невідомі формування» стріляли біля ніг українських льотчиків та у повітря. Ці кадри побачив увесь світ. Під час штурму військової частини полковника Юлія Мамчура було викрадено російськими окупантами. Військового більше трьох діб утримували в одиночній камері, здійснювали психологічний тиск, намагаючись переконати перейти на сторону російської армії. Український льотчик не зрадив присязі.

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №531/2015

Про нагородження Ю.Мамчура відзнакою “Іменна вогнепальна зброя”

За значний особистий внесок у зміцнення обороноздатності Української держави, багаторічну бездоганну службу, зразкове виконання військового обов’язку та виявлені при цьому честь і доблесть постановляю:

Нагородити відзнакою “Іменна вогнепальна зброя” МАМЧУРА Юлія Валерійовича - народного депутата України, полковника.

Президент України Петро ПОРОШЕНКО

З вересня 2015 року

Шлях до перемоги в економіці

Податкова система має стимулювати економічне зростання та бути зрозумілою для платників податків – Президент

03 Вересня 2015 - 19:49

Податкова система має стимулювати економічне зростання та бути зрозумілою для платників податків – Президент

Президент Петро Порошенко, відкриваючи обговорення податкової реформи на Національній раді реформ, наголосив на тому, що при запровадженні податкових новацій важливо не допустити скорочення соціальних виплат, особливо пенсій. «Податкова реформа не повинна робитись за рахунок пенсіонерів та соціально незахищених верств населення», – заявив Петро Порошенко.

Президент наголосив на тому, що податкова політика має стимулювати економічне зростання. Результатом реформи має стати податкова система, яка буде зрозумілою для платника податків, легка в адмініструванні та адаптована до вимог Європейського Союзу. В той же час, зазначив Президент, сплата податків повинна стати невідворотним обов’язком платника.

Глава держави навів слова давньо-китайського філософа Сун-цзи: «Стягнення непомірних податків – це дорога, що викликає розбій, збагачення ворога, призводить до загибелі держави».

Серед найгостріших проблем бізнесу Президент назвав обтяжливе адміністрування податків, нестабільність податкового законодавства, високе фіскальне навантаження на фонд заробітної плати; а також тіньову економіку і контрабанду, які створюють чесним платникам податків завідомо неконкурентне становище. Також Глава держави відзначив, що бізнес потерпає через агресію сусідньої держави та слабкість судової системи. Президент звернувся до Голови Верховної Ради Володимира Гройсмана та Заступника Глави Адміністрації Президента Олексія Філатова із закликом невідкладно на засіданні Конституційної Комісії розглянути питання судової реформи, яка має бути націленою на побудову справедливого суду.

Глава держави зазначив, що реформа сплати податків має бути рішучою і, у той же час, давати змогу бізнесу адаптуватися до неї.

У числі головних напрямків реформування Президент відзначив важливість створення дієвих стимулів для «детінізації» фонду оплати праці. «Рівень оподаткування не повинен стримувати розвиток економіки та створення нових робочих місць», – заявив Петро Порошенко.

Глава держави висловив думку, що слід запровадити оподаткування багатства та предметів розкоші.

Президент приділив особливу увагу оподаткуванню малого та середнього бізнесу, зазначивши: «Спрощена система оподаткування – це не примха бізнесу, а створення мільйонів робочий місць, де люди самозабезпечені робочим місцем, вони не дають значних надходжень до бюджету, і, разом з тим, не потребують видатків з бюджету для забезпечення соціальних ризиків і викликів. Це – реальний інструмент розвитку малого і середнього підприємництва в країні». За словами Петра Порошенка, простота адміністрування для цієї категорії платників має зберігатися і передбачати збереження єдиного податку як такого. Глава держави також висловився за те, що стосується багатьох «спрощенців» – відсутність обмежень для роботи фізичних осіб-підприємців та малих підприємств як з фізичними, так і юридичними особами.

«Головне, треба гарантувати, що ніяких нововведень заднім числом ми робити не будемо. Треба заспокоїти бізнес, підприємців. Ми будемо вести чесний, відкритий і прозорий діалог з бізнесом», – заявив Президент, принагідно привітавши всіх з Днем підприємця, який відзначатиметься у цю неділю.

«Малий та середній бізнес або реалізує принцип самозайнятості, або створює робочі місця, що нам зараз вкрай необхідно. Ми не повинні заганяти назад в "тінь" людей, які нам повірили, в тому числі і минулого року, коли ми вносили зміни до кодексу, які їх стосуються. Просив би всіх – і урядовців, і народних депутатів пам’ятати, що ми тоді обіцяли підприємцям, і тримати слово», – заявив Петро Порошенко.

Також Глава держави акцентував на важливості реформування Державної фіскальної служби. «Основне в роботі цього органу має стати якісне обслуговування платників податків, довіра до його роботи з боку громадян і бізнесу», – заявив Петро Порошенко.

Для тих, що скиглять "все погано"

В Минобороны похвастались выросшей за год мощью армииКоличество личного состава выросло в два раза, "Градов" - в три

 2 сентября | 15:24 

В Министерстве обороны Украины за последний год значительно увеличился личный состав, а также количество техники.

Об в среду, 2 сентября, сообщили в пресс-службе Генерального штаба.

Личный состав сил АТО за год вырос с 32 до 73 тысяч военных. Количество бригад (полков) возросло с 8 до 25, а батальонов (дивизионов) с 50 до 150. За 12 месяцев вместо 210 танков задействованы 360. Количество бронемашин увеличилось с 900 до 1400; реактивных систем залпового огня – с 80 до 230; артиллерийских систем и минометов калибром более 100 мм – с 450 до 800.

В Минобороны похвастались выросшей за год мощью армии. Фото 1

Ворог №1 - Російська Федерація

Порошенко розкрив суть нової воєнної доктрини України
02.09.2015 | 20:48
Нова воєнна доктрина України офіційно констатує, що воєнним противником України є Російська Федерація, та ставить завдання з передислокації військових частин і з’єднань і створення належної військової інфраструктури у східних та південних областях. 
Фото president.gov.ua
Воєнна доктрина передбачає повноцінне членство України у НАТО / president.gov.ua

Про це заявив президент України Петро Порошенко, відкриваючи обговорення на РНБО нової редакції воєнної доктрини України, повідомляє прес-служба глави держави.

«Всі актуальні загрози та воєнні виклики, на жаль, пов'язані з Росією. І всі вони носять тривалий характер. Свідоме чи підсвідоме несприйняття незалежності України настільки глибоко укорінене в менталітеті російської політичної еліти, що воно нікуди не подінеться в історичній перспективі», – заявив глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖУ РНБО заявили про спроби Росії "підірвати ситуацію в Україні зсередини"

«Помилкова воєнна доктрина, яка була побудована на очікуванні нападу з Заходу, яка нам дісталася від Радянського Союзу, за 24 роки не була перебудована», – сказав президент, додавши, що за часів Януковича просто працювала ліквідаційна комісія з російської агентури, якою була нашпигована українська армія і українські спецслужби, яка виявляла та знищувала останні осередки боєздатності в Збройних Силах України.

Глава держави наголосив, що за рік армія була створена знову: «Ми створили нове і сучасне військо».

Новизна воєнної доктрини, за словами Порошенка, полягає у відмові від політики позаблоковості та відновленні стратегічного курсу на євроатлантичну інтеграцію, у зміщенні акцентів у веденні воєнних конфліктів на комплексне використання воєнних і невоєнних інструментів: економічних, політичних, інформаційно-психологічних тощо. «Це принципово змінює характер збройної боротьби. Це, власне кажучи те, що ми називаємо гібридною війною», – сказав Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖДо 2020 року Збройні сили України повинні досягти стандартів НАТО - Порошенко

У програмі визнається, що у «середньостроковій перспективі Україна використовуватиме насамперед власні можливості».

Але, відзначив президент, «червоною ниткою» через весь цей стратегічний документ проходить тема євроатлантичної інтеграції, необхідність приведення всієї нашої оборонно-воєнної системи у відповідність зі стандартами НАТО, досягнення критеріїв членства. Ставиться завдання до 2020 року забезпечити повну сумісність Збройних Сил України з відповідними силами країн-членів НАТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖПорошенко закликав "народи вільного світу" об'єднатися проти російської агресії в Україні

За словами глави держави, зараз і Україна, і НАТО поки що не готові до постановки питання про членство, але є рішення Бухарестського саміту 2008 року, в якому наголошується на тому, що «двері відкриті».

«Наполягаю при фінальному редагуванні чіткіше і без зайвої дипломатичності записати, що Воєнна доктрина передбачає досягнення не лише критеріїв, але й повноцінного членства України в НАТО», – наголосив Порошенко.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 2 вересня, РНБО запропонувала Порошенку затвердити нову редакцію воєнної доктрини України, якою передбачено визначення Російської Федерації воєнним противником України.


Детальніше читайте на УНІАН:http://www.unian.ua/politics/1118117-poroshenko-rozkriv-sut-zaproponovanoji-novoji-voennoji-doktrini-ukrajini.html

Будь українцем і тобі усміхнуться навіть німці!

 
Микола Гомонко
Друзі, це не просто світлина моєї доньки та німецьких поліцейських. Ця світлина з політичним підтекстом.....
Підійшовши до поліцейських в Берліні і попросивши зробити з ними фото на пам'ять, поліцейські демонстративно відвернулись від нас задом, промовивши : - рус, уході !
Роз'яснивши їм, що ми не росіяни ми українці, які приїхали до них за касками, бронежилетами, формою для Українських солдатів - реакція копів на світлині !!!!
PS. Відійшовши від місця метрів 150, ми побачили проросійський мітинг з російськими прапорами та прапором ДНР.
Тоді стало все зрозуміло......

Мовою оригіналу


 Павел Казарин - 1 сентября 2015

Популизм убивает


 
Трагедия под Верховной Радой, где протестующий радикал кинули в толпу солдат гранату, – это история о том, как легко быть идиотом в стране, в которой есть спрос на простые решения.

Революцию начинает тот, кто выводит людей на улицы, но заканчивает ее не тот, кто свергает тирана. И не тот, кто побеждает на выборах. Ее заканчивает тот, кто отправляет людей по домам. Но проблема в том, что всегда находятся те, кто будут этому противиться до последнего. Потому что «улица» живет эмоциями. Раскачать ее на очередную вспышку – проще простого. Потому что мечту людей об одномоментных переменах к лучшему не искоренить. И в какой-то момент всегда случается зазор между реальностью и ожиданиями. И в этот самый зазор может провалиться вся страна.

Потому что на смену революции с ее легкостью простых решения всегда приходит необходимость эволюции. Лозунги хороши для площади, но экономика или международная дипломатия к ним глухи. Начинается медленный и сложный процесс пересобирания государства на новых условиях. И этот этап всегда скучнее, чем любая революционная история.

Любое государство – это история про монополию на насилие. Янукович проиграл не в тот момент, когда «беркутовцы» начали стрелять в протестующих. Он проиграл тогда, когда в ответ начали кидать «коктейли Молотова». И современная Украина проходит через аналогичный этап. Потому что граната, которую радикал бросает в толпу солдат-срочников – это, в первую очередь, попытка проверить, кто тут власть.

Проблема не в самих радикалах: они неизбежны в любой стране и в любой ситуации – тем более в разгоряченной атмосфере нынешней Украины. Проблема в том, что за их спинами стоят политики, которые хотят на спинах этих радикалов въехать в коридоры власти. Проблема в коллективном «тягнибоке» и коллективном «ляшко», которые так и не поняли, чем чреваты для страны их действия.

Ирония судьбы в том, что если Тягнибок или Ляшко завтра окажутся в кабинетах – то уже они станут теми самыми системными ребятами, которые будут бороться с «улицей». Именно они будут кричать о том, что «нельзя раскачивать лодку». Именно они будут стоять за спинами солдат-срочников, которые станут прикрывать их от очередной волны вечных революционеров. Потому что сами они не революционеры. Они лишь политики, которые используют чужую недальновидность для собственной карьеры. Все их заявления – это обычный торг об условиях вхождения во власть. Внутри которой они вновь сменят камуфляжи на галстуки.

Их кредо – безответственность. Если бы им показалось, что общество внутренне аплодирует тому, кто бросил гранату – мы бы услышали про «псов режима» и необходимость «их уничтожать». Про то, что «в войне с предателями» «все средства хороши». Про то, что нельзя стоять на пути у народного гнева. И прочую пафосную чепуху.

Но оказалось, что Украина изменилась. Что ее симпатии уже не на стороне тех, кто выдергивает чеку из гранаты. И потому нам предстоит выслушать пафосную проповедь о «кремлевской спецоперации», призванной дискредитировать «патриотов». Эти ребята готовы жонглировать собственной позицией ради рейтинга – и надежда играть с ними в пространстве логических доводов напоминает попытку сесть за один стол с шулером и победить.

Мы часто говорили о том, что популизм убивает страну. События возле Рады доказали – вдобавок он убивает вполне конкретных ребят. Как, например, 25-ти летнего уроженца Херсонской области рядового Национальной гвардии Игоря Дебрина.

Павел Казарин,  ru.krymr.com

  UNITPOST.COM является агрегатором блогосферы. Все материалы публикуются в авторском варианте с активной гиперссылкой на оригинал записи. Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов и не обязательно разделяет мнение авторов.

Любіть Україну, всім серцем любіть

У Росії колишньому вчителю присудили 300 годин "обов'язкових робіт" за вірш "Українським патріотам"
02.09.2015 | 14:32Бившев також позбавлений права займатися педагогічною діяльністю строком на 2 роки.
Бывшев / gordonua.com
Олександр Бившев / gordonua.com


Російський суд погодився з позицією державного обвинувача та призначив колишньому шкільному вчителю Олександру Бившеву, який написав вірші на підтримку України, покарання у вигляді 300 годин обов'язкових робіт.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Орловської області.

Навесні 2014 року Олександр Бившев розмістив у соціальній мережі вірш власного твору «Українським патріотам», який, на думку суду, містить заклики до насильства, розпалювання ненависті, ворожнечі і міжнаціональної ворожнечі. Сам автор заперечує цей факт, вважаючи вірш лише художнім твором.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖУ Росії знову проведено обшук у колишнього вчителя, раніше засудженого за проукраїнські вірші

Так, Орловський обласний суд залишив без змін рішення районого суду міста і визнав Бившева винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 282 КК РФ (дії, спрямовані на збудження ненависті і ворожнечі, а також на приниження гідності людини або групи осіб за ознаками національності, мови, походження, вчинені публічно).

Крім того, Бившев позбавлений права займатися педагогічною діяльністю строком на 2 роки.
Детальніше читайте на УНІАН:http://www.unian.ua/world/1117937-u-rosiji-kolishnomu-vchitelyu-prisudili-300-godin-obovyazkovih-robit-za-virsh-ukrajinskim-patriotam.html

Перший пішов на...

Фракція Ляшка вийшла з коаліції
01.09.2015 | 14:40
Фракція Радикальної партії вийшла зі складу коаліції.
Ляшко / Фото УНИАН
Ляшко заявив про вихід Радикальної партії з коаліції / Фото УНІАН















Про це заявив в коментарі журналістам лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко.

«Учора в парламенті була створена фактично нова коаліція за участю Партії регіонів», - сказав Ляшко.

Він наголосив, що фракція Радикальної партії “не бачить за можливе далі перебувати в коаліції, яка фактично була знищена вчора руками президента Порошенка, голови Верховної Ради Гройсмана, які, всупереч позиції більшості фракцій коаліції, внесли до парламенту питання змін до Конституції — і як наслідок - смерті на майдані перед Верховною Ради, це криваві провокації, внаслідок яких постраждали сотні людей”.

Також Ляшко наголосив, що фракція Радикальної партії “не вважає за можливе перебувати в коаліції, яка не здатна проводити курс на підвищення рівня життя людей, на вирішення соціальних проблем людей, в результаті діяльності якої фактично сьогодні ми маємо реванш банди Януковича, ми фактично сьогодні маємо нову коаліцію у Верховній Раді”.

“Тому від імені фракції Радикальної партії я повідомляю про наше рішення про вихід із коаліції. Мені надзвичайно важко, мені надзвичайно прикро повідомляти про це рішення, але ми вимушені це зробити...”, - наголосив Ляшко.
Детальніше
читайте на УНІАН:http://www.unian.ua/politics/1117537-fraktsiya-lyashka-viyshla-z-koalitsiji.html