Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Фальсифікація в режимі "on-line"(оновлено)

Сьогодні вранці ми поставили новину про опитування на сайті ІА "Новини Полтавщини" -http://maidan.org.ua/static/news/2009/1242887810.html
"Хто отримає Ваш голос на наступних президентських виборах?"
В нашій новині пропонувалося участь в опитуванні, яке проходить на головній сторінці сайту ІА "Новини Полтавщини" - http://regionnews.poltava.ua/(Права колонка).
Однак ближче до обіду ми отримали повідомлення про те що це опитування оперативно , так би мовити в режимі "он-лайн" фальсифікується.

Відвідувачі поскаржилися зокрема на таке :
Зайшов, проголосував, подивився. За Тягнибока було 21 голос, за Ющенка - 25.

Приходжу за дві години - вже в Тягнибока і Ющенка по 7 голосів.

Дивлюсь далі - написано "всього 156 голосів". Складаю всі голоси - 118.

Складаю всі відсотки - 75,63%

Якийсь у них "підрахуй" завівся...


УВАГА(Майдан Інформ):Через пару годин після появи нашої новини опитування "обнулили" і запустили по новому - "з чистого листка".

"Майдан".

Творчі зустрічі

  • 21.05.09, 12:24

22 травня (п’ятниця) о 17 годині
в магазині «Дім Книги» по вул. Коперніка, 19 м.  Тернополя
відбудеться зустріч із літераторами:

Романом Скибою,
Наталкою Пасічник,
Наталією Дьомовою,
Юлією Броварною,
Ганною Осадко.

В програмі:
1) Авторські читання.

2) Репрезентація книг видавництва «Навчальна книга – Богдан»:
 
Ред’ярд Кіплінґ  «Такі собі казки»
(розмова з перекладачем – Н.Дьомовою, Львів),
озвучування казок (голос і гітара – поет-бард Юлія Броварна, Вінниця).
            та
Осадко Ганна. «Та, що перевертає пінгвінів».

Україна у нас одна: Київ, Донецьк, Львів, Севастополь...



Ми всі її громадяни. Ми разом пишаємося нею у радісні часи. І разом хвилюємося за неї, коли щось не так.

"Шахтар", брати Клички, Руслана, "Океан Ельзи", ВВ і багато інших стали славними героями сучасності. Ми пишаємося ними незалежно від того, в якому місті ми живемо - чи то у Києві, чи то у Донецьку, чи то у Львові, чи то у Полтаві.

Ми не пишаємося тільки нашими "політиками.

Але все ж: УКРАЇНА У НАС ОДНА! СЛАВА УКРАЇНІ!!!

Указ Медведєва – тотальна шизофренія російської держави



Народний депутат України, член Ради Народного Союзу «Наша Україна» Микола Кульчинський прокоментував вчорашній указ російського Президента про створення комісії з протидії спробам фальсифікації історії на шкоду інтересам Росії. «Такий указ – тотальна шизофренія російської держави, заразником якої є сам Президент Росії Дмитро Медвєдєв», - сказав Кульчинський.
 
За його словами, подібних актів не існувало і не існує в жодній країні світу. «Замість того щоб йти шляхом, яким ідуть всі колишні імперії (а це шлях порозуміння з колишніми поневоленими народами і врахування всіх кривд, яких імперія їм заподіяла), і прищепити суспільству почуття вини за заподіяні кривди, Росія утверджує свої імперські злодіяння проти інших народів та ще й намагається заборонити їм висвітлювати ці злодіяння», - говорить Кульчинський.

Народний депутат переконаний, що шлях, який обрала Росія, не цивілізований. «Цивілізований світ буде сміятися з цього, але разом з тим відчувати загрозу, яка сьогодні йде від російської політики», - наголосив «нашоукраїнець».

Як відзначив Микола Кульчинський, українське суспільство повинне об’єднатися навколо своїх цінностей і протистояти цьому наступу імперії, а українські органи влади повинні дати чітку відповідь спробам Кремля монополізувати Перемогу та право на «єдино правильний» погляд на події Другої Світової.

Нагадаємо, 19 травня Президент Росії Дмитро Медведєв підписав указ про комісію при Президентові Російської Федерації з протидії спробам фальсифікації історії на шкоду інтересам Росії.
Ця структура здійснюватиме «моніторинг фактів переписування історії» в країнах колишнього СРСР і розроблятиме стратегію «протидії фальсифікаторам».

"Наша Україна".

Молодь шукатиме Юлію Тимошенко

У четвер, 21 травня представники студентських та молодіжних організацій України йдуть на перемовини із Прем'єр-міністром України щодо останніх освітянських ініціатив Кабінету Міністрів. Об 11:00 молодіжні лідери зустрінуться на вул. Грушевського, 12, і підуть шукати Юлію Тимошенко, або її уповноваженого представника.

Нагадуємо, що студентські та молодіжні організації України вже неодноразово вимагали повністю призупинити дію постанов No.369 і No.133 та розпорядження No.416-р Кабінету Міністрів, а також наполягали на проведенні повноформатних консультацій з молоддю з приводу зазначених документів. На думку молодіжних лідерів, освітянські ініціативи Кабміну, зокрема, загрожують збільшити рівень корупції у сфері освіти та збільшити рівень злочинності серед молоді. Указ Президента призупинив, а Кабінет Міністрів днями скасував дію деяких положень постанови No.369, але це не влаштувало молодь, оскільки попередні вимоги були задовільнені лише частково. Зокрема, досі лишається чинним дозвіл брати гроші за "складання студентами іспитів та заліків при ліквідації академічної заборгованості, що виникла під час проведення основної сесії, та в разі їх переведення з одного вищого навчального закладу до іншого - академічної заборгованості, що виникла внаслідок відмінностей у навчальних планах", та платні послуги "пов'язані з підготовкою до захисту дисертацій на здобуття наукового ступеня кандидата або доктора наук та його проведенням".

Саме тому сьогодні задля призупинення дії освітянських ініціатив до проведення повноформатних консультацій з молоддю об'єдналися: Всеукраїнська студентська рада при Міністерстві освіти і науки України, ВМГО <<Українська асоціація студентського самоврядування>>, Студентська Рада міста Києва, ВМГО <<Студентська платформа>>, ВМГО <<Національний студентський союз України>>, громадська ініціатива <<Студентський захист>>, сітка незалежних студентських профспілок <<Пряма дія>>, Міжнародна федерація студентів медичних вищих навчальних закладів, Студентська рада Закарпатської області, Громадянська кампанія <<Молодіжна варта: молодь за вами спостерігає!>>, ВМГО <<Молодий народний рух>>, ВМГО <<Національний альянс>>, ВМГО <<Молода Просвіта>>, ВМГО <<Фундація регіональних ініціатив>>, Кіровоградські обласні молодіжні організації <<Молоді медики>> та <<Молодь разом>>, Молодіжна рада міста Бердянськ, Харківська молодіжна рада, Луганська обласна молодіжна організація <<Молодіжний центр регіонального співробітництва>>, Громадська організація <<Варта>>, Ліга політологів-міжнародників <<Дипкорпус>>, Громадянський рух <<Чиста Україна>>, Громадська ініціатива Центр інтеграції кримсько-татарської молоді в європейську Україну, студентські ради інших міст, областей та вищих навчальних закладів.

"Нагадуємо, що Ви були запрошені, але не з'явились 7 травня на Круглий стіл із молоддю, який стосувався зазначених ініціатив Кабінету Міністрів. Нагадуємо також про Вашу обіцянку про повне призупинення постанови Кабінету Міністрів No.369, яка була опублікована на Урядовому Порталі, але так і не була виконана," - кажуть молодіжні лідери до Прем'єр-міністра України у листі-запрошенні провести перемовини стосовно останніх освітянських ініціатив Кабінету Міністрів.

Як стверджують молодіжні лідери, подальше ігнорування позиції студентських та молодіжних організацій України може підштовхнути молодь "до більш рішучих та радикальних кроків, спрямованих на привернення уваги до проблем та їх вирішення."

За додатковою інформацією звертайтесь до Михайла Лебедя, Голови Київського осередку всеукраїнської молодіжної організації <<Фундація регіональних ініціатив>>, за тел.: +380681217741

"Майдан".

Літературний фестиваль "Літтер"





22 травня у Тернополі розпочинає роботу літературний фестиваль "Літтер"
Програма:
22 травня,
15.00, Коза-бар – зустрічі з письменниками та поетами, презентації книг, імпровізовані читання
23 травня,
9.00, парк Шевченка (біля літньої естради) – «Вірш на сніданок» – пікнік на свіжому повітрі в поєднанні із читанням творів

СТУСОВЕ КОЛО у Тернополі

19 Травня 2009р.

СТУСОВЕ КОЛО у Тернополі

Літературно-музичний проект, присвячений пам’яті українського поета, правозахисника, Героя України Василя СТУСА, буде показано у Палаці культури „Березіль”.

Дмитро СТУС Роман СЕМИСАЛ Сестри ТЕЛЬНЮК

Коло людей, які пройшли свій шлях до Стуса і об’єдналися у літературно-музичному проекті „Стусове коло”.

19 травня 19:00 ТЕРНОПІЛЬ Палац культури „Березіль” вул. Миру, 6

Вхід вільний Акція проходить за підтримки ТОВ „АНТ” з нагоди 10-ї річниці від заснування

Крим: Сергія Куніцина виключили зі складу ЄЦ

15 травня Президія Єдиного Центру прийняла рішення щодо виключення голови Кримської республіканської організації партії Сергія Куніцина зі складу Єдиного Центру.

Таке рішення стало наслідком розглянутої на засіданні Президії інформації Центральної контрольно-ревізійної комісії про грубі порушення Сергієм Куніциним положень статуту Єдиного Центру.

У рішенні відзначено, що дії С.Куніцина завдають шкоди авторитету партії та суперечать статутним нормам та програмним засадам Єдиного Центру.

ЄЦ.