Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Тема тижня. Сучасна термінологія (з народного фолькльору)

Пєдофіл - народний депутат України.

Пєдєраст - український виборець.

"Бідний" БЮТ збирає гроші.

Як вже раніше повідомляла "Українська Правда"(http://pravda.com.ua) на сайті Юлії Тимошенко за адресою: http://www.tymoshenko.com.ua/contribute.asp пропонується зробити грошовий внесок на підтримку якогось міфічного громадського руху "Я обираю Юлю!". Мало того, форма заповнення передбачає наступну функцію: "Я хочу вносити зазначену суму щомісяця". Також на цьому сайті можна завербуватися в полюцери - забруднювачів інтернету замовленими коментарями, блогами і статтями. Куди підуть зібрані гроші - невідомо. Припускаю, що оплату цих же полюцерів, а може просто комусь у кишеню.

Само собою виникає питання про моральне обличчя БЮТ і особисто Юлії Володимирівни. Жеваго, Фельдман, Веревський, Васадзе - такі бідні бютівці, що їх грошей звісно не вистачить ненажерливій ЮВТ . Простіше обдирати звичайних громадян, які вже смакують всіма "благами" роботи прем*єр-міністра. І до чого це люди, які заробляють собі на життя тяжкою працею, повинні оплачувати виборчу кампанію кандидатки від олігархічного блоку? Якщо Тимошенко так піклується про народ, то нехай за рахунок вищезгаданих мільярдерів встановить доплату бюджетникам, а не навпаки. Також ми дізналися, що фанів ВОНОЇ в інтернеті вкрай мало, якщо їй так потрібні оплачені прихильники. Воістину, Вона - працює!

Stanislove, спеціально для upu.org.ua

Політичне харакірі Яценюка

Пригадую осінь 2008-го: Яценюк набирає підтримку людей у геометричній прогресії. В регіонах створюються ініціативні групи з його підтримки, Арсенія називають наступником Ющенка. Характерно, що молодого політика поважають і на сході, і на заході. Політологи прогнозують конкуренцію пані Ю й пану Я. Коли Яценюк оголосив про створення Фронту змін, навколо цього виник великий ажиотаж. У весну 2009 він входив "третім незайвим" з чудовими стартовими позиціями для виборів. Як сталося, що за кілька місяців Яценюк з молодого, економічно підкованого, демократичного центриста перетворився на придуркуватого лівака-русофіла із поглядами а-ля Сан Санич? ЗМІ неодноразово повідомляли: рейтинг Арсенія впав на третину. Складається враження, що за найменший рейтинг кандидату був обіцяний якийсь приз. Інакше як пояснити таку дурість? Перше розчарування настало, коли в регіональні штаби Фронту змін потекли шалені гроші. Платили всім і за все. Така нечувана щедрість у кризу визивала заздрість у виборців. Вони не знали, що найцікавіше ще попереду.Я вирішив згадати все. Складові політичного харакірі Яценюка:

- старт гівняно-коричневої кампанії. Фішка: обличчя Яценюка у лайні і під низом задумливий напис: АРСЕНІЙ. В  одній з обласних організацій Фронту змін навіть подумали що це чорний піар проти їх лідера і вночі позривали агітацію :-);

- лайно нікому не сподобалося, політтехнологи знайшли "вдале" продовження - кислотний Яценюк. Під низом ще більш загадкові гасла: "нова індустріалізація" (о, Боже!), "боєздатна армія" (ну не в кожному ж гаслі перли видавати) та "здорові і освічені люди" (які не бувають такого кольору :-);

- "чернівецькі одкровення". В цьому милому місті вся країна дізнається, що "маладой і красівий" Арсеній - прихильник династії Габсбургів, які свого часу окупували Чернівецький край. Також народ дізнається, що лідер Фронту змін бажає створити союз із Росією;

- київський фінал, публічне самознищення. Арсеній Яценюк критикує ліберальну ідеологію. Остання ніжка стільця з електоратом вибивається. В результаті передчасної виборчої кампанії Яценюка перестають підтримувати націоналісти і ліберали. Через довгу співпрацю з Ющенком не підтримає його і лівий електорат. Виходить, що Яценюк сам себе перетворив у виключно технічного кандидата. Тепер єдиний вихід для нього - зняти кандидатуру на користь одного з "великої трійки" (Ю,Ю,Я), адже самостійний похід до кінця виборів загрожує "гнилими помідорами" та долею того ж Сан Санича. А восени 2008-го все уявлялося інакше...

Stanislove, спеціально для upu.org.ua

Прокуратура Полтавської області має керуватися законами

Заява Обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі про порушення з боку органів прокуратури

Прокурору Полтавської області
ВОЙЦИШЕНУ В.Д.
Копія: Засобам масової інформації.

23 червня 2009 року прокурором Октябрського району м. Полтави порушено кримінальну справу «за фактом зловживань службовими особами при видачі пільгових кредитів, що спричинило тяжкі наслідки службовими особами Полтавського обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі за ч. 2 ст. 364 КК України, присвоївши їй №09730030». Провадження досудового слідства у зазначеній кримінальній справі доручено старшому слідчому прокуратури Октябрського району міста Полтави Санюку Р.С. Про прийняте рішення прокурором Октябрського району м. Полтави постановлено повідомити зацікавлених осіб.

Фондом встановлені порушення з боку органів прокуратури вимог самої Постанови про порушення кримінальної справи та вимог Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України, а саме:
1. Кримінальна справа порушена з посиланням на те, що в діях службових осіб фонду вбачаються ознаки злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України – зловживання владою або службовим становищем. Жодні зловживання не оголошені на протязі трьох місяців.
2. Відповідно до п. 3 Постанови про порушення кримінальної справи про відкриття кримінальної справи посадових осіб фонду не було повідомлено.
3. Кримінальна справа була порушена 23 червня 2009 року. Провадження дізнання проводиться більше трьох місяців, що є грубим порушенням з боку органів прокуратури ст. 108 КПК України.
4. Відповідно до ст. 116 КПК України досудове слідство проводилося прокуратурою Октябрського району м. Полтави. 7 жовтня 2009 р. голову фонду було викликано до прокуратури Київського району м. Полтави, де старшим слідчим Пожидаєвим В.О. було повідомлено, що розслідуванням кримінальної справи №09730030 буде тепер займатися прокуратура Київського району. Враховуючи те, що ні голова фонду, ні сам фонд не має жодного відношення до вищезгаданого району, органами прокуратури порушується стаття 116 КПК України.
5. Також органами прокуратури порушений двомісячний строк досудового слідства, як того вимагає ст. 120 КПК України.

Також доводимо до Вашого відома, що фондом по фактах порушень законодавства при видачі кредитів, зазначених у кримінальній справі, подано судовий позов про оскарження дій суб’єкта владних повноважень до Контрольно-ревізійного управління. Перше судове засідання по цьому позову має відбутися 9 грудня 2009 року.

Крім того, нам стало відомо, що на звернення народного депутата України Гордієнка С.В. від 22.09.2009 р. №393 до Головного контрольно-ревізійного управління України ГоловКРУ запросило в КРУ в Полтавській області акт ревізії фонду та матеріали з піднятих у зверненні питань (копія листа ГоловКРУ додається).

Враховуючи вищевикладене, складається враження, що в органів прокуратури не вистачає доказів, які вказують на вчинення злочину посадовими особами фонду, для того, щоб слідчими прокуратур Октябрського чи Київського районів були винесені мотивовані постанови про притягнення цих осіб як обвинувачених, як того вимагає ст. 131 КПК України. Кримінальна справа №09730030 виглядає як така, що несе замовний характер сторонніх осіб.

Прошу провести службову перевірку за вищезазначеними фактами порушення законодавства органами прокуратури та повідомити фонд письмово про результати розгляду цієї заяви.

вих. №230
від 13.10.09 р.

"Майдан".

Трансформація Криму

Тема зміни статусу автономної республіки Крим завжди цікавить наших політиків. Проросійські партії бажають вилучити Крим з України, націоналістичні - ліквідувати автономію. На мій погляд обидва шляхи є антиправовими за своєю суттю. Ну, про перший і так все зрозуміло. А от чи правильно буде ліквідувати автономію, слід звернутися до міжнародного права. <em>"Всі народи мають право на самовизначення. За силою цього права вони вільно встановлюють свій політичний статус і вільно забезпечують свій економічний, соціальний і культурний розвиток," </em>- проголошує ст. 1 Міжнародного пакту про громадянські і політичні права. Отже ООН надає кожному народу право створювати самостійні державні утворення та вільно розпоряджатися природніми багатствами своєї землі. Однак! Правом на самовизначення можуть скористатися ті народи, які: 1) є повноцінно окремим етносом; 2) історично проживають на своїй землі; 3) не мають власної державності десь іще; 4) концентровано проживають на певній території.   Розглянемо Крим через етнічну призму. Там проживає три найчисельніших нації: українська, російська, татарська. Перші дві не можуть претендувати на самовизначення, бо вже мають власну державність. А от татари відповідають всім вимогам, тому позбавлення автономії є порушенням їх етнічних прав. Тобто кримську автономію слід надати тільки татарам, а українці та росіяни мають власні країни, які захищають їх етнічні права. На практиці це виглядає так: Кримська автономія в її нинішніх межах перетворюється на Кримську область, а всередині неї (центральна частина півострова), в місці розселення татар утворюється Татарська автономна республіка Крим зі своїм курултаєм, меджлісом, прапором, двома офіційними мовами та іншими атрибутами автономії. Досить очевидне рішення проблеми, якщо добре в цьому розібратися. Російський вплив на регіон суттєво обмежиться. Натомість, повна ліквідація автономії не залишить українцям союзників у Криму. Звичайно, ТАР не стане панацеєю від усіх проблем. Чорноморський флот РФ, інтернаціональна мафія, контрабанда, незаконна торгівля нікуди не зникнуть самі по собі. Та на відміну від нинішнього стану прикривати сепаратизм автономним статусом вже нікому не вдасться.

Stanislove, спеціально для upu.org.ua

Вам подобається новий сайт Юлії Тимошенко?


http://www.tymoshenko.ua/


45%, 17 голосів

55%, 21 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Вона прац-у-й-е


  Премьер-министр Украины Юлия Тимошенко признана самым красивым из мировых лидеров. Об этом свидетельствуют данные исследований сайта Hottest heads of state.
Второе место в рейтинге красивых глав государств получил премьер-министр Норвегии Йенс Столтенберг, на третьем – король Бутана Джигми Кешар Намгяла Вангчук.
Среди лидеров стран СНГ высокое место было также отдано президенту Белоруссии Александру Лукашенко (12-й) и премьеру России Владимиру Путину (18-й). Американский лидер Барак Обама занимает 15-ю строчку в рейтинге, а французскому президенту Никола Саркози отведено только 28-е место, между президентом Республики Конго и премьером Кабо-Верде.

http://www.gazeta.ru/news/lenta/2009/10/14/n_1413829.shtml